Lxi
 • Comarnic
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Lxi's Prieteni

 • Emil Presada
 • Dominique Iordache
 • Valeriu Țurcanu
 • Dana C
 • Balaj Radu-Alin
 • arfy
 • Laurenţiu Belizan
 • Paun Octavian
 • Adrian Grauenfels

Cadouri primite

Cadou

Lxi nu a primit niciun cadou încă

Dăruieşte un cadou

 

Am cancer la suflet.

Lxi's Blog

Acte de iubire. Începuturile

Postat în August 18, 2014 la 12:20am 0 Comentarii

  
       În ce nuanță a urâtului mi-am ucis sinele până acum? Și câți pictori au refuzat să-mi mânjească, pe o pânză, măreața-mi nefericire?
 
      Se spune că momentele pline de extaz, de beție a sufletului, le simți cel mai bine în plămâni, fără ca frumusețea lor să dispară sau să se diminueze. Intensitatea clipei o simți din lateralul inimii până la coaste, pe ambele părți ale pieptului și posterior, către coloana vertebrală. 
       De aceea, prima dată mi te-am gustat cu alveolele, iar când parfumul tău le-a inundat în valuri, cred că de teamă să nu se evapore, sau să nu dispară, l-au înghițit cu poftă. Și te-au înghițit și pe tine. Printr-o inspirație puțin forțată te-au înghițit pe tot. Te-au vomitat și te-au înghițit iar și iar săptămâni întregi. Acum s-au oprit. Nu mai știu care parte din ele ești tu.
       Prima dată mi-ai devenit alveole.Toate…
Continuare

Navigare lăuntrică

Postat în Aprilie 3, 2014 la 9:33am 2 Comentarii

                                                          Don't die so far from the sea, darling.        Când mă scufund în mine îmi simt oamenii dureri și respirațiile valuri lungi și libere, durerile corăbii și sufletul port.
        În vârtejul inimii am nave naufragiate și veșnic o dungă verticală și muzicală de haos că-n zilele cu gust de fier nu-mi știu cine sau ce sunt. Preț de-o clipă mi-am fost un trăsnet purpuriu și aproape o viață mi-am fost umbră scuipată în văzduhul aspru, concentrat în pustietate. De mi-s norocoasă naufragiez și eu, atunci când mi se alungesc buzele spre obraji, spre urechi, spre ceafă, până mi se aplatizează fața lăsându-mă o pată de piele.
      Și-i portul plin și sufletul cuprinzător doar când încep mările s-adie. Un bric și-un feribot se înghesuie mereu…
Continuare

Anamnesis

Postat în Februarie 27, 2014 la 11:00am 0 Comentarii

                 "În mine nu-i decât un nicăieri universal. De aceea, n-am unde să mă duc niciodată." 
                                                    (Adaptare după Emil Cioran)      Dară dragule, nu mi te-am rugat niciodat' să-mi fi zidar. Închide ochii și cu mâinile întreabă de mine. N-am să te-nvăț eu a zidi, că tu știi. Te ajut la anamneza doar, că tu, cel mai mult dintre toți, pari a fi avut o existență atepământeană.
      Înainte de a mă zidi încheietură cu încheietură, desenează-mi conturul și poziția, cu degetul, într-un praf gros de pe un Pleyel, așezându-mi desigur inima în dreptul unui Re. Nu stiu dacă ți-am spus, dar mi-e inima îndrăgostită de acest Re și pentru ea el e universul și timpul tot, pentru tine-i un punct strâmb și o clipă stângace.
   …
Continuare

Solilocviu

Postat în Ianuarie 22, 2014 la 12:54pm 0 Comentarii

                                        Nouă de ce ne-au dat aripi de zbor în picaj, îngere?

       Unii spun că te-am inventat. Iartă-i îngere, că tare sunt netoți. Ei nu-ți știu gleznele înguste, tremurânde-n gări de nori. Nu ei ți-au lins vârfurile degetelor să simtă gust de zbor și nu lor le-a rămas pe partea stânga a limbii un petec zgrunțuros de Eden rătăcit.
      Doar eu ți-am ascultat ore întregi inima. Nu pentru că îmi plăcea cum sună. Sună ciudat, nefrumos, aritmic, murdar. Îți sună inima murdar, îngere, iar într-o singura bătaie îmi simt întreaga viață, de la început până la sfârșit, reluându-se de câte 7 ori. Într-o clipă de-a ta eu îmi trăiesc viața de 7 ori. Mă nasc o data cu bătaia, iar trupul mi se usucă treptat, dar rapid, îmbătrânesc necioplit, de-a lungul bătăii, iar la sfârșitul ei,…
Continuare

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, pasionat de lectura
Despre mine :
Eterica pana la eroare,imaginativa pana la imposibil de pus in practica
Website / Blog :
http://sometimesafantasy13.blogspot.ro/

Panou de comentarii (1 comentariu)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 9:10pm în Ianuarie 17, 2013, Diana Deby a spus...

Buna ziua, Am Diana, eu chiar vreau să aibă o prietenie buna cu tine. eu am ceva special vreau să discuri cu tine. Puteți obține înapoi la mine, direct la adresa mea de e-mail. (dianadeby77@ymail.com)
===================================
Hello, Am Diana, I really want to have a good friendship with you. i have something special i want to discuses with you. You can get back to me, directly to my e-mail. (dianadeby77@ymail.com)

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor