Attila Szabo, promotor de cultura locala

Ce poate face un tanar pasionat de cultura si ambitios intr-o enclava culturala fara iesire spre cultura nationala? Exemplul dat de pictorul Attila Szabo poate fi susbstituit ca raspuns. La numai 34 de ani, in cadrul galei “Salajul merita si mai mult”, Attila Szabo a fost premiat datorita meritelor sale de promovare culturala locala.
Intre anii 2002-2004 a activat in cadrul Asociatiei culturale Katakomba cu care a organizat programe culturale cu frecventa lunara, bisaptamanala, cuprinzand seminarii, club de film, expozitii de arta, teatru, concerte de muzica culta, precum si minifestivaluri culturale anuale. Attila Szabo a avut de-a lungul timpului expozitii de arta plastica contemporana, unde a reunit artisti de toate generatiile din Salaj si judetele invecinate. Dar, poate, cel mai important proiect la care si-a asociat numele este Asociatia Culturala “Atelier Z”. “O asociatie culturala avand in componenta de baza persoane avizate in domeniu, avand ca obiectiv fundamental atragerea si antrenarea unui public cat mai mare si cat mai divers in sfera culturii autentice si totodata descoperirea, valorificarea si afirmarea propriului potential cultural (artistic, literar, teatral etc.), este cat se poate de necesara. Asociatia Culturala „Atelier Z” isi propune, asadar, sa formeze un nucleu de comunicare la un nivel mai inalt - cel cultural - cu comunitatea locala, in special tineretul si intelectualii. Intentia noastra prin este de a oferi programe culturale pentrul publicul interesat intr-un spatiu de galerie de arta”, spune Attila Szabo.

Pentru anul in curs, Asociatia Culturala „Atelier Z” organizeaza o serie de evenimente planificate pe cicluri de cate doua luni, adica cinci actiuni care se vor derula succesiv. Astfel, intr-un an vor fi sase cicluri de actiuni culturale, artistice, in total 30 de evenimente pe parcursul acestui an.

Pentru artele plastice vor fi organizate expozitii din lucrarile artistilor contemporani din tara si din strainatate, odata la doua luni. De asemenea, vor mai fi adusi artisti, poeti si scriitori din tara si strainatate, vor fi organizate proiectii de film si spectacole de teatru gen oane man show sau minispectacole cu doi sau trei actori.

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor