De ce indemnul la moralitate este gresit ?

Acest articol raspunde la urmatoarele intrebari:

-De ce indemnul la moralitate este gresit ?
Fiindca se cultiva efectele in locul cauzei, introducandu-se indatoriri artificiale, care incalca prima porunca (despre care Iisus a spus ca le contine pe cele zece din fosta Lege).

- Care este cea dintai porunca ?
Indumnezeirea, eliberarea, trezirea, ascensiunea, intoarcerea acasa

-In ce consta adevarata rugaciune ?
Conştientizarea este calea catre nemurire ( acces la realitatea sursa; atemporala )

(vedeti si :
Necesitatea vegherii sau a prezenţei conştiente imparţiale in trezi... )

- Care este singurul pacat ?
Lipsa constientei (vedeti si :
Necesitatea vegherii sau a prezenţei conştiente imparţiale in trezire )

- Care este calea de eliberare, ascensiune, indumnezeire ?
Constienta in ACUM ( ceea ce elimina trairea in trecut, regretele, amintirile si exclude expectatiile, asteptarea rezultatelor, trairea in viitor, cautarea fructelor ). (vedeti si :
Necesitatea vegherii sau a prezenţei conştiente imparţiale in trezire

Toti se plang de situatia prezenta ( moartea valorilor morale ), dar nu se intreaba nimeni de ce s-a ajuns aici ?

Fiindca se cultiva efectele (virtutile morale: iubirea, omenia, cinstea,..), in locul cauzei sau a izvorului acestora ( vindecarea orbirii; trezirea).

Fiindca din caza orbirii, ignorantei ( avidya ) este sustinuta o falsa ierarhie a valorilor, in care sunt pretuite fructele ( rezultatele; efectele ), iar nu sursa lor.
Iisus a atras atentia asupra acestui lucru cand a spus:
"Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu ( Altarul; Izvorul ) si neprihanirea Lui si toate aceste lucruri ( daruri; efecte ) vi se vor da pe deasupra" ( Matei 6.33; Marcu 10.30; Luca 12.31 )
"Nebuni si orbi care e mai mare darul ( efectul ) sau altarul ( realitatea cauzala; izvorul vietii, al iubirii si fericirii neconditionate ) care sfinteste ( creaza ) darul" ( Matei 23.19; Exod 29.37 ) .
Instrainarea ( de "a fi") este rezultatul unei investitii gresite ( in "a avea"), fiindca "unde iti este comoara, acolo iti e si inima" [ iubirea, atentia, ancorarea, investitia ] ( Matei 6.21; Luca 12.34 ).

In acest univers nu exista lucruri, obiecte, substantive, nume, inghetari..toate sunt procese, curgeri, rauri, verbe.. nimeni nu se scalda de doua ori in apa aceluiasi rau..un pom este o curgere...o pomire..
Dumnezeu nu este un lucru inghetat, un obiect , ci un proces, o prezenta , o pura constienta si un izvor al iubirii si fericirii, pe care le experimentam..le traim.. adica o indumnezeire...

Cea mai mare porunca pe care ne-a comunicat-o Iisus este redata astfel :
"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta"; iata porunca dintai; Iar a doua este urmatoarea: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".
In aceste doua poruci se cuprinde toata Legea si Prorocii . Nu este alta porunca mai mare decat acestea. Este mai mult decat toate arderile si decat toate jertfele." ( Matei 22.40; Marcu 12.30-33; Luca 10.27 )

Inlocuind substantivul cu procesul aceasta porunca devine:

"Sa ai drept unic obiectiv Indumnezeirea ( "a doua nastere"; trezirea; eliberarea; moksha ) si sa-ti iubesti semenii ca pe tine insuti"
"Tot ce doriti sa va faca voua oamenii faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii ( Matei 7.12; Luca 6.31 ) .

Iisus a spus: "Dumnezeu este iubire" adica "Indumnezeirea inseamna sa iubesti";
"Iubirea este Dumnezeu" devine "Iubirea este Indumnezeire" sau

"cand iubesti te Indumnezeiesti"

Cei ce predica iubirea neconditionata nu stiu insa ca pana la trezire acest lucru nu este posibil. Iubirea, ca si fericirea neconditionata sunt efecte ale ancorarii in realitatea sursa ( realitatea purei constiente).

Omenirea se afla in aceasta situatie de degradare, de neputinta si de suferinta fiindca este prizoniera a unei transe colective, in care ni se comanda sa neglijam esentialul: trezirea, eliberarea ( moksha ) , indumnezeirea, trecerea de la ignoranta ( cunoastere mijlocita: "a privi" ), la omnicunoastere ( cunoastere nemijlocita: "a vedea" ).

Transa colectiva, programarea sau conditionarea, prin care fiintele umane au fost castrate ( rupte de realitatea prezenta Acum si Aici ) le comanda ( reamintiti-va : " conceptia comanda perceptia" ) sa caute iubirea si fericirea doar in afara, in efecte ( rezultate; in viitor ), in urcarea in pozitii ocupate in ierarhii artificiale ( economice, profesionale, politice, intemeiate pe verbul "a avea" si pe efecte ), in topuri, in posedarea unor alte fiinte, in trairea unor placeri efemere, oferite de simturi.
Unii pun caruta inaintea carului si repeta eroarea cultivarii efectelor in locul cauzei ( ajungerea la altar sau la realitatea sursa, care este izvorul tuturor darurilor si harurilor ) si predica respectarea unor reguli de morala si de comportare, ca si cum iubirea de semeni predicata de moralisti ar fi condus vreodata la o iubire reala.
In realitate iubirea si fericirea nu sunt sunt efecte ale respectarii regulilor morale, ci ale regasirii izvorului din noi insine ( Tao ), a redescoperirii unitatii profunde dintre tot ceea ce exista...
Va rog sa observati trei caracteristici ale transei colective, ale locului comun ("ceea ce se cade"):

1. captivitatea in minte, in realitatea secunda a aparentelor subiective [vedeti: "O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY" http://www.scribd.com/doc/27464855/]
2. de aici decurge prizonieratul in planul dualitatii si al luptei dintre contrarii (zi-noapte, lumina-intuneric, bine-rau, iubire-ura), fara sa se inteleaga ca toate cuplurile de contrarii desemneaza doua fete ale aceleiasi realitati, doua maluri ale aceluiasi rau ( ziua si noaptea, iubirea-ura formeaza o singura entitate; intunericul dispare la aparitia luminii constientizarii) .

[vedeti: "Dincolo de dualitate: Stiinta eliberarii/Beyond Duality: The Scien... ]
3. pretuirea fructelor (daruri, haruri, efecte) si actiunea sterila in planul efectelor, iar nu a cauzelor: efectele infloririi vietii (iubirea, compasiunea, fericirea, bucuria, linistea, adevarul) sunt puse pe seama iubirii (un efect) si inaintea cauzei (trezire; eliberare), desi fara trezire sau eliberare nu se poate vorbi despre iubire autentica, despre fericire neconditionata si despre adevar, adica despre depasirea ignorantei sau orbirii (avidya), despre trecerea de la "a privi", la "a vedea", despre preafericire autentica (ananda), lipsita de umbra (suferinta) si de conditionari;

La acest subiect se refera Lao Tzu, Anthony de Mello in cartea sa Constienta /Awareness (vedeti: http://www.danmirahorian.ro/Constienta-Awareness.pdf ), Eckhart Tolle in "Puterea lui ACUM/ The Power of NOW" ( http://www.danmirahorian.ro/Despre-Puterea-lui-ACUM.pdf ), Osho ( vedeti videoclipul: "Pana la trezire moralitatea este falsa, nu are radacina reala in fiinta"; https://www.youtube.com/watch?v=T_LNh_eeh6Q&feature=player_embe... ) ...

Observati mai jos o imagine despre fazele caderii/ degradarii sau dezradacinarii fiintei umane, asa cum sunt ele descrise de Lao Tzu:

dupa pierderea ancorarii in realitatea omniprezenta ( 1 ) ,

apare caderea in creierul afectiv ( guvernarea prin iubire ) ( 2 ),

apoi in cel instinctual ( guvernarea prin frica; lege, justitie; fiintele umane se ghideaza dupa simturi, dupa ceea ce simt: placere-durere, satisfactie-suferinta ) ( 3 )

si la sfarsit in minte ( guvernarea prin castig, profit, calcul, ratiune )( 4 )FAZELE CADERII SAU ALE DEGRADARII ANCORĂRII IN TAO
THE PHASES OF THE FALL OF HUMAN RACE AND THE WAY TO SALVATION

Note:
1. Caderea din Cer sau pierderea contactului cu Adevarata realitate nu s-a produs instantaneu, ci progresiv si a condus la "Caderea in multiplicitate-spargerea unitatii".
"Separarea in eu si tu" sau "caderea in iluzia existentei separate" este efectul pierderii vederii nemijlocite sau a ancorarii in Tao

-ancorare in Tao ( maestrul eminent din vechime conducea discret poporul prin Tao si era cu desavarsire ignorat de popor, iar poporul de abia stia de existenta suveranului ]
-ancorare in iubire [ apoi au venit cei ce au guvernat prin iubire ( bunatate, omenie si dreptate ), pe care poporul ii iubea si cinstea ] ;
-ancorare in frica [ au urmat apoi cei ce au guvernat poporul ancorati in dreptate, justitie si morala impunand legi, norme, restrictii ( pacate, culpabilizari ) si pedepse exemplare intemeindu-se pe inteligenta (prudenta ) si cunoastere ( eruditie, experienta, intelepciune ) de care poporul se temea si pe care ii ura ] ;
-ancorarea in castigul material ( in final au venit cei ce au guvernat manati de dorinta de "a avea" profit ( castig, folos ) si de ambitie ( dibacie, abilitate, sarguinta ), pe care poporul i-a dispretuit, din cauza incorectitudinii, coruptiei si egoismului lor ] .

Traditia hindusa folosea o scara similara pt. a ilustra cele patru trepte de Instrainare a omului, trepte de degradare, care sunt insotite de modificari ale ierarhiei valorice, ale idealurilor de viata si in final conduc la mentinerea in prizonieratul cercului vicios al autodistrugeri, al autoanihilarii unui individ sau a unei civilizatii; analizati caracteristicile celor patru ere ( yuga ) , caracteristicile alimentatiei in diferite ere si la diferite caste, motivatiile si cele patru obiective de viata (purushaarthas) ale fiecareia dintre cele patru caste ( vedeti imaginea de mai jos ) .
In antichitate se stia ca fiintele umane au diferite teluri de viata (purushartha; varga). Plansa de mai jos indica tendintele naturii(gunas) si tipurile de alimentatie (animala, vegetala, energetica), in functie de tipul de identificare, de pregatire (conditionare), de casta (varna), de etapa de viata (ashrama) si de era (yuga).
Caste, teluri, tendinte, ere, etape de viata, tipuri de alimentatie

Casta (in lb. sanskrita: "varna") - ne indica si tipul de programare sau conditionare; un viitor lider religios, militar sau politic este programat diferit, in raport cu un viitor executant, sluga, sclav, mestesugar, agricultor, minier;
Punct de vedere ( tip de identificare); unii sunt programati sa se identifice cu haina trupeasca cu senzatiile, instinctele si placerile acesteia; altii cu faima, renumele, titlul; unii sunt identificati cu ceea ce poseda [ averi, informatii; relatii; statut economic; titluri, grade, pozitii in ierarhii laice (economice, politice, sociale), religioase ori militare ]; altii sunt programati sa ramana in sinele etern individual (atman), care este identic cu cel universal (Brahman); in hinduism se utilizeaza atat calea negativa de eliminare a identificarii cu realitatea efectelor, cu trupul si mintea ("Nici asta ! Nici asta/Neti! Neti !"), cat si calea afirmativa de identificare cu realitatea sursa sau cauzala: "Eu sunt Brahman (Sinele universal; Dumnezeu; Absolutul)". Atunci cand a trecut la functionarea holografica Iisus a spus: "Eu si Tatal meu una suntem".
Shankara ( cel mai important reprezentant al Advaita Vedanta, unul dintre cele trei sisteme de gândire ale Vedanta) a sintetizat astfel natura realităţii :
"O frază rezumă tot ceea ce găsim in mii de cărţi: singur Brahman este real, lumea nu este decât o aparenţă, Sinele(Atman) nu este altul decât insuşi Brahman (Sinele universal; Absolutul; Dumnezeu) ".
"Une phrase résume ce que l'on trouve dans mille livres: seul Brahman est réel, le monde n'est qu'apparence, le Soi n'est autre que Brahman lui-même".
Pentru a inţelege acest lucru Shankara ne dă exemplul iluziei unei funii dintr-o plasă, care pe intuneric este luată drept şarpe ( in acest caz nu există doar ignoranţă, ci şi superpoziţie (vikshepa) a unei imagini ( creată de imaginaţie) peste imaginea declanşată de percepţia unui obiect care există ( in halucinaţie nu există un obiect de sprijin). Frica, spaima, bătăile de inimă sunt declanşate de un şarpe care nu a existat niciodată in realitate, ci doar in imaginaţia noastră. Dacă se face lumină [ indirectă (solara, tehnologica) sau directă( iluminare; trezire)] şi descoperim că acel şarpe nu a fost decât o funie dintr-o plasă ( aluzie la realitatea reţea, matrice), acea iluzie nu-şi mai face apariţia niciodată. Advaita Vedanta susţine că omul in ignoranţa sa işi petrece viata suprapunand cordajului ( Brahman ) imaginea şarpelui ( traieşte in lumea sensibilă a proiectiilor din realitatea secundă şi nu observă ecranul, realitatea suport, temelia, ci doar filmul, oscilaţiile, valurile, oglindirile, vrittis, umbrele proiectate pe ecranul mental).
Vedeti: "O realitate holografica- Marile Ziceri (Mahavakya) si Universul Holografic http://www.danmirahorian.ro/Realitatea-Holografica.pdf

Tipuri de alimentatie; observati ca trecerea la alimentatia energetica este precedata de eliminarea cerealelor 辟穀 [辟谷] pì gǔ pi ku: a se abţine de la consumul de cereale (practică taoistă); a posti; inedia; hotărârea de a evita consumarea cerealelor este o practică taoistă indispensabilă pt a ajunge la imortalitate; aceasta practică se bazează pe faptul că cele cinci feluri de cereale, care reprezintă baza alimentaţiei chineze(orez, mei, grâu, ovaz şi fasole soia) au aceeasi calitate cu pământul(frecvenţă telurică ori tamasică) şi reprezintă hrana celor trei viermi ( 三 虫 sān chóng san ch'ung ), care se află la originea maladiilor şi a micşorării vieţii;
Teluri in viata ( purushartha; varga); Cele patru teluri de viata sunt kama(placerea), artha (averea; prosperitatea materiala; faima, statut economic, politic, profesional), dharma (datoria) si moksha sau mukti ( eliberarea; restabilirea statutului divin).
Tendinte (gunas): unii sunt hiperactivi, agitati, pasionati, furiosi (rajas), alţi hipoactivi, intunecati, letargici(tamas); se pot elibera insa doar cei ce realizeaza calmul, echilibrul intre cele doua tendinte, armonia, luminozitatea (sattva).
Etape de viata (ashrama); in trecut dupa parcurgerea celorlalte etape de viata si indeplinirea datoriilor sociale( seviciu, procreatie) fiintele umane se dedicau regasirii de sine
Ere sau epoci (yuga); fiecare dintre cele patru ere cosmice (krita yuga, treta yuga, dvapara yuga, kali yuga) este caracterizata de o degradare fata de era care o preceda si fata de
epoca de aur(krita yuga sau sathya yuga, care dureaza 1728000 de ani terestrii).
In treta yuga [1296000 ani umani sau 12000 ani divini, obtinuti impartind cifra anilor umani la 360) dreptatea, accesul la adevar se reduce cu un sfert; in aceasta epoca au inceput sacrificiile umane( insotite de rituri si ceremonii), oamenii actionau cu intentie si asteaptau recompense, sensul datoriei incepe sa dispara].
In cursul dvapara yuga (864000 de ani umani) dreptatea, accesul la adevar se reduce la jumatate; inca exista cele patru veda, dar nu mai sunt studiate decat de f. putine persoane. Riturile, eticheta, morala se impun peste tot si f. putini oameni se mai preocupa de adevar. Dorintele pt placeri senzoriale si maladiile isi fac aparitia.
In cursul kali yuga (432000 de ani umani) dreptatea, accesul la adevar se reduce la un sfert( injustitia creste la 3/4). Aspiratiile spirituale sunt adormite iar cunoasterea antica cu privire la restabilirea statutului divin intra in uitare. Identificarea cu materia domina; majoritatea fiintelor umane se considera case(se identifica cu corpurile), recipiente goale care alearga sa se umple, iar nu cu cei ce locuiesc in ele sau izvoare inepuizabile ( pierderea unui lucru, caderea parului sau o zgarietura li se pare ca este o mutilare sufleteasca). Astfel de fiinte umane se roaga la icoane( "vorbesc cu casele crezand ca vorbesc cu cei ce locuiesc in acele case reproduse in icoane" Heraclit) si la moaste( mortaciunile sau resturile hainelor corporale ale celor pe care i-au decretat drept sfinti beneficiarii acestui comert aberant si ale acestei propagande; poate ne aducem aminte de fabricile de moaste din Evul Mediu, care pt a face fata cererii prelucrau cadavrele oamenilor morti. In aceasta epoca materialista exista un procent infim de fiinte umane care se intereseaza de trezire fiindca ignoranta este finantata de dezinteres fata de cunoasterea directa( cunoasterea mijlocita este luata drept realitate, desi ea nu lucreaza decat cu umbre ale obiectelor). Din aceasta cauza dezinformarea si manipularea prin repetarea unor minciuni este luata drept adevar. Cei ce nu fac nimic pt ei insisi ( moksha: restabilirea statutului divin; realizarea eliberarii din realitatea secunda in care au cazut prizonieri), isi justifica inactiunea cu preocuparea( grija) pt ziua de maine, adica cu trairea in viitor; cei ce intaresc gratiile custii in care oamenii sunt tinuti prizonieri au grija sa faca tot ce pot ca cei inrobiti sa fie rupti de prezent( singura poarta de acces la adevarata realitate) si sa implanteze grija, teama, prin scaderea resurselor necesare unei vieti umane .
Miza este acapararea atentiei dvs pe ceea ce este lipsit de importanta, pe ceea ce nu ia nimeni cu el sau cu ea, atunci cand pleaca de aici.
Fiintele umane lipsite de atentie asupra ceea ce fac in acest moment si cele fara stima pt ele insele uita sa faca ceva pt ele ( moksha) dar au intotdeauna timp pt kama(cautarea de placeri, satisfactii, droguri de tot felul, confirmari, aprecieri), pt artha( dupa ceea ce cred ca le asigura securitate sau siguranta vietii: acumularea obsesiva de efemer sub forma de averi, titluri, ranguri, faima, pozitii in ierarhii artificiale, informatii) si dharma ( false indatoriri, reguli, implantate de cei care i-au programat ca sa ramana pt totdeauna slugi, iar nu adevaratele datorii fata de ei insisi si fata de tot ce exista).

Criza morala este un efect al crizei spirituale, al instrainarii de adevarata noastra identitate.

Am fost invitat in grupul Moralitate ! Salut prietenie
https://reteaualiterara.ning.com/group/m

al carui motto este: "Cu un aer limpezit spre o bucata de cer"

Nu aerul trebuie limpezit, ci ceea ce se afla inlauntrul nostru. Trebuie sa ne eliberam din sicriele reprezentate de dogme ( credinte, modele eronate despre realitate ) daca dorim sa asistam la trezirea inteligentei, constientei si iubirii autentice

Nu mai cautati "o bucata de cer in afara", fiindca cerul este omniprezent, inclusiv in noi insine.

Iisus a spus oamenilor ca "Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru"

Daca regretati situatia actuala nu mai intretineti ignoranta si lipsa de responsabilitate, asteptarea ca altcineva din afara sa faca ceva in locul nostru.

Niciodata cultivarea efectelor ( virtutilor morale ) nu a condus la o moralitate autentica

De unde stim asa de sigur ca Madalina Manole s-a sinucis ?

Madalina Manole - o alta victima a fanatismului religios ?
https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/madalina-manole-o-alta

Solutia nu este sinuciderea individuala si colectiva, ci eliberarea, trezirea ( moksha ) / Remediul la sinuciderea individuala si colectiva este eliberarea ( moksha; moartea mistica )
https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/remediul-la-sinuciderea

Daca vrem sa schimbam lumea incepem cu schimbarea de sine

de aceea va recomand:

Calea Trezirii sau Eliberarii Za Moksha

https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii

Calea catre cerul nostru interior

https://reteaualiterara.ning.com/group/tao

Vizualizări: 530

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Prima porunca este indumnezeirea, ascensiunea omului la stadiul divin, la regimul holografic de functionare

vedeti pe linkul de mai jos si alte filme atasate
http://reteaualiterara.ning.com/group/tao/forum/topics/de-ce-indemn...

Pana la trezire moralitatea este falsa, nu are radacina reala in fiinta

Dumnezeu este iubire!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor