Cineva întreabă: "M-am hotărât să mă trezesc ! Ce trebuie să fac concret ? "
Dan Mirahorian

Acest articol răspunde şi la întrebarea:
De ce Eckhart Tolle nu spune nimic despre capacităţile uriaşe ale inconştientului fiinţei umane?

Fiindcă in realitate nu există aceste separări (Supraconştient, Conştient şi Inconştient), decât ca un model/teorie, care incearcă să explice din ce cauză lipsesc capacităţile directe de cunoaştere şi de acţiune la o fiinţa umană netrezită (omnicunoaşterea si omnipotenţa).


Imaginea de mai sus prezintă cele două faze de existenţă ale fiinţei umane:
1. Starea fracturată, inainte de trezire( unificare; aliniere), in care se manifestă ingustarea campului conştientului, ca urmare a programării, condiţionării(virusării, castrării umanităţii).
2. Starea unificată, de după trezire, in care se manifestă lărgirea, reconectarea cu intregul sau reintregirea campului conştientului, ca urmare a deprogramării si a experimentării directe a realităţii(in care dispar identificările şi temerile prilejuite de aceste identificări).
Situaţia de după trezire, care desemnează iluminarea, trezirea, reintregirea sau reconectarea cu intregul, este descrisă prin simbolul cercului gol, atât in tradiţia taoistă, prin Tabloul 8, intitulat "Uitarea omului şi a taurului" din cei Zece Tauri /Ten Bulls(vedeti mai jos o legătura către articolul care tratează subiectul celor 10 tablouri ale imblânzirii taurului ) cât şi in traditia buddhismului zen a cercului Enzo [Ensō (円相)].
Enso sau sumi (termen japonez care inseamna cerc), ca o "expresie a momentului" este un simbol spiritual de adâncă semnificaţie pt taoism şi buddhismul zen, care reprezintă atât adevăratul Sine, golirea de efemer(ego) si vidul, cât şi umplerea absolută, simplitatea, desăvârsirea, nesfârşirea şi perfecta armonie.
O caracteristică importantă a cercului Enso este că nu este niciodată un cerc închis. Există întotdeauna undeva o deschidere uşoară, indicând că nu este ceva limitat/conţinut în sine, ci mai degrabă ceva care se deschis către infinitate. Este un cerc care intruchipează armonia completă.

Vedeti: Cei 10Tauri-Stadiile progresive ale Constientei care conduc la Iluminare
http://www.scribd.com/doc/30732044/
http://www.scribd.com/doc/21576491/
Trezirea ca proces de extindere a conştienţei

Această extindere se poate realiza doar dacă conştienţa este pusă in aplicare (sabia nefolosită rugineşte) in toate ocaziile posibile(mers, mancat, fumat, respiraţie..) şi dacă ea se lărgeşte, se transforma, devenind nepărtinitoare, imparţială, obiectivă (lipsită de dualitate, de cenzură, de judecată, aprecire bine-rau) şi este ancorată in singura poartă in care realitatea poate fi contactată: acum şi aici. Cultivarea conştienţei in viata de zi cu zi se extinde apoi in celelalte camere sau stări de conştiinţă (somn fără vise, somn cu vise).

In situaţia omului netrezit apar trei diviziuni intre Supraconstient, Constient si Inconstient, create prin programare/indoctrinare/condiţionare/instruire/educaţie. Atunci cand ne identificam cu ceea ce cunoastem (dogme, teorii, modele ale realitaţii) respingem/reprimam/ne este teama de tot ceea ce este diferit de ceea ce stim. Dupa trezire totul este inglobat in sfera constientului
In realitate nu exista separari intre Supraconstient, Constient si Inconstient / There are no divisions between the Superconscious, the Conscious and the Unconscious
" Superconştientul, conştientul, inconştientul: aceste diviziuni există pentru că oamenii au fost disciplinaţi (au fost conditionaţi/dresaţi să işi cenzureze spontaneitatea); fără această disciplinare, care a favorizat concentrarea, toţi oamenii ar fi păstrat darul meditaţiei şi ar fi avut o conştiinţă nelimitată de prejudecăţi, o conştiinţă neingrădită de judecăţi de valoare sau de limitari dualiste(bine-rău). Nu există diviziuni. Freudienii, Jungienii, Adlerienii, şi alţi psihologi cu creierul spălat in universităţi, vorbesc ca şi cum aceste separări ar exista acolo natural, ca şi cum acestea ar fi o parte a realităţii pe care o numim fiinţă umană. Ei nu au dreptate. Inconştientul există, deoarece omul a fost conditionat să reprime, să ascundă, să cenzureze o parte din semnalele care intrau in câmpul conştiinţei|(fiindcă nu era de dorit, nu era frumos, era ruşinos); in momentul in care dispare represiunea/reprimarea/cenzurarea/ascunderea şi incepe acceptarea, atunci şi inconştientul dispare. [1]
"Inconştientul nu este o diviziune naturală a constiintei dumneavoastră. S-a făcut ceva cu conştiinţa dumneavoastră: conştiinţa dumneavoastră a fost modelată sa nu vadă anumite lucruri; aţi fost instruiţi să blocaţi automat multe lucruri din interiorul fiinţei dumneavoastră la care nu doriţi să va uitaţi; pe care le evitaţi; de aici apare entitatea separată pe care o numim inconştient". [1]

"O fiinţă umană trezită (buddha) nu cunoaşte nici un inconştient. O fiinţă umană trezită este conştientă de tot ce este in ea, ea are o conştienţă care permite, care acceptă si vede in mod egal totul(aurul şi noroiul sunt in cele din urmă acelaşi lucru: tot o ţesătură de fotoni care au luat naştere in reactiile nucleare din stele) şi lasă să intre in viziunea sa totul fără cenzurare
Pentru o fiinţă umană care trăieşte ancorată in ceea ce este acum şi aici, dispare subsolul intunecat in care sunt aruncate/refulate/reprimate/ascunse lucrurile nedorite(eşecuri, maladii, traume).
Subsolul intunecat incepe să existe din momentul in care am fost conditionaţi să reprimăm.
Represiunea creează diviziunea/separarea, atunci fiinţa umană devine din ce in ce mai inchisă, din ce in ce mai limitată, deoarece nu se mai poate uita mai profunzimea sa: ii este frică, nu poate îndrăzni, nu işi poate permite să ... se cenzurează.. si astfel este creat inconştientul.
Odată ce inconştientul este creat, rămâne o mică suprapunere a Conştientului/Conscious şi a Inconştientului/Unconscious; aceasta zonă de suprapunere este numită Subconştient/Subconscious. "[1]

Intrebarea "De ce Eckhart Tolle nu spune nimic despre capacităţile uriaşe ale inconştientului fiinţei umane? ", adresată de un cititor care a citit cărţile de mai jos, are un singur răspuns:
este suficientă focalizarea in acum, care suspendă mintea(programele automate de filtrare/cenzurare) şi creşte focul conştienţei pt a lumina zonele aflate azi in intuneric.

Puterea lui ACUM/ The Power of NOW de Eckhart Tolle traducere de Dan Mirahorian
(ultima varianta de corectură)
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=7799863954bd9ea04d9913...

Constienta /Awareness de Anthony de Mello traducere de Dan Mirahorian
http://www.scribd.com/doc/36597538/Constienta-Awareness-Anthony-de-...
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=3579101424c7ca61cac381...Din ce cauză lipsesc omnicunoaşterea şi omnipotenţa la o fiinţă umană netrezită ?
Explicaţia este simplă: fiindcă omul a căzut in captivitate intr-o realitate secundă, in care nu vede, ci doar priveşte umbrele proiectate pe ecranul mental. Intr-o realitate a proiecţiilor sau a umbrelor omul rămane orb, prizonier al ignoranţei şi al neputinţei.
Oamenii se peocupă să-şi deschidă cel "de-al treilea ochi" ca pe un organ fizic, uitând că această deschidere a clarvederii este o metaforă pentru vederea nemijlocită, care este un dar moştenit de oricare fiinţă umană, o capacitate cu care este inzestrată chiar acum fiecare fiinţă umană.
"Avem ochi dar nu vedem" fiindcă am fost programaţi să ne uităm in direcţie greşită, la zgomotul produs de umbrele de pe ecran. Doar după trezirea din nou descoperim că şi inainte eram eliberaţi din inchisoarea realităţii secunde, dar nu dădeam nici o atentie la ceea ce vedeam cu adevăraţii ochi, fiindcă priveam doar prin ochii egoului. Pentru a vedea trebuie să fim prezenţi şi să reducem zgomotul care acoperă percepţiile subtile, să reducem tulburarea apei, să lăsăm apa mentală să se liniştească, să permitem impurităţilor să se aşeze, pt ca apa să treacă de la tulbure la claritatea de cristal, să oprim toate activităţile parazite, să incetăm monologul lăuntric sau vorbăria interioară.
In grădina Raiului erau clone inconştiente pentru zei şi doi pomi; omul s-a autoexclus(a fost dat afară de zei care nu doreau ca nişte clone virusate, care au descoperit că au identităţi separate, să devină şi nemuritoare ) din momentul in care in loc să mănânce intâi din pomul vieţii veşnice (care garanta menţinerea contactului cu izvorul de viaţă şi de cunoaştere) a fost ademenit (manipulat prin tehnica fructului oprit) să mănânce din pomul cunoaşterii(care a declanşat separarea de intreg, apariţia egoului şi a dualităţii). Astfel zeii au creat pe Terra o inchisoare pt sufletele nedorite (vedeti in cartea: Interviu cu un extraterestru/ Alien Interview o alta istorie a civilizaţiilor de pe Tera). Si in prezent omul poate să aleagă pomul vieţii veşnice prin trezire, prin reconectare experimentală la intreg. In caz contrar rămane captiv in bucla neintreruptă de sinucidere individuală si colectivă, discutată mai jos. Tranziţia in faza de zeitate a fiinţelor umane este sărbătorită de zeii temniceri din oportunism şi de zeii inăltaţi, ca o inflorire a florii universului.
Cu privire la căderea din grădina Raiului şi la semnificaţia celor doi pomi am făcut referiri suplimentare in introducerea la cartea "Puterea lui Acum" şi in profilul de pe: http://mirahorian.myplaxo.com/
Vedeti două articole:
Puterile supranaturale /Supernatural powers
http://www.scribd.com/doc/45380709/Puterile-supranaturale-Supernatu...
O realitate separată/ A Separate Reality
http://www.scribd.com/doc/27464855/Cineva imi scrie: "M-am hotărât să mă trezesc ! Ce pot să fac concret ? "

Dacă sunteţi o fiinţă umană conştientă veţi descoperi ca egoul este cel care face planuri, fixează obiective, ia decizii, stabileşte hotărâri şi vă face să trăiţi in viitor, vă rupe de prezent.
Trăirea in viitor este o virusare care se manifestă prin căutarea/expectaţia/aşteptarea de efecte, scopuri, dorinţe, speranţe, obiective. Toata lumea a fost invăţată să fie în aşteptare - nimeni nu pare să ştie exact de ce, deşi aşa se instalează/induce orice transă, inclusiv transa colectivă.
In realitate aşa a fost programată mintea umană: să irosească prezentul(singurul contact experimental cu realul), dar să spere că mâine ceva se va întâmpla, să spere că mâine se va întâmpla ceea ce aşteaptă. Astfel se autointreţin gratiile inchisorii in care omenirea este captivă de milenii (puterea de co-creare a realităţii, proprie oricărei fiinţe umane, este utilizată in scop autodistructiv, pt a stopa propria eliberare)

Egoul ca existenţă separată (eu sunt/ eu exist) este o iluzie in care oamenii au fost programaţi să creadă/să se identifice, pentru a fi neputinciosi, pentru a fi castraţi. Nimeni nu este separat, de aceea egoul este absurd. Atunci când dumneavoastră existaţi separat de existenţă, dumneavoastră existaţi în suferinţă, in ignoranţă şi maladie, pentru că aţi devenit deconectaţi, rupţi de izvorul de viaţă şi de cunoaştere; şi nimeni altcineva nu este responsabil pentru aceasta – doar dumneavoastră … Ori de câte ori trăiţi fericirea, dumneavoastră nu aveţi ego.
Trezirea nu poate fi un obiectiv al egoului, fiindcă aceasta inseamnă moartea lui şi nasterea adevaratei dumneavoastre identităţi. [1]

In două cuvinte răspunsul la intrebarea: "Ce pot face concret ? " este: cultivaţi conştienţa.
O puteţi face cu orice prilej(conştientizand respiraţia; renuntaţi zilnic la automatismele care vă fac viaţa comodă. dar moartă) dar singura cale care conduce la eliminarea identificării cu trupul (corpul; haina) si cu mintea este practicarea conştienţei in cursul procesului de punere in repaus sau de dezactivare, descris in manualul metodei de relaxare pilotată.
Prezentarea Metodei de Relaxare Pilotata Creata de Mirahorian
http://www.scribd.com/doc/30731329/
Handbook Manual de Relaxare Pilotata Auditiv
http://www.scribd.com/doc/21536063/

Procesul de punere in repaus este unul de stingere, de oprire, de intrare in moarte voluntară,
in care învăţăm să tăcem, să fim pasivi, receptivi, să fim feminini(Yin), in care învăţăm să intrăm in starea in care nu noi cântăm la flaut, ci întregul cântă prin fiecare dintre noi.
Şi amintiţi-vă, adevărul vine numai atunci când sunteti într-o stare de conştiinţă receptivă, feminină(Yin) - niciodată altfel. Nu puteti cuceri adevărul. Partea nu poate cuceri întregul !
In universul holografic intregul univers este deja prezent in fiecare parte, dar nu se poate exprima dacă este cenzurat/respins/dacă ne temem de el, nu se poate manifesta dacă este reprimat de o falsă identitate, de o virusare..
Partea poate permite/accepta intregul numai dacă işi dizolvă separarea, zidurile construite in jur pt a ne asigura o securitate iluzorie…Partea poate intra in această stare doar dacă se eliberează (semnificatia verbului "to relax/a relaxa") si dă drumul (let-go/laisser aller) la bariere.
Acest "a lăsa" sau "a da drumul(let-go)[ concept si practica studiată pe larg in articolele dedicate wei wu wei non actiunii in actiune] se va întâmpla doar în cazul în care puteţi face un singur lucru: dacă vă opriţi in a vă mai identifica/agăţa cu/de ceea ce stiţi, dacă veti inceta să vă mai identificaţi cu doctrinele, modelele, teoriile, dogmele, credinţele, filozofiile si cunoştinţele acumulate, acceptand ca si Socrate, că atat timp cat sunteţi prizonieri ai cunoaşterii mijlocite de umbre, ştiti doar că nu puteti cunoaşte nimic, in afara de modele alcătuite din plase|(limbaje) de simboluri verbale(cuvinte) sau matematice.

Vedeti articolul: Puterea lui Socrate sau efectul acceptării propriei noastre ignoranţe
http://www.scribd.com/doc/45237938
http://www.scribd.com/doc/44568669/


Incetati să vă mai agăţati de bisericile de tot felul şi de religia organizată, altfel veti avea concepţii false şi aceste concepţii/credinte false vă vor ingropa de vii si nu vor permite adevărului să intre inlăuntrul dvs. Adevărul este o experienţă, iar experienţa se întâmplă numai atunci când gândirea nu mai este acolo, numai atunci când dispar credintele care v-au fost inoculate in cursul mileniilor de conditionare.

Intrati doar in stare de ascultare pasivă, deveniti doar o pasivitate extraordinară, deveniti doar o uşă, o deschidere, un flaut in care canta Divinitatea. Vi se poate întâmpla si dvs. acum si aici, dacă veti deveni din ce in ce mai pasivi…
Am incercat meditatia pe koanul "Eu nu exist" atunci cand mă simteam lezat, rănit sau coplesit de ceva… si am descoperit că suferinta dispărea ca prin farmec. Atunci cand eu nu exist, nu există nici o tinta asupra căreia să se răsfrangă agresiunea. In orice agresiune noi suntem coautori fiindca o lasam sa se interiorizeze si ii permitem sa gaseasca o tinta vulnerabila.
Am continuat dizolvarea formei si am descoperit semnificatia expresiei "sărac în duh"..si am vazut că atunci cand eu dispar si devin o nulitate, un neant, un nimeni, raman ca martor impartial si redevin flautul in care canta divinul, mă nasc din nou ca intreg, ca desăvarsire ....
De aceea Meister Eckhart spunea că : "Indumnezeirea nu este atinsă printr-un process de adăugare a ceva în suflet, ci printr-un proces de golire."
Calea de trezire este golirea de efemer si moartea voluntară sau moartea mistică
Vedeti: Capitolul 11 Principiul golirii
http://www.scribd.com/doc/36339652/Capitolul-11-Principiul-golirii

Placa turnanta a tuturor traditiilor care vizeaza renasterea la adevarata viata este moartea.
Aparitia capacitatilor paranormale (clarvedere) la multe fiinte umane a fost prilejuita de iesirea/reanimarea dupa perioade de moarte clinica/coma(experienta din vecinatea mortii; Near Death Experience). Multe grupari, miscari si traditii occulte isi initiaza discipolii nou admisi prin simularea simbolica a mortii si a reinvierii, dar imitatia nu are valoarea experimentarii

Fără moarte nu există a doua nastere. Trezirea la adevărata realitate incepe cu moartea.
De ce? Maestrii taoisti(Lao Tzu, Lieh Tzu si Chuang Tzu) afirmă că dacă veţi intelege moartea veţi înţelege totul, pentru că în moarte limitarile dvs. vor fi sterse.
"In moarte, tu ca ego vei dispărea. In moarte, ego-ul va fi abandonat. Dacă poţi înţelege moartea vei fi capabil să înţelegi ceea ce este etern si omniprezent, care este calea de reconectare la intreg - pentru că religia(calea de re-legare, de reconectare) este, de asemenea, o modalitate de a muri, iubirea este, de asemenea, o modalitate de a muri, rugăciunea este, tot, o modalitate de a muri. Meditaţia este moartea voluntară"[1](Nota DM: "fiindca orice meditatie autentică conduce la transă, adică la moarte mistică). [1].

Vedeti articolul despre moartea mistica:
Remediul la nebunia individuala si colectiva nu este sinuciderea, ci eliberarea iar aceasta se realizeaza prin moartea mistica(transa mistica), care conduce la eliberare(moksha), la "a doua nastere".
https://reteaualiterara.ning.com/forum/topics/remediul-la-sinucider...
"Death is the greatest phenomenon. It is the culmination of life, the crescendo, the highest peak.
You know only one peak, and that peak is of sex, and that is the lowest peak of the Himalayas. Yes, it is a peak, but the lowest peak; death is the highest peak…..
Sex is birth: it is the beginning of the Himalayas, the lowest peak. Just at the beginning the highest is not possible. Slowly, slowly, the peaks rise higher and higher, finally they come to the peak. Death is the peak, sex is the beginning. Between sex and death is the whole story of life.
Western psychology starts by understanding sex.
Eastern psychology, the psychology of the Buddhas, starts by understanding the psychology of death. To understand sex is very primary; to understand death is the ultimate.
And by understanding death you can die consciously. If you die consciously you will not be born again – there will be no need. You have learned the lesson, you will not be thrown back again and again into the wheel of life and death. You have known, you have learned – there is no need for you to be sent again to the school; you have transcended. If you don’t learn the meaning of death you will have to be thrown back. Life is a situation to learn what death is.
Who dies? And who is born? The ego is born and the ego dies.
Deep down, where ego is no more, you are never born and you never die.
You are eternal, you are eternity, you are the very substratum, the very stuff that existence is made of – how can you die? But ego is born and ego dies.
You are never born and you can never die, but how to know it?
Would you like to wait until death comes? That is very risky, because if you live your whole life unconsciously, there is not much possibility that you may become conscious when you die.
It is not possible if your whole life has been a continuity of unconscious living, you will die unconsciously, you will not be able to know. You will die in a coma, you will not be able to observe and see what is happening. You were not even able to see life, how can you see death? Death is more subtle.
If you really want to know. then start becoming alert, aware. Live consciously, learn consciousness, accumulate consciousness.
Become a great flame of consciousness, then, when death comes. You will be able to witness it, you will be able to see it and you will know ’The body is dying, the ego is dying, but I am not dying because I am the witness.’ That witness is the very core of existence.
That witness is what other religions call ’God’. and what Lieh Tzu. Chuang Tzu call ’Tao’: the knower, the knowing element, consciousness, awareness, alertness.
Start living a conscious life. Do whatsoever you are doing, but do as if you are a witness to it – watch it, silently go on observing it.
Don’t get lost into things; remain alert, remain beyond. Start from small things: walking on the road, eating, taking a bath, holding the hand of a friend, talking, listening –small things. but keep alert.
You will forget again and again. Pick it up again, find it out again, remember it again. This is what Buddha calls ’mindfulness’, what Gurdjieff calls ’self-remembering’.
Go on remembering that you are a witness. In the beginning it is arduous, hard, because our sleep is long. We have slept for many lives. We have become accustomed to sleep, we are snoring –
metaphysically. It is difficult. but if you try, by and by a ray of alertness will enter in your being. It is possible – difficult, but possible – not impossible. And this is the most valuable thing in life.
’Only He and I know that You were never born and will never die.’
I know you will never die, because you were never born, but you don’t know it. My knowing is not going to help you – you have to know it. It has to become your own understanding: ’a light unto yourself.
’Is it He who is truly miserable, Is it We who are truly happy?’
And then he puts a question to his disciple ’Who is happy those who are alive or those who are dead? Who is really miserable – those who are dead or those who are alive? And who is really happy?’
And he leaves the question. It is a koan: the disciple has to meditate on it.
The parable says nothing. it ends abruptly. Now the disciple has to work it out. Now he has to meditate, he has to be aware of death, of life. of love, of this and that. And he has to meditate on the fact: Who is really happy? Are you happy by being just alive? You are not; the whole world is so miserable. So one thing can be deduced, and can be deduced unconditionally, that just by being alive one is not bound to be happy. Just being alive is not enough to be happy – something more is needed to be happy, something ’plus’. Life plus awareness... then happiness arises, because in awareness, in the light of awareness, the darkness of ego disappears.
Now, when life has a plus point of awareness great things happen. First: the ego disappears, and with the ego disappears death, because only ego can die – because ego was born. With ego, birth has disappeared, death has disappeared. With ego, your separation from existence has disappeared.
This is the meaning of the crucifixion: ego is crucified.
When Jesus is crucified, Christ is born – that is the meaning of resurrection.
On one side crucifixion, on the other side resurrection. (moartea mistica si a doua nastere)
Die if you really want to be alive – very paradoxical, but tremendously true, absolutely true.
As you are, you are neither dead nor alive, you are hanging in-between, hence the misery. the tension, the anguish. (imaginea liniei agitata de valuri)
You are split: you are neither alive nor dead. Either be totally alive, and then you will know
what life is; or be totally dead, then too you will know what life is – because with totality opens the door of Tao.
Be total. A man who is asleep cannot be total in anything. You are eating, you are not total there;
you are thinking a thousand and one things, you are dreaming a thousand and one dreams, you are just stuffing mechanically. You may be making love to your woman or to your man you are not totally there. You may be thinking of other women: making love to your wife and thinking of some other woman. Or you may be thinking of the market, or of the prices of things that you want to purchase, or of a car, or of a house, or of a thousand and one things – and you are making love mechanically.
Be total in your acts, and if you are total you have to be aware; nobody can be total without being aware. Being total means no other thinking. If you are eating, you are simply eating; you are totally here-now. The eating is all: you are not only stuffing, you are enjoying it. Body, mind, soul all are in tune while you are eating: there is a harmony, a deep rhythm, between all three layers of your being. Then eating becomes meditation, walking becomes meditation, chopping wood becomes meditation, carrying water from the well becomes meditation, cooking food becomes meditation.
Small things are transformed: they become luminous acts, and each act becomes so total that each act has the quality of Tao.
Then you are not the doer when you are total. Then God is the doer, or the total is the doer – you
are just a vehicle, a passage. And becoming that passage is bliss, is benediction. "[1]Referinte/Bibliografie

[1] Vedeti : Capitolul 1, intitulat " Voluntary death/ Moartea voluntara" din cartea "Tao: The Pathless Path, Vol 1;Talks on extracts from ”The Lieh Tzu”

Vizualizări: 2057

Răspunsuri la Aceste Discuţii

De ce Eckhart Tolle nu spune nimic despre capacitătile uriase ale inconstientului fiintei umane?
Cineva intreaba: "M-am hotarat să mă trezesc ! Ce trebuie să fac concret ?
http://www.scribd.com/doc/49320767/
Fişiere Anexate :

multumesc Anne Marie

imi pare bine ca iti poate fi de folos ceea ce scriu;  cred ca iti dai seama ca depresia de la nivel national (o forma de autoagresiune) care a condus si conduce la atatea sinucideri este si o ocazie de trezire, de renastere individuala si nationala; toti maestrii spirituali recunosc ca nimeni nu este mai aproape de trezire decat acela/aceea care a rupt atasarile si nu se mai teme de moarte. Raspunsurile gresite la depresie sunt violenta, razboiul civil(sinucidere colectiva) sau sinuciderea individuala. Singura sinucidere care asigura renasterea, iesirea la suprafata si este facilitata de curajul sinucigasului este moartea egoului, moartea mistica. Anthony de Mello descrie acest lucru in cartea sa

vedeti linkuri mai jos

Constienta /Awareness de Anthony de Mello traducere de Dan Mirahorian
Constientizarea/Awareness de Anthony-de-Mello
Socrate: O viaţă lipsită de conştientizare/autoexaminare/auto observare nu e trai de fiinţă umană Socrates said: The anaware/unexamined life is not worth living Vedeti
http://www.scribd.com/doc/36597538/Constienta-Awareness-Anthony-de-...
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=3579101424c7ca61cac381...
http://www.docstoc.com/docs/55067532/Constienta-Awareness-de-Anthon...

O opinie
Egoul nu elimina nimic; nu conteaza daca accepti o anumita opinie despre moarte;

Solutia: te deplasezi in ACUM, unde nu exista minte si corp si nici atasari; vedeti cele doua carti din atasari
Puterea lui ACUM/ The Power of NOW  de  Eckhart Tolle traducere de Dan Mirahorian
(ultima varianta de corectura)
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=7799863954bd9ea04d9913...

Constienta /Awareness de Anthony de Mello traducere de Dan Mirahorian
http://www.scribd.com/doc/36597538/Constienta-Awareness-Anthony-de-...
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=3579101424c7ca61cac381...


 
fiinta umana a iesit din inima(centru) si s-a mutat in minte(la periferie; de aceea am pierdut perspectiva; din groapa intunecata in care a cazut fiinta umana, nu mai vede, ci gandeste; subconstientul nu exista, decat ca o umbra, ca un depozit intunecat. pe care nu il vedem tocmai fiindca ne-am mutat in periferie);
"SPUNEA CINEVA"  lui Pacala cum sa duca boii in targ.  O opinie.
O alta opinie este ca iluminare inseamna trecerea de la cunoasterea mijlocita de simturi si de minte(umbre; fara lumina fenomenala aceasta cunoastere nu exista), la cunoasterea nemijlocita, cand se manifesta accesul la lumina necreata). Cei treziti nu sunt fiinte inalt spiritualizate, ci fiinte care au depasit orbirea.. Iisus s-a referit la lumina creata si la cea necreata, atunci cand a spus ca vedem ziua, dar noaptea suntem orbi, fara o sursa de lumina, desi toti avem ochii necesari.
 
Pentru a afla de unde a aparut  preocuparea pt trezire e nevoie sa vedem contextul mondial, care impune solutii de supravietuire
Inainte de schimbarea polilor geografici a inceput cea a polilor magnetici;
Scaderea campului magnetic precede inversarea  polilor magnetici si este insotita de
depresie(caderea punctelor de sprijin din afara), violenta, razboaie, rascoale, 
Pierderea memoriei a afectat periodic civilizatia de pe Terra cu ocazia evenimentelor similare  din trecut, de acum 13000 si 26000 de ani(stergerea memoriei a aparut si la primii astronauti, care nu aveau dispozitive de simulare
a campului magnetic terestru fixate pe centura ),
Fara camp magnetic dispare protectia planetei la radiatiile ionizante si de aici vulnerabilitatea la furtunile solare( se vorbeste deja despre disparitia tuturor tehnologiilor electrice/electronice neprotejate/ ne-ecranate).
Viata pe Terra este darul Soarelui. Din anul 1972 au aparut schimbari in reactiile din Soare(eruptie solara de heliu) si toata viata de aici  de pe Terra a inceput sa se schimbe(au aparut copii indigo/cristal/supradotati cu capacitati neobisnuite).
Adaposturile subterane realizate pana acum in toate tarile pentru supravietuirea nomenclaturii in situatia unor schimbari planetare si interplanetare vor fi sicrie colective(vedeti Alternativa 1, 2, 3)
Solutia la schimbarile planetare este trezirea capacitatilor fiintei umane(de cunoastere nemijlocita si de actiune directa)  care vor conduce la invulnerabilitate individuala si planetara, la restabilirea starii divine a fiintei umane;

Drunvalo Melchizedek spune in filmul de mai jos:
"Sunteţi una cu Creatorul acestui univers, şi întotdeauna ati fost. Nu a existat niciodată un timp când nu ati fost Unul, şi nu va exista niciodată un moment în care acest lucru sa nu fie adevărat.
Pentru ca tu şi eu suntem una cu Creatorul, tu si eu putem efectiv schimba lumea şi să aducem pacea şi frumuseţea pe această întreagă planetă. Dar trebuie mai intai să ne schimbam pe noi. Dumneavoastră trebuie pur şi simplu  să vă amintiţi cine ati fost înainte de a cădea în acest loc foarte întunecat, inainte de a cădea in minte din spatiul inimii(centru)."
In China si in alte tari au apărut deja copii care trec fără probleme prin pereti de stancă sau prin foc;  acest lucru a fost raportat de catre autoritatile din China in toate marille reviste stiintifice(Scientific Journal, Nature) ; o singură privire a acestor oameni care au apărut pe intreaga planetă are puterea de a schimba ADN-ul deteriorat (al oamenilor bolnavi)
 
Pe planeta Terra a inceput un proces de trezire sau de inflorire a constiintei universului care prin fiinta umană a devenit constient de sine insusi.
Acest proces va afecta intregul univers. Din aceasta cauza se afla aici, 250.000 (două sute cinci zeci de mii ) de civilizatii extraterestre, care doresc să asiste la cel mai mare eveniment din istoria universului.
Omenirea a mai afectat odată intregul univers cu ocazia primelor explozii nucleare din 1945 (lucru interzis in univers). Primele civilizatii extraterestre  au venit  pt represalii pt exterminarea rasei umane(politie galactică). A inceput supravegherea tuturor bazele militare americane si atacarea oamenilor(vedeti The United States Historical Document “The Report on Unidentified Flying Objects’ By Edward J. Ruppelt , The Former Head of the Air Force Project Code named “Project Blue Book”, care a fost retras de pe piată).
Apoi, utilizand călătoria in timp au intervenit in 1910, pt a da o noua directie evolutiei umanitătii..
In 1995 rasele ostile au fost invinse si au plecat de pe Terra,  de către o singură fiintă umană, o femeie indigenă din Peru  . Opinia mea este ca există din ce in ce mai multi oameni treziti

 vă rog sa vedeti  filmul
vedeti Drunvalo Melchizedek on ETs, Historical Universal Evolution, Poles shift and 2012 (Part 1) http://www.youtube.com/watch?v=rRaRBryUMV8
http://www.youtube.com/watch?v=R6aGCmoWtgY&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=1HqwVdI9G48&feature=relmfu

Fişiere Anexate :

"In două cuvinte răspunsul la intrebarea: "Ce pot face concret ?" este: cultivaţi conştienţa

O puteţi face cu orice prilej(conştientizand respiraţia; renuntaţi zilnic la automatismele care vă fac viaţa comodă, dar moartă) dar singura cale care conduce la eliminarea identificării cu trupul (corpul; haina) si cu mintea este practicarea conştienţei in cursul procesului de punere in repaus sau de dezactivare, descris in manualul metodei de relaxare pilotată.

Pentru o fiinţă umană care trăieşte ancorată in ceea ce este acum şi aici, dispare subsolul intunecat in care sunt aruncate/refulate/reprimate/ascunse lucrurile nedorite(eşecuri, maladii, traume)...

Trăirea in viitor este o virusare care se manifestă prin căutarea/expectaţia/aşteptarea de efecte, scopuri, dorinţe, speranţe, obiective. Toata lumea a fost invăţată să fie în aşteptare - nimeni nu pare să ştie exact de ce, deşi aşa se instalează/induce orice transă, inclusiv transa colectivă.
In realitate aşa a fost programată mintea umană: să irosească prezentul(singurul contact experimental cu realul), dar să spere că mâine ceva se va întâmpla, să spere că mâine se va întâmpla ceea ce aşteaptă. Astfel se autointreţin gratiile inchisorii in care omenirea este captivă de milenii (puterea de co-creare a realităţii, proprie oricărei fiinţe umane, este utilizată in scop autodistructiv, pt a stopa propria eliberare)

Şi amintiţi-vă, adevărul vine numai atunci când sunteti într-o stare de conştiinţă receptivă, feminină(Yin) - niciodată altfel. Nu puteti cuceri adevărul. Partea nu poate cuceri întregul! ... Partea poate permite/accepta intregul numai dacă işi dizolvă separarea, zidurile construite in jur pt a ne asigura o securitate iluzorie…Partea poate intra in această stare doar dacă se eliberează (semnificatia verbului "to relax/a relaxa") si dă drumul (let-go/laisser aller) la bariere.

Fără moarte nu există a doua nastere. Trezirea la adevărata realitate incepe cu moartea.dacă veţi intelege moartea veţi înţelege totul, pentru că în moarte limitarile dvs. vor fi sterse.
"In moarte, tu ca ego vei dispărea. In moarte, ego-ul va fi abandonat. Dacă poţi înţelege moartea vei fi capabil să înţelegi ceea ce este etern si omniprezent, care este calea de reconectare la intreg - pentru că religia(calea de re-legare, de reconectare) este, de asemenea, o modalitate de a muri, iubirea este, de asemenea, o modalitate de a muri, rugăciunea este, tot, o modalitate de a muri. Meditaţia este moartea voluntară..."

 

Un material atat de interesant. Am sa mai revin pentru reluarea textului, pentru adancirea lui. Multumesc pentru aceasta lectura. 

Cu pretuire, cu prietenie, Irina Lucia

 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor