Adunarea generală anuală a membrilor Ligii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi-Moldova

... a avut loc sâmbătă, 29 ianuarie 2011, în salonul albastru al Cercului Militar Iaşi, în conformitate cu principiile Statutului asociaţiei, la care au fost invitaţi şi principalii colaboratori ai revistei Moldova literară, cu următoarea ordine de zi:
I. Prezentarea unui raport de activitate anuală, susţinut de preşedintele Filialei, Constantin-Toni DÂRŢU, cât şi a unei analize a revistei Moldova literară şi a climatului de creaţie artistică, susţinut de redactorul-şef al acesteia, Prof. dr. Mihai Păstrăguş.
II. Un dejun de lucru simultan cu şedinţa de cenaclu literar, în care participanţii şi-au împărtăşit opinii cu privire la actul de creaţia, au recitat versuri şi proză din creaţia proprie, au invocat momente picante din literatură şi viaţa scriitorilor.
În prima parte, preşedintele filialei, scriitorul şi editorul Constantin-Toni DÂRŢU, a subliniat eforturile conducerii filialei, a Consiliului Director, de creare a unui climat optim de producere a valorilor literare în cuprinsul filialei, de lansare şi cunoaştere a creaţiei literare a membrilor filialei în spaţiul public, de atragere de noi membri de o tot mai bună calitate în asociaţie, de realizare a unui act cultural public responsabil şi de bună calitate. A evidenţiat, totodată, nevoia identificării unor surse de finanţare suplimentare pentru realizarea în bune condiţiuni a obiectivelor asociaţiei. În cuprinsul acestei părţi a fost contactat telefonic şi preşedintele Ligii, scriitorul Al.Florin ŢENE, care a relatat demersurile întreprinse oficial de Conducrea Ligii pe lângă autorităţile centrale, de obţinere a statutului de Asociaţie de utlitate publică, fiind întrunite toate condiţiile legale, inclusiv standardele valorice.
Tot în această parte a adunării, redactorul-şef al revistei Moldova literară, Mihai PĂSTRĂGUŞ, a reaminitit programul şi obiectivele publicaţiei de a se înscrie constant pe o linie progresistă de promovare a valorilor literar-artistice, de a descoperi şi a face cunoscute noile talente, de a găzdui în spaţiul revistei puncte de vedere, tendinţe şi opinii de natură să stimuleze creaţia autentică şi circulaţia valorilor, îmbinând tradiţia cu inovaţia, şi contribuind la formarea unui gust artistic sănătos, elevat şi robust, iniţierea şi promovarea unor concursuri de creaţie literar-artistică.
Cu acest prilej au fost aduse în atenţia membrilor filialei succesele obţinute individual de unii componenţi ai asociaţiei: Premiul Internaţional de poezie, obţinut în Italia, în anul 2010, de poeta Olga-Alexandra Diaconu cu publicarea unei părţi din opera sa într-o Antologie special constituită de organizatori; Diploma de Excelenţă la categoria personalitatea culturală a anului”, acordată poetei Valentina Becart, la Iaşi, în cadrul Galei Premiilor de excelenţă „Reunim oameni – reunim Valori”, organizat de autorităţile administrative ale judeţului Iaşi. A fost reamintit faptul că în cadrul unei omagieri speciale,la Piatra Neamţ, au fost acordate distincţii cu premii şi Diploma Cetăţean de Onoare a municipiului Piatra Neamţ, scriitorilor Gheorghe A. M. Ciobanu (Roman) şi Virgil Răzeşu (Piatra Neamţ),membri ai Filialei Iaşi a L.S.R. Numeroase alte volume de poezie şi proză au fost create şi puse în circulaţie de Lucia Epuraş, Valentina Becart, Constantin-Toni Dârţu, Mihai Ştirbu, Anastasia Gârneaţă, Vasile Filip, Vasile Ilucă, Natalia Rusu, Ioana Andrei, Gheorghe Patza, George Timu, Gheorghe Vicol, Natalia Rusu, Leon Agu, Maria Apetroaiei, Costel Iftinchi, Răduţa Vasiloschi ş.a.
În partea finală a adunării, dejunul cu cenaclu, au citit din creaţia lor sau au invocat momente umoristice : Natalia Rusu, George Timu, Gheorghe Paţa, Gheorghe Vicol, Mihai Păstrăguş, Cella Negoiescu, Simina-Silvia Şcladan ş.a. Adunarea s-a desfăşurat într-un climat intelectual de lucru şi înţelegere cu posiblitatea de conlucrare activă în teritoriul filialei.
Prof. dr. Mihai Păstrăguş.

Vizualizări: 246

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de valentina pe Martie 4, 2013 la 9:55pm

Domnule Virgil Stan,

Primiti felicitarile mele.

O primăvară frumoasă, cu mult soare şi multă inspiratie.

gânduri minunate,

Valentina

Comentariu publicat de Virgil Stan pe Martie 4, 2013 la 4:08pm

Da, si eu ma pot numi la s.a. cu cel de al 5 lea roman in 3 ani,  ZBORUL SPRE STELE publicat in 2012 si cu "Premiul pentru autenticitate"  pe 2012 acordat de revista internationala STARPRESS, unde au participat peste 8.400 de autori din toata lumea.

Comentariu publicat de valentina pe Ianuarie 31, 2011 la 6:49pm

...şi câteva poze...

gânduri alese,

valentina

Comentariu publicat de valentina pe Ianuarie 31, 2011 la 6:44pm
Comentariu publicat de valentina pe Ianuarie 31, 2011 la 6:43pm

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor