Cuptorul este inca fierbinte.Tocmai ce a terminat de gatit.Aroma cotletului s-a impregnat in palmele sale.Este perfect constienta,astazi,precum si in noptile precedente ca va cina de una singura,cu aceleasi tacamuri din argint,la aceasi masa.Inghite in sec,priveste in gol.Isi rezeama barbia de palma,tacamul aluneca in garnitura de orez.

B. Lumina galbena,palpaie inca de saptamana trecuta,curand va apune.Electricianul nu raspunde,cu siguranta copila cea mica,l-a invitat iarasi in concediu. Priveste cu jind spre calendar,curand se apropie aniversarea sa.Probabil,este incantata,sau nu.Se preface limpede,s-a resemnat de ceva vreme. Nu are nimic,e singura.

C. Marc,e unicul ce o remarca dintre cativa.Este incantata,uneori.Locuieste vizavi de brutarie.Brutaria cu paine crocanta,slabiciune pentru Anette.Se comporta formal,insa nimic mai presus. Locuieste asemenea singur,de catva timp.Probabil,isi gateste la fel de singur.Intamplator au destule in comun,si intr-o zi vor strabte impreuna orasul,savurand o cafea.

D. Merg,impreuna spre editura,de mana.Isi surad bland la plecare. “De ce taci?Am venit pentru tine…cum esti? Usa de la dormitor pare intredeschisa,halatul ei galben e repezit dezinvolt pe noptiera.Troscaitul apei predomina asurzitor dinspre toaleta…buzele lor se impleticira,sarutul prinde forma,vinul se prelinge dincolo de sfarcurile ei mici,necoapte.Destinul surade,destinul capata noima.

E. A fost odata…un final.

Vizualizări: 53

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor