Calea Trezirii sau Eliberarii/ The Way of Awakening Za Moksha

Informaţii

Calea Trezirii sau Eliberarii/ The Way of Awakening Za Moksha

Menirea fiinţelor umane este să acţioneze in direcţia trezirii, pt a ajunge la inflorirea si la rodirea vieţii pe Terra

http://www.danmirahorian.ro/relaxare.html

Site Web : http://www.danmirahorian.ro/relaxare.html
Locaţie : Global
Membri : 202
Activitatea Recentă : Nov 3, 2015

Despre trezire, eliberare, reamintirea adevaratei noastre identitati, cunoastere de sine

Calea (Za) Trezirii, Eliberarii(Moksha)

Care este datoria si menirea fiintelor umane?

Mircea Chelaru: "Daca nu vom sti sa ne inaltam spiritele, degeaba ne mai ingropam trupurile".

Dan Mirahorian: "Datoria si menirea fiintelor umane este sa constientizeze ca ele reprezinta o faza in procesul de trezire al universului la constiinta de sine, si sa actioneze in directia implinirii acestei treziri, pt a ajunge la inflorirea si la rodirea vietii de pe Terra". Menirea fiintelor umane este de "a fi" constiente, iar nu de "a avea" si de a acumula cunostinte, de "a fi izvoare", iar nu "recipiente", care cauta umplerea cu placeri, mancare, averi... Nu este intamplator faptul ca menirea fiintelor umane a fost sesizata si pretuita pe Terra, tocmai de poporul ai carui stramosi urmau si ei calea (za) de eliberare sau de trezire (in lb. sanskrita: "moksha") si care azi foloseste indemnul la trezire drept imn national: "Desteapta-te romane", (variously translated as "Awaken thee, Romanian!", "Awaken, Romanian!", or "Wake Up, Romanian!")".

Anthony de Mello: "Spiritualitatea inseamna trezire. Cei mai multi oameni, chiar daca ei nu o stiu, sunt adormiti. S-au nascut adormiti, traiesc adormiti, se casatoresc in somn, fac copii in somn, mor in somn, fara sa se mai trezeasca vreodata. Ei nu inteleg farmecul si frumusetea acestui lucru pe care il numim existenta umana".

"Dumneavoastra stiti, toti mistici-catolici, crestini, non-crestini, indiferent de teologia lor, indiferent de religia lor, sunt unanimi cu privire la un singur lucru: ca totul este bine. Desi totul este un dezastru, totul este bine. Ciudat paradox. Dar, tragic, cei mai multi oameni nu ajung sa vada ca totul este bine, deoarece sunt adormiti. Ei au un cosmar".

"Spirituality means waking up. Most people, even though they don't know it, are asleep. They are born asleep, they live asleep, they marry in their sleep, they breed children in their sleep, they die in their sleep without ever waking up. They never understand the loveliness and the beauty of this thing that we call human existence. You know, all mystics - Catholic, Christian, non-Christian, no matter what their theology, no matter what their religion-are unanimous on one thing: that all is well, all is well. Though everything is a mess, all is well. Strange paradox. But, tragically, most people never get to see that all is well because they are asleep. They are having a nightmare". (Anthony de Mello)

Importanta trezirii, eliberarii ( moksha)

Singura revolutie autentica este trezirea ( iluminarea; eliberarea)
The only Revolution: Enlightenment
Schimbarea incepe cu noi insine.
Orice revolutie exterioara pastreaza actuala programare conceptuala (conditionare) eronata, care a creat inechitatile si conflictele sociale.
Lucrul cel mai important si cel mai practic din lume este trezirea, eliberarea(moksha). Fara trezire nu exista spiritualitate autentica, nu este posibila cunoasterea directa (de sine), fara trezire nu ia sfarsit orbirea si ignoranta (avidya), nu inceteaza neputinta, suferinta, singuratatea, depresia, sinuciderea, boala, nebunia si durerea permanenta din lume.
Fara trezire nu este posibila eliberarea din realitatea secunda, in care am cazut prizonieri, ca urmare a conditionarii eronate(aceeasi castrare poate fi intalnita si la alte organisme sociale), si ramanem prizonieri ai lumii iluzorii (maya) a proiectiilor de pe peretele pesterii(ecranul mental); fara trezire suntem separati de noi insine si de realitate. Fara eliberare din realitatea secunda nu exista iubire, contact real intre doua fiinte (nu "vedem", ci "privim" umbra celuilalt), nu exista cunoastere nemijlocita, nu realizam pacea in lume si in noi insine (impacarea); fara trezire nu exista reintoarcere acasa. Termenul aramaic folosit de Iisus este "teshuvah": reintoarcere. Acest termen a fost tradus eronat drept "pocăinţă"(din lb. greacă: μετανοέω metanoeó), deşi rădăcina cuvântului grecesc pentru "pocăinţă" înseamnă "a merge dincolo"(μετα meta) de minte ( νοέω noeó ) sau de realitatea secundă, in care am căzut prizonieri"; observaţi conexiunea cu filmul Matrix unde eroul principal poartă acest nume (noeó) inainte de eliberare.
Iisus a utilizat expresia "Intoarceţi-vă (in loc de: "Pocăiţi-vă"), căci Impărăţia cerurilor este aproape(acum şi aici)" [Matei 3:1-2; 4:17].
Aceasta inseamna o revenire la statutul divin (trezirea oamenilor la realitatea maretiei lor, la starea in care se manifesta omnicunoasterea, omnipotenta(puterea directa sau nemijlocita) si reconectarea la izvorul vietii, la fericirea neconditionata, care izvoreste in fiecare dintre noi, dar de care am fost rupti printr-o programare eronata.
"Avem mai multe posibilitati disponibile in fiecare clipa decat credem"/ "We have more possibilities available in each moment than we realize". ( Thich Nhat Hanh)
Civilizatiile extraterestre spun ca degeaba bat la usa oamenilor, fiindca in 99% din cazuri nu gasesc pe nimeni acasa... sunt plecati afara in lumea umbrelor, proiectiilor, efectelor (oamenii pot fi contactati telepatic doar dupa ce inceteaza ratacirea in afara, in cursul somnului paradoxal sau prin mijloace tehnologice de sincronizare cu ajutorul campurilor care induc coerenta mentala).
Urmasii civilizatiei Tairona ( tribul Kogi din Columbia) au avertizat omenirea ca: "Terra- este o lume care a fost pe punctul de a fi distrusa din cauza lipsei noastre de iubire si de constienta (utilizarea gresita a constientei)".
Kogi nu ne percep pe noi ca "adormiti", asa cum afirma multi dintre reprezentantii traditiilor hinduse si orientale. Kogi ne vad ca fiind "morti". In calatoriile lor pe Pamant au mai intalnit fiinte umane "vii", un trib Maya din Guatemala ( ale caror traditii le-a descris Carlos Castaneda in cartile sale). Pentru Kogi fiintele umane actuale care ocupa Terra nu au suficienta constienta si energie a fortei de viata, ca sa poata sa fie clasificate de ei drept fiinte reale.
"Voi nu sunteti vii, ci doar niste umbre ale energiei fiintelor care ati putea sa fiti". Kogi, ultimii reprezentanti ai civilizatiei Tairona din America de Sud (sunt urmasii unei acestei civilizatii care nu a putut fi niciodata cucerita si colonizata de invazia spaniola, fiindca s-au retras in munti, la peste 5000 metri inaltime).
Kogi este azi un trib in care toti membri comunica telepatic si care au capacitatea de a vizita intreaga planeta in "corpul de lumina" (prin detasarea de corpul fizic) . Daca nu stiti ca asa ceva este posibil, vedeti antrenamentul pt. realizarea CCM (Centrului Mobil de Constiinta) sau manualul si programul de instruire in RV-Remote Viewing creat de Ingo Swann ( www.biomindsuperpowers.com/) , care a permis serviciilor de informatii ale armatei SUA , atat identificarea centrelor de comanda si a silozurilor cu rachete cu incarcatura nucleara din fosta URSS, cat si oprirea calculatoarelor si ceasurilor atomice din incinte ecranate si bine protejate ( acest program a fost popularizat in carti si in emisiuni ale posturilor National Geographic si Discovery ).
Calea de acces la adevarata noastra identitate este constienta, prezenta. Singurul pacat a fiintelor umane este lipsa prezentei, constientei.
Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat" ( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi"(atenţia), "a rata ţinta(obiectivul)", "a pierde marca(nivelul cerut; starea de martor)".

In Dhammapada se afirmă: "Conştienţa( prezenţa; atenţia) conduce la imortalitate; in timp ce aceia lipsiţi de conştienţă(prezenţă; atenţie) sunt deja morţi"
As stated in the Dhammapada, "awareness(attention) leads to immortality, while those deprived of awareness(attention, consciousness) are already dead"
"Comme est indiqué dans le Dhammapada 2, «la présence (l'attention) mène à l'immortalité, tandis que ceux qui n'ont pas conscience (présence; attention), ils sont déjà morts"
Come indicato nel Dhammapada 2: "consapevolezza (presenza, l'attenzione) conduce all'immortalità, mentre quelli privi di coscienza (assenti; disattenti) sono come già morti"
[ Sanderson Beck , Dhammapada (The Path of Truth ) 2. Awareness English version by Sanderson Beck
http://www.san.beck.org/Dhammapada.html
"Awareness is the path of immortality; thoughtlessness is the path of death.
Those who are aware do not die. The thoughtless are as if dead already"]
"Atenţia in Acum este poarta către Dumnezeu/Attention in the present is the doorway to God".
Atenţia in prezent nu este o aşteptare a lui Dumnezeu, ci o intrare in tăramul lui Dumnezeu/ Attention in the present is not an expectation of God but an entering in the realm of God " (Mirahorian)
"Conştienţa/atenţia/prezenţa in cel mai inalt grad, este acelaşi lucru cu rugăciunea/ L’attention, à son plus haut degré, est la même chose que la prière"(Simone Weil, Œuvres, Gallimard, coll. « Quarto », 1999, VI-2, 297)
"Important nu este să crezi in Dumnezeu, ci doar să nu ne dăruim iubirea unor falşi zei/Il ne dépend pas de nous de croire en Dieu, mais seulement de ne pas accorder notre amour à de faux dieux/ It is not up to us to believe in God, but only to not grant our love to false gods (Simone Weil)
"Rugăciunea este făcută din atenţie. Este o orientare către Dumnezeu a intregii atenţii de care sufletul este capabil. Calitatea atenţiei determină calitatea rugăciunii. Căldura inimii nu o poate inlocui/La prière est faite d'attention. C'est l'orientation vers Dieu de toute l'attention dont l'âme est capable. La qualité de l'attention est pour beaucoup dans la qualité de la prière. La chaleur du coeur ne peut pas y suppléer
"Prayer is made of attention. It is the direction towards God of all the attention that the soul is capable of. The quality of the attention makes for much of the quality of the prayer. It cannot be replaced by the heart's warmth".(Simone Weil)
Aceasta trezire este posibila prin constientizare(awareness), adica prin auto-observare, veghere, vigilenta, prin intrarea in starea de martor impartial. Din aceasta cauza auto-observarea, constienta(awareness) este lucrul cel mai pretios din lume.
Atunci cand parintele iezuit Anthony de Mello, s-a trezit si a inceput sa vorbeasca, sa tina conferinte, el a spus aceasta poveste:

"Un om a gasit un ou de vultur si l-a pus in cuibarul unei gaini din hambar. Dupa ce a fost clocit alaturi de puii de gaina, puiul de vultur s-a nascut si a crescut alaturi de ei. Toata viata vulturul a facut ceea ce au facut si pui hambar, El a zgariat pamantul pentru viermi si insecte. El a cloncanit. si-a intins aripile si a zburat cativa metri in aer. Anii au trecut si vulturul a ajuns foarte batran. Intr-o zi el a vazut o pasare magnifica deasupra sa, sus pe cerul senin. Plutea intr-o gratioasa maretie pe curentii puternici de aer, cu abia o bataie din aripile sale puternice, care pareau din aur. Vulturul batran crescut printre gaini privea in sus cu veneratie. "Cine e acela ?" a intrebat el. "Acela e vulturul, regele pasarilor", a spus vecinul sau. "El apartine cerului. Noi apartinem pamantului, noi suntem gaini. "Asa ca vulturul a trait si a murit ca o gaina, pentru ca asta a crezut si a gandit el ca a fost. (devenim ceea ce credem si gandim)."

Multi oameni sunt antrenati in a fi atenti, dar nu contacteaza realitatea sursa fiindca atentia lor este indreptata catre lumea umbrelor/proiectiilor.
"Ceea ce se afla in urma noastra si inaintea noastra, sunt lucruri neinsemnate fata de ceea ce se afla inlauntrul nostru"
"What lies behind us and what lies before us, Are tiny matters, compared to what lies within us" ( Ralph Waldo Emerson, Oliver Wendell Holmes)
Ceea ce am facut gresit in trecut si ceea ce dorim, speram sau visam (fiecare are un vis) sa se intample in viitor sunt lucruri neinsemnate fata de clipa de acum in care se afla poarta catre noi insine

Pentru a practica prezenţa sau conştienţa nu va forţaţi, nu o faceţi din obligaţie ( asta conduce la oboseală, plictiseală, la intarirea falsului ego), ci incepeţi prin a investi in dvs, acordându-vă atenţie, iubire şi afecţiune.
Fiinţele umane au fost invăţate să se neglijeze, să se dispreţuiască, să se urască, să se invinovăţească, să trăiască in trecut, să aprecieze pe alţii, să caute sprijin in afară, să aştepte confirmări şi aprobări de la alţii, să fie dependente de atenţia ce le-o acorda alţii
Atenţia firească faţă de noi inşine este legată de autoacceptare, de iubire, de preţuire, de reprogramare, adica de eliminarea ierarhiei valorice false, care ne-a fost implantată in prima copilărie in cursul condiţionării, dresării, programării, dezradăcinării, ruperii de noi inşine, cand am pierdut legătura cu izvorul de fericire dinlăuntrul nostru.
" Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră" ( Matei 6:21)
Aceasta propoziţie este esenţială fiindcă indică cauza pentru care fiinţele umane sunt prizoniere in lumea efectelor(transa centrifugă), motivul pt care rămân ancorate in realitatea de la periferie, constituită din umbrele proiectate pe ecranul mental(peretele din alegoria peşterii lui Platon) şi ignora realitatea sursă : fiindcă acolo unde se află ceea ce preţuim, se află şi inima (atenţia) noastră ("unde ţi-e averea, acolo iţi va fi şi inima").
Buddha spunea: "Puteţi căuta in intregul univers după cineva care merită mai mult iubirea şi afectiunea dvs. şi nu veti gasi nicăieri acea persoană in afara de dvs. Dumneavoastră înşivă , mai mult decât oricine din întregul univers merită dragostea şi afectiunea dvs."/You can search throughout the entire universe for someone who is more deserving of your love and affection than you are yourself, and that person is not to be found anywhere. You yourself, as much as anybody in the entire universe deserve your love and affection.(Buddha).
Cunoaşterea şi cucerirea de sine( a tărâmului interior) incepe cu atenţia şi deci cu iubirea de sine atât de culpabilizată de cei ce ne vor altruişti, de cei care vor să servim interesele lor, de cei ce nu vor să fim noi inşine, de cei ce vor să ne instrăineze, să ne rupă de izvorul nostru interior, de cei care nu ne acceptă aşa cum suntem şi ne cer să ne conformăm unui model străin de realizare. O ţară care nu se pretuieşte, care nu investeşte in ea insăşi, nu poate spera să fie apreciată şi stimată de alte ţări.
Buddha: "A ne cuceri pe noi inşine este o sarcină mai mare decât cucerirea altora/
To conquer oneself is a greater task than conquering others".
Lao Tzu spunea in capitolul 33: "Cel ce cunoaşte pe alţii are erudiţie/He who knows others has erudition
Doar cel ce este constient de Sine este Iluminat[doar cel ce se cunoaşte pe sine intră în "marea sală luminoasă inteligenţei", unde se manifestă cunoaşterea nemijlocită sau "adevărata cunoaştere"]./The one who is aware of himself is Enlightened [he enters mahat, the great enlightened hall of direct knowledge]
Cel ce învinge pe alţii are forţă exterioară,/ The one who conquers others has physical force.
Doar cel ce se învinge pe Sine este cu adevărat puternic[doar cel ce-şi stăpâneşte propriile pasiuni este unit cu forţa Spiritului (Shen); devine flautul in care canta divinitatea]. / The one who conquers himself is strong(is the flute in which the Divine(Shen) sings].

Arsenie Boca stia despre trezirea romanilor si despre focul care va fi imprejurul Romaniei: Profetii despre Romania(https://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/profetii-despre-romania-1)

Daca acest proces de trezire esueaza "via este taiata" (fiindca civilizatia care a blocat trezirea fiintelor umane este vulnerabila la autoanihilare si la accidentele cosmice, care au loc ciclic in acest sector al galaxiei).

Dupa cum se afirma si in proverbe "nevoia te invata ( "need brings ways") ori "necesitatea este mama inventiei" ( "necessity is the mother of invention" ) ar trebui sa ne dam seama ca, intr-o perioada de uriase transformari planetare si interplanetare, a devenit o necesitate ca noi sa ne eliberam de virusari, de identificari (cu ceea ce stim, cu ceea ce posedam: corp, minte, nume, faima, averi, titluri, pozitii in ierarhii sociale ), sa ne desteptam, sa ne trezim si sa ne eliberam din realitatea secunda
(vedeti articolul: "O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY" http://www.scribd.com/doc/27464855/),
in care am cazut prizonieri si sa realizam trecerea de la cunoasterea mijlocita ("a privi"), la cunoasterea nemijlocita ("a vedea"), care este insotita de tranzitia de la puterea mijlocita (instrumentala, tehnologica, magica), catre adevarata putere ( nemijlocita, directa, divina).

Rezolvarea crizei spirituale a neamului nostru si a actualei civilizatii terestre nu se realizeaza prin pastrarea ancorarii in lumea din afara, prin venerarea unui Dumnezeu exterior, prin rebotezarea acestuia drept Zamolxe sau prin transferarea centrului spiritual din Orientul Apropiat in Muntii Carpati, ci prin cunoasterea de sine, prin descoperirea centrului omniprezent al universului holografic si a scanteii divine dinlauntrul nostru.

Acest lucru se petrece cu ocazia trezirii, cu ocazia redescoperirii adevaratei noastre identitati, urmand calea stramosilor nostri geto-dacii, calea sau veriga("za") eliberarii (in lb. sanskrita: "moksha").

Calea Trezirii, Eliberarii(in lb. sanskrita: moksha), este o cale catre nemurire prin cunoasterea adevaratei noastre identitati de entitati eterne. Nu putem realiza eliberarea atat timp cat vom ramane prizonieri ai dogmelor, atat timp cat vom ramane ingropati in credintele si modelele false despre realitate, care ne-au fost implantate in cursul conditionarii. Acest grup este dedicat trezirii, stingerii dogmelor, credintelor, idolilor, identificarilor, punctelor de ancorare in afara, care impiedica eliberarea, trezirea, reamintirea adevaratei noastre identitati, cunoasterea de sine.

Trezirea, eliberarea, reamintirea adevaratei noastre identitati inseamna trecerea la regimul de functionare holografica.

Trecerea la regimul de functionarea holografica sau divina inseamna tranzitia la modul de operare nondualist( in care dispare prapastia subiect-obiect, eu-tu).

Inainte, de a fi cuceriti si colonizati, stramosii nostri nu venereau un zeu, ci calea, veriga ("za") de eliberare(in lb. sankrita: "moksha"), ca si autorii Vedelor, ca si chinezii antici, care venerau calea (tao; dao) ori japonezii(to; do).

Stramosii nostri venerau "calea"(za), in sensul ca ei erau interesati doar de "ceea ce faceau", de parcurgerea caii de "asezarea in constienta in acum si aici", iar nu de a trai in viitor ( de cautarea unui rezultat, fruct) sau de a face pe plac unui zeu dinafara (a doua semnificatie a termenului "a venera").

Acest grup nu doreste sa-l inlocuiasca pe Dumnezeu cu un alt zeu al dacilor(Zamolxe), cand in realitate dacii nu venerau un zeu cu acest nume, ci calea(za) de eliberare(in lb. sanskrita: moksha).
A deplasa centrul sacru al credintei din zona semitica in zona Bucegi nu rezolva problema exteriorizarii (ancorarii in afara), a instrainarii sau dezradacinarii, care se poate solutiona doar daca realizam mutarea acestui centru sacru in noi insine.

Chiar daca Iisus a spus ca "Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru"( Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23), colonizatorii au continuat sa indentifice tot ceea ce exista cu un unic Creator plasat in afara noastra, in Cer, pentru ca scopul lor real nu era trezirea fiintelor umane la statutul lor de co-creatori ai realitatii, la cunoastere directa(omnicunoastere) si la actiune nemijlocita(omnipotenta), ci controlarea lor, indobitocirea lor, transformarea lor in animale de povara, in soldati, intr-o turma de credinciosi, ascultatori.
Fiintele umane primesc ceea ce emit( si emit ceea ce cred), fiindca universul se comporta ca o oglinda/What you put out is what you get back
"Realitatea este o oglindire a gandurilor dvs. Alegeti cu grija ceea ca puneti in fata oglinzii/Reality is the mirror of your thoughts. Choose well what you put in front of the mirror." (Remez Sasson; Bashar)

Colonizarea s-a realizat la nivelul constiintelor, implantandu-se credinta intr-un creator unic localizat in afara noastra, autor a tot ce exista, caruia oamenii trebuiau sa-i faca pe plac, sa i se supuna, sa-i stie de frica. In realitate Dumnezeu este oceanul in care se afla tot ce exista si care este delocalizat, adica este prezent in tot ce exista.

Astfel a fost aruncata la gunoi responsabilitatea individuala si divinitatea ori sacralitatea fiecarei fiinte umane, a fiecarui loc, a fiecarui munte, a fiecarei plante si s-a dat drumul la procesul de distrugere a planetei, a fiecarei fiinte umane, a tuturor speciilor de plante si de animale.

Azi cand s-au descoperit dispozitive de extragere a energiei din vid, cand a fost controlata gravitatia, cand fostul ministru al aparari din Canada a recunoscut existenta OZN si faptul ca omenirea se afla in posesia unor tehnologii extraterestre, care ne-ar permite protejarea planetei la schimbarile climatice si la impactul unor meteoriti, cand Vaticanul a recunoscut existenta altor fiinte inteligente in univers, care au avut un rol in crearea corpului uman prin inginerie genetica, cand cercetatorii din fizica cuantica au redescoperit ca fiecare fiinta umana este co-creatoare si centru al universului (realitatii holografice), este nevoie sa ne scuturam de dogme si de identificari si sa ne trezim urgent, daca vrem sa nu devenim, ca si padurile din erele trecute, niste zacaminte de carbune, daca vrem sa supravietuim schimbarilor planetare si interplanetare in plina desfasurare.
Dezvaluirile reprezentantilor de la Vatican si a fostului ministru al apararii Paul Hellyer sunt accesibile oricui cauta numele sau pe internet (Former Canadian Defence Minister Paul Hellyer); vedeti:
https://www.youtube.com/watch?v=W-0Ebn3qrBE).
Textul la care ma refer este redat in Axexa din cartea
Comentariu la Misterul Ummo de Mirahorian

http://www.scribd.com/doc/21537758/

Implantarea erorii conceptuale sau a dogmei unui centru unic de creatie si de putere(monoteismul era necesar in trecut finantarii conceptuale a monarhiei) este cauza reala pt care se repeta experienta dureroasa a centralizarii puterii in mana dictatorilor de tot felul (sa ne amintim care a fost sursa reala a tragediei razboaielor mondiale), care se manifesta nu numai in plan social, ci si in plan ideologic, stiintific si profesional(cenzurarea si excluderea altor modele despre realitate, culpabilizarea egoismului si ridicarea in slavi a altruismului, a supunerii si ascultarii). Experimentul comunist a intarit dizolvarea individualitatii prin cultivarea colectivismului, a lipsei de responsabilitate individuala ("munca in echipa este esentiala- ne permite sa dam vina pe altcineva"
"Teamwork is essential - it allows you to blame someone else"), aducand la rang de politica instrainarea, dezradacinarea fiintelor umane si distrugerea individualitatilor, degenerand in mai toate tarile in dictatura si totalitarism (Stalin, Mao, Kim, Ceausescu). Dupa confiscarea revolutiei (prin folosirea tehnicii de manipulare a "tapului ispasitor"), in Romania nu s-a dorit doar aruncarea la gunoi a industriei si agriculturii, pt a fi transformati intr-o piata de desfacere a produselor straine, ci si indobitocirea oamenilor prin reimplantarea dogmelor din Evul Mediu (pe fondul vidului de putere si de ideologie s-a reactivat rolul bisericii in toate tarile din fostul lagar comunist, iar din strainatate s-a organizat o adevarata cruciada de secte, care au asaltat tara).

Rezultatul este situatia prezenta: sinuciderea individuala si colectiva a celor care au neglijat efortul individual de trezire, a celor care au ascultat de psihologia de turma, prin pastrarea dependentei de ceea ce zic si ceea ce fac altii, a celor care au facut un crez din ancorarea in "a avea"(bani, case, masini, placeri, ranguri) in locul inradacinarii in "a fi", a celor care au cautat in afara dobandirea securitatii, cunoasterii si puterii in acumularea de lucruri care se dovedesc efemere si inutile in fata transformarilor care vor veni.

Marile ziceri(Mahavakya) si universul holografic/The Great Statements (Mahavakya) and the Holographic Universe

Acest articol a fost publicat intai pe reteaua literara

vedeti intregul articol la adresa de mai jos:
Marile Ziceri (Mahavakya) si Universul Holografic

http://www.scribd.com/doc/28005586/

Am scris acest articol dorind sa fie constientizat faptul ca programarea (setul de conceptii, credinte, modele despre realitate si de teorii, implantate in cursul educatiei, dresarii sau conditionarii) se substituie realitatii si comanda gandirea, perceptiile si actiunile fiintelor umane (inclusiv in planul creatiei literare). Ar trebui sa ne reamintim ca rolul muzicii si al artei cuvantului este si cel de a purifica (catharsis) prin trezirea constientizarii si a capacitatilor noastre de vindecare, iar nu doar cel de a trezi instincte si sentimente. Lipsa unor creatii de geniu nu inseamna ca aici nu ar fi prezente fiinte umane inzestrate, ci faptul ca ele se complac sa ramana prizoniere ale conditionarii, ale locului comun, ale stereotipiilor. Concursurile si premiile nu sunt de ajuns pt a depasi un impas legat de prizonieratul in conceptii inoculate pe banda rulanta in scoala si societate. Salut crearea acestui loc de intalnire a creatorilor literari, pt. care multumesc lui Gelu Vlasin, si incerc sa aduc un nou sistem de referinta, un nou punct imobil, de care sa ne putem sprijini pt a misca lumea prin creatia din Romania.

De pilda analiza semnificatiei salutului antic NAMASTE ! indica cunoasterea si practicarea principiului holografic de catre civilizatiile care ne-au precedat pe Terra

NAMASTE ! Namaste, I salute the divine in you!

Salut Divinul din tine !

Divinul nu este undeva in afara, in Cer, ci este omniprezent. Numit constiinta cosmica, constiinta colectiva planetara ori galactica, el vede, aude si intelege prin ochii, urechile si mintea fiecaruia dintre noi, ca si cum am fi terminale ale marii minti universale.

In cuvantul lui Iisus: "Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru" (Luca 17.20-21); Iisus spunea: "Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbeasca privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru"(Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)]

Acelasi adevar este afirmat si de Lao Zi: "Fara sa treci pragul usii, poti cunoaste intreg universul; Fara sa privesti pe fereastra, poti vedea Calea Cerului "(Lao Tzu 47)

"Dumnezeu este un cerc, al carui centru este peste tot si a carui circumferinta nu se afla nicaieri"
"Dieu est un cercle, dont le centre est partout et la circonference nulle-part."
" The nature of God is a circle, the center of which is everywhere, and the circumference nowhere" (Empedocle)

Poetii, misticii si indragostitii trec dincolo de "a privi" si ajung "sa vada"

William Blake scria: "Sa vezi universul intr-un graunte de nisip"
To see a World in a Grain of Sand" "Voir un Monde dans un grain de sable"

Principiul holografic afirma ca in fiecare parte se regaseste intregul si centrul omniprezent al universului.

Holographic principle states that in each part is found the whole and the all-present center of the universe.

"Intr-un univers holografic a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna a te cunoaste pe tine insuti"
"In a holographic universe to know God is to know yourself "

Tu si Eu suntem in esenta una, dar aceasta experienta este posibila doar in starea de trezire, de iluminare, de functionare holografica(divina; nondualista), in cursul extazului din transa mistica(samadhi) sau al adevaratei iubiri.

You and I are essentially one, but this experience is possible only in a state of awakening, of enlightenment, during the divine(holographic) functioning in the mystical trance(samadhi) or in true love.

vedeti mai multe detalii in comentariul capitolului 47 al lui Lao Tzu Cerul -un loc inlauntrul tau-Universul Holografic Le ciel est en toi- l'Universe Holographic The Heaven is inside each of us - The Holographic Universe

vedeti articolul: "Capitolul 47 Cerul -un loc inlauntrul tau-Universul Holografic-Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru"

http://www.scribd.com/doc/26757605/

Fiecare din cele patru declaratii (Mahavakyas) reflecta functionarea divina sau holografica si este asociata cu una dintre cele patru Vede si in mistica Vedantica se spune ca aceasta singura propozitie condenseaza esenta unei intregi Veda: pentru a indica unitatea finala a Sinelui individual (Atman) cu Sinele Universal (Dumnezeu, Brahman)

Each of the four statements(Mahavakyas) is associated with one of the four Vedas and in Vedantic mysticism is said to condense the essence of that entire Veda in one sentence: to indicate the ultimate unity of the individual Self(Atman) with the Universal Self (God, Brahman)/

Cele patru mari ziceri sunt:

The Mahavakyas are:

Prajnanam Brahma -"Consciousness is Brahman/Constiinta (constienta, prezenta) inseamna Indumnezeire " (Aitareya Upanishad 3.3 of the Rig Veda)

"Ayam Atma Brahma - "This Self (Atman) is Brahman Sinele individual (Atman) este identic cu Sinele universului (Brahman)" (Mandukya Upanishad 1.2 of the Atharva Veda)

"Tat Tvam Asmi -"Thou art That "; "Tu esti Acela" (Chandogya Upanishad 6.8.7 of the Sama Veda)

Aham Brahman asmi -"I am Brahman Eu sunt Brahman" (Brhadaranyaka Upanishad 1.4.10 of the Yajur Veda) Jesus said the same thing: "I am One with God the Father" "I and My Father are One"(John 10:23;10:30)

Iisus a spus ceva similar: "Eu si Tatal meu una suntem"(Ioan 10:23,10:30)

 

Intreaga lista documentelor pt instruire online si legaturi cu siturile care abordeaza metoda relaxarii pilotate

se gaseste in pagina:


https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/page/lista-documentelor

Forum de Discuţii

Iluminarea - nu este nimic de dat si de primit cadou

Începută de Outside Box. Cel mai recent răspuns de DANIELA S Aug 24, 2014. 6 Răspunsuri

SPARGEREA SABLOANELOR SI IESIREA DIN LOCUL COMUNAcest comentariu, realizat de Mirahorian ( autorul metodei de relaxare pilotata auditiv), asupra citatului de mai jos, are doua parti :1. nu este nimic de dat si de primit cadou ;2. dogma imposibilitatii transferului de stari si de realizari ;"Iluminarea ( trezirea, eliberarea) nu-ti poate fi dăruită de un altul ""L'illumination ( l' éveil ) ne peut pas vous être donnée par un autre""Enlightenment ( awakening ) cannot be given by another"…Continuare

Cuvinte cheie : mirahorian, iluminare, cadou, trezire

INVITATIE

Începută de REINTOARCEREA ACASA Iul 29, 2013. 0 Răspunsuri

INVITATIEROG SA TINETI LEGATURA CU ARTICOLELE PUBLICATE RECENTPAGINA MIRAHORIAN http://www.facebook.com/pages/Mirahorian/349283161752017GrupuriMirahorian: Guided Awakening/Trezire Pilotatahttp://www.facebook.com/groups/zamoksha/MIRAHORIAN: GALACTIC CONTACT NETWORK…Continuare

Cuvinte cheie : privi, a, vedea, trezire, iluminare

Misterul pesterii Tayos in care se afla cartile de aur ale zeilor

Începută de Outside Box. Cel mai recent răspuns de hatos vasile Mar 23, 2013. 1 Răspuns

Pestera Tayos - Misterul bibliotecii zeilor in care se afla carti din aur si cristalThe Cave of Tayos - The Mystery of the Library of Gods with Gold and Crystal booksMisterul pesterii Tayos sau al pasarilor lilieci ( in care se afla cartile din aur si din cristal ale zeilor) / La cueva de los Tayos / "The Cave of the Oilbirds"articol de MirahorianMotto: Adevărata întelepciune constă in a recunoaste propria noastră ignorantă / True wisdom is to recognize our own ignorance/ La verdadera sabiduria…Continuare

Cuvinte cheie : dacia, mesopotamia, egipt, sumer, oficiala

Despre indoiala (neincredere) si credinta (incredere) ca modalitati de eliberare, trezire si trecere la regimul direct de functionare

Începută de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW Ian 19, 2013. 0 Răspunsuri

Despre centrarea in centrii secundari (minte, inima) si in centrul existentialDespre indoiala (neincredere) si credinta (incredere) ca modalitati de eliberare, trezire si trecere la regimul direct de functionareMotto: " Cand nu mai crezi in tot ce gandesti, iesi din minte si vezi clar ca tu nu esti ganditorul "/"When you no longer believe everything you think, you step out of thought and see clearly that the thinker is not who you are." ( Eckhart Tolle)" Calea de trezire sau de eliberare din…Continuare

CELE TREI PROGRAMARI ALE FIINTELOR UMANE SI TREZIREA :

Începută de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW Ian 19, 2013. 0 Răspunsuri

CELE TREI PROGRAMARI/ CENTRARI ALE FIINTELOR UMANE SI TREZIREA : 1. SUBIECTIVI (NON-REACTIVI, CREATIVI, LIDERI ); 2. OBIECTIVI (REACTIVI, SCLAVI); 3 . DIVINI (ELIBERATI, TREZITI)CuprinsIntroducere1. Clasificarea fiintelor umane dupa locul in care sunt programate sa se centreze1.1. Centrarea subiectiva ( non-reactiva, proactiva)1.1.1. Exemple care indica  recunoasterea existentei primelor doua tipuri de centrari    1.2. Centrarea obiectiva ( reactiva )1.2.1. Exemple si indemnuri pt eliberarea…Continuare

Cuvinte cheie : SCLAVI, REACTIVI, DIVINI, ELIBERATI, TREZITI)

Lao Tzu 48 Dezvatarea Unlearning Deprogramarea Deprogramming Deconditionarea Deconditioning Forgetting Uitarea

Începută de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW Ian 19, 2013. 0 Răspunsuri

Lao Tzu 48 Dezvatarea Unlearning  Deprogramarea Deprogramming Deconditionarea Deconditioning Forgetting UitareaDezvăţarea de limitările care ne-au fost inoculate/ "Unlearning our limitations""Trebuie să te dezveti de ceea ce ai fost programat să crezi de la nastere. Acel software ( program) nu-ti mai serveste, dacă vrei să trăiesti într-o lume în care toate lucrurile sunt posibile "/ "You must unlearn what you have been programmed to believe since birth. That software no longer serves you if…Continuare

Cuvinte cheie : Deconditionarea, Deconditioning, Forgetting, Uitaream, Deprogramming

CALEA SPRE PACE INTERIOARA SI EXTERIOARA

Începută de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW Ian 19, 2013. 0 Răspunsuri

MEDITATIE ASUPRA CAII SPRE PACE/ MEDITATION ON THE WAY TO PEACE/ MEDITATION SUR LE CHEMIN VERS LA PAIX / MEDITAZIONE SULLA VIA DELLA PACE / MEDITACIÓN SOBRE EL CAMINO A LA PAZ…Continuare

Cuvinte cheie : mirahorian, impacare, PACE

Care este deosebirea dintre dharana (concentrare), dhyana(meditatie) si samadhi (enstaza) ?

Începută de SCHIMBARI PLANETARE. Cel mai recent răspuns de Inflorirea vietii Flowering Nov 9, 2012. 2 Răspunsuri

Realitatea sursa si umbra ei (realitatea fenomenala) Modelul realitatii in care traim si tipurile de actiune ( regimuri de functionare) Care este deosebirea dintre dharana (concentrare), dhyana(meditatie) si samadhi (transa mistica) ?articol de Mirahorianhttp://www.danmirahorian.ro/  Cuprins IntroducereRealitatea sursa si umbra ei (realitatea fenomenala) 1. Realitatea sursa 2. Umbra - Realitatea  proiecţiilor manifestate (umbrelor;  realitatea…Continuare

Cuvinte cheie : enstaza, reflectie, contemplatie, samadhi, meditatie

Eliberarea din minte - O realitate separata

Începută de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW. Cel mai recent răspuns de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW Oct 23, 2012. 1 Răspuns

O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY REALITATEA VIRTUALA , ALEGORIA PESTERII SI ALEGORIA OGLINZII de Dan MirahorianAbstract/Rezumat:Toate caile de trezire sau de eliberare ale fiintei umane abordeaza subiectul realitatii secunde, al unei realitati virtuale sau separate si iluzorii (in lb. sanskrita: maya) in care fiinta umana este prizoniera, pana la realizarea trezirii sau eliberarii (moksha). Socrate a expus acest subiect discipolilor sai si el a fost redat de Platon in: Alegoria sau…Continuare

Cuvinte cheie : tzu, lao, tao, patanjali, Vijnana

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în Calea Trezirii sau Eliberarii/ The Way of Awakening Za Moksha !

Comentariu publicat de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW pe Martie 7, 2014 la 9:20am

La Multi Ani in 2014 !!! 2014 新年快乐!Xīn nián kuài lè ! An Nou Fericit ! Happy New Year !
 2014 青木馬年[ 青木马年 ] Qīng mù mǎ nián Green Wood Horse Year/ Anul calului verde de lemn
VA UREZ UN AN NOU FERICIT SI LA MULTI ANI !
va invit sa vedeti articolele recente in

PAGINA MIRAHORIAN

http://www.facebook.com/pages/Mirahorian/349283161752017

Comentariu publicat de REINTOARCEREA ACASA pe Iulie 29, 2013 la 4:12am

LUCRURI CARE POT SALVA VIATA CELOR DRAGI
Punctul care salveaza viata Ren zhong 人中 ( centrul omului )
Primul ajutor în caz de atac vascular cerebral (ACV)
Cazul de longevitate din Japonia de 320 de ani - moxa in S36
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Comentariu publicat de Outside Box pe Martie 23, 2013 la 6:31pm

Misterul pesterii Tayos in care se afla cartile de aur ale zeilor;
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Comentariu publicat de Outside Box pe Martie 23, 2013 la 6:31pm

Iluminarea - nu este nimic de dat si de primit cadou
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...
SPARGEREA SABLOANELOR SI IESIREA DIN LOCUL COMUN

Comentariu publicat de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW pe Ianuarie 19, 2013 la 10:23am

Despre centrarea in centrii secundari (minte, inima) si in centrul existential
Despre indoiala (neincredere) si credinta (incredere) ca modalitati de eliberare, trezire si trecere la regimul direct de functionare
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Comentariu publicat de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW pe Ianuarie 19, 2013 la 9:58am

CELE TREI PROGRAMARI/ CENTRARI ALE FIINTELOR UMANE SI TREZIREA :
1. SUBIECTIVI (NON-REACTIVI, CREATIVI, LIDERI ); 2. OBIECTIVI (REACTIVI, SCLAVI); 3 . DIVINI (ELIBERATI, TREZITI)
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Comentariu publicat de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW pe Ianuarie 19, 2013 la 9:55am

Lao Tzu 48 Dezvatarea Unlearning Deprogramarea Deprogramming Deconditionarea Deconditioning Forgetting Uitarea
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/...

Comentariu publicat de TREZIREA ACUM/AWAKENING NOW pe Ianuarie 19, 2013 la 9:55am
Comentariu publicat de Inflorirea vietii Flowering pe Noiembrie 9, 2012 la 6:05pm

Nichita Stănescu - "Întunecând întunericul, iată porţile luminii... "
http://www.scribd.com/doc/112436772/Nichita-Stanescu-Intunecand-int...

Comentariu publicat de SCHIMBARI PLANETARE pe Noiembrie 7, 2012 la 3:01am

Realitatea sursa si umbra ei (realitatea fenomenala)
Modelul realitatii in care traim si tipurile de actiune ( regimuri de functionare)
Care este deosebirea dintre dharana (concentrare), dhyana(meditatie) si samadhi (transa mistice) ?
articol de Mirahorian
 Cuprins
Introducere
Realitatea sursa si umbra ei (realitatea fenomenala)
 1. Realitatea sursa
 2. Umbra - Realitatea  proiecţiilor manifestate (umbrelor;  realitatea fenomenala; tranzitorie )
 3. Oglinda- ecranul - interfata

Alegoria carului inainte si dupa centrare cu evidentierea taramurilor si a celor trei ramuri (dharana, dhyana si samadhi ) care alcatuiesc samyama
Simbolul OM si cele patru stari de constiinta (cu evidentierea taramurilor si a celor trei ramuri (dharana, dhyana si samadhi ) care alcatuiesc samyama)
Bibliografie
Osho - Ce este reflecţia, concentrarea şi meditaţia.
Osho - Cum pot procesele mentale să ajute la atingerea stării de nonminte?
http://www.scribd.com/doc/112298023/Realitatea-Sursa-Si-Umbra-Ei
http://www.facebook.com/download/296513717117276/Realitatea-Sursa-S...

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor