La răspunsurile DA enunţaţi câteva aprecieri iar la răspunsul NU, câteva ofuri şi care ar fi căile de rezolvare ?

Vizualizări: 90

Răspunsuri la Aceste Discuţii

dl P. Tutea, cand a fost intrebat despre democratie a strambat din nas..luciditatea dansului a vazut, probabil, ca democratia este imposibila ca forma de convietuire intre oameni, decat denaturata, ceea ce avem deja. Intr-un oras de ingeri, o tara de ingeri, cred ca ar putea exista o forma de democratie benefica fiecarei persoane..parerea mea este ca singura salvare a noastra era intoarcerea regelui la conducere. Regalitatea are un iz nobil numai direct nume, ca sa nu mai spun de potential. iar democratia noastra e imorala, incepand cu cei care o reprezinta si o aplica pana la noi care o experiem zilnic in contact interpersonal.
Da, d-le Teodor, este un punct de vedere ce trebiue respectat. Vă mulţumesc.

pentru mine o forma de organizare statală nu poate fi morală. cum nici imporală.

morali sau ba sunt oamenii.

iar cum moralitatea de pe hârtie nu are nicio legătură cu cea din viaţă, mă tem că, aidoma adevărului, iubirii şi-a altor zeci de noţiuni din tagma asta au câte o definiţie pentru fiecare suflet viu.

am observat cu tristeţe că dacă azi condamnăm un nemernic pentru ceea ce face, mâine îi vom da circumstanţe atenuante fiindcă, între timp, am constatat că şi noi suntem ca el.

moral înseamnă să ai nişte principii şi să fii consecvent cu tine însuţi. chiar dacă eu nu ţi le împărtăşesc, sau, mai rău, cred că eşti o jivină trăind după concepţiile alea, te voi respecta pentru că iţi eşti credincios ţie-însuţi şi nu pozezi în ce nu eşti şi niciodată nu vei fi.

Vă respect punctul de vedere, numai că nu aş amesteca moralii cu imoralii şi nici să-i cred oameni pe imorali.Iar de-a fi numai cosecvent cu tine însuţi, depinde înspre ce, nu înseamnă că a atins ... totul ! Scuzaţi-mă, nu încerc să mă lungesc.Vă doresc, numai bine.

dumneavoastră chiar credeţi în sintagma "om moral"? e ca şi cum ai spune că oamenii pot trăi fără păcate.

la fel şi democraţia. nu are cum să fie morală,când cei care-au făcut-o nu pot fi.

fireşte, putem vorbi de buna intenţie...dar ştiţi cum e cu bunele intenţii şi unde pot ele duce...

 

ps. mă simt lejer nepoftită, deşi sunt aici în urma unei invitaţii. vă rog să-mi confirmaţi sau nu senzaţia aceasta. formulele de încheiere din comentariul anterior sugerează că aţi închis dialogul.

Distinsă Smaranda Dan

Bine aţi venit !

Cum bine aţi observat acest grup Moralitate ! Salut prieten(i)e, înseamnă prietenia moralităţii, cum ? Măcar un pas înspre aceasta că,intrând în grupul ţărilor civilizate, este nevoie de a ne schimba mentalitatea şi primul pas,înseamnă a fi măcar prieten cu moralitatea şi, uşor, uşor, pofta vine mâncând. Şi atunci, din bunele noastre intenţii, materializate-n ceva palpabil să încercăm ceva. Bine, bine, aş putea să scriu până la ziuă, multe pe care unii le considerau de domeniul viselor şi-apoi s-au transformat în chestiuni pozitive.Deocamdată atât. Cu bine.

Distinsă Vizireanu Fulvia,

Aveţi multă dreptate în ceea ce relataţi.Toate acestea ne fac pe toţi vinovaţi că am votat sau n-am votat pe cine trebuia.Societatea aceasta bolnavă care a dat bani pe nemuncă, a distrus ori n-a lăsat să se înfiinţeze clasa mijlocie, a învăţat poporul acesta,odată muncitor să-şi piardă cultul muncii,distugând şi demolând,mari fabrici şi ferme ajungând unii în situaţia pe care aţi prezentat-o.

Distinsă V.Fluvia,

Nu sunt în măsură să stabilesc dacă greşiţi ori nu,eu, m-aş raporta la cum votează americanii,la noi o comunitate,neiubitoare a muncii este manevrată şi ne pomenim cu un Ins ales, care nu face altceva decât să ne prăduiască localitatea.

Da,din păcate.Mai avem şi-un Imn "Deşteaptă-te române" şi tot somnoroşi rămânem.

Comparativ cu alte orinduiri (sclavagista, feudala, socialista si teocrata) democrtia cu capitalismul ei sint potrivit de morale , iar concretizarea moralitatii si imoralitatii ei depinde de amanuntele mecanismelor aplicate precum si de felul oamenilor care au o anume importanta in sistem (politic, justitie etc).

deci fiind potrivit de moral , mai mult sau mai putin, se poate si mai bine.

deci avem doua componente:

-orinduirea capitalista- cruda si nedreapta

-modul defectuos al alegerilor electorale- doar dupa popularitate si unde primeaza banul necesar campaniilor electorale permanente

deci

-insuficienta egalitate din punct de vedere material -relatii socioeconomice discrepante atit intre oameni cit si intre tari.

-lipsa unei selectionari a caracterelor si a capacitatilor tehnocrate.

-necesitatea educarii sociale si morale scolara si mediatica

Toate acestea 3 se pot rezolva implementind o noua orinduire meritocrata si teocrata.

-deci fara alegeri electorale ci in baza unei selectii a caracterelor executata de specialisti psihologi si de sfinti capabili sa iti citeasca caracterul.

in paralel cu selectonarea abilitatilor native si a cunostintelor manageriale necesare domeniului respectiv.

- relatiile de munca si de concurenta sa fie reglementate de legi noi similare socialsimului eventual in unele domenii cu initiativa particulara, cu stabilirea preturilor si a calitatii servicilor.

-implemetarea spiritualitatii cel putin la nivel de mass-media si in invatamint la toate gradele

selectionarea trebuie facuta la toate nivelurile nu doar in inaltele functi ale statului ci pina jos la seful de post si la judecatorii din instante , directori de intreprinderi -echipa manageriala.

-apoi desigur la specificul societatii trebuie sa se prevada  mijloace si instrumente ca sa elimine saracia si lipsurile in mod organizat sa ofere un ajutor minim in caz ca nu poate oferi locuri de munca .

sa fie ca inainte =oricarei familii trebuie sa i se asigure o casa , apartament sau garsoniera in functie de nevoi .

-asadar redistribuirea averilor si nationalizari in domeniile cheie

Răspunsul d-vs., d-le Mihai Oancea, cu detalii, cu puncte şi subpuncte, însumează chestiuni necesare de-a trăi şi cei care jinduiesc astăzi, fie după un loc de muncă, fie după o locuinţă şi chiar după o călătorie. Astăzi o mână de oameni, unii superbogaţi, alţii superhoţi, rânjesc în fericirea noastră. Mai ales superhoţii, sunt mulţumiţi de ipotenţa cârmacilor.

Cei de făcut ? Ce de fapt a început să se întâmple. (Re)trezirea ! Forţarea Guvernanţilor de-a  şi face treaba bine, căutând adevăraţii antiromâni, evazioniştii, hoţii, tâlharii, aburitorii şi pedepsirea lor.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor