Vornicescu Marius
 • Galati
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Vornicescu Marius's Prieteni

 • Madalina Siminea
 • Andreea Rau
 • Ioana D
 • Domnita Frisan
 • Camelia Iuliana Radu
 • Bradu Florin
 • Roxana Ştiubei
 • Luminiţa Cristina Petcu
 

Vornicescu Marius

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, editor, interesat de cultura, pasionat de lectura
Despre mine :
mediteaza la spatiul dintre cele doua cuvinte si imi vei afla toata viata
Website / Blog :
http://www.marius-vornicescu.ro

Cum sa prepari altfel orice

Cum sa prepari altfel mancarea

A prepara o mâncare înseamnă mult mai mult decât simpla potolire a foamei. După ce ai terminat de gătit, pune încet şi conştient mâncarea în farfurie. Totul este sacru. Fiecare gest contează. Apleacă-te uşor deasupra farfuriei, închide ochii şi inspiră profund. Este primul pas înainte de a mânca. Simţul mirosului este acum satisfăcut.
Deschide ochii şi contemplă cromatica şi aranjarea în farfurie. Simţul văzului este acum împlinit. Bucură-te că în curând vei fi una cu minunăţiile lui Dumnezeu. Ultimul pas înainte de a mânca este să luăm o înghiţitură şi să-i simţim pe deplin gustul. Doar o înghiţitură. Cu ochii închişi, simţul gustului se amplifică pentru a simţi aroma.

Această primă degustare are un rol important. Dacă senzaţia gustului se extinde în expresia feţei şi radiază dincolo de tine, ai facut din acea reţetă artă. Dacă o mâncare nu îţi produce satisfacţie totală, nu e gătită bine. Meditează la asta. Starea pe care o ai în timp ce găteşti se impregnează în mâncare. Dacă pui suflet, asta se va vedea la final, dacă ai fost trist sau furios se va vedea şi simţi deasemenea. Nu tehnica dă calitatea ci implicarea cu toată fiinţa în actul de a găti. Toată lumea face supe, dar câtorva le este dat să aibă har. Condimentul lor secret? Dragostea. Când găteşti intri în legătură cu elementele naturii, apa, focul, aerul, lemnul, pământul. Nu uita! Atinge şi simte vibraţia fructelor, legumelor, plantelor.  Priveşte şi bucură-ţi mintea, inima de culoare, gust şi aromă. Nu uita că de fiecare dată după ce ai mâncat trebuie să rămâi cu un zâmbet de satisfacţie. Asta-i tot ce contează.
A mânca nu înseamnă a mânca, a mânca înseamnă a trăi bucurându-te încontinuu de harul plantelor. A fi maestru în bucătărie nu ţine nici de vreo şcoală specială, nici de vreo diplomă, nici de cât de bine ştii reţetele şi tehnica, ţine însă de cât de multă satisfacţie aduci în sufletul celui care mănâncă. Zâmbetul ce rămâne la urmă, starea interioară care ne-a schimbat, e ceea ce eu numesc măiestrie.

Îmi place să gătesc. Ador asta, pentru că a găti este o artă. Dumnezeu ne-a dat fructele, legumele şi plantele să le folosim cu înţelepciune. Dacă fiecare dintre noi ar face artă din fiecare domeniu de activitate cotidiană, lumea ar fi mai frumoasă. Gătitul m-a învăţat că pot sacraliza chiar şi asta. Când găteşti fără carne, nu poţi decât să empatizezi cu fiecare gust, culoare, aromă, devenind astfel una cu natura, cu Creaţia. Dacă arta de a găti vegetarian te duce într-o stare de meditaţie, atunci ai înţeles că nu mâncăm doar ca să trăim, ci mâncăm ca să ne minunăm continuu de Creaţie, inimaginabila operă a lui Dumnezeu.
                            Marius Vornicescu

fragment din cartea '' Arta de a fi lacto vegetarian '' de Marius Vornicescu

Vornicescu Marius's Blog

NU lupta

Postat în Octombrie 14, 2011 la 12:57pm 0 Comentarii

Lupta pentru atingerea mântuirii sufletului este la fel ca lupta pentru pace. Când lupţi pentru mântuire, clar accepţii faptul că nu eşti şi vrei să o dobândeşti. Pentru unii această luptă devine aşa de crâncenă, habotnică şi dogmatică încât nu îşi dau seama că ei de fapt alimentează cu energie aceste lucruri. Peste tot în lume se duce un război spiritual contra avortului, contra fumatului, contra băuturilor…
Continuare

Destinul

Postat în Octombrie 13, 2011 la 10:47am 0 Comentarii

O celebră povestitoare zen spune că într-o grădină se plimbau doi călugari budhişti: discipolul şi maestrul. Mergeau încet pe o mică alee plină de flori, când în faţă apăruse o broscuţă. Ajunşi în dreptul ei, maestrul dădea să o calce. În ultima clipă discipolul scoate broscuţa de sub talpa maestrului şi stupefiat îl întreabă:

-  Maestre chiar nu ai văzut această broască ? Era să o omori. Nu ne-ai învăţat tu să nu ucidem şi să avem compasiune faţă de toate animalele ?

-  Tocmai…

Continuare

ce alegi sa fii?

Postat în Octombrie 11, 2011 la 11:34am 0 Comentarii

O slugă se duse la boier să-l întrebe de ce argatul care nu face mai nimic e plătit cu 5 bani de aur iar el care munceşte toată ziua e platit doar cu 1 ban.

Boierul, un om înţelept nu s-a pierdut cu firea şi l-a întrebat:

- Poţi tu să faci ce face argatul ?

- Da, răspunse sluga.

- Bine. Atunci du-te la piaţă şi vezi dacă are peşte.

Sluga fugii cât putu de repede la piaţă şi veni cu informaţia la boier.

- Ei, are peşte?

- Are.

- De care are ?

- Păi nu m-am… Continuare

ce alegi sa fii?

Postat în Octombrie 11, 2011 la 11:16am 1 Adaugă un comentariu

O slugă se duse la boier să-l întrebe de ce argatul care nu face mai nimic e plătit cu 5 bani de aur iar el care munceşte toată ziua e platit doar cu 1 ban.

Boierul, un om înţelept nu s-a pierdut cu firea şi l-a întrebat:

- Poţi tu să faci ce face argatul ?

- Da, răspunse sluga.

- Bine. Atunci du-te la piaţă şi vezi dacă are peşte.

Sluga fugii cât putu de repede la piaţă şi veni cu informaţia la boier.

- Ei, are peşte?

- Are.

- De care…

Continuare

Panou de comentarii (4 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 7:45pm în Noiembrie 23, 2011, Bradu Florin a spus...

O invitaţie la cultură muzicală: CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS:

 

La 4:19pm în Octombrie 8, 2011, babyU a spus...
Hello Dearest Friend
How are you today? Hope fine, it is my plature to contact you for good relationship and to know each other better.
My name is Grace and my email address is(graceapiia@yahoo.com): I am a beautiful young girl with full of love and caring well, i saw your profile today in reteaualiterara.ning.com and i love it, i think we can click together, please i will like you to contact me through this my email address thus(graceapiia@yahoo.com) please contact me with my email address i will like to show you my photo and at the same time you will know more about me. Once again please contact me through my email address..
thanks for your understanding
My warm regard
GraceBuna ziua cel mai drag prieten
Cum te simţi azi? Hope fine, este plature mea pentru a vă contacta pentru relaţie bună şi să cunoască reciproc mai bine.
Numele meu este Grace şi adresa mea de e-mail este (graceapiia@yahoo.com): Sunt o fata frumoasa si tanara, cu plin de dragoste şi îngrijire bine, i-am vazut profilul dvs. astăzi în reteaualiterara.ning.com şi i place, cred că am posibilitatea să faceţi clic împreună, vă rugăm să i se va dori să mă contactaţi prin adresa mea de e-mail această astfel (graceapiia@yahoo.com) vă rugăm să contactaţi-mă cu adresa mea de e-mail i se va dori să vă arăt fotografia mea şi în acelaşi timp, vei sti mai multe despre mă. Încă o dată rog sa ma contactati prin adresa mea de e-mail ..
Vă mulţumim pentru înţelegere
Meu cald în vedere
graţie
La 9:55am on Octombrie 05, 2011, ZINCA MARIUS IULIAN i-a dăruit utilizatorului Vornicescu Marius un cadou...
Cadou
bun venit pe taramul retelei literare
La 8:51am în Octombrie 5, 2011, Roxana Ştiubei a spus...

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor