Stefana's Blog (28)

Avem spânzurători

Mereu am avut o relație ciudată cu Dumnezeu. Uneori mă întreb dacă mi-aș putea vinde sufletul diavolului. Apoi îmi aduc aminte că nu sunt atât de importantă.
N-am mai spus nimic, mi-e și rușine. Dar știi...ca să îți vorbesc trebuie să stau puțin cu mine. N-am apucat.
Spun că mi-e rușine....asta fiindcă am idioata idee că ai aștepta sau ți-ar păsa de părerea mea asupra zidului. (Știu că-ți pasă, trebuia să îmi întăresc convingerea.)
Dar am nevoie de un…
Continuare

Adăugat de Stefana la Septembrie 18, 2014 la 9:21pm — Nu sunt comentarii

Ca și cum

Trandafirul uscat nu mai face flori.

Atunci vrei să urli, să zbieri, să spargi tot ce-ți iese în cale, să arunci și să auzi cioburile cum cad. Dar nu faci nimic.

 

Ca și cum ai fi fost dat afară din rai

Eu sunt femeia cu carnea albă. Spatele îmi era încovoiat, iar eu, când buretele aspru făcea desene neînțelese pe el, strângeam din ochi până vedeam picățele mov-verzui. Ai putea strânge atât de tare din ochi încât să intre de tot înăuntru ... și să nu…

Continuare

Adăugat de Stefana la Iulie 12, 2014 la 7:16pm — 1 Comentariu

Fotonii dansează mereu

Sunt copilul care visa la frați vitregi

Sunt adolescentul care visa un accident

Sunt adultul care își uită grija pentru cuvânt

 

Mi-am amintit, nu știu de ce, de cămașa în culoare somon pe care nu ai vrut să o porți la nuntă.

Era ca și cum puteam să mă ridic dar nu voiam încă. Simțeam lenea aceea pe care o simți într-o dimineață de primăvară caldă. Mi-a plăcut mereu să dorm. Și mi-a plăcut mereu vorba aceea…

Continuare

Adăugat de Stefana la Iunie 26, 2014 la 10:37pm — Nu sunt comentarii

Dark

Patru negri călăreți. Merg spre nord, nu văd nimic, știu totul. Individualități care constituie un grup.

400 ml de cafea neagră. Noaptea are stele.

Povestea unei duble prăbușiri.

"o întristare a epidermei sufletului"

Gândul nu îndrăzea să se întregească  - Adam și Eva.

 

 

Sunt făcută din tipul acela de aluat care nu își găsește locul nicăieri. Lângă oameni pe care îi iubesc și care - cred eu - cel putin mă apreciază,…

Continuare

Adăugat de Stefana la Mai 4, 2014 la 10:30pm — 1 Comentariu

27

Singura mișcare de aici. Un țânțar trece prin fața ochilor mei într-un zbor ușor. Nu zbor, plutire. Încă o zi în care nu se întâmplă nimic iar tăcerea este avalanșă de bolovani. Apasă, strivește. Calmul exterior, vulcanii dinăuntru.

Somnolență vicioasă.

Numai scrum, numai zaț.

Lumina doare.

Pielea arde.

Nimic nu are sens. Poveștile imaginare vor rămâne mereu imaginare. Basme cu cifre magice, basme cu a fost…

Continuare

Adăugat de Stefana la Aprilie 28, 2014 la 3:30pm — 2 Comentarii

Scrisori

Am plâns până nu mai puteam respira și nu mai puteam deschide ochii. Gânduri sinucigașe? Trei motive pentru care nu o fac.

 

Nu mă așteptam să fie atât de rece. Ca o lamă de satâr. Subțire și rece, nici nu știam ce m-a lovit. Eram la câțiva metri de calea ferată, primul gând mi-a fost să mă arunc în fața unui tren, să mă taie în trei părți, două tăieturi. Una la picioare, alta la gât. Oare pleoapele se închid pe capul destrupat?

 

- Ești…

Continuare

Adăugat de Stefana la Aprilie 26, 2014 la 10:30pm — 2 Comentarii

Întâmplări de sâmbătă dimineață

Bineînțeles că nu este vorba de nici o întâmplare.

Sunt trează de trei ore și am băut două cafele mari și negre. Aș spune, mai pe scurt, jumătate de litru de cafea, dar cănile nu au fost chiar pline, și aș minți.

Spre dimineață visam că am luat tramvaiul pentru o stație. Uitesem ceva la intersecția cu bazarul, arăta ca geanta de laptop. Totul era real. În sensul că tramvaiul era tramvaiul nostru galben, geanta mea de laptop era geanta mea care de fapt nu e de…

Continuare

Adăugat de Stefana la Martie 29, 2014 la 1:17pm — Nu sunt comentarii

Poza

 

Prima oară am vrut să îi scriu lui X. Apoi mi-am amintit de G. și am vrut să îi scriu lui, chiar dacă mi-am zis și i-am zis că nu-i voi mai scrie niciodată. Lui X’ dacă i-aș fi scris, aș fi avut prea mare grijă la alegerea cuvintelor și ideilor – multe probabil ar fi picat, fiindcă ar fi avut multe comentarii împotrivă și le-ar fi desființat, ușor, pe toate. De fapt... nu scriu nici o idee azi.

Mama se uita la ceva comic la televizor, m-am oprit, m-am uitat cinci secunde – ea…

Continuare

Adăugat de Stefana la Martie 27, 2014 la 11:11pm — 3 Comentarii

Never stop looking for what’s not there

Citeam. “Vreau să stau doar puțin, să-mi odihnesc ochii.” Am ațipit cu cartea lângă mine. M-a trezit simfonia a 5-a foarte brutal. Am început să citesc iar.

În seara asta cerul era senin, stelele și luna se vedeau clar. Era întuneric și liniște. Doar un lătrat de câine s-a auzit undeva în depărtare. Adela lui Ibrăileanu m-a făcut să realizez că n-am mai deschis cutia cu amintiri de prea mult timp.

Și mă gândeam că dacă nu este soare pe timp de zi, poate e senin pe timp de…

Continuare

Adăugat de Stefana la Martie 9, 2014 la 11:11pm — 1 Comentariu

Never stop looking for what’s not there

Citeam. “Vreau să stau doar puțin, să-mi odihnesc ochii.” Am ațipit cu cartea lângă mine. M-a trezit simfonia a 5-a foarte brutal. Am început să citesc iar.

În seara asta cerul era senin, stelele și luna se vedeau clar. Era întuneric și liniște. Doar un lătrat de câine s-a auzit undeva în depărtare. Adela lui Ibrăileanu m-a făcut să realizez că n-am mai deschis cutia cu amintiri de prea mult timp.

Și mă gândeam că dacă nu este soare pe timp de zi, poate e senin pe timp de…

Continuare

Adăugat de Stefana la Martie 9, 2014 la 11:10pm — Nu sunt comentarii

Iarbă

Nu, nu. Nu aveam mai multe de spus atunci. Nu aveam mai mult timp. Atunci eram mai mică și mai revoltată. Și-mi lăsam revolta să curgă, atât. Acum nu mai pot să îmi irosesc energia pe asta. Așa cred.
Mult am scris.
Azi nu am fost bună de nimic. De nimic. Căutam prin sertarele minții o față și o explicație când am auzit numele. Eram buimacă de somn, abia ațipisem. Nu am mai putut adormi și acum am pe birou, în dreapta, o cană și jumătate de cafea.
Am…
Continuare

Adăugat de Stefana la Martie 1, 2014 la 6:55pm — Nu sunt comentarii

Satself

23 februarie 2014

Ieri a fost prima zi de primăvară, fiindcă ieri am ieșit la plimbare cu Cof și ne-am tot plimbat vreme de două ore. Cerul era de plumb dar vântul care bătea ușor era călduț, iar toate la un loc au ținut loc de drog. Trecuseră cred, vreo 3 luni de când n-am mai fost atentă la detaliile pe lângă care treceam. Îmi era dor de mine.

M-am învârtit prin parc un sfert de oră în prag de colaps, puțin m-a despărțit de un atac de panică. Am văzut o imagine cu patru…

Continuare

Adăugat de Stefana la Februarie 26, 2014 la 9:22pm — Nu sunt comentarii

Am întors lumii spatele. Am văzut că ea e imposibilă și acum stau.

Constantin Noica – Mathesis sau bucuriile simple ale vieții

 

Șă te înstrăinezi prin cultură

Moartea e o prezență? Bine. Atunci să tăcem și s-o așteptăm.

Omul care nu știe să uite nu poate fi lucid niciodată. Drama omului contemporan mi se pare că nu e alta decât aceasta: nu știe să uite. Nu abandonează nimic. Nu aruncă în urmă nimic. Vrea să poarte tot în brațele lui, toate păcatele lui și a lumii. Așa l-a învățat istoria, spiritul istoric,…

Continuare

Adăugat de Stefana la Februarie 8, 2014 la 8:06pm — Nu sunt comentarii

Toată lumea urlă de singurătate

"iar să suferi din dragoste și să-ți pierzi totuși încrederea în dragoste e o contradicție cam ciudată"

"Lucrurile pe care vi le povestesc, fiecare cuplu le-a trăit: ele au săpat cel mai vechi drum al nostru pe pământ. Vă vorbesc despre o prea fericită lipsă de originalitate, căci fericirea nu are ce inventa."

"Iar un bărbat fără femeie, o femeie fără bărbat, suflă în viața lor…
Continuare

Adăugat de Stefana la Decembrie 9, 2013 la 8:00pm — Nu sunt comentarii

Camil

"Am iubit oamenii. Am trecut drept naiv. Am fost de cele mai multe ori păcălit, dar până la urmă, am văzut că acei care m-au păcălit pe mine s-au păcălit singuri. Cei care au urât oamenii au creat în jurul lor o atmosferă de ură care i-a nimicit ca o iradiație necruțătoare. Și-apoi…nu întotdeauna am fost păcălit. Acele puține cazuri în care n-am fost păcălit mi-au compensat cu prisosință pierderile. În bilanțul valorilor, azi, pot pune liniștit și dragostea de oameni. Nu poți fi…

Continuare

Adăugat de Stefana la Noiembrie 7, 2013 la 11:50pm — Nu sunt comentarii

A ta, S.

Ea era la fel.  “Nu vreau!” i-am spus răspicat. “Acum 10 minute ți-am spus că nu vreau!”. Apoi mi-a fost milă și m-am simțit vinovată. Apoi nu m-am mai simțit. Acum iar mă simt.

Cred că punctele de suspensie și tăcerile spun mai multe decât cuvintele pe care le folosesc.

Mi se pare că jumătate din tristețea lumii e prinsă în piesa asta. Cealaltă jumătate, încă plutește peste noi. (Massenet - Meditation" from Thaïs).

 

Puțin dor de G. mi-ar fi făcut bine…

Continuare

Adăugat de Stefana la Octombrie 30, 2013 la 1:32pm — 11 Comentarii

O cafea triunghiulară

Cana în care am pus cafeaua era roșie și avea o picătură de apă înăuntru. Rămăsese de mai devreme, de când am băut ceea ce a fost probabil singura gură de apă pe care am băut-o azi. (26 sept)

Cert e că sunt oameni care mor și la 24 de ani, și la 91.                            

Oamenii care m-au învățat să vorbesc, tac acum, iar asta mă sperie. Eram tăcută, eram prea tăcută. Apoi am dat în extrema cealaltă. Apoi m-am temperat. Îmi făcea bine, totuși. Dar acum toți tac. În…

Continuare

Adăugat de Stefana la Septembrie 29, 2013 la 2:58pm — Nu sunt comentarii

Plouă parcă de trei vieți

Făcusem o baie fierbinte, cum fac de obicei. Am rămas, bineînțeles, fără oxigen și abia am ajuns în pat să-mi recapăt răsuflarea. Corpul mi-era moleșit.

Eram eu și televizorul. Știri. Concertul lui Roger Waters, unde pleacă elevii care au luat 10 la bac, criminalistică, drept britanic… Preț de câteva secunde s-a creat parcă un fascicol de energie între mine și cutia de plastic. Atât vedeam și mă gândeam că totul se întâmplă tuturor cât timp stau eu în pat și le…

Continuare

Adăugat de Stefana la August 28, 2013 la 9:29pm — Nu sunt comentarii

Prieteni - Marin Sorescu

Hai sa ne sinucidem, le spun prietenilor mei,

Azi am comunicat atat de bine,

Am fost atat de tristi,

Perfectiunea asta in comun

N-o mai atingem noiSi e pacat sa pierdem momentul.

 

Cred ca in baie e cel mai tragic,

Sa facem pe romanii cei luminati

Care isi deschideau venele,

Discutand despre esenta iubirii.

Uite, am incalzit apa.

Incepem, dragi prieteni, numar eu: unu, doi, trei...

 

In iad am fost…

Continuare

Adăugat de Stefana la August 16, 2013 la 1:14pm — Nu sunt comentarii

Prieteni - Marin Sorescu

Hai sa ne sinucidem, le spun prietenilor mei,

Azi am comunicat atat de bine,

Am fost atat de tristi,

Perfectiunea asta in comun

N-o mai atingem noiSi e pacat sa pierdem momentul.

 

Cred ca in baie e cel mai tragic,

Sa facem pe romanii cei luminati

Care isi deschideau venele,

Discutand despre esenta iubirii.

Uite, am incalzit apa.

Incepem, dragi prieteni, numar eu: unu, doi, trei...

 

In iad am fost…

Continuare

Adăugat de Stefana la August 16, 2013 la 1:14pm — Nu sunt comentarii

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor