Mi-am pierdut umanitatea înainte să mă nasc, la un capăt era cordonul ombilical al mamei de care trăgeam cu forța-mi în brațele abia formate, să mă desprind de lume, iar pe partea opusă, în celălalt capăt, mă rugam. Mă rugam fierbinte în uterul mamei mele, să nu mă nasc. Cuvintele mele ieșeau pe gura ei, ca potopul înainte de atac să mă lași, mamă, te rog nu mă zămisli! Structura materiei de început. Celulele mele vibrau a moarte, înainte de moarte și înainte de început. Se coagula melancolia în mine, iar țesuturile mele capăta textura de putred. Tu vedeai dragoste și fericire, iar eu vedeam numai murdarul din mine. Te condamn, să mă condamni că nu am vrut să mai fiu în pântecele tale.  Dacă închid ochiul, te privesc prin mine, iar dacă îl deschid îmi apare în față o molimă. Eu sunt molima, și tu mă porți în mitră ca pe o comoară. De-ar știi mapamondul ce-l așteaptă, l-ar ucide pe tata înainte să mă pună în pântecele tale. Defuncții n-au iubire, deși aud în fiecare dimineață privighetoare pe care o hrănești cu atatea afecțiune, cu siguranță așa a-i face și cu mine. Ai văzut vreodată ca indivizii să se întoarcă de unde le e mai bine?

Se despică ceru-n patru, fiindcă mâine vine apocalipsa. Zburau îngerii întorși, iar eu mă rostogoleam în tine să ies mai repede. Iartă-mă, mamă! Eu nu sunt altceva decât vopseau uscată de pe pânză. Am schimbat nașterea pe moarte, dar n-am murit în zadar. Trecător e timpul, însă v-am salvat pe toți de la pandemie. Să mă ierți, mamă că n-ai apucat să-mi vezi ochii, dar înainte ca eu să-i închid pentru eternitate, tu ai devenit eroină. Ai râvnit de când te-a lăsat Dumnezeu pe pământul acesta, dar trebuia să știi că m-am denigrat prin deziubire, nu iubirea ta față de mine, ci a mea față de tot ce mă-nconjoară.

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Adrian Scrimint pe Martie 23, 2021 la 5:05pm

Atitudinea autoflagelării, a refuzării genezei. Primirea venirii pe lume ca pe o pedeapsă. Textul necesită rectificări minuscule, și da, m-a pasionat!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor