Vizualizări: 157

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Gheorghe Zincescu pe Iulie 31, 2014 la 4:51pm

Și ce înseamnă „a fi responsabil față de tine însuți“? Nu cumva a înțelege, a-ți asuma prioritățile/necesitățile proprii și a le pune de acord cu imperativele societății? Ne întoarcem la libertatea ca necesitate înțeleasă? Întreb, nu dau cu bâta!  

Comentariu publicat de Maria Ratiu pe Iulie 31, 2014 la 4:05pm

"a fi responsabil fata de tine insuti"... Este propozitia care sperie pe toti tot asa de mult pe cat place cuvantul "liber" sau "libertate" pentru ca asta presupune sa te asezi in fata oglinzii si sa te privesti in ochi cu franchete si sa ai curajul sa o faci in fiecare zi, in fiecare moment. Doar cand, uitandu-te in sufletul tau si vei vedea totul clar si curat, vei putea ridica capul cu demnitate in fata Ta si vei putea sa spui ca esti un om liber. Mai intai trebuie sa te eliberezi de pacatele tale si sa te ierti... Dupa aceea poti sa cauti libertatea cu demnitate pentru ca esti un  om liber. Dar nu cauta iertarea in alta parte, la alti oameni... Caut-o la tine insuti si cere-o apoi lui Dumnezeu.

A fi liber nu inseamna a avea libertate, cu atat mai putin a trai in libertate. Poti fi liber si traind in captivitate, cum multe persoane au fost libere traind in comunismul totalitar, sau in regimul totalitar islamic...

Libertate inseamna PARTICIPARE, nu sa zbori liber in inaltul cerului si nici sa poti face inconjorul pamantului daca si pentru ca asa vrei. Libertate inseamna sa participi la viata cetatii de buna voie. Apoi daca participi ca om liber, cu responsabilitate fata de tine insuti, atunci cercul este inchis si perfect rotund. Daca insa participi ca om care nu este responsabil fata de sine insusi, atunci cercul ramane deschis ca un curcubeu multicolor... Frumos colorat, emotionant dar nimic mai mult...fara substanta, fara suflet. O perdea, si atat.

Comentariu publicat de Petru Solonaru pe Iulie 31, 2014 la 1:01am

Dezbrăcându-ți Sinea de iluzie....

Comentariu publicat de Liliana Zaharia pe Iulie 30, 2014 la 7:58pm

Cred că se referă mai mult la conștiința de sine care trebuie să fie cea care ne îndrumă pașii în tot ceea ce facem. Dacă nu avem de ce să roșim în fața ei, atunci avem libertatea de a ne alege orice mod de exprimare.

Comentariu publicat de Terezia Filip pe Iulie 30, 2014 la 5:21pm

În fond e o povară mai grea și mai responsabilă libertatea decât supunerea oarbă față de un  șef, un dictator, un tiran pe care încarci toată vina și responsabilitatea, toate erorile etc.

Libertatea te încarcă de responsabilitatea tuturor deciziilor, riscurilor și consecințelor gesturilor tale...

A consuma libertatea presupune obligatoriu o educație în spiritul unei vieți democratice, libere, în respectul legilor și al celuilalt, al celorlalți, al instituțiilor și valorilor pe care ni le asumăm și le respectăm toți, absolut toți. .... Mult de vorbit.

Comentariu publicat de arold rumoa pe Iulie 30, 2014 la 3:24pm

e greu, da incerc

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor