Din cozi de păpădie a confecţionat zale inegale la care a ataşat un inel făcut din flori de muşeţel. Era iunie în ziua Sânzâienelor. O vizualiza pe Lin îmbujorată primind acest inel de logodnă.
Cu această imagine în suflet, Daniel se grăbea să ajungă încă pe lumina alături de ea.
Lia, mânjită pe buze cu gem de zmeură, rula clătitele cu viteză. Trebuia să hotărască rapid cu ce se va îmbrăca. Astă seară o va cunoaşte pe Dora. Simţea că o ştie pe fetiţă dintotdeauna şi avea sentimentul că toate acestea fuseseră trăite demult.
Se auzi poarta! Daniel, cu zulufi în vânt, urcă în grabă cele câteva trepte şi o cuprinse de după umeri. O resipa adulmecând curbura gâtului. Intodeauna urmărea liniile; îl fascinau!
- Prinţesă, vrăjitoarea castelului meu mi-a dăruit flori de muşeţel culese aproape de zori. Sunt descântate cu licori puse la decantat de anul trecut pentru ca vechiul să se înoade cu prezentul nostru.
- Câte fecioare au dansat în seri cu lună plină incântând pe Issis?
- Hmmm! Păi în vreo două milenii să tot fie câteva...
Daniel o întoarse către el şi îi şterse buzele de dulceaţă apoi scoase inelul de pe colierul vegetal spunând;
- Cu acest inel te numesc femeia mea în trup, spirit în cer şi pe pământ! Atent, îi aşeză apoi această verighetă pe degetul mare sărutându-i vârful care tocmai îi primise dragostea lui.
Lia, luată prin surprindere, rămase nemişcată. Simţea puntea fluidă cum îi furnică fiecare celulă. Cum putea el să adune tot universul în centrul fiinţei ei? Zâmbind frecă nasul prinţului lasându-i polen din florile legământ.
- Acum sărutul te va transforma în broscoi? spune chicotind. Poate a adăugat vrăjitoarea în licori un ingredient secret...
- Dacă va fi aşa, am să mă strecor în poşeta ta. Mereu mă întreb ce ascund femeile...
- Uite în schimbul inelului o clătită! Nu vreau să te rătăcesc printre farduri. Chicotiră amândoi. Lumea lor încăpea intr-o floare.

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor