Alexandra Chira, Ambasador al culturii romanesti in lume

Duminica trecuta, in Sala Mare a Ateneului Roman, a avut loc Concertul extraordinar „ Romania de Maine”, organizat de Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani cu sediul la Helsinki – a carui presedinta este ambasadoarea Luminita Fatu. Evenimentul a fost organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe si in parteneriat cu Radiodifuziunea Romana. Printre celebritatile care si-au dat concursul au fost si Nicolae Licaret, Berty Barbera, Tudor Gheorghe si Felicia Filip. Scopul acestui eveniment a fost acela de a promova valorile spiritualitatii si culturii romanesti prin copiii si tinerii supradotati ai Romaniei care, prin talentul lor, au un aport deosebit la innobilarea imaginii tarii noastre in lume.
In cadrul acestui exceptional spectacol, in fata reprezentantilor Presedintiei Romaniei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Ambasadelor straine acreditate la Bucuresti si a unor mari personalitati din cultura si media, au fost premiati cei mai talentati opt copii din Romania care s-au remarcat in diferite sectiuni ale culturii romanesti. Folclorul a fost reprezentat de salajeanca Alexandra Chira, care a sustinut un moment folcloric, in urma caruia a primit premiul si titlul de Ambasador al culturii romanesti in lume.

Pe langa aceasta distinctie, Societatea Romana de Radiodifuziunie ii ofera posibilitatea Alexandrei Chira sa imprime un album, cu orchestratia Ansamblului Artistic al Radiodifuziunii si cu organizarea unui concert special dedicat lansarii acestuia.

La numai cei 10 ani, Alexandra Chira a fost nominalizata in urma unei riguroase selectii datorita participarii la marile festivaluri nationale de folclor si a impresionantului sau palmares obtinut in doar numai doi ani de activitate artistica, ce consta in doua mari premii si trofee internationale, castigate la Cernauti in Ucraina si la Grebenat in Serbia.

Vizualizări: 113

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Simina pe Februarie 2, 2009 la 3:15pm
Frumoasa actiune!
Avem o tara frumoasa si copii talentati!
Doamne ajuta!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor