Căutăm o viaţă întreagă adevărul despre ceace ni-se întâmplă şi nu îl găsim poate niciodată. Chiar dacă răspunsul lui ar putea fi dureros pentru noi, simţim o nevoie acută să ştim de ce suntem loviţi de atâtea dezamăgiri şi suferinţe inuitle.  Atunci când în iubire suntem trădaţi şi când cel mai bun prieten te minte lovindu-te pe la spate, te aşezi în faţa oglinzii şi te întrebi cu durere. De ce?  Când îţi este teamă să nu-ţi bată din nou la uşe războiul şi frica de moarte te înconjoară ca un cerc de foc, atunci îţi vine să urli de dispersre şi cauţi adevărul în răspunsul celor care trebuie să ţi-l dea.   Ştii că tu nu ai greşit cu nimic şi nu ai făcut rău nimănui.  Nu poţi fi condamnat doar pentrucă exişti şi de aceea când cei de lângă tine nu cunosc adevărul, atunci îl cauţi în altă parte. În lumea asta mare oare nimeni nu ştie adevărul? Când va veni ceasul să-l cunoaştem şi oricât de dureros ar fi, măcar să ştim de ce atâta ură şi de unde izvorăşte ea? Atâta timp cât nu cunoaştem acest adevăr, nu vom şti ce cale avem de urmat. Dualitatea umană a fost şi va exista mereu şi cred că depinde de noi ce alegem. Ura care distruge totul s-au iubirea care face lăgătura între noi şi divinitate. Sânt multe de spus în privinţa adevărului şi aştept ceasul când îl voi cunoaşte. Până atunci nu-mi rămâne decât să mă aşez în faţa lumii şi să aştept cu speranţa în suflet. Ştim cu toţi că speranţa moare ultima. Merg destul de des în Romania şi rudele mele, prieteni mei mă întreabă îngrijoraţi despre tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în Israel, iar eu încerc să le explic cu sinceritate cum văd lucrurile. Ei rămân sceptici şi nu ştiu ce să creadă cu adevărat iar eu îmi simt neputinţa în cuvintele mele deoarece nu cunosc care este adevărul. Le spun doar ce cred şi ce simt eu care îmi doresc să-mi trăiesc viaţa în linişte. Vreau să cred cu adevărat că dreptatea este de de partea noastră şi rămân la dispoziţia vieţii cu teama nesiguranţei zilei de mâine. Trec anii peste vieţile noastre şi ne este dor de un adevăr pe care îmi este teamă că nu îl vom cunoaşte nici măcar atunci când ceasul din urmă va veni pentru fiecare dintre noi.                                    

 

                                                                                                                              SFÂRŞIT.

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Lucia Secoşanu pe Martie 3, 2011 la 1:12am

....Părerea mea, este că, uneori, adevărul este mai adevărat decât,..... alteori..  !!!

Se poate spune că se aplică ''legea macaroanei'' ..adică, te uiţi printr-o macaroană, dar ţinând macaroana fixă, ceea ce vezi, depinde de capătul prin care priveşti, nu??! 

   Cu drag, Lucia

 

 

Comentariu publicat de Domnita Frisan pe Februarie 12, 2011 la 3:10pm
Teama e ca o spartura in zid,ca o pasare fara aripi care mimeaza zborul.Bantuita de cosmaruri ,teama e o minciuna premeditata.In egoismul lor unii o numesc instinct de conservare.Nimeni nu poate lua in calcul meandrele in care il va purta vartejul,iar cele mai grave crize ne gasesc total nepregatiti.Lumea are oroare de vid,dar slava Domnului ca mai exista curaj;necesitatea de a crede ca adevarul pur si simplu nu poate da gres.Marele adevar exista prin renasterea identitatii lui.
Comentariu publicat de Irina Lucia Mihalca pe Februarie 2, 2011 la 2:43pm

Profunde ganduri, Silvia!

In "ceasul adevarului" vom vedea, intr-o lumina noua complet diferita, nu numai tot ce am facut dar si repercusiunile pe care faptele noastre le-au avut pentru alte persoane. Lumina ne va revela ce a fost rau si unde am actionat rau ingaduindu-ne sa ne dam seama, prin noi insine, de nivelul spiritual atins pentru ca ,ulterior, sa alegem sau sa acceptam calea care va fi intr-adevar cea mai buna.

Toate acestea le vom simti insotite de un sentiment... descoperind ca insasi gandurile noastre sunt pastrate, toate gandurile noastre care nu se vor pierde niciodata. E posibil sa intelegem ulterior ca unele ganduri care ni se par lipsite de gravitate sunt de fapt foarte grave, iar faptele care ne par grave sa nu fie deloc, caci in definitiv, doar dragostea conteaza.

Cu drag, Irina

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor