Carmen Doreal
 • Montreal
 • Canada
Partajare pe Facebook
Partajare

Carmen Doreal's Prieteni

 • Maria Roibu
 • dromihete darius
 • Gabriel Stefan
 • Ioana Haitchi
 • Rădulescu G. Cătălin
 • Ioan Grigoraș
 • Mihaela Popa
 • Petre Craciun
 • Lucretia Berzintu
 • Rodian Drăgoi
 • DANIEL CORBU
 • Leonard Ancuta
 • Florina Marin
 • Florinel Constantin ANDRISAN
 • Gelu Vlaşin

Cadouri primite (4)

De la Valentina Sen De la Lucretia Berzintu De la hatos vasile De la petruta rosu
 

Carmen Doreal

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
poet, pictor
Despre mine :
Carmen Doreal este numele artistic al poetei şi artistei plastice de origine română Carmen Ţuculescu Poenaru, stabilită din 2001 în Montreal, Canada. Carmen Doreal s-a născut la Petroşani, România a absolvit cursurile Școlii de Muzica si Arte Plastice din Tg-Jiu, Liceul Sanitar din Tg-Mures şi Colegiul La Salle, Montreal. Este membră în Academia Internaţională de Arte, Quebec şi Cercul Artiştilor Plastici şi Sculptori din Quebec, Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, Asociaţia Scriitorilor de Limbã Română din Quebec, si Fundaţia Culturală Constantin Brâncuşi din România. Publică în diverse reviste literare din România şi Canada: Luceafãrul (Bucureşti), Ramuri (Craiova), Columna (Târgu-Jiu), Tribuna (Cluj), Astra (Braşov), Românul Canadian (Toronto), Capitala (Ottawa), Candela, Pagini româneşti, Destine Literare , Tribuna noastră, Accent Montreal (Montreal), Agonia, Wordpress, Culture inside, Sfera online, Terranova Magazine. Colaborează la diverse emisiuni de radio şi televiziune în România şi Canada. Carmen Doreal este autoarea a peste 100 de tablouri pictate în ulei şi acrilic, multe dintre ele facând parte din colectii particulare în întreaga lume. A participat la nenumarate expozitii colective în România şi Europa cat şi aici în Canada ( Montreal, Ottawa, Toronto ). A avut 3 expoziții personale. Doua, organizate de Galeria de Artă Inter-Pallas din Montreal în anii 2009, 2010 şi ultima în 2012, la Biblioteca Municipală, Deux-Montagnes.
Debutează editorial în anul 1999 cu volumul de poezii intitulat Vernisajul iubirii Editura Curierul Dunării Bucureşti acesta reprezentând dublul crez artistic al poetei-pictorite. În anul 2010 participă cu volumul Poeme în culori /Poemes en couleurs( Editura Nemesis Montreal) la Târgul Internațional de Carte, Montreal. Acesta conține poeme în limbile română si franceză combinate cu detalii din lucrări plastice. Autoarea a ales detalii din picturile personale pentru fundalul grafic al poemelor și nu a greșit . Cele doua tipuri de creație se combină într-o armonie perfectă. Fină, aluzivă, plină de rafinament, artista-poeta este o voce originală, impunând impresia generală că asistăm la un veritabil regal poetic.
Publicat recent, in iulie 2013, la Editura Fides, Iași , cel de-al treilea volum de poezie Intâlnire fără argumente cuprinde peste 100 de poeme în limba ramâna.
,, Carmen Doreal, această poetă/pictoriţă, pasionată şi misterioasă, cu sufletul pur de copil şi cu mirări ingenue în faţa miracolelor vieţii, ne oferă o poezie plină de sensibilitate şi forţă, cu dureri asumate copilăreşte şi în acelaşi timp cu versuri impregnate de înţelepciunea primordială a Evei, cea în stare să-şi ia asupră-i păcatul lumii—numai şi numai în numele iubirii. Iubirea este cea care revine mereu în versurile volumului Intâlnire fără argumente ca un leit-motiv etern.
O poezie senzuală dovedind o deplină maturitate artistică, împletită din nostalgii, doruri şi iluzii suprapământene ..
Folosind pe alocuri forme tradiţionale, ritm şi rimă atunci când o doreşte, Carmen Doreal explorează pe deplin conceptul a ceea ce înseamnă a fi uman. O poezie plină de compasiune, pasionată şi concisă, o poezie a metaforei şi a formelor rafinate de exprimare, şi care constitue în acelaşi timp un prilej de satisfacţie şi bucurie atât pentru simţămintele cât şi pentru intelectul cititorului.,prezentare de Flavia Cosma
Website / Blog :
http://fineartamerica.com/profiles/carmen-doreal.html

Carmen Doreal's Blog

                                                                                                                     

                                                        Yin si Yang                                                                 

 

 

rezemați de secunda

ce bate

 

doar în propria inimă

 

creștem odată cu timpul

unul spre celălalt

 

unde sfârșesc eu

începi tu

 

ca o continuare

între Yin si Yang

 

lună-soare

Fotografiile lui Carmen Doreal

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Panou de comentarii (1 comentariu)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

La 5:06am on August 05, 2013, petruta rosu i-a dăruit utilizatorului Carmen Doreal un cadou...
Cadou
Bine ati venit !

Carmen Doreal's Blog

Carmen Doreal's Blog

Postat în August 8, 2013 la 7:30pm 0 Comentarii

Biciuită de umbre 

 

 

până la oboseală 

încerc să mă rup

de iarba tăcerii 

râu frenetic

alunecând 

sub privirea

unei păsări de pradă…

Continuare

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor