Florin Caragiu
 • 52, Masculin
 • Bucharest
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Florin Caragiu's Prieteni

 • gabi schuster
 • katya kelaro
 • emmarra
 • Ariana Titiana Perhald
 • Petruţ Pârvescu
 • Emanuel Pope
 • Camelia Silea
 • iULIAN SAIOC
 • veanu blajan
 • Daniela Luca
 • Alexandru Potcoava
 • Marta Otvereanu
 • conu marius viorel
 • Igor URSENCO
 • Naiada
 

Florin Caragiu

Informaţii pentru profil

Despre mine :
ochii ţi-au rămas deschişi
între două rafale de lumină

Lansare - SENTIC - Gaudeamus, ed. Vinea, 26 noiembrie, ora 18

În data de joi, 26 noiembrie 2009, orele 18,00-19,00, la Standul Editurii Vinea: 44 – Pavilionul 17, va avea loc lansarea noului meu volum de poezie intitulat "Sentic".


Referinţe:


"Florin Caragiu se prezintă – în Sentic – ca un surprinzător poet postdouămiist. Deşi a frecventat Cenaclul Euridice, el s-a ferit să practice poetica minimalistă, propunând un tonus destins, fără derapajele visceralizante specifice generaţiei sale. Discursul acestui poet autentic se caracterizează printr-o sobră surdinizare stilistică, deşi nu lipsesc acele energii lingvistice dejective atribuite de obicei douămiismului canonic. În straturile de profunzime ale textului se notează o „transfuzie” mistică firească, fără să distoneze în acest context receptiv atât de heteroclit. Sunt convins că despre Florin Caragiu se va mai vorbi de acum înainte, aşa cum se cuvine". (Marin MINCU)


"Poezia din Sentic pierde din hieratismul volumului anterior al autorului, căpătând mai multă flexibilitate, intimitate. (...) Poezia este densă, cu o mişcare moderată, cu ascunzişuri, cu o frumuseţe care trebuie căutată". (Paul ARETZU)


"În Sentic, Florin Caragiu actualizează gestul ritualic în miezul unei lumi plămădită parcă din principii contrare naturii lui. Cântecul, un fel de a fi al rostirii, e în pericol de a se neantiza, pentru că nu e susţinut prin cuvinte. Mai întâi e cântec bolborosit. Comunică ceva, dar mesajul pare bruiat încă de la început. Şi atunci, cum ar putea poetul să refacă armonia pierdută dintre sine şi lume, altfel decât privind-o cu înţelegere, altfel decât reînvăţând semnificaţia lucrurilor simple?" (Şerban AXINTE)


"Ce acrobat poetic! Mereu în formǎ maximǎ! Schimbǎ ringul, variazǎ jocul de picioare, doar croşeele sunt cam aceleaşi. Poemele din Sentic s-au mai extins, mai ales pe orizontalǎ, s-au mai relaxat, au mai luat ceva balast. Din ce în ce mai contemporan, poetul menţine doar unele simboluri ale dragostei creştine: soarele, inima, drumul etc. Strategia: modernizarea continuǎ a formei şi rafinarea aceluiaşi conţinut. Altfel, e mereu plin de surprize. Produce acum şi poeme simfonice, instrumentaliste. Omul creştin orfic, artist pânǎ-n dinţi, venind din cartier, este eroul lui Florin Caragiu. Un aristocrat popular şi un cǎlugǎr cenaclist. Paradoxal şi prin asta foarte viu". (Felix NICOLAU)


"Sentic marchează deplina maturitate a unui poet român remarcabil. Prin această carte Florin Caragiu intră, nu am nici o îndoială în această privinţă, în competiţie onestă cu tot ceea ce s-a creat mai valoros în poezia ultimului deceniu la noi. Discursul lui este unul care se dovedeşte a fi, în sens estetic, fericit complicat. Zone de limpezime de cristal stau în coasta unor „blocuri” textuale masive unde germinează durerile fără leac. Gesturi diafane se complică organic în zone în care agonia inimii lumii noastre cea de toate zilele este regină întunecată şi neînduplecată. Florin Caragiu vrea mult pentru că poate mult. Majoritatea poemelor sale sunt, concomitent, îmbrăţişare şi ciocnire de sensuri multiple, nu o dată nu numai disparate, ci chiar adverse unele faţă de altele. Pretutindeni însă este perceptibilă o concentrare pregnant personală a sinelui, care devine marcă a unei sensibilităţi profunde şi recognoscibile. Florin Caragiu este de la un capăt la altul al volumului său Florin Caragiu. Este, în fond, izbânda majoră a oricărui poet care contează (şi pe care se poate conta) şi pentru care poezia a devenit nu unul din modurile posibile de a fi, ci unicul mod de a fi". (Nicolae TZONE)


Vă aştept pe toţi cei interesaţi la lansare!

Fotografiile lui Florin Caragiu

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Florin Caragiu's Blog

La steaua lui Eminescu...

Postat în Ianuarie 30, 2011 la 12:00am 0 Comentarii

Aşa-numitul neo-antropocentrism (un pan-freudism, motivat, întâi de toate, prin statistica numărului de adeziuni), după cum remarca părintele Savatie Baştovoi, în cartea de dialoguri intitulată „Ortodoxia pentru postmodernişti”, face parte dintr-o pletoră de noţiuni produse de post-modernism. (În funcţie de cine sau ce stă în spatele lor, în general aşa-numitele produse… Continuare

Semnal Editorial: Marius Dumitru Linte, Ordinea Trupului şi/în Sfera Juridică (Platytera, 2011)

Postat în Ianuarie 16, 2011 la 9:30pm 0 Comentarii

PrefaţăO carte se spune că este valoroasă atunci când incită gândirea celui care o lecturează, atunci când cititorul descoperă în ea gândurile sale neexprimate şi care nu au găsit modalitatea de a se expune fie din lipsa unor lecturi adecvate, fie din timiditate. Când ai în mână o astfel de carte, îţi spui spontan: „ideile astea le-am avut şi eu, însă autorul a ştiut… Continuare

Evenimente poetice la Timişoara

Postat în Februarie 27, 2010 la 5:30pm 8 Comentarii

Luni, 1 martie, de la ora 18 va avea loc la Librăria Humanitas ("Joc secund") din Timişoara lansarea volumului Sentic (ed. Vinea, 2009).Vor vorbi Cornel Ungureanu şi Eugen Bunaru.Marţi, 2 martie, lectură la cenaclul "Pavel Dan" – Florin Caragiu, la…
Continuare

Lansare - SENTIC - Gaudeamus, ed. Vinea, 26 noiembrie, ora 18

Postat în Noiembrie 17, 2009 la 12:44pm 0 Comentarii

În data de joi, 26 noiembrie 2009, orele 18,00-19,00, la Standul Editurii Vinea: 44 – Pavilionul 17, va avea loc lansarea noului meu volum de poezie intitulat "Sentic".

Referinţe:

"Florin Caragiu se prezintă – în Sentic – ca un surprinzător poet postdouămiist. Deşi a frecventat Cenaclul Euridice, el s-a ferit să practice poetica minimalistă, propunând un tonus destins, fără derapajele visceralizante specifice generaţiei sale. Discursul acestui poet autentic se… Continuare

plimbare

Postat în Mai 31, 2009 la 8:14pm 0 Comentarii

florile de cicoare

nu mai ştiu despre tine nimic,

scriu pe o foaie totul, pentru că am uitat

să-ţi vorbesc.cineva a căzut în mijlocul străzii

şi n-am putut să-l ridic. corpul lui

era îngrozitor de greu, aş fi zis

că-i o movilă crescută acolo, sau poate chiar

umărul nu mai simte căldura.e ca atunci când te hotărăşti să arunci lucruri

şi-ţi dai seama că trebuie să-ncepi

cu un suvenir.ochii lui mă priveau cu… Continuare

Panou de comentarii (13 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 10:47am în Decembrie 4, 2013, Christopher Benson a spus...

bună dragă
Numele meu este Christopher Benson, am fost născut pe data de 15 aprilie 1975, tatăl meu a fost provenit de la stat Unite ale Americii, şi am crescut în Los Angeles. Sunt doar fiul şi copil din familia mea, eu sunt aici pentru a găsi o femeie în mea speranta de viata este de tine...? vă rugăm să scrieţi-mi mail (christopherbenson1975@outlook.com) eu cred că îmi place de tine.

Hello baby
My names is Christopher Benson, I was born on 15th of April 1975, My father was originated from United State of America, and I grew up in LA. I am the only son and child of my family, i am here to find a woman in my life hope is you..? please write me mail (christopherbenson1975@outlook.com) i think i like you.

La 11:47am în Septembrie 3, 2010, Constantin Padureanu a spus...
Domnule Caragiu,
Va felicit pentru tot ceea ce faceti si va doresc bucurii si impliniri bincecuvantate de Dumnezeu. Sa aveti dimineti senine si va asteptam cu noi si importante carti.
Cu deosebita stima si consideratie,
Constantin Padureanu
La 10:16pm on Martie 01, 2010, Ariana Titiana Perhald i-a dăruit utilizatorului Florin Caragiu un cadou...
Cadou
Felicitari pentru frumoasele poezii
La 1:37pm în Noiembrie 17, 2009, valentina a spus...
Domnule Florin Caragiu,
bun venit!
o zi minunată.
valentina
La 6:18pm în Iunie 10, 2009, zegrean corneliu a spus...
La multi ani de ziua Ta şi.... fără turmentareeee,
Corneliu
La 6:13pm în Februarie 17, 2008, Lucia Daramus a spus...
da, e o "betie afectiva".....e o necesitate, dar vei vedea ca e totusi mult mai mult...va urma...
multumesc, pe curind,
lucia
La 1:25pm în Februarie 4, 2008, Gelu Vlaşin a spus...
Si eu iti multumesc Florin pentru participare si sper sa-ti placa in continuare ceea ce se intampla pe aici !
La 1:06pm în Februarie 2, 2008, Lucia Daramus a spus...
Poemul are interferentele lui culturale, pur culturale, si am ales terenul ludic din zona gastroenterologiei, pentru ca pentru filosofii antici aceasta era zona cea mai sensibila din organism, aici erau percepute emotiile (pozitive si negative, ura, iubirea etc), starile fizice si cele mentale tot de aici plecau, in maruntaie se putea prezice viitorul....In Corpus Hippocraticum, cautindu-se etiologia bolilor psihice, s-a dezvoltat teoria umorala, conform careia sanatatea ar tine de echilibrul umoral (bila neagra, bila galbena etc)....
Zona gastrica era responsabila de multe....fiind incarcata atit cu valentele ei stiintifico-religioase, dar si filosofice.
In jocul poetic al "Pielitelor interne" dintre iubire si moarte, nu puteam face abstractie de acest palier.
Desigur, multi, necunoscind toate acestea, ar putea intelege multe...
Dedic poemul tuturor indragastitilor, dar si filosofilor si gastroenterologilor
La 9:58am în Februarie 2, 2008, Carmelia Leonte a spus...
Ma bucur ca ne intalnim si aici. Astept sa postezi texte, sa am ce comenta! E foarte buna ideea acestui site. In general, trecem unii pe langa altii si nu avem timp sa ne adresam o vorba. Suntem atat de ocupati sa ne scriem operele...
La 8:41am în Februarie 2, 2008, Andreea Toma a spus...
si eu va multumesc pentru ca ati acceptat invitatia mea; in legatura cu revista avem nevoie de tot sprijinul celor care cred in ea asa ca va multumesc pentru faptul ca o veti anunta printre cunoscuti - cred ca toate drumurile mari se pot face cu pasi mici si bunavointa :)

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor