Sorin Olariu
 • 56, Masculin
 • Clinton Township, Michigan
 • Statele Unite
Partajare pe Facebook
Partajare

Sorin Olariu's Prieteni

 • Leliana Stancu
 • badicioiu laurentiu
 • GOGA GR. CONSTANTIN
 • Vasile Anton Ieșeanu
 • Chersa Diana Corina
 • Sorina Ivascu
 • Dan Brad
 • Cornelia Georgescu
 • Mara M
 • silvia caloianu
 • Filip Tănase
 • MIHAIL TĂNASE
 • Elisabeta Branoiu
 • Camelian Propinatiu
 • Oana Dobosi
 

Sorin Olariu

Informaţii pentru profil

Despre mine :
Născut pe 8 februarie 1965 la Caransebeş ca fiu al preotului Pavel Olariu din Buchin şi al soţiei acestuia, Mariţa.
Poet, publicist şi epigramist. Membru al Uniunii Epigramiştilor din România.
Absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic “Traian Vuia” din Timişoara, 1991 şi al Facultăţii de Teologie-Istorie „Andrei Şaguna” din Sibiu, 2002. Cursuri post-universitare de management la IPTV din Timişoara şi Universitatea “Drăgan” din Lugoj, 2001.
Profesor şi inginer, realizator de emisiuni cultural-educative la TV Eurosat, Radio 11 Plus şi Radio Analog Caransebeş.
Autor al mai multor carti de versuri, epigrame si poezie umoristica in grai banatean.

Colaborari la:
Rostirea românească, Epigrama, Orient Latin, Meridianul Timisoara, Egophobia, Foaia Diecezană, Ecoul, Interferenţe, Conexiuni, Renaşterea Bănăţeană, Jurnal, Confluenţe, Semenicul, Redeşteptarea, Timpul, Apostrof, Haz de Necaz, Agero (Germania), Observatorul (Canada), Tibiscus (Serbia), Medeea (Italia), Atheneum (Canada), şi Curentul Internaţional (SUA).

Stabilit în Michigan - SUA din 2005, unde face parte din departamentul de Marketing-Advertising al unei companii multietnice de Telecomunicaţii.
Website / Blog :
http://www.geocities.com/sorinsolaris/Solaris.html

Crist Sideral - proza fiction


CRIST SIDERAL

Întuneric… Moarte… Întuneric…
Obosit de atâtea erori -Omul- victimă a evului atomic, sfârteca vidul, însingurat, ca o umbră alungată. Din când în când îşi mai întorcea privirea durută în urmă, apoi, cuprins parcă de o şi mai mare tristeţe se lăsa să plutească pradă întâmplării. Peste umerii săi, geometria ucisă a Universului se scurgea în râuri de cenuşă iar haitele de umbre ale morţii îl pândeau din locurile unde constelaţiile nu mai erau decât o părere.
Atunci, în asemenea clipe, avea nevoie măcar de un licăr de lumină, de o fărâmă de viaţă, dar stelele şi planetele nu mai erau decât nesfârşite mări şi deşerturi de fum. Biciuită de atomii ucigaşi, Lumina încremenise pentru totdeauna în umbra adâncului iar Universul murise otrăvit de proprii săi copii, oamenii.
Iar el, Ultimul Fiu al Universului, se îndrepta acum, ca la o adâncă şi tainică chemare, prăbuşindu-se, către matcă. Când, deodată, se opri din zborul său trist şi, îndepărtându-şi praful, îşi plecă cu grijă urechea şi ascultă, neştiind că nu e decât tăcerea.
„Ce-aţi făcut cu timpul de mâine?” izbucni Însinguratul în inima întunericului. Şi nu îl auzi nimeni. Iar Universul n-a fost niciodată mai trist decât atunci, împodobit cu cenuşa stelelor.

***

Fiul Omului cade, dar călăii îl împing, îi pun pe cap coroana de spini, îl bat şi-l batjocoresc necontenit pe calea crucii până la Golgota unde este despuiat de hainele Sale şi adăpat cu fiere şi oţet. Hainele i se rup şi se împart iar astfel i se reînnoiesc toate rănile pricinuite de bici. Mâinile şi picioarele Lui sunt pironite pe cruce iar Fiul lui Dumnezeu atârnă de rănile mâinilor şi picioarelor şi suferă dureri nespuse pentru toate faptele cele rele ale mâinilor noastre şi pentru căile păcătoase pe care au umblat picioarele noastre.
Curând, Alesul îşi dă de bunăvoie sufletul în mâinile Tatălui Său Ceresc. Lumea se închide în sine ca într-o lacrimă: Doamne, Dumnezeul Meu, de ce m-ai părăsit?


***

Înfiorat, lunecând fără scăpare înspre locul care îl chema pe nume, Îndureratul se apropia clipă cu clipă de acel punct neştiut şi neatins încă de nimeni, niciodată, de acel punct zero care însemna centrul materiei şi al energiei, inima de-abia pâlpăindă a Lumii. Îi apăru în faţa privirii încremenite de atâta pustietate, târziu, ca o supremă mângâiere iar ochii săi porniră deodată să rostogolească peste moartea din jur izvoare de lumină în culorile anotimpului regăsit. De-abia atunci îşi înţelese chemarea şi, alegându-şi mormânt viu Cerul, îl pătrunse.
Apoi se dezlănţui furtuna: strângându-şi de peste tot materia şi energia, într-un hohot înfiorător, Universul se contractă în câteva clipe într-un grăunte neînchipuit de mic şi de luminos. Iar Omul, închis în el ca într-o lacrimă trăi pentru o clipă, în punctul zero al spaţiului, momentul zero al unui alt Univers, apoi, iertat, se risipi în cioburile de lumină ale unei noi dimineţi.
Şi fulgera Lumina incendiind cu razele-i cristale noaptea deşertului cosmic şi frângându-l fâşie cu fâşie până când din hăuri începură să înflorească niagare albastre pentru a lumina cu valurile lor, ca nişte făclii, noua eră. Fotonii sfârtecau vidul revărsându-se şi limpezind trecerea făpturii spulberată atunci, acolo, la marginea clipei şi răspândită întru îmbrăţişarea noii lumi.
Ca o ploaie de argint, lumina curgea peste clipele aţipite într-un ecou iar Omul, risipit celulă cu celulă, nu se mai prăbuşea, ci plutea cu eternitatea în înainte-i, ca un sublim răsărit.
În Univers era din nou viaţă.

***

OMUL A FOST IERTAT! Mai reuşi Crist să murmure, apoi pentru a spăla păcatele noastre trecute şi viitoare se sfârşi, răstignit, dincolo de hotarele Timpului şi ale Spaţiului, călcând în singurătatea nemărginirii.

Fotografiile lui Sorin Olariu

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Fişierele video ale lui Sorin Olariu

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Sorin Olariu's Blog

DESPRE SALARIILE PARLAMENTARILOR

Postat în Noiembrie 14, 2015 la 3:56am 1 Adaugă un comentariu

Ai noștri minunați parlamentari

De-aceea au salarii foarte mari

Că doar pe plaiul nostru, românesc,

Prostia și domnia se plătesc!

Poezie de toamna

Postat în Octombrie 28, 2009 la 3:55am 0 Comentarii

Apocalipsa după Solaris

Postat în Iulie 11, 2009 la 2:00am 0 Comentarii

anii mă înconjoară scheunând ca o
haită de hiene scheletice cu
trupuri vineţii
şi dinţi de
pucioasă
din cerul istovit de atâta zbor se
prăvălesc la picioarele-mi
ciocârlii mute
cu aripi de
ceară
iar eu cad în genunchi ca un
copac pietrificat chinuit de
amintirea unei prea sfioase
adieri de
vânt
apoi încremenesc pe vecie
în noaptea
uterină
însingurat ca o
umbră
alungată

Rugăciune

Postat în Februarie 11, 2009 la 7:36am 1 Adaugă un comentariu

a href="http://s242.photobucket.com/albums/ff241/Sorin_Olariu/?action=view&current=Rugaciune-poem.jpg" target="_blank">Photobucket

Rugaciune

Postat în Aprilie 27, 2008 la 4:38pm 0 Comentarii

Photobucket

Panou de comentarii (17 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 8:21am în Martie 10, 2012, Stelian PLATON a spus...

   Salut stimate domn Sorin Olariu. Eu ma numesc Stelian Platon și mă aflu alături de dv.  la litera „S” pe lista celor care au achitat plata pentru antologia „Amintirile Vieții”, muncită de dl. Mihai Leonte. Locuiesc și eu ca și dv. departe de locurile natale. Sunt din București, dar locuiesc la New York. Apelez la dv. cu încredere ca între americani-români sau români- americani, cu rugămintea de a-mi spune dacă dv. ați primit volumele antologiei amintite, câte exemplare ați primit și ce sumă ați plătit. Mă tem că așa cum m-a încurcat cu explicațiile dl. Leonte, poate s-a făcut o încurcătură și pentru livrarea acestora către mine.

       Aștept cu nerăbdare un semn de la dv. Adresa mea de e-mail: africangrey49@yahoo.com

       Cu multă considerație

       Stelian Platon

 

La 1:10pm on Februarie 08, 2012, Liviu-Ioan Muresan i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
La mulţi ani!
La 1:41pm on Iulie 08, 2011, Leliana Stancu i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
Felicitari si frumoase realizari si in viitor! Violinne
La 11:39pm on Februarie 08, 2011, Reteaua literara i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
la multi ani !
La 10:03pm on Februarie 08, 2011, Ioan Barb i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
La mulţi ani, Sorin Olariu!
La 9:47pm on Februarie 08, 2011, Ottilia Ardeleanu i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
La mulţi ani!
La 4:45pm on Februarie 08, 2011, Liviu-Ioan Muresan i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
La mulţi ani!
La 7:48am on Februarie 08, 2011, Mariana Fulger i-a dăruit utilizatorului Sorin Olariu un cadou...
Cadou
La Mulţi Ani!
La 12:19pm în Septembrie 17, 2010, Filip Tănase a spus...
Sorine tată, am abandonat Agonia pentru totdeauna şi nu vreau să mai discut acest capitol niciodată.Aici la Reţeaua Literară şi Literatura şi umorul, sunt preţuit , stimat şi iubit şi foarte mulţumit de ceeace fac. M-aş bucura sincer dacă te-ai convinge şi tu de acest lucru.
Mâine este ziua mea, fapt pentru care mi-am pregătit un program de divertissment ca să-mi primesc vizitatorii cu umor. MI-ar face o imensă plăcere dacă ai face şi tu lectura: Mesajului cu moment artistic aniversar posta pe ambele reţele, pentru ca aici să mă bucur un pic de prestigiul opiniei tale, a unui artist de valoare pe cre-l preţuiesc şi respect.
Cu deosebită stimă
Don felipe
La 7:11pm în August 26, 2010, chersa diana-corina a spus...
Astazi iti mai las un "mesaj", sper ca-l vei citi candva... E un mesaj mai trist, din cartierul Pipirig, Caransebes. A murit dl Sovre, fostul director al Casei de Cultura. Dumnezeu sa-l odihnesca, si sa duca cu sufletul sau toate lucrurile frumoase pe care le-a facut pt noi !

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor