A apărut volumul de povestiri pentru copii ”Fetița din Floare”, de Petre Craciun

A văzut lumina tiparului volumul de povestiri pentru copii ”Fetița din Floare”, de Petre Craciun, Ed. Zorio, 60 de pagini, cu 11 ilustrații color de Anca Smărăndache. Cartea este foarte frumoasă, are copertă legată, cu lăcuire selectivă. Tiparul este executat la Imprimeriile Coresi. Prețul unui exemplar este de 27 lei.

Este o poveste sensibilă și inedită despre călătoria inițiatică a unei fetițe (născută într-un trandafir regal) în lumea exterioară, unde se întâlnește cu șapte personaje simbolice: Îndrăgostitul, Cercetătorul, Negustorul de Flori, Alpinistul, Copilul Răsfățat, Bătrana care daruiește flori și Ascetul. Personajele povestirii sunt: Fetița din Floare, zeița Iris, Marele Curcubeu (soțul zeiței) și Micul Curcubeu, fiul celor doi.

Călătoria o ajută pe Rose, personajul principal, să descopere diferite tipologii umane, să înțeleagă și mai bine minunata lume interioară a florilor, legănată de armonie și de o muzică sacră, dar și lumea exterioară, raportată la flori. Concluzia este cea conturată în urma discuției cu Ascetul: Dumnezeu comunică cel mai bine prin copii, prin flori și prin păsări, dar nu prin toate, ci prin cele care zboară cel mai aproape de Călcâiul Domnului.

Lansarea cărții va avea loc la Târgul Gaudeamus sâmbătă, 22 noiembrie, ora 12.00. Vor participa nume importante ale culturii și vieții publice românești.

Cartea poate fi cumpărată prin comandă la telefon 0747779034 (livrare prin poștă, cu plata la primire), de la sediul redacției (în fiecare zi, între orele 9.00 – 18.00 – Strada Poterași nr. 10, sect 4, în apropiere de fostul restaurant Budapesta) sau de la Librăria Mihai Eminescu, începând cu ziua de marți, 4 noiembrie.

Editura Zorio

Asculta aici un fragment in lectura autorului

http://yourlisten.com/petrecraciun/fetita-din-floare-povestiri-pent...

Vizualizări: 83

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor