Să vorbim despre lucruri. Lucrurile cum le vedem, despre raze laser şi efectele nocive ale dublării vertebrelor animate asupra chiloţilor noştrii.

Să rezonăm ca nişte corzi de 0.10 SIT pe un grif de mahon amplificaţi acustic de încăperi cu nume de cerbi bâlâbâiţi şi fracturi de neuron.

Să ne imaginăm tentacule cuticule vernile verde străvezii, la fel de grăbite, regulate şi sparte în miez de creştet ca un bulevard ucranian.

 

Să pluralizăm generalizăm venerăm lucruri vagi, demi-zei surprinşi cu pantaloni-n romanţe de 50j de lei partida în maşină pe bancheta din spate amprentată de ţigări şi de iubiri asemănătoare şi chestii trestii candide mai luminoase colorate parfumate ca o paradă gay.

 

Să oscilăm din verde-n raison d-etre ca Petre vecinu de la cinci cu spatele şi fruntea ţeapană de zici că e in garda de onoare medaliat cu alcool la jocurile locale ale carciumioarei mioriţă miorea ajunsă acasă târziu surprinsă matriarhal cu un poem lipit de coapsă şi cu umbra unei nopţi încă înfiptă în ea un ţepuş vâscos de nou testament şi o droaie de Oameni mici se uită multipli tăcuţi fără seminţe la spectacolul fără-de-moarte printre glezne calcifiate şi scheletoane cu teribile gânduri, de azi nu de ieri.

 

Ne distrăm, ne distrăm, ca halba de bere clocită la soare de gâini mioape cu ciocate de 15jpe centi şi catapulte catatatonice se fac ca plouă cu cacofonii când de fapt e sezonu la vânat de inadvertenţe şi discrepanţe între cuvânt şi gând care de-ai zice câ sunt fraţi gemeni te-ai trezi cu certificatelelele de adopţie şi o palmă că de ce nu ai sunat şi ai uitat cum îţi uiţi mărunţişu îngropat în scame de buzunar mental, se înmulţesc asexuat la fel ca şi absenţele din catalog cu rost ale unui artist demotivat.

Vizualizări: 55

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Alexandra Maria Mâinea pe Mai 18, 2012 la 3:51pm

facem fizica sau biologie (sport,etc.) sau poezie. Mi se pare un amestec comic al situtiilor de zi cu zi in jurul nostru aici, sau asta vad eu. Reusit textul, insa foloseste mai multe cuvinte pentru muribunzi :)) ca n-am idee ce e 0.10 SIT. Glumesc foloseste cuvintele tale, ca de aia poeeziile tale sunt adanci.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor