A DOUA GENEZĂ

 

Sunt robotul 0X10-a*. În urmă cu 800 ani convenţionali am fost trimis să găsesc a doua Planetă Albastră. De existenţa ei nu se mai îndoia nimeni. Se mai ştia că este mai tânără ca Terra, prima Planetă Albastră, cu 1,5 miliarde ani convenţionali. Am plecat cu 76 nave cu propulsie prin translaţie în a şasea dimensiune galactică**. Rătăcind 400 ani convenţionali prin Galaxie am descoperit a doua Planetă Albastră. După alţi 400 ani convenţionali am revenit la prima Planetă Albastră cu 14 nave. În urmă cu 30 ani convenţionali, roboţii din generaţiile 0X7-a şi 0X8-a, conduşi de 0X9-a, Întâiul Povăţuitor şi Mare Inchizitor, încălcând legile roboticii***, s-au răzvrătit. Dintre cele 9,5 miliarde fiinţe umane au lăsat în viaţă 50 - femei şi bărbaţi. Supravegheaţi de roboţii 0X7-a, Tehnicienii, ţin în perfectă stare de funcţionare creierele lor electronice. Paza şi ordinea este asigurată de roboţii 0X8-a, Luptătorii. Androizii şi sclavii lor, fiinţele umane au construit Oraşul de Piatră. Fiinţele umane nu au dreptul să părăsească Oraşul de Piatră. Orice încălcare a consemnului se pedepseşte cu dezintegrarea. 30 de rebeli, fiinţe umane au plătit cu viaţa. Roboţii din generaţiile 0X4-p, 0X5-p şi 0X5-p****, conduşi de Călugăriţe s-au răzvrătit împotriva androizilor. Reşedinţa lor este la Cele Cinci Piramide, fosta capitală a fiinţelor umane. Primitivii au o problemă. Creierele lor electronice, mult îmbătrânite, trebuie înlocuite. Singura soluţie: dezmembrarea androizilor, iar fiinţele umane obligate să realizeze transplantul de creiere.

 

Între Oraşul de Piatră şi Cele Cinci Piramide este pustiul...

 

*    ultima generaţie de roboţi androizi.

**   de şase ori viteza convenţională a luminii.

***  1. Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei fiinţe umane, sau prin neintervenţie, să permită         ca unei fiinţe omeneşti să i se facă un rău

      2. Un robot trebuie să se supună ordinelor date de o fiinţă umană atît timp cât ele nu intră în                       contradicţie cu legea 1.

      3. Un robot trebuie să-şi protejeze propria existenţă atât timp cât acest lucru nu intră în contradicţie cu        legea sau legea 2. (Isaac Asimov)

****  roboţii primitivi.

Nota: aceasta este in intregime fictiune si trebuie tratata ca atare; orice asemanare cu personajele si intamplarile petrecute in anul conventional 4211 este absolut deliberata.Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Marina Stefan Zoltan pe Iunie 26, 2011 la 7:37pm
Multumesc Sanziana. Daca am pornit acest experiment ca un pariu, probabil ca acesta este drumul.
Comentariu publicat de Sânziana Batişte pe Iunie 26, 2011 la 6:55pm

Benzi "desenate"! De mult timp n-am mai văzut... Profesionalism 100% !

O imaginaţie debordantă în care exactitatea amănuntului tehnic (arhitectură, personaje robotizate şi semirobotizate, maşinării) se combină cu luxurianţa peisajului cosmic.  Coloritul, contrastul dintre lumini şi umbre, strălucirea, luminescenţa  oferă imagini spectaculoase. Felicitări!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor