Ascultă

Inima nu face niciodată riduri. Știe să își ascundă dorul. Nu face platfus, oricât ar merge în cătarea fericirii.

Inima este însă o bombă cu ceas. Ticăie echilibrul și măsoară apatia. Nu are răgaz decât atunci când își eliberează voit energia, în căldura

lacrimii căzută pe obraz.

Uneori mă revolt pe graba de neînțeles a spectatorilor lumii. Aș vrea să nu urâțesc și mai mult ceea ce poate natura sau firea, ori vederea slăbită dintr-o carență de altruism, a făcut-o deja. Sunt sigură că o astfel de aroganță este, de fapt, o sincopă în bătaia inimii.

Eu nu am argumente solide pentru grimasele sufletului la întâlnirea cu urâtul. Undeva, în adâncuri de mări sau pe coridoare, în lumină sau în aparenta neimportanță, urâtul poate fi o percepție care tulbură adevărul.

Estetica aceasta nu doare, nu rănește precum reușește ura, de pildă. În schimb, frumusețea urâțeniei nu strălucește așa cum îți fură ochii nestematele din vitrinele frumoase. De aceea este mereu suprinzătoare.

Ajut-o și ai răbdare, omule, să răsară din lucrurile care își ascund trăinicia! Nu te lăsa amețit de luceferii care mor în zori și care își arată culoarea doar pe cerul senin. Coboară dintre nori, mai aproape de tine și teme-te doar de urâtul absolut inestetic, până la durere, din sufletul semenilor tăi.

iulie 2010

Irina Radu

Vizualizări: 50

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de radu irina pe Septembrie 25, 2010 la 3:30pm
Dragoş, nu sunt departe pentru simplu fapt că nu pot pleca. Insă, devin uneori umbră care pleacă în căutări. Tot "acasă" o să mă adun. Aceeaşi usă ...Sper să vă găsesc bine pe toţi, cu speranţa asta revin în minte.
Duminică frumoasă,
Irina
Comentariu publicat de radu irina pe Septembrie 25, 2010 la 3:27pm
Mariana, te imbratisez pentru toate gandurile primite, dar la care nu am fost in stare sa raspund. Sa ma ierti. Te imbratisez si iti doresc numai bine. Irina
Comentariu publicat de ion dragos pe August 26, 2010 la 2:34pm
....nu mai aud nimic....esti chiar asa departe ?....mai treci seara pe la noi....si lasa semn la poarta...
Comentariu publicat de Dobrin Mariana pe August 6, 2010 la 10:43am
Exceptionala proza scurta! Ai atat metafora, joc de imagini, surpriza de alaturare de nuante ca eu vreau sa numesca lucrarea aceasta POEZIE. ma bucur fff.f mult ca-mi esti prietena.

Felicitari, Irina, imi place la nebunie cum scri!!!!!!!!!!!!!!!!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor