Civilizaţii, naţiuni, popoare, populaţii

http://universebookblog.blogspot.com/.

    Preambul:
Caracterele pruncilor fiecărei spiţe intră in grija iniţiaţilor in educaţie. Fiecare naţie se opreşte cu evoluţia când işi atinge propria limită. Cei care au rămas Civilizaţii, şi-au educat caracterele rezultând de aici Modele. Cei care mai aşteaptă incă, au rămas doar populaţii.
Model de civilizaţie, China, cu peste 200 de milioane de şcolari, are grijă de viitor.

Iniţierea micuţilor incepe sever:"Mens sana in corpore sano".Spiritul liber şi trupul viguros. Zâmbetul candid al micuţilor răsplătind din plin strădania Maestrului,Shifu Florin Szondi, asemenea lui Master Yoda cu micii padawan-i... Vă las plăcerea descoperirii multor surprize, căci nimeni n-a fost vreodată Profet in Ţara sa...

Vizualizări: 264

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de TZARULNICOLAI pe Octombrie 10, 2011 la 10:13am
...De aceea, orice Graniţă este artificială. Ţări, Rase, Neamuri, sunt doar părţi ale Intregului. Informaţia reală este adânc ascunsă in conţinutul nostru. Misiunea este de a o descoperi(Apocalipsis).
Comentariu publicat de Danaela pe Octombrie 10, 2011 la 9:58am
Fiecare facem parte dintr-un NEAM. Identitatea noastră ?! fiecare o purtăm în suflet- fie că ştim fie că nu. Cei care reuşesc să vadă frumosul şi binele-EI vor ridica spiritul neamului la rang de existenţă.Chiar dacă asta presupune a lupta cu înţelegerea celor care văd doar o faţă a monedei. Ce spui/ doreşti, aceea vei avea.
Comentariu publicat de TZARULNICOLAI pe Octombrie 10, 2011 la 9:47am
Paradoxal şi necesar, cei puternici sunt incercaţi până la o vreme.Orice Tată işi doreşte Fii şi Fiice Puternici. Schimbarea pe care o aşteptăm cu nerăbdare este personală, interioară. După acest Proces dureros, asemeni unei Naşteri(de data aceasta metafizică), omul este o făptură spirituală nouă.Abia atunci vibrează...
Comentariu publicat de Ionel Petrisor pe Octombrie 10, 2011 la 12:11am

Si aici am vrut sa spun cateva vorbe. Le scrisesem insa dintr-o gresala a degetului mi sa anulat scrisul rupandu-mi sirul gandului. Mi-a ramas doar ideea timpului de peste 20 de ani,sant ani nu zile, sa nu se faca chiar ceva spre mai bine justificand actul facut de a rasturna o dictatura in partea asta a Europei ? Nu trebue vazut totul in negru. Catre cer cu mainile intinse a rugaciune cand neputinta te sileste, dar si  aici vine povestea cu traista. Si dupa cum stiu dupa mintea mea tarii asteia nu-i lipseste nimic pentru a arata ce poate. A avut de toate si mai are inca si oameni de nadejde cu toate ,ca si mai innainte le-a fost mai de preferat sa plece, dealtfel ca si mai innainte de,decat sa faca ce trebue facut. M-am oprit  si va multumesc.

Comentariu publicat de TZARULNICOLAI pe Octombrie 9, 2011 la 7:59pm
Ţara, este şi Rai şi Iad deopotrivă. Omul este(nu pot spune Bun şi Rău, căci Dumnezeu insuşi spune despreEL:"Eu sunt CEL ce SUNT!") asemeni Creatorului. Contează doar ce parte din noi "hrănim". Iubirea este cel mai puţin experimentat sentiment. Cine ne poate invăţa să iubim? Iar dacă Ea nu e(parafrazându-l pe Pavel din Tars), nimic nu e!
Comentariu publicat de Cimborovici Teodoreanu Eugenia pe Octombrie 9, 2011 la 7:44pm

De la Alexandru Teodoreanu

  In opinia mea noi romanii suntem inca o natiune, cu toate ca tavalugul comunist a trecut peste noi.Nu puteam "sa ne atingem limitele" pentru simplul motiv ca sistemul blestemat numit "socialism" (impus cu tancurile de agresorii sovietici) ne-a intors cu 100 de ani (credinta, acumularea capitalului, mentalitatea, spiritul de asociere s.a.) in urma.Deviza: "Mens sana in corpore sano" era inoculata in scolile romanesti inca din vremea reformei lui Spiru Haret (o stiu de la tatal meu, elev al Liceului Internat din Iasi) si si-a demonstrat eficienta in rezistenta si indemanarea ofiterilor si subofiterilor romani de rezerva in Primul si al Doilea Razboi Mondial.

Daca nu se intrerupea brutal (dupa 1945) cursul firesc al evolutiei noastre nationale (economice, culturale, sociale, tehnico-stiintifice) eram acum inaintea Frantei sau Italiei (in 1939, leul era convertibil si Romania era a patra putere economica in Europa cu o cultura in plin progres) si lumea ar fi vorbit cu uimire de CIVILIZATIA ROMANEASCA nascuta pe o insula daco-latina intr-o mare slava! Acum nu ne-a ramas decat sa visam si sa speram ca tinerii nostri cei buni si talentati, de care nu ducem lipsa, vor recladi Romania.

Eu n-as da de exemplu China a carei civilizatie, in opinia mea, si-a atins de mult limitele.E bine sa observam ce se intampla cu acei tineri chineji cand ajung la maturitate.Pentru a cunoaste mai bine realitatile chinezesti cititi, va rog, o parte din lucrarile specialistilor in domeniu si mai ales "CHINA - razboaiele care vor veni" de Peter Navarro (considerat la fel de "...important in problematica actuala a Chinei cum este Al Gore in cea a schimbarilor climatice.." ).Cred ca civilizatia japoneza sau cea germana sunt mai interesante in conditiile in care mai au multe de spus spre binele omenirii.

Doamne ajuta!

Comentariu publicat de Serban Ecaterina pe Octombrie 9, 2011 la 4:16pm
Mâinile- aceste capodopere ale creatorului. Mâinile, care trudesc, mâinile care rănesc, purtând stigmat de vină- mâinile care iubesc, mângâie- vindecă, dar cel mai bun sens al lor poate, când pot recompune iubirea prin rugăciune, prin sfânta lor împreunare cu candela credinței mereu aprinsă! Felicitări !
Comentariu publicat de TZARULNICOLAI pe Octombrie 9, 2011 la 2:49pm
Sărut mâna, Livia. Cel mai important lucru este acela de a invăţa să fim şi primii şi ultimii, in sensul de a-i susţine şi pe cei care nu au curaj. Incă.

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor