Cristian Gabriel Groman
 • Londra
 • Regatul unit al Marii Britanii
Partajare pe Facebook
Partajare
 • Texte Postate pe Reţeaua literară
 • Fotografii
 • Albume foto
 • Fişiere video (19)

Cristian Gabriel Groman's Prieteni

 • sezen nur
 • Stamate Antonia Vivalcce
 • George ROCA

Cadouri primite (4)

De la munteanu mircea De la Carmen K. De la Stamate Antonia Vivalcce De la ZINCA MARIUS IULIAN
 

Cristian Gabriel Groman

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, muzician
Despre mine :
S-a născut în Târgoviste, pe 17 septembrie 1977; a urmat cursurile Şcolii de muzică şi arte plastice - secţia pian clasic din Târgovişte timp de 8 ani (unde a susţinut mai multe concerte). A absolvit Liceul Teoretic “Constantin Carabela”, profilul matematică-fizică; a urmat cursurile Universităţii “Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea electromecanică, pe care a terminat-o în anul 2002. Datorită perioadei foarte dificile prin care trecea ţara (majoritatea fabricilor se închiseseră sau erau în plin proces de disponibilizare), nu şi-a găsit de lucru în domeniu. A lucrat pe litoral, în staţiunea Mamaia, ca ospătar. A revenit în Târgovişte şi s-a angajat la o fabrică, într-un laminor ce producea cornier, unde a lucrat ca şi muncitor necalificat, electrician, mecanic, sudor, manevrant, etc. timp de 3 ani. Apoi, ajutat de fratele sau, Valentin, a emigrat în Italia, unde a trăit şi muncit alţi 3 ani, în Somma Vesuviana, o mică, dar frumoasa comunitate de pe lângă vulcanul Vezuviu, nu departe de oraşul Napoli. După această perioadă a ales să plece în Regatul Unit al Marii Britanii, în Londra, unde trăieşte şi munceşte şi acum, în cadrul companiei Phs Greenleaf.
Colaborează cu diverse grupuri şi publicaţii online cum ar fi “Expresia Ideii” şi “Confluenţe Româneşti”, face parte din autorii incluşi în volumele cu numerele 2, 3 si 4 "Expresia Ideii". In anul 2011 a început să posteze pe Facebook gândurile sale scrise, sub formă de note, apoi a început să realizeze clipuri video, pe care le postează pe Youtoube. La ultimele, colaboreaza cu dl. George Şerban.

Tot in anul 2011, ajutat de domnul Ştefan Doru Dăncus, a publicat la Editura Singur, volumul personal de debut intitulat "Gânduri", volum de versuri ce a fost nominalizat la premiile U.S.R. pe anul 2011.

A primit o menţiune la concursul internaţional de poezie Starpress, ediţia 2012, ediţie la care a participat un număr record de concurenţi şi anume 8497...

Colaborează cu compozitorul Dan Lucian Corb, cel care îi transpune gândurile scrise pe muzică şi împreună, pregatesc lansarea a două C.D.-uri, unul de muzică uşoară, iar cel de-al doilea, muzica etno-populară...

Face parte dintre poeţii care se regasesc în "Meridiane Lirice-Antologia Universală a Poeziei Româneşti Contemporane" (124 de poeţi contemporani) antologie editată de revista Armonii Culturale in anul 2012.

Face parte dintre autorii care apar în lucrarea: "O altfel de istorie a literaturii române contemporane", lucrarea apărută la Editura Singur (2013), ce conţine recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărţile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora..

În prezent lucrează la primul său roman...

http://www.agentiadecarte.ro/2012/06/castigatorii-concursului-inter...“starpress”-2012/

Puteti citi aici doua interviuri cu Cristian Gabriel Groman:

http://www.zigzagonline.ro/povesti-povestiri/un-strigat-de-afara-in...

http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Cristian_Gabriel_Groman_-_...
Website / Blog :
http://https://www.facebook.com/pages/Cristian-Gabriel-Groman-Clipu...

Fişierele video ale lui Cristian Gabriel Groman

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 11:11am on Februarie 03, 2012, Stamate Antonia Vivalcce i-a dăruit utilizatorului Cristian Gabriel Groman un cadou...
Cadou
:*:*:* o zi minunata!
La 4:21pm on Februarie 02, 2012, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Cristian Gabriel Groman un cadou...
Cadou
bun venit pe taramul retelei literare
 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor