Ce minte iscoditoare! Ce inima fierbinte! Ce suflet chinuit si cata intelepciune, aparent inutila, jertfa gratuita pe altarul suferintei... Mereu porneste la drum stiind ca nu va ajunge, sau stiind unde va ajunge, ca va ajunge , mereu in acelasi punct, din care a plecat. Spunea intr-un interviu ca nu a scris prea multe carti, deoarece, in general, toti scriitorii scriu prea mult. Si cu toate astea, chiar daca opera lui este o perpetua cautare, o tanguire nesfarsita, o vesnica reluare a temelor nelamurite niciodata, bucuria lecturii este generata de frumusetea si perfectiunea cuvintelor,  dumnezeieste ( impotriva convingerilor sale, chiar ) inlantuite, eleganta si perfectiunea frazei. O mie si una de ganduri in cautarea unui singur adevar.

                "Nimic nu ne precede, nimic nu coexista, nimic nu ne urmeaza. Izolarea fapturii e izolarea totului. Fiinta e un nicicand absolut.

                Cine poate fi intr-atat de lipsit de mandrie incat sa-ngaduie ceva in afara de el? Ca inaintea ta au rasunat cantece, sau ca dupa tine noptile vor continua in poezie, cu ce forta ai suporta-o?

                Daca pe infrangerea timpului, intr-un miracol de prezenta, nu sunt contemporan cu facerea si desfacerea firii, atunci ce-am fost si sunt nu-i nici macar fiorul unei uimiri firave!" - Emil CIORAN  - "Indreptar patimas"

                Cautator permanent al adevarului, a socotit uneori  ca nu se mai amageste, adevarul nu-l va cunoaste nicicand, multumindu-se, doar cu frumosul.

                De unde oare nestatornicia cautatorilor de suflete?... De ce oare cei care se cauta mereu pe ei insisi nu se gasesc nicicand, sau se gasesc mereu schimbati, mereu altii?...

                Din fericire, sau din nefericire, suferinta interminabila nu ucide, nu l-a ucis, doar injoseste, doar l-a umilit.

                Dar in acelasi timp, mai mult decat orice altceva, l-a si inaltat, poate gratuit, dar suficient lui insusi.

                Adevarurile marunte sunt mltiple. Intotdeauna pe langa adevarurile tale mai exista si altele. Invata sa  le asculti, opreste-te din cand in cand, nu mai vorbi si asculta.

Vizualizări: 47

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Marian Bunescu pe Februarie 23, 2013 la 9:07pm

Multumesc pentru ca va place Cioran!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor