Aurelia Satcau
 • Feminin
 • Melbourne
 • Australia
Partajare pe Facebook
Partajare

Aurelia Satcau's Prieteni

 • princess
 • george georgescu
 • Dan Constanda
 • ZINCA MARIUS IULIAN
 • Eugen Ludovic Nagy
 • Alexandru Uiuiu
 

Aurelia Satcau

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, pictor, promotor cultural, interesat de cultura, jurnalist, pasionat de lectura
Despre mine :
Intr-o cursă peripatetică cu propria mea istorie mă aflu acum la Melbourne (de peste 16 ani de altfel) dar dupa alte 3 țări în care am locuit - nu vizitat! Ce să spun, e karmic, într-un fel. Scriu, asta fac de câtva timp, și mă pregătesc (sic) pentru schimbări vertiginoase - nu, nu gândiți apocaliptic, no need for that, it is much more simple and historical if you want - cei care vor rezista o vor face în sensul în care acea faimoasă Wisteria Japoneză se încăpătânează să reziste: spre deosebire de omoloaga ei chineză, Wisteria Japoneză crește a rebours, anti-clockwise, ireverent față de normalitate (sic). Orice încercare de a o reorienta se întîlnește cu o nemaipomenită reziliență, auto-sacrificială literalmente - mlădița pe care încerci să o schimbi se va ofili, se va usca, dar va trimite imediat către ceruri o alta, nouă, proaspătă și imberbă, ridicându-se din chiar matricea celei care a preferat moartea decât deturnarea de la adevărul propriului său destin.

Sunt de formație Filolog (Univ. București) la care s-au adăugat alte studii post-universitare - Cinema & Cultural Studies, Theories of Education, Counselling & Psychotherapy. Sunt în prezent a Counsellor & Psychotherapist in Private Practice in Melbourne, Australia și folosesc o combinație de metode terapeutice bazate pe ceea ce eu numesc Symbolic Techniques (Tehnici Simbolice) - Arhetipuri, Mitologie, Psiho-Astro-Drama, etc.
Scriu și public în special eseuri pe teme de politica culturii, Psihoneuroimunologie (am o recentă participare conferențială pe această fascinantă temă), identitate și starea de sănătate, etc. Articolele și eseurile mele au apărut în varii publicații diasporice dar și în engleză, în jurnale academice și de cercetare precum Counselling Australia sau Colloquy.

Cred că esențial în momentul de față este să răspândim un Umanism suficient de puternic pentru a contracara perspectiva sumbră a ceea ce se profilează la orizont - pentru noi toți! Cu navigarea suavă și edulcorată pe apele unei poezii sau proze onirice și dezangajante, nu vom reuși decât să amânăm o agonie care, odată împinsă la extrem, își va arăta ravagiile chiar și celor care 'viseaza frumos'........TREZIREA nu are nimic ezoteric, metafizic, nici macar ...'politic'....si nici neapart 'spiritual'.....probabil că mă refer la singura cale de a exista în stare de sanitate în lumea de maximă curbură în care ne aflăm la ora istorică la care scriu....starea de REALISM și PARTICIPARE, iată soluția...ah, asta NU exclude cu nimic POEZIA, a visa, etc...din contră, cele mai realizate vise sunt numai acelea care se pot transforma în REALITATE.....Haideți că nu puteți contesta asta, voi, visătorii acestei Rețele Literare!!!...........Numai bine,...Cu drag și speranță.......și în virtutea calității de a fi OM (ca noi toți) în proximitatea unei asemenea istorii.........Aurelia
Website / Blog :
http://Aurelia Satcau

Aurelia Satcau's Blog

Marele Imagolog

Postat în Decembrie 22, 2011 la 4:25am 4 Comentarii

MARELE IMAGOLOG - poem visceralomul

în colţul de miază-noapte

al camereisingurpe scaunul de lemn

cu faţa întoarsă

  

un fum - acelaşi - curgînd ca apele

de sus în jos

îl menţinea erect

sub ceasul fără limbi

molfăind alene un timp

din acelea

ce se întind ca o

Siberiadă

undeva, în afara

capsulei de carne şi sîngeomul meditează.

O lume mică ca o gămălie …

Continuare

Panou de comentarii (7 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 7:17am on Martie 22, 2012, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Aurelia Satcau un cadou...
Cadou
LA MULTI ANI!
La 5:39pm în Ianuarie 12, 2012, Dan Constanda a spus...

Aurelia, multzumesc mult pentru comentariile amabile...probabil nemeritate -- deci cu-ata mai mult de apreciat...ca incurajari. Nu ma consider decat un (fel de) 'lautar', inzestrat cu o bruma de... pretentzie... de iluzie de har...incercand sa compun muzica simfonica. Daca-ash fi fost mai sincer cu mine..., (dar, ca tot omul, ma amagesc ca ...inca ar mai fi sperantze..., in ciuda evidentzei...; exagerez patetic, voit insa..., desigur) probabil ca m-ash fi oprit ...siderat de talentul... galactic, dimensional vorbind al unor ca Marquez sau William Faulkner. Ma scuzi ca-tzi scriu...inainte de-a trece Bac-ul cu tovarashica Zarzara... Daca m-a prins (fara Bacu' la mine...) m-a prins...si Bravos, Halal Natziune! pentru ea...

La 8:25pm în Decembrie 23, 2011, Alexandru Uiuiu a spus...

"ca un rege secret
pregătit lumii în beznă"

de retinut rostirea poetica. Mai apoi  metafizica discret dozata in crearea unei imagini foarte vii a imagologului.Un poem remarcabil!

La 5:38pm în Decembrie 22, 2011, Dan Constanda a spus...

Biografie impresionanta... chiar si numai cuprinderea si explorarea pur geografica...ar pune pe ganduri pe ...totzi 'mushchetarii' ce-si imaginau ca au monopolul curajului mondial...  Imi place mult si vastitatea campului de preocupari... Daca- ash mai fi tanar ... de cateva ori... ash consacra nishte ani...psihologiei...un univers la fel de ...Cosmic ca shi Cosmosul insushi... O placere... de placere pentru mine, casi, cred eu, pentru... oricine (ar fi acela ce...) va citeshte randurile, gandurile.

La 5:28pm în Decembrie 22, 2011, Dan Constanda a spus...

Craciun Fericit si un An Nou plin de cele mai neashteptate Bucurii... Totul ...cu multa, multa Sanatate... si Lumina Sufleteasca...

La 2:42pm on Decembrie 20, 2011, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Aurelia Satcau un cadou...
Cadou
o zi minunata Aurelia alaturi de cei dragi si multumesc de vizita si comentariul tau, Marius si/sau Iulian
La 11:14pm on Decembrie 14, 2011, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Aurelia Satcau un cadou...
Cadou
o seara minunata alaturi de cei dragi, Marius

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor