Corina Gabriela Ciobanu
 • Feminin
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Corina Gabriela Ciobanu's Prieteni

 • Mihai Ștefan Arsene
 • viorica laurent
 • Daniel Vișan-Dimitriu
 • Caracas Mircea Florin
 • marius ionescu
 • marin scarlat
 • Alexandru MAGHIAR
 • Stoica Alina
 • Editura eLiteratura
 • Dominique Iordache
 • alexandra popescu
 • CRISTIAN RACOVITA
 • Ioan Grigoraș
 • Balaj Radu-Alin
 • Maria Vo
 

Bine ai venit, nyma!

Fişierele video ale lui Corina Gabriela Ciobanu

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

DESPRE MINE


In "Memoriul pentru apararea lui Cagliostro" (din cartea lui Serge Hutin – "Societatile secrete de ieri pana azi"), inteleptul Cagliostro spune:

"Eu nu apartin nici unei epoci si nici unui loc; resimt permanent ca ma situez in afara timpului si spatiului, fiinta mea spirituala isi traieste in esenta eterna existenta si, daca uneori ma scufund in gandirea cosmica, reurcand cursul varstelor, daca atunci imi intind spiritul atotputernic spre un mod de existenta superior si departat de cel pe care voi il percepeti, traiesc extazul paradisiac si devin cel ce doresc sa fiu. Particiand plenar si in mod constient la realitatea Fiintei Absolute, imi conduc aproape toate actiunile dupa inspiratia divina care ma sustine si ma inconjoara."Arta modeleaza artistul, iar artistul modeleaza lumeaGeniul se hraneste cu esente
Eternitate - Ceea ce este cu adevarat divin si exista in afara timpului. Starile de deosebita elevare spirituala, care ne inalta pe culmile fericirii extatice a constiintei cosmice sunt tangente cu sentimentul eternitatii. Acest sentiment al eternitatii apare si ca o stare de suprema satisfactie atunci cand traim total in prezent; clipa prezenta este imaginea mobila a eternitatii, iar trairea simultana, cu profunzime si autenticitate a clipei insotita de extragerea semnificatiilor ei esentiale inseamna, de fapt, transcenderea acesteia prin inaltarea in sfera sublima de forta a viziunii si trairii autentic spirituale. Eternitatea este contrapartea din lumea spirituala a timpului din lumea fenomenala. Asa cum spunea Platon, timpul este "o imagine miscatoare a eternitatii."

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
scriitor, pictor, grafician, jurnalist, pasionat de lectura, artist
Despre mine :
Corina Gabriela Ciobanu a expus icoane pe sticlă la Florenţa

(Ion Obăgilă)
Corina Gabriela Ciobanu a expus icoane pe sticlă la FlorenţaLa 4 ani, desena din imaginaţie scene cu zmei şi zâne şi explica cu o forţă narativă de invidiat basmul din spatele culorilor.

Ne-a mărturisit că viaţa i-a fost marcată de povestea Iuliei Haşdeu - „Prinţesa Fluture” - carte care i-a fost dăruită de naşă, când încă nu înţelesese care este treaba cu lumea aceasta. Mulţi ani, i-a cerut mamei să-i citească seară de seară despre Prinţesa-Fluture. Când a venit vremea să meargă la grădiniţă, Corina Gabriela Ciobanu şi-a impresionat educatoarea cu desenele sale, care ascundeau totdeauna o poveste. Când era întrebată ce reprezintă, explica cu o forţă narativă de invidiat pentru copiii de vârsta ei basmul din spatele culorilor. Nici nu împlinise patru ani când părinţii, simţindu-i aplecarea spre artă, au înscris-o pe Corina la diferite cercuri: balet, franceză, desen. „Eu am învăţat Tatăl Nostru întâi în limba franceză şi abia apoi şi în română. Părinţii mi-au cultivat talentele. Cred că asta m-a stimulat. Au fost şi câţiva profesori la Clubul Copiilor din Moreni care m-au ajutat să-mi dezvolt latura artistică. Eram personajul principal pe la toate spectacolele care se organizau”, îşi aminteşte Corina Gabriela Ciobanu.

Mama a fost cea care a gravitat în jurul Corinei. A urmărit-o îndeaproape, a încurajat-o. I-a stimulat continuu apetitul pentru cultură. „Era o femeie frumoasă şi foarte elegantă. Crea lucruri deosebite. Până când a murit, ea a fost pasionată de modă. Ne croia, mie şi surorii mele, rochii deosebite. Îmi amintesc că şi-a dorit foarte mult să devină creatoare de modă. Nu a fost să fie. A trăit apoi cu speranţa că asta o să fac eu”. În liceu, Corina s-a dăruit în totalitate ştiiţelor umaniste. Era îndrăgostită de literatură şi filosofie. Începuse să compună poezii, scria eseuri şi piese de teatru. A participat la faza naţională a olimpiadei de filozofie, unde a obţinut locul II. „Participam şi la taberele de creaţie şi festivalurile literare care se organizau”. Din cauza stării de sănătate precare, tatăl s-a opus înscrierii la Facultatea de Filosofie. „Vroia să mă protejeze. Credea că mă extenuez învăţând”. Până la urmă, la rugăminţile Corinei a lăsat-o să meargă la Bucureşti. Şi cum la Filosofie nu mai erau locuri, Corina a ajuns studentă la Geologie. Nu şi-a finalizat studiile, fiindcă între timp s-a căsătorit şi s-a născut fiul său. „Adevăratele mele diplome sunt Mihai, absolvent de psihologie, şi Raluca, olimpică la biologie, care vrea să urmeze medicina”, ne mărturiseşte Corina Gabriela Ciobanu. „Carierele copiilor sunt influenţate de mine. Mi-am dat seama că au anumite talente şi am vrut să le dezvolt. La fel au procedat şi părinţii mei. Au văzut că pictez şi scriu şi m-au încurajat. Până să moară, mama mi-a spus că i-ar plăcea ca eu să transform locuinţa de la Moreni într-o casă de creaţie, unde să vină scriitori, artişti. Dacă voi avea vreodată posibilităţi financiare, voi deschide acolo ateliere şi voi îndruma copiii talentaţi”. 11 ani, Corina Gabriela Ciobanu a fost educatoare la Moreni şi Ploieşti. „Am renunţat la învăţământ în momentul în care mi s-a impus să lucrez după tipare”, spune Corina. Grafica şi pictura pe sticlă au adus-o pe Corina în centrul atenţiei. Lucrările sale au fost admirate în numeroase expoziţii din ţară şi din străinătate. Icoanele pe sticlă pictate i-au încântat pe italieni într-o galerie de artă din Florenţa.

Întrebări şi răspunsuri:
De ce nu ai reuşit să publici nicio carte până acum?
Din cauza banilor. Am preferat să fiu o mamă bună. Am pus viitorul copiilor şi al familiei înaintea viitorului meu. Anul trecut am primit bun de tipar pentru o carte, însă nu am reuşit momentan să materializez proiectul.


Copiii îţi moştenesc latura artistică?
Amândoi. Mihai a fost laureat pentru lucrările sale de grafică şi pentru icoanele pe sticlă. S-a axat apoi pe psihologie. Cred că datorită mie, fiindcă mie mi-a plăcut dintotdeauna să aprofundez lucrurile şi i-am transmis şi lui acest dar. Raluca pictează şi scrie. E foarte bună pe partea literară. Are talent, imaginaţie. S-a îndreptat însă spre biologie, fiindcă vrea să urmeze medicina. Nu intenţionează să fie doctor, ci să facă cercetare.

Ce îi place:
„Îmi place să descopăr adevăratele valori umane: prietenia, sinceritatea, iubirea. Îmi place tot ce este frumos. Îmi place să descopăr frumosul din om”, spune artista.


Ce nu îi place:
„Nu-mi plac minciuna, ipocrizia, falsitatea. Sunt elemente care nu ar trebui să ţină de natura umană”, afirmă Corina Gabriela Ciobanu.

Profil:
Nume: Corina Gabriela Ciobanu
Născută: 6 septembrie 1965, Câmpina
Studii: Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina - Specializarea Pictură-Design şi Colegiul Economic din Câmpina - Specializarea Contabilitate
Familie: doi copii, Dumitru-Mihail şi Raluca-Mihaela

Fotografiile lui Corina Gabriela Ciobanu

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Corina Gabriela Ciobanu's Blog

BĂRBATUL ŞI FEMEIA de Victor Hugo

Postat în Iulie 31, 2016 la 8:00pm 0 Comentarii

CĂSĂTORIA PERFECTĂ. 

Drumul Realizării Cosmice este drumul Căsătoriei Perfecte.

Victor Hugo, Marele Umanist Iniţiat, spune textual următoarele:…

Continuare

CAMPINA -14 NOIEMBRIE 2015

Postat în Noiembrie 16, 2015 la 11:17pm 0 Comentarii

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL CAMPINAMUZEUL MEMORIAL B. P. HASDEUorganizeazăla Castelul JULIA HASDEU,sâmbătă, 14 noiembrie 2015, de la orele 11.00Julia Hasdeu in memoriam

Cuvânt de deschidere

dr. Jenica Tabacu, responsabilul Muzeului Memorial B.P.Hasdeu

Prelegeri

Prof. dr. I. Oprişan: Materia MagicăProf. dr. Stancu Ilin: Caragiale, un Molière al… Continuare

aproape LEVITATIA

Postat în Noiembrie 12, 2015 la 7:00am 0 Comentarii

Ne intrebam

De ce

Stelele Mari

Lumineaza

si Noaptea

 cu Luna Plina

si Ne

Lumineaza

si Diminetile

cand geana noptii

se ingana

cu Zorii Zilei,

Ne intrebam

de ce Omul

isi Leaga

Destinul

de Astrii

si de ce

Fruntea noastra

 de…

Continuare

Aproape DesCANTEC

Postat în Noiembrie 11, 2015 la 6:30am 0 Comentarii

In

Umbra

Stelelor

am primit firesc

Luceferii

pe Umeri

Privind

 Constelatiile

de stele

Puse

Covor sub 

Talpi

Mi-am

Asezat

Linistita 

Gandurile

Vise 

pe

Tample

asa cum

si in Trecut

Diadema de

Stele

Era

ca…

Continuare

aproape Veghetorii

Postat în Noiembrie 9, 2015 la 11:30am 2 Comentarii

Stau cuminti

prinsi

de urechile

Noastre

Ingerii

Pazitori ai

Sufletului 

Asteptand

sa ne spuna

in inima

unde gresim

si unde

mintea

intelege

cuvantul

NeGandit

Dar

Umbrele…

Continuare

APROAPE ZIUA

Postat în Noiembrie 9, 2015 la 9:00am 2 Comentarii

Dedicatie :lui STEFANNO MANUCI,

                               Azi la Ceas Aniversar

Cand

Coltul de Aur al Lunii

Saruta…

Continuare

Aproape Autoportret

Postat în Noiembrie 8, 2015 la 3:44pm 0 Comentarii

Si vine

o zi de Mare Sarbatoare

Evident

cand si  ingerii

cu bratele larg deschise

 in Templele Ceresti

ingana

o alta Cantare

mult mai suava

decat

Corul

Oamenilor

Ziua in care inima

inceteaza

sa viseze

cu siguranta…

Continuare

APROAPE ANIVERSARE

Postat în Noiembrie 7, 2015 la 1:00pm 0 Comentarii

DEDICATIE:

Celor iubiti de DUMNEZEU

MihaiEL ...GabriEL,....

Sau pe intelesul tuturor

"Sfintilor Arhangheli"

sa-mi traiti:

DUMITRU MIHAIL/RALUCA MIHAELA/…

Continuare

Aproape...GOODBYE TO GRAVITY

Postat în Noiembrie 7, 2015 la 11:30am 0 Comentarii

MOTTO:https://reteaualiterara.ning.com/video/etapele-pierderii-i-ale-suferin-ei

 

Un gând tainic m-a îndemnat să dedic acest videoclip părinților și tuturor celor mulți care i-au iubit nespus pe cei deveniți victime în groaznicul incendiu de la clubul ”Colectiv” din…

Continuare

APROAPE...ELOHIM

Postat în Noiembrie 4, 2015 la 9:30am 0 Comentarii

http://thesarrazin-healing.blogspot.ro/

Ma amuz

desenand imaginar

Mandale

de Lumina

Si iubirea

le transforma

in emotii vii

Sentimente

Autentice

Stii

ce  placut  

Este

 sa vezi

cum…

Continuare

Panou de comentarii (94 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

La 3:35pm în Noiembrie 12, 2015, Mihaela Popa a spus...

Mulțumesc, Corina, o săptămână frumoasă și ție!

Cu drag,

Mihaela

La 9:25am în Noiembrie 9, 2015, Elisabeta Luşcan a spus...

Admiraţie!

La 10:50am în Octombrie 15, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...
La 10:51pm în Octombrie 9, 2015, Balaj Radu-Alin a spus...

Vă Mulțumeeesc frumos...! Un an 2015 ( atât cât a mai rămas ) special ! Multă sănătate , prosperitate și inspirație ! Cu stimă, al dvs., Radu-Alin Balaj !

La 5:18pm în Octombrie 9, 2015, Mihaela Popa a spus...

Mulțumesc frumos, Corina! Un sfârșit de săptămână minunat!

La 4:26pm on Octombrie 09, 2015, Elisabeta Branoiu i-a dăruit utilizatorului Corina Gabriela Ciobanu un cadou...
Cadou
Multumesc mult, iubita Prietena! Cu drag.
La 1:16pm în Octombrie 9, 2015, Alexandru MAGHIAR a spus...

Intaiul gand de recunostinta pentru aducerea aminte. Mesajul e-n acord cu misiunea care mi-am propus-o de acum inainte. Nu stiu cand si cum, umanitatea  a reusit sa ajunga in acesta etapa fara nici o semnificatie pe care, cred, istoricii o vor denumi ulterior Veacul Ratacit. In scurtul timp ramas o sa ma ocup de nepoti si sa incerc sa mor in picioare, nu obedient, ingenunchiat. Sarutmana. 

La 12:17pm on Septembrie 06, 2015, Elisabeta Luşcan i-a dăruit utilizatorului Corina Gabriela Ciobanu un cadou...
Cadou
La multi ani!
La 12:41pm în Mai 30, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...

https://youtu.be/UXsP47gQZLs

Luna IUNIE,sa-ti aduca pace ,lumina si caldura sufletesca !

La 5:26pm în Mai 17, 2015, Stoica Alina a spus...

 Brigitte Dehue.Art 

Multumesc cu sufletul ! Cu drag ! Alina ..

La 12:07pm în Mai 1, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...

O luna MAI ,mai plina de flori si bucurii !

La 1:12am în Aprilie 29, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...

Intr-un satuc de langa Osaka, o femeie se afla in coma si tragea sa moara. Brusc simte cum este ridicata la ceruri si ajunge in fata Vocii stramosilor sai.

“Cine esti tu?”o intreaba Vocea.

“Sunt sotia primarului,” a raspuns ea. “N-am intrebat sotia cui esti, am intrebat cine esti tu.” “Sunt mama a patru copii.” “N-am intrebat mama cui esti, am intrebat cine esti tu.” “Sunt profesoara.” “Nu am intrebat ce profesie ai, am intrebat cine esti tu.”

Si intrebarile au continuat in acelasi mod. Indiferent ce raspundea femeia, nu parea sa fie raspunsul corect la intrebarea “Cine esti tu?”

“Sunt Shinto.” “N-am intrebat ce religie ai, am intrebat cine esti tu.” “Sunt cea care se trezeste in fiecare dimineata pentru a avea grija de familia ei si pentru a hrani mintile tinere ale copiilor de la scoala la care lucrez.”

A trecut testul si a fost trimisa inapoi pe pamant. In dimineata urmatoare s-a trezit la rasaritul soarelui, cu un profund simt al sensului si al scopului. Le-a pregatit copiilor ei  pranzul si elevilor ei lectii pline de interes. Femeia isi descoperise propriul ikigai.

Merita sa reflectam asupra acestui concept si sa ne identificam fiecare propriul ikigai, nu credeti?

http://viataverdeviu.ro/ikigai-secret-japonezi-longevitate/

La 11:22pm în Aprilie 27, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...

La 7:27pm în Aprilie 25, 2015, Stoica Alina a spus...

 Yang Fan .Art 

O seara linistita! Cu pretuire ! Alina..

La 6:41pm în Aprilie 25, 2015, Stoica Alina a spus...

 GERARD DARAN .Art 

Când ating pământul în rugăciune
"Nu am alt ţel decât să te ating pe Tine.
Orice cuvinte despre
Grădini, flori, privighetori, dans
Sunt doar pretexte."

Rumi

Cu drag ! Alina ...

Va multumesc din suflet !  

La 11:08pm în Aprilie 12, 2015, Alexandru MAGHIAR a spus...

Adevarat a inviat.

Nasterea lui Hristos suprapusa peste miracolul renasterii naturii este o pricina pentru a incerca sa inoim si in noi oarece. Sa pastram cei bun din trecut (sa invatam din el ca sa nu repetam greselile) si sa privim cu inima deschisa increzatori in viitori.

Intradevar eu simt ca am fost primul popor (nu grupuri) crestinat, dar zeflemeaua istoriei ne-a pus la grea incercare. Sa ne aducem aminte acum aproape 16 ani, de vizita Papei Ioan Paul al II-lea, care sarutat pamantul Romaniei (cine l-a mai sarutat?), care a amintit de Sf. Andrei. Poate la prima mare tradare - Legenda Lupului Alb - cand ne-a cucerit Traian, s-a schimbat totul. Din 1900 de ani nici o suta nu am fost proprii nostri stapani. Dam vina pe tot ce se poate imagina. Din pacate avem mentalitatea de sluga, nu stim sa gandim ca un suveran. Legile nostre in general au un articol de continut si 10 cum sa nu inseli legea.

Dar trebuie sa-i iubim astfel nu putem incerca sa le redam semetia.

Hristos in mijlocul nostru.

La 9:13pm în Aprilie 11, 2015, Alexandru MAGHIAR a spus...

În noaptea haină, copiilor mici

Când îi năpădesc valurile reci,

Sânzienele le pun pe rogojină

Flori născute din tainica lumină.

un next, next genereation (nepot) este un pic bolnav

Lumina sfânta să vă călăuzească sufletul spre cei dragi.

La 8:52pm în Aprilie 11, 2015, Stoica Alina a spus...

 

Sărbători Pascale pline de Lumină!

Cantati cu bucurie acelui Ce-a scapat
Pe om si omenirea de moarte sufleteasca.
E Pastele! Viata! Hristos a inviat!
Iubire intre oameni si pace sa domneasca.
Lumina Invierii va aducem in dar si va dorim un Paste minunat !

Cu iubire şi mult drag! Alina...

 

Este cea mai mare sarbatoare a Crestinatatii.

Este ziua
invierii Domnului.
Este o zi plina de iubire
si lumina divina.
Sa ne bucuram si
sa primim in case si in suflet
Lumina Invierii Domnului.

 Fie ca Sfintele Sărbători Pascale să vă lumineze sufletele şi casele!

Cu drag ! Alina ...

La 9:42am în Aprilie 11, 2015, CRISTIAN RACOVITA a spus...

Multumesc pentru frumoasele mesaje si doresc ca Sfanta Lumina a Invierii Dlui Nostru

 IISUS CHRISTOS sa-ti aduca multa pace si prosperitate intru LUMINA .

Fie ca RAZA ALBA a LUMINII IUBIRII ,TATALUI CERESC sa-ti vindece toate neputintele !

https://youtu.be/hhZSzemWQyw

Viata este un prilej, incerca-l.
Viata este o frumusete. admir-o.
Viata este un vis-,fa-l realitate.
Viata este o provocare. da piept cu ea.
Viata este o datorie-,indeplineste-o.
Viata este un joc, joaca-te.
Viata este pretioasa, ingrijeste-te de ea.
Viata este o bogatie, pastreaz-o.
Viata este iubire, bucura-te de ea.
Viata este o taina, desluseste-o.
Viata este o promisiune-,tine te de ea.
Viata este tristete ,depaseste-o.
Viata este un imn,canta-l.
Viata este o lupta, accept-o.
Viata este o tragedie,infrunt-o.
Viata este o aventura-,risc-o.
Viata este fericire, merit-o.
Viata este viata, apar-o.

MAXIME DE INTELEPCIUNE ALE MAICII TEREZA

La 3:38pm în Aprilie 5, 2015, Stoica Alina a spus...

 

Vă doresc o duminică binecuvântată!
Gânduri senine și suflete liniștite!

"Binecuvântată fie această zi, fie ca eu să o fac specială în vreun fel.
Binecuvântată fie viaţa mea, fie ca eu să o tratez cu dragoste şi grijă.
Binecuvântaţi să fie toţi oamenii, fie ca eu să văd bunătatea în fiecare.
Binecuvântată fie natura, fie ca eu să îi observ frumuseţea şi minunăţiile.
Binecuvântat fie adevărul, fie ca el să îmi fie mereu cel mai bun prieten."

Charlotte Davis Kasl

   

 Daniel F. Gerhartz .ARt 

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor