Eugenia Dumitriu
Partajare pe Facebook
Partajare

Eugenia Dumitriu's Prieteni

  • lăzărescu constantin
  • Dialog European
  • Gelu Vlaşin

Cadouri primite

Cadou

Eugenia Dumitriu nu a primit niciun cadou încă

Dăruieşte un cadou

 

Eugenia Dumitriu

Informaţii pentru profil

Despre mine :
M-am născut în Roşiorii de Vede, jud.Teleorman, la 2 iulie 1960.Am absolvit liceul Al.Ioan Cuza,secţia Filologie-istorie,1979,Alexandria.Din 1977 am publicat la ziarul local Teleormanul,unde am obţinut şi un premiu la Cîntarea României.Am publicat poezie la revistele:"Lyceum","Ramuri" şi "Tomis", unde în 1986 am obţinut un premiu.In 1986, am obţinut,tot pentru poezie premiul II la Festivalul "Cîntecele Iancului",Alba-Cîmpeni.In 1995, am debutat cu poezie, într-un volum colectiv numit "Zodia harfei" cu capitolul personal "Umbră de stea", mulţumită Inspectoratului pentru Cultură Teleorman.Am fost membră a cenaclurilor "Gala Galaction" şi "Eugen Barbu" pînă la plecarea din ţară în anul 2003.De atunci nu mi-am mai revăzut ţara,locuiesc la Madrid,Spania.Aici , am publicat în ziarele"Român în lume", "Universul Românesc"şi în ziarul care a apărut numai pe internet www,elnie.com care din lipsa banilor si-a încetat activitatea.Una din marile dureri este că nu public nimic, dar pictez şi sunt membră a Asociaţiei Naţionale a Artiştilor Plastici Spanioli "Carmen Holgueras".Alături de colegii spanioli am expus, la sala de expoziţii "La Paloma" din Madrid în perioadele:20-28 iunie 2007 şi 6-16 noiembrie 2007.In anul 2004, am obţinut la Madrid la Concursul de pictură "Carmen Holgueras", "Diploma en reconocimiento a su participacion"en XVI Certamen de pintura, cu tablourile"Flores" şi "Iconos", în stil ortodox.In iunie2006 la acelaşi Certamen, la Madrid, am obţinut premiul IV din VI de pictură în ulei, pentru tabloul"Madrugada brillante", devenind prima străină care a obţinut un premiu la acest concurs ajuns la ediţia XIX..

De ce?

De ce să-mi fie mie dor,/Cînd ape curg în matca lor/Si anotimpurile-și fac așezămînt,La mine-n trup, la tine-n gînd?/De ce să-mi fie mie dor,/Cînd roata lumii nu stă-n loc/ Si Don Quijote a trecut /Cu tinerețea printr-un scut?/De ce să-mi fie mie dor,/Cînd toate frunzele adorm/Strivite în căderea lor/ Si casa mea rămîne toată/ cu fruntea sprijinită de un nor?

Fotografiile lui Eugenia Dumitriu

  • Adăugare fotografii
  • Vizualizează Tot

Eugenia Dumitriu's Blog

Vara este in noi

Postat în Iunie 4, 2015 la 7:40am 0 Comentarii

Atata dragoste e-n noi,

Atat de mari cuvintele

Si cantecul durat de Shiva,

S-a sters ca umbra unei ploi.

De cate ori alerg desculta,

De cate ori ma chemi in zori ?

Si cate doruri sunt in noi,

Si cate nopti topite-n vers ?

Aceasta vara e in noi

Cu carul ei din flori de camp

Sa-mi cante vantul in amurg

Si maine-n zori, pe fruntea mea,

Sa se aseze roua dintr-o stea.

Pasarea iubirii

Postat în Mai 27, 2015 la 8:43am 1 Adaugă un comentariu

Pentru cine cade o stea,

Si plang florile sub roua?

Cine se acopera

Cu ploile toamnelor tarzii?

Tu, pasare,

Nebuna pasare.

De ce-ai trezit noaptea?

Te-ntoarna la cuib

Ti-s zorii departe,

Sa nu-mi spui

De ce-s toamnele pustii,

Pasare!

Iarna

Postat în Decembrie 17, 2013 la 10:34am 0 Comentarii

Mai ninge la geamuri,

Mai striga un cerb,

Colinde albastre, rasuna din cer.

Eu spun iar povestea, batrana din veac

Cu bradul cel verde, cu mosul sarac,

Si ieslea uscata, miroase a fan,

Si-n curand,  se va naste Isus.

Un inger de gheata, mi-atinge o tampla-n uitare

Si mama-mi promite

O carte ce-am scris-o la vreme de iarna

Cand inca visam.

E seara de iarna,

Geru-mi ingheata amintiri si…

Continuare

De ce nu sunt ?

Postat în Decembrie 5, 2010 la 4:02pm 0 Comentarii

MI-e zborul drept si pasii grei,

Colinde-ngana ochii tai

Si ma destrami si ma aduni

Din pulberea de ganduri mici

Tu, ora mea, intr-o clepsidra ma inchizi.De atata rod sunt pomii grei,

M-au prins liane-n latul lor

Un Prometeu strivit de zei,

Scaldat de ploi, uscat de vant

Un foc, un mit, o fata cununata

cu nisipul plajelor.Femeie am fost si frunza-n vant

Un ochi uscat, inchis in trup.

O vorba spusa doar in gand

"- Dorinta a… Continuare

Noapte de dor

Postat în August 20, 2009 la 5:26pm 0 Comentarii

Pisoi adunam după garduri,/Luna cu mine în pas alerga,/Pașii primeau umedul cîntec al ploii,/Din iarbă un greier prin mine striga./Ascultă-mă, mamă,/Ce liberă cad în visare/Ce unghi se dechide în ore/In poarta bătrînă cu stîlpii înalți !/Ochiul oprește o stea căzătoare,/Mîna culege toamna din noi;/Iartă-mă, mamă,/Tîrziul mă cheamă prin noaptea de dor.

Panou de comentarii (10 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 4:26pm în August 20, 2009, lăzărescu constantin a spus...
Am avut impresia că primul mesaj s-a pierdut. Am observat abia la a doua tentativăcă aţi ales să vă moderaţi comenrariile. Scuze.
La 4:24pm în August 20, 2009, lăzărescu constantin a spus...
Am rămas profund impresionat de tot ce aţi postat pe blog. Talent,har şi inspiraţie. Sper să postaţi cât mai mult pe acest blog pentru a vă bucura semenii cu creaţiile dumneavoastră. Din Iaşi, gânduri bune şi urări de bine.
La 4:08pm în August 20, 2009, lăzărescu constantin a spus...
Stimată Doamnă, sunt impresionat de tot ce aţi pustat pe blog. Talent, har şi inspiraţie. Aici aveţi prilejul să postaţi cât mai multe texte şi astfel să aduceţi multor semeni bucuria de a vă citi. Cu smerenie vă îndem să postaţi cât mai mult pe blog. Din Iaşi, vă transmit cele mai alese urări de bine.
La 7:29pm în Iunie 13, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Stimate Domnule Gelu Vlasin vreau sa va anunt ca am obtinut premiul 5 din 6 de ulei la cea de-a XX editie a concursului de pictura "Carmen Holgueras" tinut la Madrid sub egida Asociatie Nationale a artistilor plastici spanioli "Carmen Holgueras" in 5 iunie 2008 pentru tabloul "Volver la orilla del tiempo".
La 2:42pm în Martie 2, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Marea mea golf uitat de corăbii/Cu maluri de stîncă/Din care nimeni nu se-nfruptă,Nici marele Neptun , nici Cronos,/Pescăruşii sunt păsări uitate/De flux sau reflux/Si valurile se fac nouri, /Spre marea mea nu-s poteci/Si dorurile-s trudite/In dimineţile lor de mai.
La 10:12pm în Februarie 28, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Sunt pasărea uitată la tîmpla marilor iubiri/Si aripa mi s-a frînt de-odată,/Cînd zborul mi-era drept şi lin./Sunt umbra stelei căzătoare/Ce încă străluceşte în golul strîmtelor fîntîni.../Aştept luceafărul de seară, să mă cunun cu el în vis.
La 9:29pm în Februarie 27, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Din palma dreaptă izvorăşte fîntîna lumii,/In căuşul palmei stîngi citesc profeţiile magilor./In ochii mei icoana Cristului răstignit se acoperă cu vise/Si Budha se lasă mîngîiat de ploile pustiului/Sub paşii mei, firul de iarbă suspină, învăţînd nemişcarea/Latră căţelul pămîntului dicolo de pragul începutului./Cuvintele biblice îngheaţă şi trupu-mi se sfarmă în pulbere albă/Opreşte-mă străine, la poarta templelor cioplite din iubire.
La 7:51pm în Februarie 24, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Daţi-mi cuvintele nerostite/Să le aşez la poarta timpului/Silabele nenăscute să-mi mîngîie tîmpla dreaptă/Si spinii trandafirilor să-mi scrie în plame poveşti netrăite./Daţi-mi anotimpurile viitoare,/Să-mi adoarmă speranţele,/Imi pun inima, în lada de zestre a bunicii/Si dăruiesc crizantemele uitării, norilor./Daţi-mi puterea să alunec înapoi,/La casa cu teii în floare/La cerdacul cu micsandre.
La 8:33pm în Februarie 20, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
Cred că marele Fănuş Neagu s-a gîndit la artşti cînd a lansat cartea "Frumoşii nebuni ai marilor oraşe", pentru că asta suntem şi probabil pentru acest adevăr am scris şi eu poezia "Negustorul de iluzii"/Un Quasimodo-n zori trecea/Pe dalele din piaţa mea/Si tot striga şi tot chema/"Vînd primăvara-n flori vînd viaţa!"/I-am urmărit mersul ghebos,/Am rîs, am plîns/ Si l-am oprit şi l-am rugat/Să-mi vîndă dragoste şi timp./Dar vînzătorul meu nebun/Mi-a vîndut vise, primăveri/Si flori şi ierburi, ochi adînci/"Veniţi voi cerbi, din palma mea/să beţi iluzii dacă vreţi!"
La 8:19pm în Februarie 20, 2008, Eugenia Dumitriu a spus...
M-am născut în Rosiorii de Vede, jud.Teleorman la 2 iulie 1960.Am terminat liceul Al.Ioan Cuza secţia Filologie-istorie , 1979 Alexandria.Din 1977 am publicat la ziarul local Teleormanul unde mi-au dat un premiu la Cîntarea României.Am publicat la revistele:Lyceum,Ramuri şi Tomis unde în 1986 am obţinut un premiu pentru poezie.In 1986am obţinut premiul II la Festivalul "Cîntecele Iancului"Alba-Cîmpeni.Am fost membră a cenaclurilor literare" Gala Galaction " şi "Eugen Barbu" pînă la plecarea din ţară în anul 2003.De atunci şi pînă astăzi nu mi-am mai revăzut ţara, locuiesc la Madrid, Spania. Aici am scris la ziarele "Român în lume", Universul românesc" şi ziarul care a apărut pe inernet www.elnie.com şi care din lipsă de bani a dispărut.De moment nu mai scriu la nici un periodic, dar pictez şi sunt membră a Asociaţiei Artiştilor plastici spanioli "Carmen Holgueras", alături de colegii spanioli am expus picturile mele la sala de expoziţii "La Paloma " din Madrid în perioada:20-28 iunie 2007 şi în perioada6-16 noiembrie 2007. In anul 2004 am obţinut la Madrid la Concursul "Certamen Carmen Holgueras "Diploma en reconocimiento a su participacion "en XVI Certamen de pintura pentru tablourile "Flores " şi "Iconos" în stil ortodox.In iunie 2006 la acelaşi Certamen de pintură, la Madrid am obţinut premiul IV din şase de ulei pentru tablou"Madrugada Brillante", fiind singura străină care a obţinut un premiu la acest concurs anual deşii el este deschis pentru toate naţionalităţile.

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor