mihai posada
 • Masculin
 • Sibiu
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Mihai posada's Prieteni

 • Ioana Haitchi
 • DANIELA TIGER
 • Reteaua literara
 • violeta bratu angelica
 • Oana Cristiana Banuta
 • CRINA NOR
 • baciuileana
 • maiarizescu
 • Dialog European
 • Fabian Anton
 • Gelu Vlaşin
 

mihai posada

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, poet, critic, pictor, sculptor, grafician, actor, interesat de cultura, jurnalist, pasionat de lectura
Despre mine :
Mihai Posada

Născut în Transilvania (România), în SIBIU, la 2 septembrie 1953, cu numele Nicolae-Mihail Barbu. Membru al Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Oamenilor de Artă Români – LiterArt XXI şi al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu.
Activitate literară timpurie şi susţinută.
Absolvent al Şcolii populare de artă din Sibiu. Numeroase premii la expoziţiile organizate în ţară, cu lucrări în lut ars, ipsos patinat; ulei, acuarele, desene satirice; o serie de coperte de carte.
Poet autodidact, Mihai Posada participă la multe festivaluri şi concursuri de creaţie, obţinând o serie de distincţii şi premii literare. Colaborare constantă şi abundentă, cu articole de opinie culturală, socială şi politică, cu răspunsuri la anchete, cu critică de întâmpinare, articole de critică şi istorie literară, convorbiri cu personalităţi cultural-literare din ţară sau din exil şi diaspora (Mircea Ivănescu, Gheorghe Telea, Eugène van Itterbeek, Alexandru Lungu de la Bonn-Germania, Joachim Wittstock, Î.P.S.Sa Bartolomeu al Clujului, Î.P.S.Sa Antonie al Ardealului şi alţii), în reviste din ţară şi din străinătate: Amfiteatru (Bucureşti), Argeş (Piteşti), Argo (Germania), Argus (Sibiu), Casa/Hermannstädter Wort (Germania), Confederaţia Eminescu/Povestea vorbei (Oradea), Caiete internaţionale de poezie/International Notebook of Poetry (S.U.A.) Contemporanul-ideea europeană (Bucureşti), Destine (Bucureşti), Euphorion (Sibiu), Familia (Oradea), Galateea (Germania), Origini/Romanian Roots (S.U.A.), Poesis (Satu Mare), Puncte cardinale (Sibiu), Sæculum (Sibiu), Târgoviştea (Târgovişte), Telegraful Român (Sibiu), Transilvania (Sibiu), Tribuna (Cluj), Vatra (Târgu Mureş), Viaţa Românească (Bucureşti) şi altele; cum şi în portalul electronic ACUM-România liberă în viitor (Radu Maier – New York).
Mihai Posada este autorul volumelor de versuri: Elegiile lui Semyaza, 1993, Anagnoze & Apocrife, 1999, şi Acasă, 2007.
Prezent în antologiile: Nopţi şi zile în Delta Dunării/Taberele literare Calica-2003 şi Mila 23-2004, 2004; Opera lui Radu Selejan în interpretări critice, 2007; Sibiu-Hermannstadt în scrisori sentimentale, 2007.
Studii de jurnalism, şef de promoţie, licenţă cu diplomă de merit, la Universitatea „Lucian Blaga” din oraşul natal, Facultatea de Litere, Istorie şi Jurnalism. Secretar de redacţie al cotidianului sibian independent „Tribuna”.
Doctor în Ştiinţe Filologice al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, 2005. Profesor asociat „cu ora” (visiting) al Facultatii de Jurnalism, în cadrul Universităţii de la Sibiu, în perioada anilor 2004-2007, pentru seminarul „Publicistica românească interbelică” şi „Gazetăria generaţiei ’30”, la studenţii în jurnalistică, respectiv în comunicare şi relaţii publice; şi pentru laboratoare de „Iniţiere în presa scrisă” şi „Specializare în presa scrisă”, cu studenţii în jurnalism, comunicare şi relaţii publice şi cu cei de la filosofie, ai aceleiaşi facultăţi.
Autorul unui studiu privind opera unui creator polivalent, în viaţă: Laurenţiu Oprea – un spirit viu în Cetatea Transilvaniei, 2005.
Autorul unui amplu studiu monografic (470 de pagini), intitulat: Opera publicistică a lui Mircea Eliade, 2006, volum distins cu Premiul Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Oamenilor de Artă Români – LiterArt XXI, pe anii 2006-2007.

La despărţirea de Mircea Ivănescu

 

Şi a fost sâmbătă, 24 Cuptor 2011. Au foşnit flori pe pământ, în cununi grave şi în mâinile oamenilor, păsări au zburătăcit înfiorate prin crengile zarzărilor cu sâmbur amar.

A fost o zi cu soare şi fluturi, între zilele cu ploi repezi de vară, încât putem spune, după o vorbă din bătrâni, că celui ce pleca atunci dintre noi, către Doamna şi soţia care îl aştepta în Cer, nu i-a fost cu părere de rău să ne părăsească. El pleca - orb ca Homer, ca Borges, ca Stela Ivănescu - desigur către marii maeştri ai cuvântului scris, şi citit, şi tradus viaţa toată - colegi ai săi de Literatură a Lumii de-acum înainte, cărora li se adaugă acum în pace deplină şi laudă netulburată. Furnicile cărora Poetul nu le călca niciodată drumeagul lor ce traversa mereu poteca dinspre poartă spre casa lui din strada Vasile Aaron, Nr. 3, din Sibiu, s-au ascuns speriate: protectorul lor nu le mai putea proteja. Paşii celor veniţi din toate zările să îşi ia adio de la Mircea Ivănescu au acoperit totul în preajmă: odaia poetului, încăperile casei, curtea, iarba grădinii unde doi preoţi şi trei diaconi au oficiat slujba ortodoxă de despărţire a sufletului de cele lumeşti. Au venit la Sibiu, ca să-l conducă pe M.I. pe ultimul drum pământesc, poeţi din toată Ţara, în frunte cu Ioan Moldovan şi Ion Mureşan, sau Leo Butnaru de la Chişinău; istorici şi critici literari, cu Mircea Tomuş, Al. Cistelecan şi Mircea Braga, actorii lui Const. Chiriac, şi directorul cotidianului TRIBUNA din Sibiu, Mircea Biţu, prieteni de suflet şi apropiaţi. Căci Poetul nu mai avea rude de sânge în lume, dar mulţimea adunată era poate mai numeroasă aşa, formată din urmaşii de gând şi simţire, de expresie artistică, urmaşii de şcoală literară ai lui M. Ivănescu.

Au vorbit la despărţire, între alţii: preotul-poet Călin Sămărghiţan, apoi directorul revistei EUPHORION, Dumitru Chioaru şi Radu Vancu de la TRANSILVANIA - cu toţii, în felurite forme, descendenţi literari ai Maestrului de la Sibiu.

Domnul să-l aibă în paza Dreptei Sale pe Mircea Ivănescu, iar urmaşii lui literari, mereu de acum înainte-le!

Mihai posada's Blog

La 24 iulie 2011, Sibiu - Despărţirea de Mircea Ivănescu

Postat în August 7, 2011 la 2:21pm 0 Comentarii

La despărţirea de Mircea Ivănescu

 

Şi a fost sâmbătă, 24 Cuptor 2011. Au foşnit flori pe pământ, în cununi grave şi în mâinile oamenilor, păsări au zburătăcit înfiorate prin crengile zarzărilor cu sâmbur amar.

A fost o zi cu soare şi fluturi, între zilele cu ploi repezi de vară, încât putem spune, după o vorbă din bătrâni, că celui ce pleca atunci…

Continuare

In memoriam - Claude G. Matasa

Postat în Martie 29, 2011 la 11:27am 0 Comentarii

Claude G. Matasă

(1 aprilie 1930 – 24 martie 2011)

 

Profesor universitar, doctor în chimie, industriaş, anticomunist şi Consul General Onorific al României în Florida – Statele Unite ale Americii, Claudiu G. Matasă a văzut lumina zilei la Petroşani, în casa unui tată procuror general şi cu o mamă franţuzoaică, devenind vorbitor fluent al limbilor română, franceză şi engleză. A absolvit Facultatea de Chimie Industrială în cadrul…

Continuare

Despre romanul "Viaţa pe fugă", de Mirela Roznoveanu

Postat în Martie 22, 2011 la 9:07am 3 Comentarii

Despre Angela Kaminsky, pe fugă

 

Eu pentru cine scriu? Pentru cei deja morţi,

sau pentru cei care aplaudau de pe margine?

Jurnal, 23 iunie 1990 (p. 46).

 

Personajul central Angela Kaminsky este alcătuit, la fel cu întregul roman Viaţa pe fugă[1],…

Continuare

Panou de comentarii (2 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 1:21am în Septembrie 27, 2009, Sorana Tarmu a spus...
În data de 13 octombrie 2009, vibrafonistul și compozitorul american Eldad Tarmu va susține un concert de jazz simfonic împreună cu Orchestra Filarmonică “Dinu Lipatti”, aflată în conducerea reputatului director Rudolf Fatyol și sub bagheta tânărului și talentatului dirijor Ciprian Ghiurco, la sala de concerte a filarmonicii sătmărene. Evenimentul va avea loc sub înaltul patronaj al Primăriei Municipiului Satu-Mare.

Intrarea este liberă, dar va trebui să rezervați locuri din timp!

Pentru rezervări și detalii, vă rugăm contactați următoarele persoane, în îngrijirea cărora are loc evenimentul:Szilagy Zoltan – promoter : istvanzoltan68@gmail.com telefon 0744 539 064

Rudolf Fatyol – director al Filarmonicii „Dinu Lipatti” filarmonicasm@yahoo.com telefon 0261 712 666, 0261 714 666

Primăria municipiului Satu Mare – primar ing. Ilyes Iuliu – ilyes@satu-mare.ro telefon 0261 807 500
Ştergere comentariu
La 4:37pm în August 2, 2009, Dirtu Raluca a spus...
buna ziua! in legatura cu intrebarea pe care ati postat-o pe blogul meu...referitoare la pozitionarea sf. munte....as dori sa va spun ca m-am documentat si varianta oficiala este grecia de nord. aceasta este si varianta de pe wikipedia... in unele carti este plasat in grecia de nord est, dar pozitionarea oficiala a ramas in grecia de nord...va multumesc pt comentariu si va doresc o duminica placuta in continuare

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor