X-ul a ridicat câte un zid între fiecare doi oameni. Fiecare X-ist își întețește individualismul = varianta sinonimă a X-ului. Dacă ceva nu se poate cântării sau măsura, acel ceva este un nonsens, inutil sau o imensă tâmpenie. Producția nu se execută pentru că este nevoie de produse. Nu. Se produce pentru a atrage într - un singur buzunar banii multora. X-ul produce peste măsură din lăcomia pentru bani. Pentru a atrage toți banii de pe piață într - un singur cont.
Lăcomie, individualism și indiferență față de dreptul la viață decentă a fiecărui om. Echitatea este o prostie. Se râde, se rânjește la masa cu șampanii și femei reduse la nivel de obiecte. Bunurile, lucrurile reprezintă scopul în sine. Viața ta nu este un produs al vreunei linii de producție, tocmai de aceea nu prezintă interes X-ilor. Producția înseamnă energie. Producția de energie înseamnă consum din natură și noxe. Merită? Uită - te în jurul tău și observă de câte lucruri care te sufocă, de fapt, nu ai nevoie. Orice cumperi, orice preț plătești pentru un obiect înseamnă putere exponențială pe care o oferi unui X-ist. Ghici ce? Acelui X-ist nu-i pasă de viața ta ca ființă umană. Exponentul X-ist te convinge zi de zi de zi că ființa din tine nu te avantajează, ci doar "onoarea" cu care te "slăvește" X-istul, "onoarea" de a fi devorator. Astfel ești "slăvit". În scopul ăsta își varsă sângele X-istul.., în scopul ridicării zidului între fiecare doi oameni. Cu boltă chiar se pișă X-ul pe vocea Bibliei. Pe sângele vărsat și pe zidul surpat de iubire. Vezi în acest sens Efeseni 2:13 și 14. E edificator anti X-ist.
Ai grijă cui dai putere cumpărând. Cumpărând zeci de lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat. Cel care azi, X-istul, te perie, te mângâie, ți se adresează cu apelativul: mare domn, până cumperi zeci de lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat, acela te va scuipa mâine pe stradă din mașina de lux.
Planeta, natura și resursele sunt ale noastre. Fiecare să lucreze pentru celălalt și instantaneu toți lucrează pentru tine. Plătește preț pe lucruri doar dacă acei bani ai tăi ajung în mod egal celorlalți pentru decența lor și instantaneu nu vei mai avea grija zilei de mâine. Vei purta costum întru slava ta de om nefiindu-ți teamă că va fi pătat cu flegma X-istului.
Recesiunea este suportabilă dacă apare ca fenomen natural, dar degradantă de ființă umană dacă se impune funcție de cheful sau necheful capricios al unui X-ist.
În X-m valorezi ceva doar ca sculă zece ore și devorator în timpul liber.
Când scula nu mai poate, nu mai contează cât de mult a putut înainte. Ruginește "democratic" în șanț. E alegerea sculei puturoase, leneșe.
Ce s-a ales din Templul Sfânt a cărui ziduri suntem noi (Efeseni 2:20 - 21)? Moloz. Suntem noi, cei care am consfințit la buldozerul și concasorul X-ist, mai puțin vinovați de surparea noastră? Nu. Deși, cred că ne-am aflat într-o eroare, cred că ne-am dat un consimțământ viciat.
O piatră plată pictată cu model de grătar înșală stomacul, dar mintea noastră e în cap, adevărul în inimă. Pământul dă pentru toți. Ne-am lăsat speriați, pe urmă convinși de haitele de derbedei de pe mări și oceane care și-au pus pe beșica cu otravă ce o poartă pe umeri coroană de aur, diamante și rubine înroșite cu sângele ce s-a scurs de pe coroana de spini (Efeseni 2:16).
Vrăjmășia a fost nimicită! De ce o naștem din nou?

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor