Cineva m-a intrebat: Ce parere am despre "respiratia holotropica" a lui Stanislav Grof ?

 

Cineva m-a intrebat:

Ce parere am despre "respiratia holotropica" a lui Stanislav Grof ?

Acest articol a fost scris in anul 2009 si a fost transferat pe situl (http://cunoastereascunsa.grouply.com/message/29),

dupa inchiderea in 2010 a retelei transei

MIRAHORIAN: RETEAUA TRANSEI TRANCE NETWORK
http://poartatransei.ning.com)
Actualitatea acestui demers se vede daca citim

Nota privind eroarea din articolul "Ultima religie: Constienta – Calatoria Inimii",

scris de Horia Ţurcanu, din comentariile articolului:
Necesitatea vegherii sau a prezenţei conştiente imparţiale in trezire

In ce consta adevarata rugaciune ?
https://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics...

Stanislav Grof este un deschizator de drumuri, doar pt cei care au fost instrainati sistematic de traditiile spirituale ale omenirii.

Dezvaluirile sale fac parte dintr-un plan de informare partiala a oamenilor de pe Terra cu privire la adevarata lor identitate [ de intrupari ale constiintei cosmice] si la adevarata istorie a Terrei, un plan aprobat de guvernul mondial in urma cu 10 ani, la cererea Federatiei Galactice. [ vedeti dezvaluirile lui Michael Wolf in cartea "The Catchers of Heaven"]
In realitate Stanislav Grof, care a fost folosit drept vector in acest plan de deschidere limitata, a ramas un prizonier al programarii conceptuale din Occident, care continua sa incerce controlul centrului prin periferie, intrarea prin efractie intr-o zona sacra sau divina (Altarul), este un cercetator care s-a aflat in slujba complexului militaro-industrial mondial, si a beneficiat (program de tip MK ULTRA) si continua sa beneficieze de cobai umani, atat in Est, cat si in Vest.
Azi asistam la o extindere in masa a "respiratiei holotropice" si a "theta healing" (vedeti reclama de pe Facebook) cu ajutorul unor oameni, care din ignoranta au cazut in transa culturala (modele de reusita la moda lansate de "mass media", controlata de autoritati laice, religioase sau de concerne multinationale, care au alta agenda, decat trezirea si eliberarea fiintei umane),
de oameni care mai cred ca pot aduce lumina din afara ( lightworkers ).

Exista o singura cale si aceea este cea a alinierii periferiei(efectelor) cu centrul ( realitatea cauzala) prin diferite metode (instinctuale, afective, cognitive) si aceasta este aratata de Iisus, de Buddha, de Patanjali si de Lao Tzu. Aceasta cale cu diferite nume si ramuri ( devotionale, cognitive, volitive) conduce la trezire, eliberare si functionare holografica (disparitia dualitatii subiect-obiect, eu-tu; creator-creatura).
Cei care argumenteaza ca toate caile duc la acelasi centru dau dovada de orbire, daca nu inteleg ca unii incearca sa alinieze centrul la periferie, sa comande generalul prin soldati.
Intr-o gara daca nu te urci in trenul care te duce la destinatie ajungi cu sigurata in alta parte.
Aceasta orbire sau ignoranta este responsabila si pt ineficacitatea metodelor de tratament a maladiilor, a caror cauza nu se afla in planul afisajului periferic (corpul), ci in plan energetic sau chiar in planul director informational (cauzal; karmic).

Tranzitia de la medicatia psihedelica (LSD) la "respiratia holotropica" a lui Stanislav Grof, pare o realizare doar pentru cei ce nu vad, fiindca in realitate si aceasta din urma metoda este prizoniera aceluiasi tipar (vedeti mai jos) si reprezinta tot o incercare de intrare prin efractie in Banca de Date a Universului, o metoda brutala si traumatizanta de intrare in transa (vedeti in videoclipurile de mai jos criza, orgasmul si reproducerea traumei nasterii), pe care o mai intalnim la F. A. Mesmer si la de cei mai primitivi dintre shamani.

Stanislav Grof si-a inceput cariera cu studiul impactului drogurilor [ medicatia psihedelica (LSD)] asupra declansarii unor stari de constiinta, in care sa se manifeste puterile supranaturale [plan de cercetare secret in fostul bloc comunist ], apoi a emigrat in SUA, unde a continuat cercetarile pe cobai umani, pana la interzicerea LSD.
A trecut apoi la utilizarea "portii respiratiei" (respiratia holotropica) pt inductia starilor transpersonale si a ajuns acum sa vorbeasca despre starile de constiinta naturale, in care recunoaste ca toti oamenii intra spontan, fara droguri, si care se pot induce prin muzica ("theta healing"; cercetarile au evidentiat ca structura LSD poate fi transformata in structuri morphogenetice generate prin unde acustice si declanseaza aceleasi efecte), prin transa, prin contaminare (traim intr-un univers in care totul se ia, se transmite: cascatul, rasul, tristetea, panica, iubirea..) sau prin transfer de energie orgonica (magnetism animal, ki, chi, qi; vedeti videoclipul cu experimentul din Japonia).

Dupa interzicerea medicatiei psihedelice (LSD), Stanislav Grof a reusit sa obtina acelasi lucru cu ajutorul respiratiei.
Se cunoaste faptul ca fiecare stare psiho-afectiva este insotita de un anumit ritm respirator si ca acest lucru a fost folosit in sens invers, inca din antichitate, pt a realiza inducerea starii dorite prin modificarea respiratiei.

In realitate se mentine acelasi tipar sau eroare a controlului din afara, prin factori externi:
1. in cazul medicatiei psihotrope se actioneaza asupra corpului material sau invelisului grosier ( annamaya kosha) pt a declansa o anumita stare de constiinta (vedeti imaginea de mai jos);
2. in cazul cand se controleaza respiratia se actioneaza tot de la periferie asupra corpului sau invelisului energetic (pranamaya kosha), pt a realiza controlul centrului.


CLASIFICAREA TATVAS, INVELISURI(KOSHAS) SI CORPURI(SHARIRA)

In cartea "Comentariu la misterul UMMO" ( vedeti: http://www.scribd.com/GALACTIC_CONTACT) este descrisa moartea fiului cercetatorului francez Jean Pierre Petit, datorata erorii de a opri voluntar respiratia, in cursul unui exercitiu, care incerca realizarea starii de constiinta cosmica.

Este adevarat ca in somnul profund natural si in transa mistica(samadhi) apar perioade de suspendare a procesului respirator, dar acest efect este rezultatul opriri proceselor mentale, iar nu al impunerii din afara, de catre ego si minte.
Este ca si cum s-ar incerca sa fie oprit motorul prin oprirea rotilor trenului (adica a unui terminal de executie, care se supune prin program sistemului ierarhic superior de comanda), fara ca mai intai sa se opreasca centrul, care continua sa le puna in miscare(motorul; mintea).
Aceasta este o eroare curent intalnita in Occident.
Vedeti toate metodele de slabire, care actioneaza la nivelul unui terminal(corpul fizic), fara sa le pese de program, si ca de fapt chiar ele, prin privare de hrana, invata organismul sa-si faca rezerve .

Filmele postate ( in situl http://poartatransei.ning.com) indica obtinerea acelorasi efecte declansate de "respiratia holotropica" cu ajutorul transferului de energie vitala(orgonica, ki, chi) in experimente din diferite tari si epoci.

"Urgenta Spirituala/Spiritual Emergency"
Respiratia Holotropica
Stari de constiinta holotropice
Stanislav Grof afirma ca: "Experienta spirituala este o calatorie interioara in alte dimensiuni si taramuri, comparabila cu o calatorie in spatiu cosmic, adica ceva f. diferit de visarea cu ochii deschisi sau de a avea o imaginatie bogata.
Cu exceptia civilizatiei din Occident, in toata istoria omenirii, toate civilizatiile de pe Terra au considerat ca f. importante starile neobisnuite de constiinta, in care se realizeaza experientele transpersonale, in care parasim inchisoarea mintii si a egoului, si au dedicat o multime de timp si de energie in elaborarea unor cai si mijloace sigure si eficiente de a induce, stabiliza si de a utiliza aceste stari neobisnuite".

Stanislav Grof spune ca: "este o eroare sa numim starile de constiinta, in care intram natural, spontan, drept stari modificate sau alterate de constiinta, ca si cum ar fi patologice, nenaturale, distorsiuni sau perturbari ale functionarii corecte, crize care sa fie evitate si suprimate".

In realitate acesta este modul de manipulare prin etichetare, in care procedeaza psihiatria traditionala pt a sugera anormalitatea, alterarea, stricarea sau castrarea [in lb. engleza(slang) temenul "alterated" este folosit pt a desemna castrarea cainilor si pisicilor], cu scopul de a le respinge conceptual, pt a perpetua castrarea si inrobira oamenilor.

Procesul de conditionare sau de castrare a fiintelor umane a actionat tocmai in directia reducerii starilor care fac posibila regenerarea, regasirea (adevaratei noastre identitati), trezirea, eliberarea si transformarea spirituala.

Calea descoperita de Stanislav Grof nu este una care sa faciliteze constienta si trezirea, ci una in care se simuleaza o trauma, criza nasterii.
O astfel de regresie, realizata fie prin "respiratie holotropica", fie prin transa auto ori hetero hipnotica, nu a condus pe nimeni la "a doua nastere", la trezire sau eliberare (moksha) dintr-un motiv f. simplu:
avem de a face cu o transa centrifuga ( centrata in egoul persoanei care intra in stare prin auto-hipnoza, sau al persoanei care conduce sedinta de hetero-hipnoza).
A numi aceste stari de constiinta, drept stari holotropice, este o eroare in situatia in care deja oamenii au descoperit procesele holografice de la nivel cuantic la nivel macroscopic
"In starile paradoxale de constiinta, in care toti oamenii intra la fiecare 90 de minute in mod natural, se manifesta functionarea holografica, primordiala sau sursa a universului; nu trebuie decat sa fim prezenti, constienti pt a mentine si stabiliza acest regim de functionare, pana cand se intampla trezirea, eliberarea-moksha "( Mirahorian ).
Nici un maestru spiritual autentic ( Buddha, Lao Tzu, Patanjali, Swedenborg este numit de japonezi Buddha al Occidentului) nu a recomandat metodele traumatizante, utilizarea de droguri si controlul prin periferie al centrului, ci prin constienta si iubire...

Stanislav Grof "Spiritual crisis'
https://www.youtube.com/watch?v=OcOhZlOYnrg&feature=player_embe...


Stanislav Grof "Collective Unconscious"
https://www.youtube.com/watch?v=YWJC8ZizI0I&feature=player_embe...


Stanislav Grof - Holotropic Breathing
Holotropic Breathwork with Klaus John - Film Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=wsh2TuVEytk&feature=player_embe...


An Incredible Adventure - part 1/3
https://www.youtube.com/watch?v=Q8U6oaFNts0&feature=player_embe...

An Incredible Adventure - part 2/3
https://www.youtube.com/watch?v=SbviJoQrAso&feature=player_embe...

An Incredible Adventure - parte 3/3
https://www.youtube.com/watch?v=gvQbVktjTlo&feature=player_embe...

Vizualizări: 5630

Nu sunt acceptate comentarii pe acest blog

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor