Un eveniment la care am participat cu mult drag,organizat in cadrul Clubului de lectura Diverbium,in colaborare cu Un cafe con literatos.Au fost prezentati patru poeti,doi din partea romana si doi din partea spaniola,de catre moderatorii acestei intalniri,hispano-romane,Gelu Vlasin si Raquel Viejobueno.

  Am recunoscut imediat,la aceasta eveniment cultural si pe buna noastra colega Elisabeta Botan,care ne incanta cu traducerile sale din literatura spaniola.

  Dupa prezentarea punctelor de vedere ale moderatorilor,despre cei patru :Alberto Bercedo,Sorin Balascau,Chema Elez si Nina Vasile,s-a remarcat intrebarea venita din partea lui Raquel Viejobueno...¨ce simte un poet cand scrie?¨,lasand astfel loc de propie prezentare, a fiecaruia,din ce au editat pana in prezent.

 Patru fantani s-au deschis,cu patru izvoare,dezvelind patru personalitati diferite,unite doar ,in acest fluviu,numit Poezia.

 In viitor,am sa fac o analiza si o prezentare a celor patru,pentru ca am sentimentu ca merita cunoscuti.Pe mine unul m-au incantat.

Vizualizări: 44

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Da, asa este.

Exact, fiecare scrie ce simte, conștient sau din inconștientul său, detașare exista cu siguranță, de fapt, există o evadare din tine, te lași purtat de experiențe uluitoare, intri în lumi nebănuite, ai trăiri de neimaginat, ești purtat astral în culori încă inexistente ochiului pământean, de multe ori, greu de descris în slove. Și asta e frustrant.  

  Da  Daniela,asa este.

Gelu Vlasin ne povestea cum la intalnirea de la Telciu,13 poeti ,au scris 13 poeme...in 2013...fara ca cineva sa le dea vreo tematica si nestiind unul de celalat ce scrie.Puse la un loc ele corespundeau intre ele.Acest lucru m-a facaut sa exclam ca exista un Dumnezeu al poetilor.Asta este Sfantul Duh,care ni l-a lasat Dumnezeu,dupa Inaltarea Fiului(Cuvantul).

 Prin cunoasterea de sine,de semeni si de Dumnezeu.

Oh...viata...ce frumoasa esti.

http://youtu.be/oB9DjDbyQ1c

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor