andrei b
 • Masculin
 • craiova
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Andrei b's Prieteni

 • Mihaiu Simona
 • neagoe adina
 • Adela C.
 • Sorin Gabriel
 • Emil Calinescu
 • violeta dumitrache
 • Cristina Cerga
 • madalina bocseru
 • Gavrila Delia Oana
 • Alexe Ioana - Dolores
 • Nagy Monika
 • Mircea Kivu
 • badea irina
 • Vardaru Adrian
 • tudorica aida
 

andrei b

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
promotor cultural, interesat de cultura, dansator

destinatii de vacanta

pentru ca vara este aproape si fiecare ne facem planuri de vacanta, propun o destinatie mai speciala din scumpa noastra tara, pentru mai multe detalii aveti atasat link-ul. http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/biserica-sfanta-varvara-biserica-mina-68044.html

Andrei b's Blog

just a trip

Postat în Noiembrie 2, 2010 la 12:57pm 0 Comentarii

Sunt în drum spre casăVin după o beţie primitivăSingur pe o stradă pustieMă simt ca un rătăcitorPicioarele îmi sunt…

Continuare

Panou de comentarii (7 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 6:05pm în Octombrie 20, 2010, neagoe adina a spus...
:*
La 11:33am în Iunie 21, 2010, Laurentiu Dumitru a spus...
La 5:32pm on Mai 21, 2010, Doina Manea i-a dăruit utilizatorului andrei b un cadou...
Cadou
De la virusat la virusat! Cu stima
La 5:02pm în Mai 21, 2010, Doina Manea a spus...
Mi-a trebuit ceva timp să mă dumiresc că în ochii junelui eu nu eram decât o femeie tăvălită între membrii de sex masculin ai familiei mele, ca şi între vecini.

„De unde ai învăţat tu astea,” am reuşit să articulez, indignarea fierbând în mine ca oţelul în topitorie.

„De la şcoală,” replică el mândru.

La care junele meu îmi explică ritos că asta a învățat despre comunism atât la liceu cât şi la facultatea făcută la el în ţară. În naivitatea mea, am încercat să-i destup mintea, să-i explic că NU este adevărată chestia cu femeile dar, trebuie să recunosc, am eşuat. Mai este nevoie să declar aici că şi acum, după atâţia ani de la acel eveniment, am frisoane când îmi amintesc siguranţa cu care junuele mă învăţa cum era la mine în ţara, şi cum se uita la mine – Come on, lady, you are a whore!

Concluzia acestei povestioare este că oamenii în general cred ceea ce vor să creadă. Nu fac aluzie la dvs. personal şi la nimeni altcineva.

Ceea ce ucide spiritul în mine este dezbinarea între oameni. Aş promova o politică de reconciliere între generaţii - în fond nu bunicii, mamele, mătusile, unchii au fost criminali. Poate au fost laşi, de frică, dar cu siguranţă victime. Nu uităţi că nu ne petreceam vacanţele în Grecia sau Turcia, nu aveam vile pe Coasta de Azur, şi Parisul era încă un vis frumos neîmplinit pentru majoritatea dintre noi.

În fond şi generaţia mea, şi cea dinaintea mea, câţi au supravieţuit, şi generaţia dvs. Andrei, vrem să trăim civilizat, decent. Vrem acelaşi grad de bunăstare ca în ţările occidentului. De ce să ne arătăm cu degetul, să ne insultăm inutil şi copilăreşte? Ar trebui sa ne aliăm împotriva răului comun: sistemul de corupţie la orice nivel, de la vânzătorul din magazin la politicanul votat.

Voi reveni cu câteva comentarii legate de scris. Acum sunt la serviciu şi ăştia mă plătesc să fac treabă, nu să corespondez in reţele literare.
Pe curând, Doina
La 5:02pm în Mai 21, 2010, Doina Manea a spus...
Trebuie să vă povestesc o mică întâmplare anecdotică din viaţa mea. Puţintică răbdare.

Eram la college, în bibliotecă, pregătindu-mi un material pt. clasă. La aceeaşi masă lângă mine stătea un alt student care intră în vorbă cu mine. Aflu că este pakistanez. El află că sunt româncă. Oh, ce fericit a fost ca putea împărtăşi cu mine ce învăţase el despre comunism: că totul este la comun. Inclusiv femeiele.

„Adică cum? ”

„Aşa bine, femeile sunt bun comun, ca orice bun material,” zice el. „Femeile sunt bun comun în familie. ”

„Adică cum?”

[trebuie să vă imaginaţi ochii mei mari ca ceştile pentru că, aşa cum m-a descris prietenul nostru comun, SGB, mintea mea merge mai greu, îmi trebuie un an să gândesc ceea ce dumnealui gândeşte într-o secundă]

„Adică aşa,” răspunde colegul meu pakistanez, „femeile sunt folosite între fraţii din familie, între toţi bărbaţii dintr-o familie. Ba chiar şi între vecini.”

[în engleză, tipul spunea aşa: „In communism women are shared among the males of a family and also shared with the neighbors, because everything is owned in common by the community]
La 5:01pm în Mai 21, 2010, Doina Manea a spus...
Un ultim comentariu politic: spune-ţi-mi cinstit, cu mâna la inimă, câte bunici sau mame sau mătuşi aţi văzut ducându-se la pătuţul copilului de care îngrijesc (ştiţi că de obicei bunicii cresc copiii, nu?) deci venind la copil cu cărticica roşie de partid şi cu fotografia triadei Marx-Engels-Lenin, plus poza lui NC, şoptindu-i copilului poveşti frumoase cu comuniştii cei buni şi duşmanii poporului.

Trebuie să fragmentez textul din cauza restricţiei de nr. de caractere.
La 4:59pm în Mai 21, 2010, Doina Manea a spus...
dl Andrei, apreciez că aţi trimis comentariul dvs. pe pagina mea - nu doresc să deturnez blogul cu poemul respectiv pe linia politică, cu comentarii nesfârşite despre a fi sau a nu fi comunist, a fi sau a nu fi virusat ... Dacă asta este părerea dvs., că generaţia mea este virusată comunist” nu mai am nici un comentariu în plus. Este posibil ca unii din ţară sa mai murmure: era mai bine pe vremea lui Ceauşescu. Nu cred că le este dor de şedinţele de partid, de muncile voluntare şi altele de felul acesta. Se referă, bănuiesc, la asigurarea medicală gratuită (deşi dădeai şpagă la doctori şi surori), la educaţia gratuită si la alte înlesniri sociale care au dispărut (unele doar parţial) odată cu schimbarea regimului.

BlogTalkRadio

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor