La inceput pasii mei lasau o dara verde in urma lor, apoi am ajuns in fata unei oglinzi si am zarit verde fond.Era trupul meu primavara!Mintea mi s-a umplut de un verde intens si am inceput sa respir aer verde curat.

              Cateva lucruri simple au ales sa devina parte din viata mea.Tuturor celorlalte le-am dat voie sa fuga.Am pastrat rasul senin al fiilor mei inca netreziti, vorbele de duh ale parintilor, masa de duminica a familiei mele si talpile inverzite.Nimic altceva nu merita verdele crud din sufletul meu.

               Mi-am amintit de un timp plin de culoare, al primei iubiri, pe care, atunci o simteam verde inmugurita in inima mea.A-nflorit si apoi si-a pierdut prospetimea, a ramas pitulata printre alte iubiri, dar ...doar ea pastrand verdele cald al sarutului dintai.

              Acum imi tocesc talpile verzi prin lumi nestiute, ma prind in jocul frunzelor si renasc in fiecare primavara, cu fiecare an mai plina, mai verde, mai dornica sa ma transform in mugur de pin, sa ating vesnicia ...Stiu ca urc spre varful muntelui ...si vreau sa-mi pastrez pe drum lucrurile simple gazduite de sufletul meu, amintirea iubirii dintai

si sa ajung sus cu talpile inca verzi!...

Vizualizări: 34

Răspunsuri la Aceste Discuţii

De acolo începe tot. De la verdele crud al tălpilor sufletului.
frumoasă şi sugestivă imaginea "tălpilor înverzite!

 

Alaturi de acel indestructibil " verde" as  adauga soarele si as alcatui un univers ''natural''. Nimic si nimeni nu e vesnic , dar natura , cu forta ei are capacitatea de a renaste. Sa invatam de la natura asadar ! Sa ne pastram sufletul crud , mintea limpede , sufletul plin de iubire  , amintirile familiei si prietenilor neintinate si talpile verzi.

Cu ajutorul imaginatiei si talentului dumneavoastra ati creat un pastel , un pastel unic!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor