Ce este Imprinting/Imprintarea/imprimarea/Intipărirea ?

Ce este Imprinting/Imprintarea/imprimarea/Intipărirea ?

Care este singurul păcat capital din care decurg celelalte opt ?

de Dan Mirahorian

Konrad Lorenz (1903-1989 ) a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în anul 1973 împreună cu colegii săi, Nikolaas Tinbergen şi Karl von Frisch. pentru "descoperiri în ceea ce priveşte crearea şi stabilirea de modele de comportamente individuale şi de grup la animale"("for discoveries in individual and social behavior patterns"), adică pentru descoperirea modalităţii de implantare sau de intipărire, numită imprinting ( acest proces a fost descoperit de fapt de un poştaş in epoca lui Napoleon Bonaparte când a observat că pe ouăle găinilor care cloceau in bucătărie apărea cadranul cu orele unui ceas cu pendul, fiindcă cuibarul şi locul de clocire a ouălelor era situat in faţa pendulei; după această descoperire a incercat să le facă pe găini să producă ouă cu chipul impăratului, punând o imagine a acestuia deasupra cadranului ceasului. A obţinut acest lucru din ouăle clocite sub acea pendulă de la prima generaţie de găini ) . Ulterior Spalding(1841–1877) a redescoperit fenomenul cunoscut drept imprinting in secolul al XIX-lea (Gray, P. H. Spalding and his influence on research in developmental behavior. Journal of the History of the Behavioral Sciences, 3, 168-179.1967), care a fost din nou redescoperit de Oskar Heinroth( 1871 – 1945) , şi apoi studiat in profunzime şi popularizat de Konrad Lorenz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_LorenzCe este Imprinting/Imprintarea/imprimarea/Intipărirea ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Imprinting_(psychology)

Imprintarea/imprimarea/Intipărirea este un proces de implantare(programare, dresare, condiţionare; invăţare rapidă) şi un termen folosit în psihologie şi etologie pentru a descrie orice fel de fază de receptivitate la învăţare (învăţare care apare la o anumită vârstă sau intr-o anumită etapă de viaţă ), care este rapidă şi aparent independentă de consecinţele comportamentului învăţat.

Puiul de găină imprintat se comportă ca şi cum primul obiect in mişcare, pe care-l descoperă la ieşirea din ou, este mama sa şi se indreaptă spre acel obiect, chiar dacă acel obiect ii provoacă suferinţă(poate ne amintim de relaţiile patologice in care partenerii pun pe seama iubirii, imprintigul sexual, care-i face să persevereze in a sta impreună deşi acest lucru este autodistructiv pt fiecare dintre ei). Vizualizaţi cazul in care puiul consideră drept mamă un obiectul care le provoaca durere, cum este un filament incandescent sau flacăra unei lumânări in mişcare.

Acest ultim exemplu este preluat dintr-un experiment care a arătat că orice pui de găină accesează realitatea cauzală sau sursă pentru a controla un obiect in mişcare telecomandat (pe care in urma imprintării il consideră "mamă").

Obiectul in mişcare pe care s-a facut imprintarea era de tipul unei platforme cu roţi de mărimea unei farfurioare de ceai, iar deplasarea sa aleatorie era controlată de un calculator printr-un generator de numere/impulsuri intâmplătoare. Atunci când obiectul se deplasa liber pe o masă ingrădită( ca cea de biliard) puii il urmau. După ce s-a pus un obstacol, de genul unei plase metalice intre pui şi obiectul in mişcare, cercetătorii au fost stupefiaţi când au descoperit că obiectul era controlat să vină la plasă(era controlat "telepatic" calculatorul şi generatorul de numere aleatorii indiferent la ce depărtare s-ar fi aflat, chiar şi atunci când intregul experiment s-a desfăşurat in incinte Faraday, ecranate electromagnetic;). Ulterior deasupra obiectului in mişcare a fost pusă o lumânare; obiectul a fost iniţial ţinut prea aproape de plasă şi apoi a fost indepărtat la o distanţă suficientă, ca să nu mai provoace suferinţă(arsuri).


Termenul de Imprinting/Imprintare/imprimare/Intiparire a fost folosit pentru a descrie situaţii in care un animal sau o persoană învaţă caracteristicile unui stimul, despre care se spune ca este a fi "imprimat/intiparit pe subiect.

S-a emis ipoteza ca imprintarea/intiparirea/imprimarea ar avea o perioadă critică(prima copilarie). In realitate nu este vorba de o perioada din timpul vieţii unui subiect, ci despre intrarea intr- o stare de funcţionare paradoxală( directă) .Toate fiinţele se pot fi intoarce in starea din copilărie in care se manifestă receptivitatea la stimuli (hipermemoria; invaţărea rapidă, comunicarea nemijlocită; telepatia) prin transă maternă(Yin) sau paternă(Yang).

Se folosesc aceste tipuri de transa pentru instruirea trupelor speciale pentru acces la RV(remote viewing; teledetectie; vedere la distanta ), telepatie, OBE sau OOBE(Out of Body Experience; calatorie in corp astral calatorie in afara corpului fizic; CCM-Centrul de constiinta mobil); PK(Psycho Kinesis; actiune la distanta) Toate căile spirituale folosesc transa pentru deconditionare si eliberare(cautati zenul bunicii si zenul autoritar). Tot in aceasta stare este posibilă eliberarea de droguri, dependenţe, obiceiuri autodistructive, reprogramarea, decondiţionarea, vindecarea, slăbirea fără operaţii chirugicale sau substanţe chimice.

Pe inducerea stării in care este posibil imprinting-ul se intemeiază tehnicile de creare de fideli, de zombi sau de mankuţi, care conduc la uitarea fostei identităţi şi la implantarea alteia. Aceasta tehnologie a imprintingului a fost folosită pe scară largă cu popoarele ocupate de imperii, de religii şi de secte.

In concluzie imprintingul nu este bun sau rău. Este ca un cuţit care salvează vieţi in mâna chirurgului conştient sau ca o armă in mâna celor care nu s-au trezit la conştienţă. Salvează vieţi şi eliberează doar pe cei care au ajuns la nivelul de necesar de conştienţă. Inrobeşte şi ii face prizonieri doar pe cei neleliberaţi (care nu trăiesc in axa conştienţei ) atunci când imprintingul cade in mâna celor care au drept Dumnezeu profitul, imbogăţirea, puterea, a celor care s-au izolat, deşi sunt tot picături din marele ocean numit realitatea conştientă.


Care este singurul păcat capital din care decurg celelalte opt ?

Singurul păcat capital este lipsa de conştienţă şi pierderea ancorării in lumea eternă. Nu poţi să te infurii şi să rămâi conştient. Nu poţi servi la doi stăpâni. Nu-l poti iubi simultan pe Dzeu(lumea eternă, cauzala) şi lumea efemeră a efectelor (banii; profitul). Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat"( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi"(atenţia), "a rata ţinta(obiectivul)", "a pierde marca(nivelul cerut; starea de martor)".

Titlul "Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate" (Civilized Man's Eight Deadly Sins) este nefericit fiindcă termenul păcat aparţine tehnicii de manipulare prin culpabilizare a oricărui totalitarism si a fost si este folosit de cei ce au ucis mesajul despre trezire al lui Iisus . Konrad Lorenz a fost crescut şi a rămas prizonier al imprintingului si al acestor dogme religioase şi după ce a aderat la nazism, chiar dacă intr-un articol in care a arătat pericolul domesticirii in termenii nazisti a criticat ingustimea dictaturii catolice din Austria .
Singurul păcat care există este lipsa de prezenţă, absenţa
Adică nu este vorba despre "Cele opt probleme globale ale omenirii", ci despre o singură problemă lipsa de trezire.


In cartea "Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate" nu sunt problemele altora(planetei, omenirii), ci sunt chiar probleme ale fiecăruia dintre noi.

Nu doar omenirea ajunge la situaţia când poate să se autodistrugă atât pe cale militară, cât pe cale "paşnică", ci fiecare dintre noi Ce credeti ca este sinuciderea individuală (inconstienta sau constienta) sau in grup ( războaie, poluare) ?

1)Suprapopularea-căutarea fericirii in plăceri fiziologice efemere(sex cultura; drogurile de tot felul)

2) Pustiirea spaţiului vital- alergarea după profit, resurse şi imbogăţire necontrolată a scăpat de sub control fiindcă politicul este guvernat de economic (cei ce au finanţat campaniile), iar nu de către alegători a condus la distrugerea muntilor, padurilor, la poluarea râurilor... 3) Întrecerea cu sine însuşi- a fost implantată nemulţumirea, autoperfecţionarea in locul mulţumirii, asezarii in conştienţă şi a regăsirii de sine

4) Moartea termică a simţurilor- la prima vedere se pare ca suntem inundaţi de prea multe semnale, ca si cum in junglă ar fi altfel; in realitate este vorba despre ataşarea de starea de veghe(identificată eronat cu viaţa), si de activitate(excesul de stimulente), şi culpabilizarea meditaţiei, somnului şi repausului prin etichetarea lor drept lene şi inactivitate, ceea ce nu lasă timpul necesar proceselor de refacere.

5) Decăderea genetică-distrugerea ancorării in izvor(a fost perturbat programul de ancorare in realitatea atemporală pe care o contactăm in timpul somnului profund , prin atasarea de starea de veghe)

6) Sfărâmarea tradiţiei- instrăinarea, ruperea rădăcinilor(pt a avea alte repere(profitul; imbogăţirea) şi pentru a distruge fără mustrări de conştiinţă ceea ce inainte era divinizat ( munţii, pădurea, apele, solul, aerul)

7) Receptivitatea la îndoctrinare; vulnerabilitatea la programare este datorată lipsei conştienţei şi faptului ca nu se face o antrenare a acesteia in şcoală, preferându-se antrenarea memoriei, supunerii, ascultării, obedienţei, conformismului. Faza de receptivitate maximă la imprinting este prima copilărie(unii autori au semnalat pericolul luării copiilor de la părinţi pt a fi crescuţi de catre stat). Chiar dacă acest plan nu a fost incă pus in aplicare se urmăreşte atingerea sa pe alte căi: şcolarizarea la o vârstă tot mai mică, forme obligatorii de indoctrinare preşcolară (grădiniţe). Ocuparea tot mai mare a oamenilor. Săracirea părinţilor care se văd obligaţi să-si părăsească copii sau să renunte la ingrijirea propriilor copii pentru a câştiga resurse de supravieţuire.

8) Armele nucleare- In mâna celor netreziţi care aleargă după profit, care au blocat accesul omenirii la energia liberă descoperită de Nicolae Tesla (autorii reali ai poluarii radioactive a intregii planete cu ocazia accidentului de la Cernobil si celui din Japonia sunt cei care din lacomie au cenzurat aceasta descoperire), nu există ceva nepericulos: cuţitul, imprintingul, puterea economică ( cum folosesc banii cei ce ii au ?), puterea politică(cum o folosesc cei ce ne conduc ?). Dacă nu ne trezim...Orice descoperire ne poate elibera sau anihila


Ce se intampla pe planetă ?

Vedeţi in videoclipul de la adresa de mai jos cum se face preluarea demonstranţilor şi imprintarea contrademonstranţilor pe străzile şi in parcurile oraşelor din SUA cu oameni care au renunţat la propria conştienţă şi repetă mecanic rugăciuni sau ceea ce spune un oarecare, ca şi cum au devenit copii la şcoală(infantilizarea a fost aplicată şi pentru confiscarea Revoluţiei din Romania).

Ei vor fi in zilele următoare masa de manevră impotriva celor ce işi apără drepturile sub sloganul: "Noi suntem 99%/ We are 99%" şi "Ocupaţi Wall Street/ Ocupy Wall Street". Nici o revoluţie exterioară nu rezolvă eliberarea omulului de suferinţă La noi este f. bine, aşa că suntem indemnaţi de o faţă bisericească, aflată in solda puterii, să nu ne solidarizăm mişcării la care va participa in curând toată planeta, că este o capcană.

Este vorba de o mişcare in care doar ne aratam solidaritatea cu cei care vor să-i blocheze pe cei care generează criza şi pariază cu vieţile a miliarde de oameni in cazinourile de tip Wall Street şi City of London. https://www.youtube.com/watch?v=qoPwo3STiXo&feature=player_embe...
https://www.youtube.com/watch?v=3QZlp3eGMNI&feature=player_embe...In opinia lui David Icke este in plina desfasurare o operatiune de control al mintilor, de deturnare daca nu tinem cont de urmatoarele obiective

http://www.davidicke.com/headlines

E timpul sa alegem/It’s Time To Choose/

PRIMA REVOLUTIE DE STRADA INTELIGENTA? ... SAU ALT FALS SI MANIPULAT RASARIT/

THE FIRST STREETWISE REVOLUTION? ...OR ANOTHER FALSE AND MANIPULATED DAWN?

Orice "protest", orice "schimbare" sau "revoluţie" care nu se intemeiază pe lista de mai jos - cel puţin lista de mai jos - nu are nici o şansă de a schimba ceva. Acesti stalpi ai bolii sistemului trebuie să cadă sau ei vor bloca orice transformare a condiţiei umane. Sistemul nu are nevoie să fie cosmetizat sau chiar schimbat fundamental (la suprafaţă). Întregului lot sângeros trebuie să plece... începând cu .. Any ‘protest’, any ‘change’ or ‘revolution’ not founded on the list below – at the very least the list below – has got no chance of changing anything. These very pillars of the system must fall or they will block any transformation of the human condition. The system does not need to be tinkered with or even fundamentally changed (on the surface). The whole bloody lot must go … starting with …

1. Să se pună capăt la crearea de bani din aer gol pe ecrane de calculator şi sa se perceapa dobânzi pe ei (rezerve fracţionare de creditare )./ An end to creating money out of thin air on computer screens and charging interest on it (fractional reserve lending).

2. Să se pună capăt împrumutării guvernelor cu sume de bani numite "credit" constituite din aer proaspăt de la băncile private şi a oamenilor care platesc dobânzi de pe acest "bani", care nu au existat şi nici nu vor exista niciodată. Guvernele (şi acest concept trebuie să se schimbe radical) sa poata crea propria monedă - fără dobândă. /An end to governments borrowing fresh-air money called ‘credit’ from private banks and the people paying interest on this ‘money’ that has never, does not and will never exist. Governments (and that concept must change radically) can create their own currency – interest free.

3. Să se pună capăt procesului prin care băncile private emit sume de bani inexistente numite "credit" , creând astfel "bani", ca o datorie de la bun început./ An end to private banks issuing non-existent money called ‘credit’ at all and thus creating ‘money’ as a debt from the very start.

4. Să se pună capăt la cazinouri ca Wall Street şi City of London unde s desfasoara pariuri fără milă pe pieţele financiare şi de mărfuri cu viaţa a miliarde de oameni din întreaga lume./ An end to casinos like Wall Street and the City of London betting mercilessly on the financial and commodity markets with the lives of billions around the world.

5. Să se pună capăt la toate grupurile profesionale de lobby, care îşi câştigă existenţa şi viaţa clientilor lor din coruperea profesionistilor coruptibili - un mare număr de politicieni din lume şi majoritatea covârşitoare din cele doua camere ale parlamentului din Capitol Hill./ An end to all professional lobby groups that earn their living and their clients’ living from corrupting the professionally corruptible – vast numbers of world politicians and the overwhelming majority on Capitol Hill.

6. Să se pună capăt guvernării fără contract- în care politicienii mincinosi pot promite oamenilor ca vor face asta si aceea, pentru a le câştiga sprijinul şi apoi fac exact opusul după ce s-au instalat la putere (a se vedea Obama)./ An end to no-contract government in which mendacious politicians can promise the people they will do this and that to win their support and then do the very opposite after they have lied themselves into office (see Obama).

7. Să se pună capăt centralizarii puterii în toate domeniile vieţii noastre şi sa înceapa redarea puterii catre comunităţi ca sa-si decidă propria lor viaţă şi, astfel, se asigură existenta a prea multe puncte de luare a deciziei pentru ca o cabală sa mai poata sa preia controlul central./ An end to the centralisation of power in all areas of our lives and a start to diversifying power to communities to decide their own lives and thus ensure there are too many points of decision making for any cabal to centrally control.

Acesta este doar pt început. Nu este atât de mult mai mult în cazul în care au venit de la. La ce bun ar fi sa reamenajam paturile pe Titanic? nici unul . That is just for starters. What good will come from rearranging the deckchairs on the Titanic? NONE.

https://www.youtube.com/watch?v=NVrldM9PVFU&feature=player_embe...

http://www.davidicke.com/headlines

Vizualizări: 204

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor