CATEVA DINTRE "PERLELE" ELEVILOR SCOASE PE LA EXAMENE...

° Inima este cel mai important organ genital al omului.
° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.
° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.
° Drumetii veneau la Hanul Ancutei pentru a minca si a bea vin din ulcicile noi ca alea vechi erau sparte!
° Un profesor intreaba o eleva:cine a scris poezia “Luceafarul”… ea spune Tudor Arghezi.
° Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.
° Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus: “De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!” Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.
° Poezia “Sburatorul” de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa
° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In “Scrisoarea a treia” se desfasoara batalia de la Rovinari.
° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci.
Cind Baiazid il intreaba arogant “Tu esti Mircea?”, domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: “Da-mparate!” Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul ottoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate. Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita “inspre Dunare, o mina.”

° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula.Un elev raspunde (in scris): “Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… si pe Paula nici nu o cunosc!”
° Mihai Eminescu si-a intitulat poezia “Din valurile vremii…” vrand sa sugereze vremea si apoi nu a mai continuat titlul din nu stiu din ce motiv s-a razgandit si a inceput strofa I…
° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.
° Poema “Miorita” circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada “Miorita” este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul “Mioritei” a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.
° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.
° Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu.
° Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.
° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
° Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.
° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.
° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.
° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.
° În romanul “Rascoala” personajul principal este poporul si marea masa a taranilor.
° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.
° Nechifor Lipan statea “pe spate cu fatza in jos”..
° Profa: In ce tip se incadra Otilia Marculescu?

Eleva: In tipul ingerului a fetei blonde..
Profa: Asta ai citit tu intr-o carte?
Eleva: Asta am spus-o eu din proprie initiativa
° Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.
° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe.
In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgar si n-o vorbea nimeni.
° De ce se numeste nuvela “La tiganci”?
Raspuns : Localitate in care se petrece actiunea este La tiganci.
° Profesorul : “Ce stil functional are acest text?”
Elevul: ” Stilul articol”
° Prof: cum moare Dinu Paturica?
Elev:?
Prof: A murit intr-un mod simbolic?
Elev:?
Prof (nervos): Haide, mai, baiatule, cum a murit?
Elev (intimidat): L-a calcat caruta!!!!
° Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in rânduri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri.

° Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.
° Basmul studiat de noi este Harap Alb si este un basm cult pentru ca este scris de un om cult, Eminescu. Atunci cand cel care scrie basmul este incult si basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amândoua basmele sunt frumoase, numai ca unul este scris intr-un fel si celalalt in alt fel.
° În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.
° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..
° Inima este împãrtitã în douã atricule si douã testicule…
° Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.
° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.
° Moromete fãcea pârtie pe salcâm ca sã se dea cu sania.
° Eminescu este trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic în viata lui...
:)
Unde esti tu, Tepes Doamne?...

Vizualizări: 274

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Evaluna pe Octombrie 8, 2010 la 12:29pm
eu am ras, cu lacrimi
Comentariu publicat de Gabriela Frantz pe Octombrie 8, 2010 la 2:06am
Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang.Totusi rad cu o grimaza de durere.Unele mi se par oricum putin regizate.Teme pentru "brigata artistica"daca mai stie cineva ce este avand in vedere ca au trecut cam 20 de ani de cand se pare ca a fost scoasa din activitatile artistice de la sfarsitul anului scolar.Din pacate nici acestea nu se mai prea fac!...Acum suntem democrati iar prioritatile s-au schimbat,din pacate!...
Comentariu publicat de Butnaru Ramona-Lucia pe Octombrie 7, 2010 la 11:28am
sincer,si eu..normal...am fost eleva,dar nu am putut sa scriu asemenea tampenii nici daca ma gandeam sa scriu asa ceva.."Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui..."sau,celelalte de mai de sus.Nu am fost eleva model si nici cea mai buna la invatatura,dar nu am scris asa ceva,nici sub forma de gluma.Am scris o data pe o foaie,in generala...la o lucrare la matemarica dupa ce ne-a dat probleme,am scris mare un :NU STIU NIMIC si am predat foaia.dar,sa scrii u k "nu mai scriu scrisori pentru eu am acasa internet...si pe Paula nici nu o cunosc.." Doamne!nici nu mai am cuvinte.
Comentariu publicat de Serban George pe Octombrie 6, 2010 la 7:55pm
Am mai citit astfel de ,,perle", dar astea parcă le întrece pe toate. De...ăsta e învîţământul de astăzi!...
Comentariu publicat de Petru Iosipescu pe Octombrie 6, 2010 la 7:41am
Stimati colegi de Retea, cand am postat aceste "perle" (pe care le-am preluat asa cum se vad, fara a le aduce modificari, cum dau unii de inteles), nu m-am gandit ca vor starni atatea controverse si polemici. S-a dezlantuit un adevarat razboi al replicilor, al vanitatilor si orgoliilor. Sigur, uneori, din polemica iese adevarul. Va amintiti desigur, celebrele polemici dintre condeie grele ale literaturii romane si nu numai.Razboaie verbale intre manuitorii slovelor au existat din totdeauna. De aceea, ce se intampla acum, pe acest site, mi-as permite sa trec la "polemici nevinovate". Doar cu o singura mentiune: cuvintele, uneori taioase, sa nu raneasca personalitatea cuiva.
Comentariu publicat de Doina Ira - Tăutan pe Octombrie 4, 2010 la 10:34pm
Repet întrebarea din ziua precedentă. Domnilor, ce vreţi să faceţi din acest loc? Cred că aţi ajuns prea departe. Dacă, chiar vreţi neapărat să vă certaţi, daţi-vă adresele de messenger şi faceţi-o acolo! Scrieţi aşa de frumos amândoi (când nu vă certaţi, desigur) încât este păcat să ne alungaţi cu astfel de scene. Eu accesam acest site, cu mare plăcere, când primeam invitaţia de la unul dintre dumneavoastră. Acum......:(
Comentariu publicat de claudia hering pe Octombrie 4, 2010 la 12:19am
Dar unde este simtul umorului cu care noi romanii ne laudam?
Aproape toti am scris "perle"cind eram scolari.Eu cu siguranta am facut-o si asta nu m-a impiedicat cu nimic sa invat mai tirziu si sa fac ceva bun cu viata mea.Cred ca unii din noi au uitat vremea copilariei si a anilor petrecuti in scoala....pacat.Nimeni nu e perfect.
Comentariu publicat de Doina Ira - Tăutan pe Octombrie 3, 2010 la 9:18pm
Vă mulţumesc!
Comentariu publicat de Doina Ira - Tăutan pe Octombrie 3, 2010 la 7:52pm
Ce se întâmplă cu dumneavoastră, domnilor? Nu vă este de ajuns faptul că peste tot se întâmplă şi se aud lucruri urâte? Că zilnic trebuie să suportăm cuvinte jignitoare, că de peste tot se aud astfel de cuvinte? De ce faceţi şi din acest loc un loc obişnuit? Sunteţi intelectuali, purtaţi-vă ca atare! Chiar dacă vă contraziceţi, faceţi-o constructiv, în folosul dumneavoastră şi al nostru. Nu vă mai purtaţi ca nişte copii! Păcat să vă irosiţi talentul (că, da, scrieţi tare frumos, atunci când nu sunteţi supăraţi, unul pe celălalt) scriind lucruri atât de urâte.Eu aştept altceva de la dumneavoastră.
Comentariu publicat de CRISTESCU EMANUELA MARIANA pe Octombrie 3, 2010 la 5:18pm
Stimate domnule Iosipescu, datorită postării D-voastră, după multă vreme, am reuşit să râd. Ceea ce este o performanţă, şi vă mulţumesc. Prieteneşte, v-aş sfătui să nu-l mai invocaţi pe bietul domnitor, ajuns celebru nu datorită manualelor alternative şi nici presei româneşti „ticăloşite” şi manipulate de moguli, ci datorită „vampirizării” de cătr cultura postmodernă europeană şi americană. Cât despre „ţepuşe”, din ce materie primă să le mai confecţioneze. S-au dus, pe când nu se zăreau în valiza diplomatică a lui Verestoy Attila, odată cu pădurile patriei noastre dragi. Ce pretenţii culturale aveţi de la elevii unui sistem în care ministrul Învăţământului, paraşutat de la Paris, este doctor în chimie cu... 11 clase? În schimb, pune la pământ şcoli după şcoli, de la oraşe şi sate, pe care niciun guvern postdecembrist nu a fost capabil să le renoveze măcar, pe ici, pe colo, pe la WC-uri măcar, sau prin clasele unde plouă mai rău decât în staţia de autobuz? Cel mai simplu lucru este să distrugi. Mai ales când nu ai ce pune în loc! Cine spunea că învăţământul românesc produce numai tâmpiţi? Preşedintele Băsescu, parcă. Cum e turcul, şi pistolul!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor