Calea către izvorul vieţii/The Way to the Source of Life /

Despre calea orizontală şi verticală de cunoaştere şi de acţiune
Calea către izvorul vieţii/The Way to the Source of Life / Le chemin vers la source de la vie
ilustrată prin traducerea capitolului 2 din Lao Tzu
de Dan Mirahorian
autorul metodei de relaxare pilotata pt trezire
author of the method of guided relaxation for awakening
auteur de la méthode de relaxation guidée pour l'éveil
About/Despre Mirahorian http://www.danmirahorian.ro/despre/p1.html
Rezumat/Abstract/Summary / Résumé/ Astratto/Resumen
Acest articol reprezintă o altă abordare a Câmpului Sursă"( "Source Field") despre care vorbeşte şi David Wilcock in ultima sa carte şi in filmul "Cercetări asupra Câmpului Sursă"( "Source Field Investigations" "https://www.youtube.com/watch?v=nR-klTa1y54) unde se consideră că fraza ["Dacă ochiul tău este Unu, tot trupul tău va fi plin de lumină" (Matei 6:22)/"If therefore thy eye be single, thy whole body will be full of light. (Mathew 6:22)] se referă la al treilea ochi(glanda pineală). Aceasta este o abordare superficială şi materialistă, care caută să localizeze in plan material şi să ascundă un alt regim de funcţionare informaţională accesibil fiinţelor umane.
Toţi maeştrii spirituali pe care i-a avut omenirea s-au referit la trecerea la acest regim de funcţionare sub diferite denumiri. Iisus s-a referit la unificarea ochilor(şi a celor două emisfere cerebrale), prin "intoarcere"( in lb. aramaică: teshuvah) şi prin "prezenţă conştientă" (in lb. greacă: μετανοέω), dar mesajul sau a incăput pe mâna celor care l-au deformat şi cenzurat. Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat"( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi"(atenţia), "a rata ţinta(obiectivul)", "a pierde marca(nivelul cerut; starea de martor)".
Iisus a utilizat, in expresia "Intoarceţi-vă(in loc de: "Pocăiţi-vă"), căci Impărăţia cerurilor este aproape(acum şi aici)" [Matei 3:1-2; 4:17], termenul aramaic teshuvah (lit. "reîntoarcere; a se intoarce inapoi"), care are aceeaşi semificaţie (literally means 'to return') in lb. ebraică (teshuvah הבושת) şi in lb.arabă (tawbah). Acest termen a fost tradus eronat drept "pocăinţă"(din lb. greacă: μετανοέω metanoeó), deşi rădăcina cuvântului grecesc pentru "pocăinţă" înseamnă "a merge dincolo"(μετα meta) de minte (νοέω noeó) sau de realitatea secundă, in care am căzut prizonieri"; observaţi conexiunea cu filmul Matrix unde eroul principal poartă acesr nume (noeó) inainte de eliberare. (vedeţi continuarea in ultimul capitol despre Non-actiune (wu wei).
Lao Tzu in capitolul 2, a cărui traducere este redată mai jos, s-a referit la transcederea dualităţii, la eliberarea din cercul vicios al contrariilor, atunci când a scris despre Non-actiune (wu wei), despre trăirea in acum, adică fără dorinţe, aşteptări, expectaţii. Lao Tzu in cap. 4 şi 56 se referă la ceea ce ne preocupă in acest articol (unificarea ochilor), atunci când spune "unifică luminile tale"(和其光, hé qí guāng). Heraclit vorbeşte despre accesul la lumina permanentă a obscurului prin a vedea identitatea in tot ce există. "Intunecând întunericul" (Nichita Stănescu) este calea către Lumina necreată.
In aceeasi direcţie vine şi mesajul lui Heraclit, un Buddha al Occidentului (de la termenul sanskrit "boddhi": trezit), care a vorbit despre identitatea dintre contrarii şi despre transcederea dualităţii, iar nu numai despre permanenta schimbare[Πάντα ῥεῖ (panta rhei) "Totul trece/curge/ se transformă) ca urmare a luptei dintre contrarii], cum se crede azi, fiindcă mesajul său a fost deformat şi ascuns (nu cunoaştem azi decât 139 fragmente, in care alţii citează din lucrarea lui Heraclit, care se găsesc la adresele din Bibliografie) .
O dezvăluire a mesajului lui Heraclit despre transcederea dualităţii o reprezintă cartea lui Osho: "Armonia ascunsă/ The Hidden Harmony /L'harmonie invisible" pe care o găsiţi la adresele de mai jos:- cartea in format pdf se află la adresa din Bibliografie
- discursul in format mp3 la adresa din Bibliografie


Laozi 2 Chapter 2 Lao Tzu 2 Calea către izvorul vieţii/The Way to t...

Vizualizări: 86

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Comentariu publicat de TRANCE GATE POARTA TRANSEI pe Octombrie 14, 2011 la 10:22pm
articolul se poate descarca de la adresa de mai jos
Calea către izvorul vieţii/The Way to the Source of Life /Le chemin vers la source de la vie
http://www.scribd.com/doc/67258603/

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor