stefanmardale
 • Masculin
 • braila
 • România
Partajare pe Facebook
Partajare

Stefanmardale's Prieteni

 • Thomas CSINTA
 • SILVIU GUGA
 • Nicoleta Milea

Cadouri primite

Cadou

stefanmardale nu a primit niciun cadou încă

Dăruieşte un cadou

 

stefanmardale

Informaţii pentru profil

Preocuparile tale artistice:
muzician, interesat de cultura, pasionat de lectura
Despre mine :
O persoana ce tinde sa fie om

10 - 13 - 15 Iunie 1990

Zilele trecute am vorbit cu un prieten despre 13-15 Iunie 1990. Am rememorat mai multe din întâmplările de atunci şi concluzia a fost că doar anunţul la radio şi televiziune al preşedintelui de pe vremea aceea ar fi de ajuns pentru o condamnare binemeritată la bulău. PreaZâmbăriciul a zis la televiziunea natională că bande de legionari atacă instituţiile statului. Fratele mai mare al mamei, nea Gigel om de la tară a vrut sa plece la Bucuresti să apere democratia. El ca el dar aveam la servici un liberal din tată-n fiu. Era tablotar la cazan, un tip care ştia istorie cat un profesor adevarat, ei bine, abia l-au oprit colegii in noaptea de 13 spre 14 Iunie. Ce să mai zici de mineri. Instigarea la violenţă a fost evidentă. Totuşi preşedintele avea dreptate. O bandă s-a manifestat. A venit timpul să dau socoteală faptelor mele şi ale camarazilor mei. Deci :
Subsemnatul Mardale Ştefan pe data de 10.06.1990 dimineaţa în timp ce mă întorceam de la nunta unor prieteni, am ajuns împreună cu câţiva nuntaşi în zona Piaţa Săracă din Brăila. Acolo, Gabriela, trecând pe lângă blocul unde locuia ne-a zis zis că deasupra apartamentului ei vieţuia, un securist, aşa că eu, doar eu am avut ideea unei serenade la balcon. Titlul ales de Cristi Americanu' a fost bineînţeles Sfântă Tinereţe Legionară. Habar n-aveam de melodie sau de text, aşa că am tot repetat titlul pe o melodie a propagandei comuniste de dinainte de ’89 care se numea sau începea aşa « avem în fruntea noastr-un fiu al ţării» apoi, bine dispuşi, inconştienţi de fărădelegea comisă, am mărşăluit spre casa mirilor unde o ciorbă de potroace ne-a remontat. Ne-am veselit până când soarele sfânt de pe cer începuse să coboare. Am plecat spre casele noastre tot cu cântec, de data asta ştiind melodia, textul şi chiar autorul: cafeneaua-n pantă/ şade răsturnată/ înaltă cum e ştirea/ iubirea-ntrece firea/ află că te iubesc mă trezesc măcinat firesc/ dau în fiert apoi clocotesc trebuie să mă păzesc (Mircea Florian), ultimele cuvinte erau aproape urlate şi câinii din curţile pe lângă care treceam nu rămaneau indiferenţi la crescendoul nostru.

Numele Julietului securist era Boldeanu. In corul « Romeo » au fost în afară de mine (iertare camarade şi camarazi) Gabriela Paiu, Elena Coadă, Lică Gherman, Cristi Americanu’, Costel Căpriţă şi Ilie Tătăruş,Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel din urma, el fiind primul dintre noi care a plecat la loc verde.
Aşadar oameni buni şi femei bune aflaţi că PreaZâmbăriciul, de veşnică ocară fie-i numele, este aproape nevinovat. Atât de aproape de nevinovăţie pe cât e de aproape Galaxia Andromeda de Piaţa Roşie.

Dragă cetitoriule, dacă te vei afla prin leatul 2040, te rog, caută în arhivele SRI şi vezi ce-a raportat « Julietul »; n-ar fi exclus să afli ca nunta a ţinut trei zile după care alaiul a luat drumul Bucureştiului unde bandiţii au dat foc autobuzelor din Piaţa Universităţii, au aprins cauciucuri pe clădirea Ministerului de Interne după care au deturnat un elicopter pentru a filma prin Bucuresti imagini a la Copşa Mică apoi au intrat în televiziune, au băut o cafea cu otreapa de director, apoi au difuzat imaginile fumegăcioase şi au distrus aparatura rusescă de acolo iertând-o pe cea americană proaspăt sosită, au ocupat observatorul astronomic şi după plecarea lor s-a observat că în mijlocul galaxiei Andromeda apăruse o pată roşie. Vestea cu pata va fi ajuns la cercetătorii americani, englezi, germani evrei, etc. Probabil că nici când vei citi acest material, oh, tu, dorit cetitor, cercetătorii respectivi nu vor fi reuşit să găsească modalitatea de a scoate acea pată roşie (practic şi teoretic de ai lor inventată) care maculează galaxia vecină şi prietenă, dar şi minţile multora din semenii noştri de pe planeta noastră albastră odată, acum cam « griozonată ».

Fotografiile lui stefanmardale

 • Adăugare fotografii
 • Vizualizează Tot

Stefanmardale's Blog

10 - 13 -15 Iunie 1990

Postat în Iunie 13, 2010 la 8:52am 0 Comentarii

Zilele trecute am vorbit cu un prieten despre 13-15 Iunie 1990. Am rememorat mai multe din întâmplările de atunci şi concluzia a fost că doar anunţul la radio şi televiziune al preşedintelui de pe vremea aceea ar fi de ajuns pentru o condamnare binemeritată la bulău. PreaZâmbăriciul a zis la televiziunea natională că bande de legionari atacă instituţiile statului. Fratele mai mare al mamei, nea Gigel om de la tară a vrut sa plece la Bucuresti să apere democratia. El ca el dar aveam la servici… Continuare

Panou de comentarii

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

 • Încă nu sunt comentarii !

PollDaddy

 
 
 

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor