Alina Gorghiu - prima femeie preşedinte al Partidului Naţional Liberal

Alina Ştefania GORGHIU (n. 16 septembrie 1978, Tecuci, jud. Galaţi). Jurist, politician. Din 18 decembrie 2014 este copreşedintele Partidului Naţional Liberal. Licenţiată în Ştiinţe Juridice şi Administrative la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (2001), absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, Universitatea Piteşti (2008). A urmat cursuri post universitare de „Ştiinţe Penale – Criminologie” la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi „Public Leaders in Southeast Europe”, Harvard University, S.U.A. Master în „Comunicare şi Relaţii Publice”, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice ,,David Ogilvy” (2008). Doctor în Drept, specializarea Drept Penal, al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi (2012). Membră fondatoare şi Director Executiv al A.C.A.M. (Asociaţia Centrul Avocaţilor-Mediatori), vicepreşedinte al U.N.M.R. (Uniunea Naţională a Mediatorilor din România), membră în Asociaţia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar – FINBAN şi prim-vicepreşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Institutul Internaţional de Mediere.

Din 2002 este avocat, membru al Baroului Bucureşti şi, din 2008 mediator. Intră în politică în 2002, când se înscrie în P.N.L. se implică activ în Comisia Naţională de Justiţie a P.N.L., al cărei preşedinte este astăzi. Prima funcţie publică este cea de consilier local în cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 Bucureşti (2004 – 2008). În alegerile parlamentare din 2008 este aleasă deputat de Bucureşti în Parlamentul României pe listele P.N.L. Activează ca vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, până în mai 2010, când devine secretar al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din cadrul aceleiaşi instituţii. În sept. 2012 a fost numită Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. A militat pentru introducerea medierii ca procedură obligatorie prealabilă unui proces în instanţă, astfel că proiectul a devenit Legea 115/2012. În alegerile din dec. 2012 a candidat pe listele U.S.L. (Uniunea Social Liberală) şi a reuşit să câştige un nou mandat de deputat. În paralel, ţine cursuri la Facultatea de Ştiinte Sociale şi Politice a Universităţii Titu Maiorescu (2010 – 2011) şi la Facultatea de Ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” (din 2010). A coordonat  vol. Medierea – Oxigen pentru Afaceri (2011), prima carte scrisă despre procedura medierii, şi a publicat Infracţiuni Contra Drepturilor Electorale (2012).

Biografia se regăseşte în Personalităţi feminine contemporane din România. Dicţionar biografic, de George Marcu, cuvânt înainte acad. Eugen Simion, lucrare publicată de Editura Meronia, Bucureşti, dec. 2013

Vizualizări: 99

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor