Hedi S. Simon
  • Feminin
  • Tel Aviv
  • Israel
Partajare pe Facebook
Partajare

Hedi S. Simon's Prieteni

  • Elisabeta Branoiu
  • Corinna Hasofferett
  • Cornel Ghica

Cadouri primite (4)

De la Mircea Florin Şandru De la Constantin Padureanu De la Eva-Maria Salvanu De la Elisabeta Branoiu
 

Hedi S. Simon

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, critic, interesat de cultura, jurnalist, pasionat de lectura
Despre mine :
Profesoara universitara de limbi straine si limba si literatura romana.
Citesc si scr iu mult.
Redactor la publicatiile "Revista mea" si "Viata noastra" din Tel-Aviv.
Am publicat doua carti de proza si urmeaza inca un volum in acest an...

Un punct de vedere

Un punct de vedere-
Hedi S.Simon.

Se povesteşte că Giuseppe Verdi,întâlnindu-se cu mai tânărul său confrate Pietro Mascagni,a refuzat să-i întindă mâna.Verdi şi-a explicat singur gestul lipsit de politeţe,spunând :,, nu strâng mâna unui antisemit,,.Întâmplarea a fost adevărată şi comentată ulterior de martori. De atunci au trecut ani mulţi.Publicul meloman,chiar şi acela care a aflat despre concepţiile şi sentimentele xenofobe ale lui Mascagni ,continuă să umple sălile teatrelor de operă ori de câte ori se prezintă ,,Cavaleria Rusticană,,La fel şi în Israel.Pentru că iubitorii de artă adevărată ştiu să separe măestria creatorului de viaţa sa privată.Tot aşa şi eu,o iubitoare anonimă de artă bună în toate formele ei,admir actul de creaţie neto,fără a cerceta intimităţile din viaţa autorului respectivei opere.Din punctul meu de vedere şi artistul este OM în viaţa sa de toate zilele,are şi el lipsuri şi greşeli omeneşti ca oricine,în afara acelor clipe unice când crează,clipe pe care ni le dăruieşte nouă pentru totdeauna.
Din acest motiv mă deranjează,mă întristează toate discuţiile care se vehiculează în ultimii ani despre marele ,nepreţuitul,unicul poet al sufletului meu,Mihai Eminescu.Se analizează diferitele perioade ale vieţii sale ,se pătrunde în intimitatea sa,se scrie despre starea sănătăţii sau despre iubirile sale ,deşi nimeni nu are dreptul să meargă atât de departe,chiar şi aceia care îl iubesc ,îl admiră şi se străduiesc să-l apere împotriva răuvoitorilor,ocupaţi cu bârfa.
Dar eu,femeia anonimă,o oarecare doamnă ,,x y,,care zeci de ani nu a încetat să-şi recite în intimitate minunatele versuri ale poetului iubit ,care mai visează Luceafărul în nopţile senine şi urmăreşte lumina stelelor care au încetat de mult să mai existe,eu nu voi primi niciodată niciun comentariu despre omul Eminescu,deoarece pentru mine a fost şi a rămas p o e z i a în esenţa cea mai pură.Pe OM aş dori să-l las în liniştea lui ,să se odinească în ceasuri de seară pe malul mării.exact cum şi-a dorit el.

Hedi S. Simon's Blog

Au ucis caprioara

Postat în Iunie 10, 2010 la 9:38pm 0 Comentarii

Au ucis căprioara.

Hedi S.SimonCând suna clopoţelul ca semnal că s-au terminat orele pentru ziua aceea,elevii ţâşneau din clase ca goniţi de crivăţ.Nici nu apucau să iasă din curtea şcolii că deja se pornea…

Continuare

Postat în Iunie 10, 2010 la 9:33pm 0 Comentarii

Panou de comentarii (6 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 1:13pm în Septembrie 23, 2010, Elisabeta Branoiu a spus...

Iisus si Maica Sa, fie cu tine ! Dooamne ajuta "tuturor Prietenilor mei"
La 10:32pm în Iunie 9, 2010, Hedi S. Simon a spus...
au ucis caprioara
La 12:39pm on Mai 14, 2010, Constantin Padureanu i-a dăruit utilizatorului Hedi S. Simon un cadou...
Cadou
VA MARTURISESC CA AM FOST IN TARA SFANTA IN MAI 2006 SI VIATA MEA S-A SCHIMBAT DE ATUNCI. SHALOM ALEHEM, CONSTANTIN PADUREANU
La 8:40pm în Aprilie 4, 2010, Eva-Maria Salvanu a spus...
Va multumesc pentru apreciere
La 7:42pm on Aprilie 04, 2010, Eva-Maria Salvanu i-a dăruit utilizatorului Hedi S. Simon un cadou...
Cadou
Va multumesc pentru apreciere.
La 3:48pm în Martie 31, 2010, Elisabeta Branoiu a spus...
Iisus Hristos, „azi sub cruce”, fiindcă ne iubeşte atât de mult, Să-L rugăm să ne ridice din întunericul necunoştinţei si îmbracăţi în Haina Luminii, prin Invierea Sa, să ne învieze pe toţi,(Poporul meu) regăsindu-ne destinele, mergând cu paşi mari la "CINA NUNTII MIELULUI IISUS". Doamne ajută! Elisabeta.

Sfânta şi Marea Miercuri – vânzarea lui Iuda şi femeia păcătoasă
În Sfânta şi Marea Miercuri, Denia aduce în prim plan două personaje opuse: Iuda, apostolul, care a devenit vânzător, şi femeia păcătoasă care spăla picioarele lui Hristos cu lacrimi de pocăinţă şi Îl unge pe Hristos cu mir de mare preţ, ca înainte de îngropare. Cumpăna celor două prăznuiri ale zilei: păcătoasa – ucenicul Iuda, este răsturnată de pocăinţă. Păcătoasa se află în starea cea mai de jos a căderii: desfrânarea, iar Iuda în starea cea mai de cinste: ucenic al Stapânului. Pe aceea, pocăinţa o ridică şi o face mironosiţă, iar pe ucenic, lipsa ei îl coboară la cea mai de jos cădere, îl face trădător şi-l duce la spânzurătoare. Această răsturnare ne umple de teamă şi îngrijorare pentru mântuirea noastră, dar totodată şi de mare încredere şi nădejde, pentru puterea cea mare a pocăinţei ce ne stă la îndemână.

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor