copil ionuţ
 • geoagiu
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Copil ionuţ's Prieteni

 • Alexandra Lita
 • rusoaica
 • Stefana
 • Bogos Liliana
 • Cristi-Ana Popescu
 • Oxana Morari
 • Ramona Cârcotă
 • Panzariu Andreea Geanina
 • Mesesan Camelia Norica
 • Ivan Elena Alexandra
 • Calotescu Tudor-Gheorghe
 • Szocs Maria-Krista

Cadouri primite (4)

De la Vizaris Fulvia De la Mesesan Camelia Norica De la Mădălina Zete De la george georgescu
 

copil ionuţ

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, sculptor, fotograf, jurnalist, pasionat de lectura
Despre mine :
"am eşuat pe această planetă prin 77.din fericire undeva pe la periferia oraşului sat geoagiu; undeva unde nu erau prea mulţi cetăţeni. acolo sistemulm-a îndoctrinat (în sens pozitiv totuşi) prin şcoala primară din sanatoriul de mineri cu plămânii făcuţi praf de silicoză, şcoala generală din geoagiu şi liceul de aproape ţărani din acelaşi oraş rural. apoi universitatea din oraşul trist TM cu diploma de ţăran calificat (2001). sclavia la diverşi patroni şi la diverse instituţii unde funcţionarii superiori se credeau patroni... în 2007 prima carte întiraj pt prieteni (250exemplare) Clipa de luciditate. peste un an o mică broşurică de specialitate, ceva cu agricultura bio. şi c-am atât pt că tre să las loc pentru viitor...
Website / Blog :
http://clipa de luciditate

În viaţă ne stabilim un scop şi funcţie de structura psihică luptăm să-l atingem.

Poate cel mai important lucru e să ai un scop spre care să mergi; altfel eşti o frunză-n vânt, o corabie în derivă, în câmpul morţii, o sinucidere lentă în mentalul inferior.

Şi atunci când ai un scop, ai şi un «drum» pe care dacă îl urmezi, viaţa e viaţă şi nu doar bântuiala unui zombi prin tărâmul morţilor vii, cadavre zâmbitoare ce nu-şi percep descompunerea.

Dar nu suntem treji, unii ne urmăm drumul din instinct, duşi de mână, în vis, sau în cel mai fericit caz în stare de semitrezie. Uneori el intră în nebuloase, atunci nu mai eşti conştient, eşti dezorientat, nu vrei să gândeşti, nu poţi să vrei să gândeşti... şi după un timp îţi dai seama că ai ales bine, că eşti din nou pe Drum, că eşti Drumul mai exact. Şi cel mai crâncen e atunci când crezi că totul merge bine şi într-o străfulgerare conştientizezi că mergi paralel cu Drumul.

Când te lovesc oamenii sau soarta, ori rezişti şi devii mai puternic, ori cazi : o cădere lungă dezumanizantă, infinită, dar pe care o simţi, eşti conştient.

Dar te ridici pentru că eşti Om şi nimic nu poate egala bucuria Înălţării şi atunci mulţumeşti Adevăratului Dumnezeu Universul viu, unic, necreat pentru cădere şi pentru înălţare.

Este mai greu atunci când simţi o sfâşiere în suflet, o durere inumană, când simţi cum te spargi în mii de bucăţi şi niciuna dintre fragmente nu eşti tu şi acolo unde ar trebui să fii tu nu mai e nimic... şi eşti conştient de asta.

Dar totul trece şi în trupul mort găoacea sufletului - Există. Un fior venit de dincolo, nu din moarte ci din viaţă… te naşti tu însuţi din tine, şi suferinţa devine bucurie.

Nu suferinţa e rea, ci rău e atunci când nu poţi să suferi... nu poţi să te bucuri...

Renăscut ca un Phoenix, cu o precizie uimitoare cauţi din nou... moartea.

Dar sunt şi acele stări în care nu eşti conştient de căderea ta, nu simţi durerea căderii pentru că indefinibilul : esenţa ta s-a scindat de creierul şi inima ta, şi cu atât mai mult nu poţi reface totul când eşti jos, şi atunci eşti mort viu şi numai Adevăratul Dumnezeu te mai poate aduce în stadiul de om... nu mai are rost, morţii vii nu vor înţelege, oamenii oricum ştiau.

 

Copil ionuţ's Blog

umbre 17

Postat în August 4, 2013 la 12:41pm 0 Comentarii

Undeva lângă Deva există o groaznică amintire de sorginte comunistă: o plantaţie de câteva sute de hectare de prun şi vişin. De două decenii se luptă tovarăşii liberi să distrugă această tristă amintire. Dar mai mult spor au avut ţiganii ce şi-au construit colibe ecologice prin zonă şi au tăiat tovarăşii pruni pentru aşi încălzi mădularele democrate. Trebuie să recunosc că şi mai eficienţi decât domnii romi au fost viruşii, bacteriile şi numeroşii dăunători.

Din întâmplare am trecut…

Continuare

umbre

Postat în Iulie 31, 2013 la 6:48pm 0 Comentarii

Eşti într-un sat într-o zi de sărbătoare; tot ţăranul îşi îmbracă hainele cele mai noi şi apare la rugă. Hainele îl incomodează vizibil, iar îngâmfarea îl obligă la un surâs de patron. Muzica populară ieftină te izbeşte în ceafă asemenea unui par, copiii mici aleargă turbaţi printre oameni mari. O rază de lumină reflectată de caninul din aur al primarului îţi bruschează irisul…

Ne vedem la… a,nu.

La discotecă îţi zâmbeşte un ordinar la uşă, acest iobag ar fi în stare să-ţi cânte…

Continuare

elegie de primăvară

Postat în Mai 20, 2013 la 9:27pm 0 Comentarii

 

Vine, vine primăvara

panseluțe în toată strada

gâze îmbătate de soare

goange negre în parcare

muia-i scumpă, berea-i proastă

e ca dracu viața noastră

 

pomișorii dau în floare

carne roșie-n galantare

carne albă pe trotuare

pere nași pe tarabe

scumpă-i berea, proastă-i muia

și în parc se uscă thuia

 

maidanezii dau din coadă

muncitorii împing la roabă

țâțe calde,…

Continuare

umbre

Postat în Septembrie 28, 2011 la 8:16pm 1 Adaugă un comentariu

Despre cel care scrie.

...a fost Homo faber cel care face, apoi un Homo sapiens un om care gândeşte. A mai apărut pe ici-colea câte un om care creează: care a îmbinat făcutul cu gânditul, l-a trecut prin filtrul esteticului şi ... Artă. În jurul meu, însă s-au produs nişte mutaţii, asemeni unui virus scăpat de sub control din tulpina primară Homo au rezultat forme deviante de tip H politicus, H vipus, H idiotus, H şmecheratus, H ţeparus şi toate aceste forme deviante dominante…

Continuare

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 7:13pm on Aprilie 28, 2011, Mădălina Zete i-a dăruit utilizatorului copil ionuţ un cadou...
La 1:51pm în Martie 18, 2011, Ivan Elena Alexandra a spus...
multumesc...

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor