Functionarea Divina

Functionarea divina- Reintoarcerea la statutul divin al fiintei umane

Stiinta regasirii statutului divin al fiinţelor umane /The Science of regaining the divine status of Human Beings

Sunt invitati sa ni se alature ACUM si AICI , membrii fostelor situri
"Functionarea divina- Reintoarcerea la statutul divin al fiintei umane"
http://divinefunctioning.ning.com ( inchis in vara lui 2010)
http://divinefunctioning.spruz.com/ ( inchis in toamna lui 2011)
dedicate stiintei care vizeaza intrarea in starea divina de suspendare a dualitatii, in care inceteaza separarea sau prapastia dintre subiect si obiect si se realizeaza accesul la functionarea divina sau holografica, in care se manifesta capacitatile miraculoase de cunoastere directa si de actiune nemijlocita.
In aceasta stare se manifesta omnicunoasterea, omnipotenta si identitatea dintre creatie si creator, exprimata in "Marile Ziceri (Mahavakya)" din Vedanta si de Iisus:
"Eu si Tatal Meu una suntem (Ioan 10:30)"
"I and My Father are one" (John 10:30)
Vedeti: Marile Ziceri (Mahavakya) si Universul Holografic
http://www.danmirahorian.ro/Realitatea-Holografica.pdf
http://www.scribd.com/doc/28005586/

Exact la stiinta regasirii statutului divin al fiinţelor umane se refera si Anthony de Mello in cartea sa "Constienta/ Awareness", atunci cand vorbeste despre "Trezirea oamenilor la realitatea maretiei lor"/ "Waking people up to the reality of their greatness"

Eckhart Tolle alege o formulare similara, drept motto al cartii sale "Puterea lui ACUM /The Power of NOW":
"Suntem aici pentru a permite scopului divin al universului să se manifeste. Asta arată cât de importantă este fiinţa dumneavoastră " / "We are here to enable the divine purpose of the universe to unfold. That is how important you are "

In limba romana s-a realizat o traducere eronata, sub titlul "Puterea prezentului", iar acest lucru este prezentat in articolul
"Despre traducerea eronata a cartii "Puterea lui ACUM/ The Power of NOW" de Eckhart Tolle"
http://www.danmirahorian.ro/Despre-Puterea-lui-ACUM.pdf
http://www.scribd.com/doc/53606252/
http://www.scribd.com/doc/53596204/

Acum sa vedem despre ce este vorba in expresia "regasirea statulului si a capacitatilor divine ale fiintelor umane"
Exista doua cai, modalitati sau regimuri de functionare:
1. Calea orizontală, temporală (diacronică) a dualităţii ( samsara; the war zone)
2. Calea verticală, atemporală (sincronică) a lui Acum şi a identităţii (subiect-obiect)
Trezirea inseamna eliberarea din TIMP, iar aceasta se realizeaza prin ancorarea in ACUM. ( aceasta se realizeaza prin prezenta sau constienta). Oamenii cred ca linia timpului contine prezentul, trecutul si viitorul. In realitate clipa prezenta, momentul ACUM, care are durata egala cu zero, nu apartine liniei timpului si realitatii create, ci realitatii sursa...
A ne trezi este sinonim cu a ne elibera din realitatea secunda ( lumea umbrelor; lumea efectelor; lumea timpului) si a intra in lumea cauzelor ( realitatea sursa, lumea atemporala a lui ACUM).
Există două tipuri de mişcare ( regimuri de funcţionare). "Şi acesta este sensul crucii lui Iisus: indică două mişcări, o răscruce de drumuri" /"There are two types of movement. And that is the meaning of Jesus' cross: it shows two movements, a crossroads"(vedeti: /see also: Armonia ascunsă, comentariu al fragmentelor lui Heraclit/ The Hidden HarmonyTalks on Heraclitus L'harmonie invisible, les Fragments d'Héraclite par Osho Rajneesh).


Trecerea de la mişcarea ( funcţionarea) orizontală(diacronică), la cea verticală(sincronică; holografică) este cunoscută in toate tradiţiile drept trezire, iluminare, eliberare, moarte mistică, calea care conduce la "naştere din nou", la botezul in lumina Sfântului Duh, calea de a realiza uniunea mistică sau profunda identitate(玄同 xuán tóng) cu realitatea adâncă [Tao] din cap 1 si 56 [ din Tao Te Ching/Dao De Jing de Lao Tzu/Laozi ].
Realitatea sursa ( cauzala; pura constienta; ordinea infasurata)

Deplasarea în plan orizontal ( in zona de alternanţă şi de succesiune a contrariilor Yin 陰[阴] -Yang 陽[阳] şi a stărilor de conştiinţă dualiste (veghe-somn) şi deplasarea în plan vertical (perpendicular; orthogonal) in zona singularităţilor (şi a stărilor paradoxale de conştiinţă: starea paradoxală de veghe (turiya; lit.:"a patra"; transă auto sau hetero hipnotică, mistică) şi starea paradoxală de somn(visul). Intrarea se face prin starea paradoxală de veghe iar ieşirea prin starea paradoxală de somn (invers in nidra yoga sau "somnul conştient").


Stări de conştiinţă: 1. starea de veghe; 2. starea de somn profund; 3. starea paradoxală de somn(visul); 4 starea paradoxală de veghe : turiya(lit : "a patra"; transa auto sau hetero hipnotică, mistică).
Despre calea orizontală şi verticală de cunoaştere şi de acţiune
1. Funcţionare diacronică, liniară, dualistă, creată prin căderea in realitatea secundă, in minte, in cunoaşterea mijlocită de proiecţii (umbre, impulsuri senzoriale, reflecţii, concepte, modele, vorbe, de dorinţe şi de expectaţii( vedeţi "Alegoria peşterii lui Platon" in: O realitate separată/ A Separate Reality http://www.scribd.com/doc/27464855)
constă dintr-o mişcare orizontală in lumea orizontală a timpului(in planul diacronic in care se manifestă succesiunea, permanenta transformare intre contrarii). Este o mişcare in planul minţii şi al dualităţii (acţiune-inacţiune; activitate-repaus; acţiune-reacţiune) Acesta este mişcarea in planul somnului (the plane of sleep) sau al visării (in care sunt prizoniere toate fiinţele inainte de trezire), in lumea proiecţiilor iluzorii(in limba sanskrită: maya);

2. Funcţionare sincronică, holografică, divină, nondualistă este reprezentata printr-o mişcare verticală in planul lui Acum (realitatea sursă, izvorul, "Impărăţia lui Dumnezeu", axa paradoxală in care totul este prezent ca identitate acum şi aici; mijlocul; centrul; miezul; temelia realităţii), care desemnează lumea verticală a realităţii atemporale ( in care se manifestă simultaneitatea, sincronicitatea, identitatea; unificarea; alinierea; depăşirea dualităţii subiect-obiect ). Acesta este planul non-minţii, existenţei şi al conştienţei (the plane of awareness) in care este aşezată non-acţiunea ( acţiunea paradoxală de dincolo de acţiune şi inacţiune; 為無為 wéi wú wéi) sau acţiunea nemijlocită.

"Cunoaşterea inseamnă putere" /"Knowledge is Power"/ "Scientia potentia est"
dar fiecare regim de funcţionare al fiinţei umane conduce la un tip diferit de cunoaştere şi de putere ( capacitate de actiune).


Din planşa de mai sus se observă că cele două regimuri de funcţionare conduc la două tipuri de cunoaştere ( de percepţie) a realităţii:
- mijlocită (indirectă, progresivă, in care se manifestă "privirea" periferiei lucrurilor, orbirea, ignoranţa: avidya) şi
- nemijlocită (in care se manifestă "vederea", vidya şi apare odată cu trezirea, eliberarea sau iluminarea).
Aceste două tipuri de cunoaştere sunt insoţite de două tipuri de acţiuni, forţe sau puteri:
- mijlocite ( care lasă urme, generează reacţiuni, se mişcă in planul timpului, diacronic sau al succesiunii şi al dualităţii subiect-obiect)
- nemijlocite ( directe, divine, holografice, care nu lasă urme, nu generează reacţiuni şi se mişcă in planul sursă atemporal, sincronic al identităţii subiect-obiect)

Pentru aprofundarea subiectului vedeti trei articole:
"Lao Tzu Chapter 2 Dincolo de dualitate: Stiinta eliberarii/Beyond Duality: The Science of Transcendence Câmpul sursă şi calea orizontală şi verticală de cunoaştere şi de acţiune
Source field and the horizontal and the vertical path of knowledge and action
Calea către izvorul vieţii/The Way to the Source of Life /Le chemin vers la source de la vie
Cele trei căi cunoscute de civilizaţiile avansate de ieşire din timp şi spaţiu/Three ways to transcend time and space that are known to all highly advanced civilisations
http://www.danmirahorian.ro/2LaoTzu.pdf
Wei Wu Wei - Abandonarea luptei si intrarea in starea divina de functionare holografica
Stiinta zeilor /The Science of Gods /La Science des Dieux
Wei Wu Wei Invulnerability and Holographic Operating Mode
Wei Wu Wei-Abandonarea luptei si intrarea in starea divina de functionare holografica
http://www.danmirahorian.ro/Wei-Wu-Wei.pdf
Puterile supranaturale Supernatural powers Ce sunt? Care sunt caile de acces ?
http://www.danmirahorian.ro/Puterilesupranaturale.pdf

Fiecare fiinta constienta din acest univers este multi-dimensionala
Every conscious being in this universe is multi-dimensional

Mirahorian: "Fiecare fiinta constienta din acest univers este multi-dimensionala. A crede nu este suficient. Trebuie sa "Vedeti" (sa cunoasteti nemijlocit; observati deosebirea dintre "a privi" si "a vedea") si sa descoperiti experimental ca stelele se afla in raza dvs. de actiune, fiindca sunteti deja inzestrati cu o nava cu hiperpropulsie ( care curbeaza spatiul si timpul)- propriul dvs. corp, ce poate calatori in timp si spatiu in intregul univers"

Mirahorian: "Every conscious being in this universe is multi-dimensional; Believing is not enough. You need to KNOW that the stars are within your reach because you have already a hyperdrive ship, which is able to travel in all the universe - your own body"

Daca nu ati auzit pana acum, de la cei care va tin prizonieri ( "gardienii", care v-au virusat, descrisi in cartea "Interviu cu un extraterestru/ Alien Interview"), de la cei care v-au implantat false credinte si identitati [ vedeti despre inchisoarea Terra in cartea "Alien Interview", aparuta in 2009], atunci aflati ca fiecare fiinta umana de pe Terra apartine unei civilizatii extraterestre superavansate de grad IV, in care fiecare entitate este eterna si poate insamanta noi universuri, se poate teleporta, poate calatori in timp si spatiu, fara alte mijloace tehnologice, in afara generatorului de impulsuri, care este propriul creier ( toate entitatile biologice extraterestre sunt interdimensionale, ca si noi; entitatile din Zeta Reticuli, cu pielea similara cu cea a delfinilor, pe care acestea ii considera veri, nu au putut fi tinute captive decat in incinte in care se mentinea un puternic camp electromagnetic, care impiedica shiftul, iesirea din dimensiunea noastra; "nordicii" sau "blonzii" ( extraterestrii umanoizi din Pleiade), nu au putut fi niciodata sa fie capturati, incarcerati ).

Henri Coanda mi-a descris aceasta capacitate ( vedeti cartea : "Comentariu la misterul UMMO" de Dan Mirahorian in pagina: RETEA CONTACTE GALACTICE/ GALACTIC CONTACT NETWORK) si mi-a recomandat sa aflu calea de teleportare din traditia hindusa, descrisa in cartea cea mai importanta de pe Terra ( vedeti: Regulile de Aliniere; Yoga Sutra a lui Patanjali ), dupa cum i-a spus Nicolae Tesla, intr-o discutie directa ( care probabil cunostea acest lucru de la Vivekananda; vedeti: http://www.psi-sciences.com/).

Cercetatorul Vasile Rudan a relatat la cateva posturi de televiziune din Romania ( invitat de Madalin Ionescu, Dan Diaconescu), despre cazurile de disparitie sau de teleportare din zona vortexului din Bozioru (Muntii Buzaului), unde a se afla relicve ale unor civilizatii care ne-au precedat, si porti temporale si despre faptul ca Henri Coanda a vorbit si cu alta ocazie despre aceasta capacitate extraordinara a fiintelor umane, care azi este blocata prin virusare.

Aceasta capacitate este descrisa ca har, dar ori perfectiune (siddhi) in Yoga Sutra, in Cartea III: Partea despre Puterile divine sau supranaturale (Vibhuti Pada)/Book III: Portion on the Extraordinary or Supernatural Powers(Vibhuti Pada) Sutra: YS 3.40 unde sunt evocate si capacitatile asociate : Campul defensiv - Invulnerabilitatea si Teleportarea/ Defensive Field Invulnerability and Teleportation Technique / Le champ de Defense; L'Invulnebilite et le Pouvoir de la Teleportation

Vedeti articolul referitor la teleportare
Teleportarea-Imposibilul exista doar in mintea celor castrati prin-conditionare
http://www.scribd.com/doc/45366542/

"Cel mai frumos lucru pe care-l putem experienta este misterul. Acesta este izvorul adevaratei arte, şi a intregii ştiinţe"/ "The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science" / "La plus belle chose que nous puissions éprouver, c'est le mystère. Elle est la source de tout art authentique et toute la science" (Albert Einstein)
Exista un articol intitulat: "Ce nu a inteles Pavel Corut si ce se ascunde in spatele miturilor religioase ?
unde se face referire la "Functionarea divina, nondualista sau holografica a fiintei umane"
In acelasi articol vedeti: Cele patru scenarii ale viitorului
Cele trei Alternative
Profetiile lui Sundar Singh despre Misiunea spiritualā a României
http://www.scribd.com/doc/26751917/
http://www.scribd.com/doc/26752549/
http://www.scribd.com/doc/26757511/Divine-or-Holographic-Functioning-of-Being-in-Trance-and-True-Love
Stiinta si tehnologia miracolelor presupune functionarea holografica ( la aceasta concluzie au ajuns si cei care au cercetat cazurile de supravietuire miraculoasa ale copiilor care au cazut liber de la mare inaltime, fara sa sufere nici cea mai mica leziune/children miraculous surviving Gravitational Acceleration Free Falls Freely-falling)

Vedeti mai mult pe siturile si grupurile dedicate trezirii: / See more on:
http://www.danmirahorian.ro/relaxare.html
https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii

Socrates said: " The anaware/unexamined life is not worth living"

Socrate: "O viaţă lipsită de conştientizare/autoexaminare/auto observare nu e trai de fiinţă umană"

Socrates said: "The anaware/unexamined life is not worth living"

Constienta de Anthony de Mello, S.J.

Awareness by Anthony de Mello, S.J.

Trezirea oamenilor la realitatea maretiei lor

Waking people up to the reality of their greatness

intr-o nouă traducere in limba română de:

in a new translation in Romanian language by

Dan Mirahorian ...

"Spiritualitatea inseamnă trezire. Cei mai mulţi oameni, chiar dacă ei nu o ştiu, sunt adormiţi. S-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc in somn, fac copii in somn, mor in somn, fără să se mai trezească vreodată. Ei nu înţeleg farmecul si frumusetea acestui lucru pe care îl numim existenţa umană.
Dumneavoastră ştiţi, toţi mistici-catolici, creştini, non-creştini, indiferent de teologia lor, indiferent de religia lor, sunt unanimi cu privire la un singur lucru: că totul este bine. Desi totul este un dezastru, totul este bine. Ciudat paradox. Dar, tragic, cei mai mulţi oameni nu ajung sa vadă că totul este bine, deoarece sunt adormiţi. Ei au un coşmar".
Spirituality means waking up. Most people, even though they don’t know it, are asleep. They’re born asleep, they live asleep, they marry in their sleep, they breed children in their sleep, they die in their sleep without ever waking up. They never understand the loveliness and the beauty of this thing that we call human existence. You know, all mystics—Catholic, Christian, non-Christian, no matter what their theology, no matter what their religion—are unanimous on one thing: that all is well, all is well. Though everything is a mess, all is well. Strange paradox. But, tragically, most people never get to see that all is well because they are asleep. They are having a nightmare".

Spiritualitatea este cel mai util lucru din lume/ Spirituality is the most practical thing in the whole world

Spiritualitatea inseamnă trezire experimentală, deconditionare, eliberare din tipare (dogme; credinte; teorii, modele despre realitate, paradigme, identificări); aceasta eliberare nu se face prin lupta, ci prin punere in repaus, prin relaxare si auto-observare. Dorintele, sperantele sunt trairi in viitor, expectatii, asteptari, ruperi de realitatea prezentă "acum si aici", si au drept efect pierderea contactului, ratarea portii de eliberare si mentinerea transei colective indusă de manipulatorii din toate vremurile;
Prizonierii conditionării (credintelor, paradigmelor, tiparelor conceptuale, implantate in cursul programarii) inchid poarta trezirii si spiritualitătii autentice, o poarta care cere prezenta constienta, experimentare, reinviere, iar nu inchidere in tipare, ingropare in sicriul credintelor, inghetarea, moartea.

 

Fara trezire nu exista spiritualitate, cunoastere de sine, eliberare din realitatea secunda, cunoastere nemijlocita, incetarea suferintei si neputintei, nu exista iubire si fericire.

Nu putem intelege ca fericirea neconditionata izvoreste in noi, si ca facem eforturi permanente sa o blocam (eroarea sau virusarea luptei este unul dintre aceste obstacole; la celalalt obstacol se face referire mai jos: cautarea in afara a izvorului fericirii, conditionarea accesului la fericirea din noi, in functie de satisfacerea unor dorinte de a poseda diverse jucarii, obiecte, fiinte, pozitii sociale, economice, profesionale, politice..).
Victoria se obtine prin asezare in prezenta constienta, iar nu prin lupta cu virusarea !

vedeti: "Care sunt cele patru atitudini corecte pt. a realiza Impacarea, Trezirea, Eliberarea si Iluminarea ? / Which are the four right attitudes towards ourselves and others to realize Inner Peace, Enlightenment, Liberation or Ascension/ Quelles sont les quatres attitudes correctes envers nous-mêmes et les autres pour realiser la paix intérieure, l'éveil, la libération ou l'Ascension
http://www.danmirahorian.ro/Atitudini-Trezire.pdf );

"Lumina, fericirea si iubirea nu trebuie cautate si aduse din afara; Lumina care trebuie scoasa la iveala se afla inlauntrul nostru...iar lumina se va manifesta, doar daca intrati in starea in care sa va nasteti din nou"

Intr-un alt articol am citat un proverb chinezesc care spune:

"Daca ochii nu sunt impiedicati, rezultatul este privirea ( vedeti mai sus diferenta intre "a privi" si "a vedea");

Daca spiritul nu este impiedicat de minte, rezultatul este vederea Adevarului

Daca inima nu este blocata, rezultatul este bucuria si iubirea";

"If the eye are unobstructed, the result is sight; if the spirit is unobstructed by the mind , the result is seeing the Truth; if the heart is unobstructed, the result is joy and love."

"You do not have to bring the light, the happiness or love from outside; the light, the happiness and love will unfold from within only if you enter in the the state in which you are born again"

Lucrul cel mai important si cel mai practic din lume este trezirea, eliberarea (moksha). Fără trezire nu există spiritualitate autentică, nu este posibilă cunoasterea directă (de sine), fără trezire nu ia sfarsit orbirea si ignoranta (avidya), nu incetează neputinta, suferinta, singurătatea, depresia, boala, nebunia si durerea permanentă din lume; fără trezire nu este posibilă eliberarea din realitatea secundă, in care am cazut prizonieri, ca urmare a conditionării eronate, si rămanem prizonieri ai lumii iluzorii ( maya ) a proiectiilor de pe peretele pesterii ( ecranul mental );
fără trezire nu există iubire, contact autentic intre două fiinte ( nu "vedem", ci "privim" umbra celuilalt ; iubirea reala este un efect al daramarii zidurilor din noi insine, o consecinta a reintoarcerii la realitatea sursa, a reconectarii cu izvorul de viata vesnica din noi insine), nu există cunoastere nemijlocită, nu realizăm pacea in lume si in noi insine ( pacea exterioara este un ecou al pacii interioare, al impăcarii cu noi insine); fără trezire nu există reintoarcere ACASA. Expresia : "Pocăiţi-vă, pentru că Impărăţia Cerurilor este aproape";/"Repent , for the kingdom of heaven is at hand" este o deformare sau o virusare a mesajului lui Iisus, care a folosit termenul teshuvah( reintoarcere; returning) in loc de pocainta. Adevarata pocainta nu inseamna sa ne culpabilizam ( sa cerem altora sa ne ierte), ci sa ne indreptam spre noi insine , sa revenim la statutul nostru divin , sa ne trezim la realitatea mareţiei noastre; (waking people up to the reality of their greatness), sa ne reintoarcem la starea in care se manifestă omnicunoasterea, omnipotenţa (puterea directă sau nemijlocită) si reconectarea la izvorul vieţii, la fericirea necondiţionată, care izvoreste in fiecare dintre noi, dar de care am fost rupţi printr-o programare eronată.
Iisus a utilizat, in expresia "Intoarceţi-vă (in loc de: "Pocăiţi-vă"), căci Impărăţia cerurilor este aproape(acum şi aici)" [Matei 3:1-2; 4:17], termenul aramaic teshuvah (lit. "reîntoarcere; a se intoarce inapoi"), care are aceeaşi semificaţie (literally means 'to return') in lb. ebraică (teshuvah הבושת) şi in lb.arabă (tawbah). Acest termen a fost tradus eronat drept "pocăinţă"(din lb. greacă: μετανοέω metanoeó), deşi rădăcina cuvântului grecesc pentru "pocăinţă" înseamnă "a merge dincolo"(μετα meta) de minte (νοέω noeó) sau de realitatea secundă, in care am căzut prizonieri"; observaţi conexiunea cu filmul Matrix unde eroul principal poartă acest nume (noeó) inainte de eliberare. (vedeţi continuarea in ultimul capitol despre Non-actiune (wu wei). Doar intoarcerea la lumea cauzala, din ratacirea in lumea secunda a proiectiilor (efectelor) sustine localizarea data de Iisus, atunci cand a raspuns la intrebarea : "unde se afla Imparatia lui Dumnezeu?. Iisus a spus ca Imparatia lui Dumnezeu se afla inlauntrul tau ?
"Impărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Căci iată că Impărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru"» (Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)].
Această trezire este posibilă prin constientizare (prezenta; awareness), adică prin auto-observare, veghere, vigilentă, prin intrarea in starea de martor impartial. Din această cauză auto-observarea, constienta (awareness) este lucrul cel mai pretios din lume.
Toţi maeştrii spirituali pe care i-a avut omenirea s-au referit la trecerea la acest regim de funcţionare holografică sau divină sub diferite denumiri. Iisus s-a referit la unificarea ochilor (şi a celor două emisfere cerebrale), prin "intoarcere" (in lb. aramaică: teshuvah) şi prin "prezenţă conştientă" (in lb. greacă: ἁμαρτία), dar mesajul sau a incăput pe mâna celor care l-au deformat şi cenzurat. Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat" ( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi" (atenţia), "a rata ţinta (obiectivul)", "a pierde marca (nivelul cerut; starea de martor)". Cum se afirmă in Dhammapada 2, "conştienţa ( prezenţa; atenţia) conduce la imortalitate; in timp ce aceia lipsiţi de conştienţă (prezenţă; atenţie) sunt deja morţi"/ As stated in the Dhammapada, "awareness(attention) leads to immortality, while those deprived of awareness (attention, consciousness) are already dead"/ "Comme est indiqué dans le Dhammapada 2, «la présence ( l'attention) mène à l'immortalité, tandis que ceux qui n'ont pas conscience (présence; attention), ils sont déjà morts"/ "Come indicato nel Dhammapada 2, "consapevolezza (presenza, l'attenzione) conduce all'immortalità, mentre quelli privi di coscienza (assenti; disattenti) sono come già morti" [ Sanderson Beck , Dhammapada (The Path of Truth ) 2. Awareness English version by Sanderson Beck http://www.san.beck.org/Dhammapada.html
"Awareness is the path of immortality; thoughtlessness is the path of death.
Those who are aware do not die. The thoughtless are as if dead already"]
"Atenţia in Acum este poarta către Dumnezeu/Attention in the present is the doorway to God"
Atenţia in prezent nu este o aşteptare a lui Dumnezeu, ci o intrare in tăramul lui Dumnezeu/ Attention in the present is not an expectation of God but an entering in the realm of God " (Mirahorian)
"Conştienţa/atenţia/prezenţa in cel mai inalt grad, este acelaşi lucru cu rugăciunea/ L’attention, à son plus haut degré, est la même chose que la prière"(Simone Weil, Œuvres, Gallimard, coll. « Quarto », 1999, VI-2, 297)
"Important nu este să crezi in Dumnezeu, ci doar să nu ne dăruim iubirea unor falşi zei/Il ne dépend pas de nous de croire en Dieu, mais seulement de ne pas accorder notre amour à de faux dieux/ It is not up to us to believe in God, but only to not grant our love to false gods (Simone Weil)
"Rugăciunea este făcută din atenţie. Este o orientare către Dumnezeu a intregii atenţii de care sufletul este capabil. Calitatea atenţiei determină calitatea rugăciunii. Căldura inimii nu o poate inlocui/La prière est faite d'attention. C'est l'orientation vers Dieu de toute l'attention dont l'âme est capable. La qualité de l'attention est pour beaucoup dans la qualité de la prière. La chaleur du coeur ne peut pas y suppléer/Prayer is made of attention. It is the direction towards God of all the attention that the soul is capable of. The quality of the attention makes for much of the quality of the prayer. It cannot be replaced by the heart's warmth".(Simone Weil)

Parintele iezuit Tony de Mello, s-a trezit si a inceput sa vorbeasca, sa tina conferinte, in care a dezvaluit exact lucrurile de mai sus (11.Auto-observarea/Self-observation) .
"....Asa ca vulturul a trăit şi a murit ca o gaina, pentru că asta a crezut si a gândit el că a fost. ( devenim ceea ce credem si gandim)."

Anthony de Mello: "Spuneam că nu vrem să fim fericiţi. Noi vrem alte lucruri. Sau hai să formulăm cu mai multă acurateţe: Noi nu vrem să fim fericiţi necondiţionat. Sunt gata pentru a fi fericit cu condiţia sa am acest şi acel şi celalalt lucru. Dar aceasta inseamnă de fapt să-i spun prietenului nostru sau Dumnezeului nostru sau oricui, "Tu eşti fericirea mea. Dacă eu nu te obţin, refuz să fiu fericit/ă."/I was saying that we don’t want to be happy. We want other things". Or let’s put it more accurately: We don’t want to be unconditionally happy. I’m ready to be happy provided I have this and that and the other thing. But this is really to say to our friend or to our God or to anyone, "You are my happiness. If I don’t get you, I refuse to be happy."

Este atât de important să înţelegem aceasta. Nu ne putem imagina a fi fericiti fără aceste lucruri. Asta e destul de exact. Nu putem concepe sa fim fericiti fără ele. Am fost învăţaţi sau conditionaţi să plasăm fericirea noastră în toate acele lucruri (din afara) / It’s so important to understand that. We cannot imagine being happy without those things. That’s pretty accurate. We cannot conceive of being happy without them. We’ve been taught to place our happiness in them

Asa ca primul lucru pe care trebuie să-l facem este sa ne trezim, care este acelaşi lucru cu a spune: dacă vrem să iubim, dacă vrem libertate, dacă dorim bucurie si pace si spiritualitate. În acest sens, spiritualitatea este lucrul cel mai practic în toată lumea largă./ So that’s the first thing we need to do if we want to come awake, which is the same thing as saying: if we want to love, if we want freedom, if we want joy and peace and spirituality. In that sense, spirituality is the most practical thing in the whole wide world.

Provoc pe oricine să se gândească la ceva mai practic decât spiritualitatea, asa cum am definit-o ca trezire - iar nu ca evlavie, nu ca devotiune, nu religie, nu rugaciune, nu cult, ci spiritualitate- trezire, trezeste-te!/!/ I challenge anyone to think of anything more practical than spirituality as I have defined it—not piety, not devotion, not religion, not worship, but spirituality—waking up, wake up!

Priviti la suferinta de pretutindeni, uitati-vă la singuratate, priviti teama, confuzia, contradictiile din inima oamenilor, la conflictul interior, la conflictul exterior. Să presupunem că cineva vă oferă o cale, o modalitate de a scăpa de toate astea?/ Look at the heartache everywhere, look at the loneliness, look at the fear, the confusion, the conflict in the hearts of people, inner conflict, outer conflict. Suppose somebody gave you a way of getting rid of all of that?

Să presupunem că cineva vă oferă o cale de a opri acea uriaşă pierdere de energie, de sănătate, de emoţie, care vine din confuzie si din aceste conflicte şi. Veti dori asta?/ Să presupunem că cineva ne-a aratat un mijloc prin care ne-am iubi cu adevărat unul pe celalălt şi să fim în pace, şi în sfârşit, să fie iubire. Vă puteţi gândi la ceva mai practic decât asta?/ Suppose somebody gave you a way of stopping that tremendous drainage of energy, of health, of emotion that comes from these conflicts and confusion. Would you want that? Suppose somebody showed us a way whereby we would truly love one another, and be at peace, at last, to be at love. Can you think of anything more practical than that?

Dar, în schimb, aveţi oameni care gândesc că lumea afacerilor de succes este mult mai practică, că politica este mult mai utilă, că ştiinţa este mai folositoare. Care este finalitatea practică pe Pământ de a pune un om pe Lună, atunci când noi nu putem trăi pe Pământ ? / But, instead, you have people thinking that big business is more practical, that politics is more practical, that science is more practical. What’s the earthly use of putting a man on the moon when we cannot live on the earth?

Este psihologia mai practica decat spiritualitatea? / Is psychology more practical than spirituality?

https://www.youtube.com/watch?v=mWUwMmcaJTQ&feature=related

Este psihologia mai practică decât spiritualitatea? Nimic nu este mai practic decât spiritualitatea inteleasa ca trezire. Ce poate face saracul psiholog? El poate doar sa inlature presiunea. Eu insumi sunt psiholog, şi practic psihoterapia, şi am avut un mare conflict în mine atunci când a trebuit să aleg uneori, între psihologie şi spiritualitate. Mă întreb dacă ceea ce spun are sens pentru cineva de aici. Nu a avut sens nici pentru mine timp de mulţi ani./ Is psychology more practical than spirituality? Nothing is more practical than spirituality. What can the poor psychologist do? He can only relieve the pressure. I’m a psychologist myself, and I practice psychotherapy, and I have this great conflict within me when I have to choose sometimes between psychology and spirituality. I wonder if that makes sense to anybody here. It didn’t make sense to me for many years.

Sa va explic. Acesta nu a avut sens pentru mine timp de mulţi ani, până când am descoperit brusc că oamenii trebuie să sufere suficient într-o relaţie, astfel încât sa fie dezamagiti de toate relaţiile. Nu-i acesta un lucru teribil de a fi gândit? Ei trebuie sa sufere suficient într-o relaţie înainte de a se trezi şi să zică, "M-am saturat de ea! Trebuie să existe o modalitate mai bună de viaţă decât în a depinde de o altă fiinţă umană. "Şi ce făceam ca psihoterapeut? Oamenii veneau la mine cu probleme legate de relaţiile lor, cu problemele lor de comunicare, etc, şi, uneori, ceea ce am făcut a fost sa dau un ajutor./ I’ll explain. It didn’t make sense to me for many years until I suddenly discovered that people have to suffer enough in a relationship so that they get disillusioned with all relationships. Isn’t that a terrible thing to think? They’ve got to suffer enough in a relationship before they wake up and say, "I’m sick of it! There must be a better way of living than depending on another human being." And what was I doing as a psychotherapist? People were coming to me with their relationship problems, with their communication problems, etc., and sometimes what I did was a help.

Dar, uneori, îmi pare rău să o spun, nu a fost (un ajutor real), pentru că a tinut oamenii adormiti. Poate ar trebui sa fi suferit un pic mai mult. Poate că ar trebui să atingă partea cea mai de jos a suferintei şi sa zica, "M-am saturat de toate" Este. Doar atunci cand sunteti satui de boala dumneavoastră, veţi ieşi din ea. Cei mai mulţi oameni merg la un psihiatru sau un psiholog pentru a obţine o usurare. Repet: pentru a obţine o usurare. Nu pt a ieşi din ea./ But sometimes, I’m sorry to say, it wasn’t, because it kept people asleep. Maybe they should have suffered a little more. Maybe they ought to touch rock bottom and say, "I’m sick of it all." It’s only when you’re sick of your sickness that you’ll get out of it. Most people go to a psychiatrist or a psychologist to get relief. I repeat: to get relief. Not to get out of it.

Exista o povestea micului Johnny care, spun ei, era retardat mintal. Dar, evident, el nu era, după cum veţi afla din această poveste /There’s the story of little Johnny who, they say, was mentally retarded. But evidently he wasn’t, as you’ll learn from this story.

"Johnny participa la ora de modelare din cadrul şcolii sale pentru copii cu nevoi speciale şi a primit bucata lui de plastilina, pe care a inceput sa o modeleze. El isi ia bucata de plastilina şi se duce intr-un colţ al camerei şi incepe sa se joace cu ea. Profesoara vine până la el şi-i spune, "Salut, Johnny." Şi Johnny spune, "Buuună". Şi profesoara il intreaba," Ce ai în mână? " Şi Johnny spune, "Aceasta este o bucată de balegă de vacă."
Şi profesoara l-a întreabat: "Ce faci din ea ?"
Johnny spune, "Fac un profesor". Atunci profesoara s-a gândit, "Micul Johnny a regresat ( a ajuns intr-o stare mai grava).."
Asa ca el l-a chemat pe director, care tocmai trecea prin dreptul usii, pe coridorul scolii, şi i-a spus "Johnny a regresat."
Asa ca directorul merge la Johnny ş-i spune: "Bună, fiule.. " Iar Johnny raspunde," Buuună " Directorul il intreaba:" Ce ai în mână? Johnny raspunde: "Aceasta este o bucată de balegă de vacă."
Şi directorul il întreaba: "Ce faci din ea ?" Şi Johnny raspunde: "Un director."
Directorul a considerat că acesta este un caz pentru psihologul şcolar. "Trimiteţi dupa psiholog!"
Psihologul este un tip inteligent. El vine in clasa de modelare şi il saluta pe Johnny: "Buna." Şi Johnny spune, "Buuună." Şi psihologul spune, "Eu ştiu ce ai în mâna ta". "Ce? " "O bucată de balegă de vacă. ", Johnny spune , "corect".
"Şi eu ştiu ce faci din ea." "Ce?" "Tu faci un psiholog ".
"Greşit. Nu este suficient bălegar de vacă!"
Si ei numeau un astfel de copil debil mintal!"
Johnny goes to modeling class in his school for special children and he gets his piece of putty and he’s modeling it. He takes a little lump of putty and goes to a corner of the room and he’s playing with it. The teacher comes up to him and says, "Hi, Johnny." And Johnny says, "Hi." And the teacher says, "What’s that you’ve got in your hand?" And Johnny says, "This is a lump of cow dung." The teacher asks, "What are you making out of it?" He says, "I’m making a teacher." The teacher thought, "Little Johnny has regressed." So she calls out to the principal, who was passing by the door at that moment, and says, "Johnny has regressed." So the principal goes up to Johnny and says, "Hi, son." And Johnny says, "Hi." And the principal says, "What do you, have in your hand?" And he says, "A lump of cow dung." "What are you making out of it?" And he says, "A principal." The principal thinks that this is a case for the school psychologist. "Send for the psychologist!" The psychologist is a clever guy. He goes up and says, "Hi." And Johnny says, "Hi." And the psychologist says, "I know what you’ve got in your hand." "What?" "A lump of cow dung." Johnny says, "Right." "And I know what you’re making out of it." "What?"
"You’re making a psychologist." "Wrong. Not enough cow dung!"
And they called him mentally retarded!

Săracii psihologi, ei fac o treabă bună. Ei chiar o fac cu adevărat. Există situaţii în care psihoterapia este de un ajutor enorm, pentru că atunci când sunteţi pe punctul de a merge catre nebunie, inseamna ca sunteti pe cale de a deveni fie un psihopat fie un mistic. (vedeti plansa din articolul "Remediul la sinuciderea individuala si colectiva este eliberarea (moksha; moartea mistica )"< a href="
https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/remediul-la-sinuciderea">Asta e ceea ce este mistic, opusul nebunului, lunaticului. Stiti un semn că v-aţi trezit?
Este atunci când va intrebati, "Sunt nebun, sau sunt cu totii nebuni?" Chiar asa este. Pentru ca suntem nebuni. Intreaga lume este nebuna. Nebuni care pot fi dovediti! Singurul motiv pentru care nu suntem închişi într-o instituţie este că noi suntem atât de mulţi. Deci, suntem nebuni. Traim intemeiati pe idei trasnite despre dragoste, despre relatii, despre fericire, despre bucurie, despre tot./ The poor psychologists, they’re doing a good job. They really are. There are times when psychotherapy is a tremendous help, because when you’re on the verge of going insane, raving mad, you’re about to become either a psychotic or a mystic. That’s what the mystic is, the opposite of the lunatic. Do you know one sign that you’ve woken up? It’s when you are asking yourself, "Am I crazy, or are all of them crazy?" It really is. Because we are crazy. The whole world is crazy. Certifiable lunatics! The only reason we’re not locked up in an institution is that there are so many of us. So we’re crazy. We’re living on crazy ideas about love, about relationships, about happiness, about joy, about everything.

Suntem nebuni pana la punctul, ca am ajuns să cred că, dacă toată lumea este de acord cu ceva, puteţi fi sigur că e greşit ! Fiecare noua idee, orice idee mare, atunci când aceasta a început a fost într-o minoritate de unul. Acel om numit Iisus Hristos-o minoritate de unul. Toata lumea spunea ceva diferit de ceea ce spunea el . Buddha-o minoritate de unul.Toata lumea spunea ceva diferit de ceea ce spunea el. Cred că Bertrand Russell ,a fost cel care a spus: "Orice idee mare începe ca o blasfemie."/ We’re crazy to the point, I’ve come to believe, that if everybody agrees on something, you can be sure it’s wrong! Every new idea, every great idea, when it first began was in a minority of one. That man called Jesus Christ—minority of one. Everybody was saying something different from what he was saying. The Buddha—minority of one. Everybody was saying something different from what he was saying. I think it was Bertrand Russell who said, "Every great idea starts out as a blasphemy."

Asta e bine şi corect spus. Veti auzi o mulţime de blasfemi în cursul acestor zile. "El a hulit" Deoarece oamenii sunt nebuni!, sunt lunatici, şi cu cat veţi vedea acest lucru mai devreme, cu atât mai bine pentru sănătatea dvs. mentală şi spirituală. Nu aveti încredere în ei. Nu aveti încredere în cei mai buni dintre prietenii dumneavoastră. Ati ajuns sa fiti dezamagiti de cei mai buni dintre prieteni dumneavoastră. Ei sunt foarte deştepţi. Asa cum sunteti si dvs în relaţiile cu toţi ceilalţi, deşi probabil că nu o cunoasteti. Ah, sunteti asa de viclean, de subtil, şi de inteligent. Esti pus pe fapte mari./ That’s well and accurately put. You’re going to hear lots of blasphemies during these days. "He hath blasphemed!" Because people are crazy, they’re lunatics, and the sooner you see this, the better for your mental and spiritual health. Don’t trust them. Don’t trust your best friends. Get disillusioned with your best friends. They’re very clever. As you are in your dealings with everybody else, though you probably don’t know it. Ah, you’re so wily, and subtle, and clever. You’re putting on a great act.

Eu nu sunt aici foarte magulitor, nu-i asa? Dar repet: Dvs vreti să va treziti. Esti pus pe o fapta mare. Şi tu nici macar nu sti asta. Crezi ca esti fiind atât de iubitor. Ha! Pe cine iubesti? Chiar şi sacrificiul de sine iti da un sentiment bun, nu-i asa? "Ma sacrific! Imi dedic viata idealului meu. "Dar trageti ceva foloase din ea, nu-i asa? Primiţi întotdeauna ceva din tot ceea ce faceti, până când va treziti./ I’m not being very complimentary here, am I? But I repeat: You want to wake up. You’re putting on a great act. And you don’t even know it. You think you’re being so loving. Ha! Whom are you loving? Even your self-sacrifice gives you a good feeling, doesn’t it? "I’m sacrificing myself! I’m living up to my ideal." But you’re getting something out of it, aren’t you? You’re always getting something out of everything you do, until you wake up.

Deci asta este: pasul unu. Va dati seama că nu vreti să va treziti. Este destul de greu să va treziti atunci când aţi fost hipnotizat sa gânditi ca un petic de ziar vechi este un cec de un milion de dolari. Cât de dificil este să te eliberezi de acel petic de ziar vechi./ So there it is: step one. Realize that you don’t want to wake up. It’s pretty difficult to wake up when you have been hypnotized into thinking that a scrap of old newspaper is a check for a million dollars. How difficult it is to tear yourself away from that scrap of old newspaper.

Anthony de Mello - Awareness pt. 3 and 4"
https://www.youtube.com/watch?v=ClRfiRsA3ik&feature=related

Anthony de Mello - Awareness pt. 5 Despre psihologie/On Psychology"

https://www.youtube.com/watch?v=mWUwMmcaJTQ&feature=related

We All are One; Toti suntem una
"We All are One; Toti suntem una"

Toti suntem una, si asa este in esenta, dar repetarea acestui slogan pe zeci de situri, nu dizolva zidurile aflate din noi ( care impiedica contactul cu noi insine) si dintre fiintele umane, nu instaureaza fratia, armonia si nu suprima lupta, razboiul interior, nu suspenda razboaiele, care asteapta sa izbucneasca, nu inlocuieste atitudinile care au fost implantate in mii si mii de ani

Nu avem cum sa descoperim asta fara trezire, fara oprirea razboiului interior, care ar permite iubirii sa se reverse in lume.

Nu vedem asta decat daca intram in starea necesara;

Programul de depopulare a planetei a esuat in acest an, dar represaliile se vad deja: toate siturile de socializare au inceput sa fie inchise

Exista calea iubirii neconditionate, calea dizolvarii egoului, prin care sa vedem ca toti suntem una, sa trecem de la "a privi" la "a vedea", sa ne remintim cine suntem;

Dar cine poate obtine efecte sau fructe, fara ca mai intai sa se reintoarca la Altar, ACASA, la realitatea sursa; ce fel de iubire se revarsa din cei ce sunt inca prizonieri in realitatea secunda, a mintii, a umbrelor proiectete pe ecramul mental( peretele pesterii )

De pilda celulele care genereaza unghiile de la picioarele tale

sunt una cu cele din ficatul tau,

din ochii tai si din buzele tale ...

ele sunt gemene si provin toate din celula initiala (din stadiul embrionar de morula),

gemenii seamana intre ei, atat timp cat nu se intervine asupra lor printr-un program sistematic de blocare, de castrare;

Din fiecare din aceste celule, ca dintr-o samanta, se poate genera un intreg organism prin clonare;

acelasi lucru se petrece la organismele sociale

-la furnici, la termite si la albine, toate sunt regine si regi la nastere, pana sunt castrate, pe cale chimica (feromoni);

Am scris un articol despre castrarea informationala a oamenilor (castrarea chimica, este tot una informationala, dar cu vector material: hormoni, feromoni) ,

Blogurile siturilor din inelul dedicat trezirii se refera la deblocare, la trezire, la iesire din adormire,

la inviere din morti, la deprogramare, la spargerea tiparelor pe care nimeni nu a avut vreodata interesul sa o duca pana la capat, fiindca ar fi ramas fara mijloace de control, fiindca ar fi disparut fiintele fara inima...

Articole din fostul site
O realitate separata/ A Separate Reality
http://www.danmirahorian.ro/REALITATE-SEPARATA.pdf
De ce Eckhart Tolle vorbeste doar de constienta tot timpul ?
"De ce Eckhart Tolle nu spune nimic despre capacităţile uriaşe ale inconştientului fiinţei umane?
http://www.scribd.com/doc/49320767/
Functionarea divina sau holografica- Centrul Holografic
http://holographicfunctioning.ning.com/profiles/blogs/functionarea-divina-sau"
Sa ne concentram pe ceea ce putem face acum si aici !
http://holographicfunctioning.ning.com/profiles/blogs/sa-ne-concentram-pe-ceea-ce"
John Titor, un calator in timp din anul 2036, si Codul Bibliei
TELEPORTAREA UNUI OZN IN CHINA

Dr. Reed si bratara extraterestra(the Link)

Functionarea divina sau holografica- Centrul Holografic

Functionarea divina sau holografica a fiintei umane- Centrul Holografic

Divine or Holographic Operation of Human Being-The Holographic Center

Namaste, Salut divinul din tine!

Namaste, I salute the divine in all of you !

Traim intr-o realitate holografica in care divinul este omniprezent si se manifesta, vede si aude prin fiecare dintre semenii nostrii

Mahavakya and the Holographic Universe/Marile ziceri si universul holografic

Holographic principle states that in each part is found the whole and the all-present center of the universe.

Principiul holografic afirma ca in fiecare parte se regaseste intregul si centrul omniprezent al universului.

"Intr-un univers holografic a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna a te cunoaste pe tine insuti " /

"In a holographic universe to know God is to know yourself "

Tu si Eu suntem in esenta una, dar aceasta experienta este posibila doar in starea de trezire, de iluminare, de functionare divina(holografica), in cursul extazului sau al transei mistice(samadhi) sau al adevaratei iubiri.

You and I are essentially one, but this experience is possible only in a state of awakening, of enlightenment, during the divine(holographic) functioning in the mystical trance(samadhi) or in true love.

vedeti mai multe detalii in comentariul capitolului 47 al lui Lao Tzu

Cerul -un loc inlauntrul tau-Universul Holografic

Le ciel est en toi- l’Universe Holographic

The Heaven is inside each of us - The Holographic Universe

The four statements(Mahavakyas)/Cele patru afirmatii

Fiecare din cele patru declaraţii (Mahavakyas) reflecta functionarea divina sau holografica si este asociată cu una dintre cele patru Vede şi în mistica Vedantică se spune că această singură propozitie condensează esenţa acelei întregi Veda: pentru a indica unitatea finala a Sinelui individual (Atman) cu Sinele Universal (Dumnezeu, Brahman)

Each of the four statements(Mahavakyas) is associated with one of the four Vedas and in Vedantic mysticism is said to condense the essence of that entire Veda in one sentence: to indicate the ultimate unity of the individual Self(Atman) with the Universal Self (God, Brahman)

Cele patru mari ziceri sunt:/The Mahavakyas are: Prajnanam Brahma- "Consciousness is Brahman/Constiinta (constienta, prezenta) inseamna Indumnezeire " (Aitareya Upanishad 3.3 of the Rig Veda)

Ayam Atma Brahma- "This Self (Atman) is Brahman/Sinele individual (Atman) este identic cu Sinele universului (Brahman)" (Mandukya Upanishad 1.2 of the Atharva Veda)

Tat Tvam Asmi- "Thou art That/Tu esti Acela" (Chandogya Upanishad 6.8.7 of the Sama Veda)

Aham Brahman asmi- "I am Brahman/Eu sunt Brahman" (Brhadaranyaka Upanishad 1.4.10 of the Yajur Veda)

Jesus said the same thing: "I am One with God the Father" "I and My Father are One"(John 10:23;10:30)

Iisus a spus ceva similar: "Eu si Tatal meu una suntem"(Ioan 10:23,10:30)

Avertisment:Subiectul acestui articol pe care urmeaza sa-l cititi este pe cale sa va dezvalui un secret crucial al vietii dvs. Ar trebui să urmăriti foarte atent pentru ca se face referire la un subiect care este de natură să determine schimbări fundamentale în modul dumneavoastră de a relationa cu lumea materială. Conţinutul acestui film nu reprezintă doar o abordare diferită, sau un al model filosofic. Este un fapt, care este, de asemenea, dovedit prin ştiinţa de astăzi.

Stiinta actuala a ajuns la concluzia ca toata cantitatea de informatie exista in fiecare regiune a spatiului si ca: "Totul este prezent in fiecare parte"( aceasta este o formulare a pricipiului holografic), "in fiecare parte regasim intregul" sau cum spunea William Blake: "a vedea intregul univers in fiecare fir de nisip"( "to see a world in a grain of sand" ). Depasirea acestei limite a cantitatii de informatie, conduce la depasirea energiei maxime, care poate exista intr-un punct si la aparitia unei prabusiri gravitationala(black hole; se deschidere poarta catre universul gemelar ).
Lumea in care traim nu este localizata, izolata intr-un punct, ci este delocalizata, prezenta in totalitate in fiecare punct al sau. Toata istoria stiintei este legata de instaurarea separarii( un lucru normal pt o cale a emisferei stangi -analitice) fiintei umane fata de celelalte fiinte constiente si de pierderea locului central: al planetei Terra in sistemul solar, al Soarelui in univers si aruncarea omului la periferie. Concluzia la care s-a ajuns azi este ca: "universul nu are un centru si ca noi nu ne aflam in el"/The Universe Has No Center... and we're Not There". Calea magica sau analogica, a emisferei cerebrale drepte, care permite intelegerea interconexiunilor reintegreaza omul in univers prin reconectarea la centrul omniprezent aflat si in noi insine.
Exista o cunoastere directa a realitatii si una mijlocita de simturi, o cunoastere iluzorie(in lb. sanskrita: maya). Nu vedem vreodata realitatea cu ochii fizici, ci doar o copie a ei, realizata prin impulsuri electrice, o proiectie pe ecranul mental, realizata intr-o camera intunecoasa, unde lumina necreata nu ajunge niciodata(se lucreaza doar cu lumina fenomenala), exact ca in alegoria pesterii lui Platon, transmisa acestuia de catre maestrul sau Socrate. Stiinta a ajuns azi la o concluzie, care nu poate fi contestata: "Tot ceea ce vedem, atingem, auzim si percepem drept materie, lume ori univers nu este realitatea, ci niste semnale electrice din creierul nostru.
Suntem prizonieri ai unei conditionari, care ne face captivi intr-o realitate secunda, proiectata in interiorul creierului nostru, despre care credem ca este insasi realitatea. Propria noastra interpretare a realitatii nu este insa realitatea, ci o proiectie a ei pe ecranul mental, pe peretele pesterii, despre care vorbea Socrate. Nu doar spatiul, ci si propriul nostru corp este o imagine proiectata pe ecranul mental. Vorbim despre o lume exterioara, cand in realitate nu cunoastem decat o lume interioara a proiectiilor din interiorul pesterii intunecate. Nu putem fi siguri ca o lume exterioara exista cu adevarat in afara acestei iluzii, pana in momentul trezirii. Singura realitate pe care o cunoastem si la care putem reactiona, in regimul de functionare mijlocita, este o lume a perceptiilor, o lume a impulsurilor numite de Patanjali: vrittis.

The holographic universe proves that the physical world we believe is real is in fact an illusion,an inner projection. Energy fields are decoded by our brains into a 3D picture, to give the illusion of a physical world
https://www.youtube.com/watch?v=vnvM_YAwX4I

https://www.youtube.com/watch?v=YG9FO7JGWq4

Universul in care traim se manifesta in doua stari de functionare: dualista (profana; localizata; faza materiala sau corpusculara) si nondualista (unificata; aliniata; faza delocalizata, divina, omniprezenta; holografica). Stiinta si tehnologia terestra cunoaste stocarea de informatii in forma de memorie localizata si delocalizata(omniprezenta; localizata in fiecare parte a intregului; memoria holografica). Civilizatia actuala de pe Terra este prizoniera a actiunii si a propulsiei localizate (mijlocita de un sistem localizat de tractiune: motor), care sunt insotite permanent de reactiune si de procese inertiale. Este insa neglijata delocalizarea in planul actiunilor(fortelor) si a propulsiei, care sunt libere de reactiune si de inertie, dupa cum o demonstreaza caderea libera corpurilor sub influenta campului gravitational.
Traditia mistica se refera atat la cunoasterea si actiunea mijlocita(profana) si cat si la cunoasterea si actiunea nemijlocita(divina; capacitatile mistice sau paranormale). Nimeni nu poate misca un fulg cu gandul (telekinezie) in primul regim de functionare din cauza ca se actioneaza cu o umbra(gandul) asupra altei umbre(obiectul proiectat pe ecranul mental este diferit de aceasta oglindire). Toate cartile care fac apologia fortei gandului sunt scrise de ignoranti, care nu si-au verificat prin experiment teoriile. Puterea rugaciunii apare atunci cand aceasta iese din inchisoarea mintii, a cuvintelor repetate mecanic, a gesturilor stereotipe si devine traire launtrica a intregii fiinte.
Prima categorie de cunoastere si de actiune (mijlocite; indirecte) porneste centrifug, catre exterior si din afara, de la periferie(si ramane prizoniera a suprafetei; cojii), si este insotita in mod firesc de superficialitate, de ignoranta, de inertie, de reactiune, de neputinta(se mentine prizonieratul in realitatea secunda a proiectiilor mentale; cel ce actioneaza asupra lumii umbrelor proiectate este firesc sa ramana neputincios) si conduce la acumularea de Karma. Cea de a doua categorie(nemijlocita; directa) porneste din centrul nostru catre centrul sau izvorul fiecarui lucru (centripet; ca in cunoasterea de sine), si conduce la o cunoastere si o actiune directa(eliberata din lumea umbrelor; de aici exprimarealui Lao Tzu din capitolul 33: "cel ce se cunoaste pe sine este Iluminat(, eliberat din lumea umbrelor), o cunoastere si o actiune care se nasc nemijlocit din centrul fiecareia din partile componente ale unui intreg(delocalizata; holografica), si nu este insotita de inertie, de reactiune si elimina acumularea de Karma.

In toate traditiile spirituale trecerea de la o categorie la alta presupune deschiderea catre manifestarea Gratiei Divine, abandonarea luptei(wu wei; non-actiunea in taoism, naishkarmya- actiunea fara reactiuni in Karma Yoga; vairagya-actiunea incolora in Raja Yoga), eliminarea actiunii directive, localizata in ego(centrarii in falsul eu, care nu este decat o reflectie, o umbra a Sinelui, proiectata pe ecranul mental), care impiedica curgerea libera, caderea spre veritabilul centru al fiintei si al univesului (identitatea sinelui individual cu cel universal este proclamata in "marile ziceri"(mahavakya). Centrul se afla in noi insine si se gaseste prin renuntarea la cautarea in afara prin reintoarcerea in noi insine(cunoasterea de sine). Aceasta reintoarcere presupune in caile devotionale (Bhakti Yoga) abandonarea, predarea, caderea, intrarea in starea inchegata(unificata; polimerizata; caracterizata de instalarea unificarii sau a coerentei, si este descrisa in expresii lingvistice de genul pildei aluatului, prizei, inchegarii, transformarii partilor intr-un intreg sau prin expresii similare caderii in transa[ falling in love, falling in trance, falling in Tao)], ca in cazul indragostirii, a caderii prada, a rapirii...

Modelul holografic Marii maestrii spirituali pe care I-a avut omenirea (Lao Tzu, Buddha, Iisus) au afirmat "ca centrul acestui univers se afla in fiecare loc, este omniprezent ca intr-o holograma", "ca ceea ce este sus este si jos"(Hermes Trimegistrul), ca se manifesta omniprezenta constiintei cosmice si ca a cunoaste universul inseamna a ne cunoaste pe noi insine( Socrate).
Of course, our whole cosmology will shift dramatically when we realize what I call the "holographic heart."

Memoria Holografica /Holographic Memory
Vedeti in cartea Misterul UMMO despre modul anterior de functionare(de activare nonspecifica/delocalizata/holografica/reticular activating system holographic function) care a fost abandonat in cursul evolutiei filogenetice si ontogenetice in favoarea sistemului de activare specifica(proiectia corticala a homunculului). In realitate procesul este reversibil, in cursul transei (auto sau hetero induse) se regreseaza in proximitatea starii de nou nascut ("a doua nastere")si se reinstaleaza sistemul de functionare holografic (asa procedeza samanii care relocalizeaza vazul pe o alta arie cutanata (degete, frunte )

Vedeti pe linkurile de mai jos articole despre calea de functionare divina, nondualista, holografica care se gasesc in :

Cerul interior si Centrul omniprezent(holografic)
Capitolul 47 din Tao Te Ching despre natura holografica a universului in care traim
Cerul -un loc inlauntrul tau-Universul Holografic
Le ciel est en toi- l’Universe Holographic
The Heaven is inside each of us - The Holographic Universe
"Dumnezeu este un cerc, al carui centru este peste tot si a carei circumferinta nu se
afla nicaieri"/ "Dieu est un cercle, dont le centre est partout et la circonférence nullepart."
/" The nature of God is a circle, the center of which is everywhere, and the
circumference nowhere" (Empedocle)

Descopera Calea spre Cer si Putere in tine insuti; universul e holografic, intreg in fiecare parte a sa; asa ca poti cauta si descoperi universul, acelasi peste tot…inclusiv in tine insuti; Discover the Way to Heaven and Power in yourself; The Universe is Holographic, complete in each of its parts;
so you can search and discover the universe the same everywhere...including in yourself;
Lao Tzu - Capitolul 47 Cerul -un loc inlauntrul tau-Universul Holografic
Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru
http://www.danmirahorian.ro/47Laotzu.pdf

In cursul functionarii divine sau holografice si a adevaratei iubiri " Tu si Eu sunt Unul; Divine or Holographic Functioning of Being in Trance and True Love -"You and I are One" ;

Vangelis - Fields of Coral ( fractal music - a step toward divine or holographic music of spheres)

Informaţii pentru profil

Panou de comentarii (3 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 11:13am on Februarie 04, 2012, Anca Pop i-a dăruit utilizatorului Functionarea Divina un cadou...
Cadou
Multumesc!
La 11:11am on Februarie 03, 2012, Stamate Antonia Vivalcce i-a dăruit utilizatorului Functionarea Divina un cadou...
Cadou
:*:*:* o zi minunata!
La 5:28pm on Ianuarie 28, 2012, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Functionarea Divina un cadou...
Cadou
bun venit pe taramul retelei literare

Functionarea Divina's Blog

DIAGRAMA INTERFETEI ANIMALITATE - OM - DIVINITATE

Postat în Septembrie 19, 2012 la 1:18am 0 Comentarii

DIAGRAMA INTERFETEI ANIMALITATE - OM - DIVINITATE

    vedeti imaginea

http://www.flickr.com/photos/guidedawakening/6361268343/in/set-72157628045717269Omul o interfata intre doua taramuri: animalitate si divinitate

    L’homme est une frontière entre deux mondes animalité et divinité

    "Omul are chipul unui Ianus – animal si divinitate" (Osho)

    "Omul este o…

Continuare

Stiinta regasirii statutului divin al fiinţelor umane /The Science of regaining the divine status of Human Beings

Postat în Ianuarie 29, 2012 la 7:23pm 0 Comentarii

Stiinta regasirii statutului divin al fiinţelor umane /The Science of regaining the divine status of Human Beings

Sunt invitati sa ni se alature ACUM si AICI , membrii fostelor situri

"Functionarea divina- Reintoarcerea la statutul divin al fiintei umane"…

Continuare

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor