Cluburile Liberale din Spania - Scrisoare de prezentare !

 

Dragi oameni buni 

Îmi permit să vă numesc așa indiferent de ideologiile politice pe care le aveți datorita faptului că fiecare dintre dumneavoastră sunteți parte a comunității românești din afara granițelor și eu mă identific, prin activitatea mea de zi cu zi și prin experiențele pe care le-am trait, cu acei români care prin aportul lor modest au fost cei care au promovat imaginea României și a românilor în străinătate. Dumneavoastră faceți acest lucru în fiecare zi și meritați toate aprecierile pentru eforturile pe care le faceți și pentru curajul cu care ați înfruntat și înfruntați în continuare dificultățile vieții departe de țară și uneori departe de cei dragi. 

 

Personal m-am hotărât să-mi aduc și eu o minimă contribuție la schimbarea de mentalitate la nivel politic și la promovarea intereselor adevarate ale comunității românești din Spania. Am deja 11 ani de când imi duc existența pe teritoriul iberic și am început, la fel ca și dumneavoastră trecând prin greutățile celui care pleacă din țară cu gândul să-i fie mai bine. Am trecut prin toate etapele de la muncă necalificată în agricultură și construcții până la recunoașterea capacităților profesionale și ocuparea unor poziții manageriale importante în diferite firme spaniole. Și vă rog să mă credeți că nu mi-a fost deloc ușor.

 

Consider că nimeni altcineva nu poate cunoaște mai bine situația românilor din afara țării decât cel care a trecut prin toate etapele emigrantului și care a cunoscut pe propria piele greutățile cu care se confruntă românii din străinătate. De ani de zile tot au venit pe aici diverși domni deputați, senatori, miniștri și  secretari de stat, îmbrăcați frumos și elegant, cu mașini luxoase și costume scumpe, cazați în hoteluri renumite și hrăniți în restaurante pe care nu știu câți români din Diaspora ar putea sa le frecventeze măcar la zile mari. De ani de zile tot auzim povești nemuritoare despre cum o să fie ajutată Diaspora și deaspre cum o să primim finanțări pentru proiectele noastre. Toate au rămas doar vorbe, distinșii domni au tot venit și au tot plecat pe banii contribuabililor - adică pe banii noștri și nu s-a întâmplat nimic din ceea ce au promis cu dărnicie. Noi tot aici am rămas cu greutățile noastre, cu grija zilei de mâine, cu spaima că vom pierde locul de muncă dar mereu cu speranța că o să vină vremuri mai bune.  Doar cu speranță și credință am reușim să mergem mai departe.

 

Cred că a venit vremea să se schimbe ceva și la nivel politic, adică să avem o reprezentare politică adevarată, facută de oameni capabili și cunoscători ai probelmelor cu care se confruntă românii din străinătate. Cred că a venit vremea să solicităm o mai mare atenție din partea instituțiilor politice românești pentru că avem acest drept și pentru că prin contribuția noastră financiara, de miliarde de euro anual, ne-am adus aportul substanțial pentru supraviețuirea economică a țării.

 

Cred că merităm respectul cuvenit, cred că merităm niște taxe consulare mici și nu cele aberante practicate acum, cred că merităm să fim tratați civilizat la sediile consulare sau la ambasadă, cred că merităm să avem și noi un centru de informare cu o bursă a locurilor de muncă, cred că merităm să avem și noi o Casă a României aici in Spania unde să ne întâlnim și unde să putem participa cu drag la evenimentele organizate și din acest punct de vedere am considerat că cea mai buna alternativă a schimbării o reprezintă liberalismul. 

 

Cluburile Liberale din Spania se constituie ca o comunitate liberală a românilor din Peninsula Iberică ce își propune să răspundă necesității comunității românești de-a avea posibilitatea să-și exprime punctele de vedere și doleanțele în legătură cu problemele specifice cu care se confruntă pe teritoriul iberic dar și în legătură cu necesitatea schimbării percepției cetățenilor spanioli față de imaginea negativă pe care o avem în Spania datorită infracționalității pe care o practică anumiți conaționali.


Comunitatea Cluburilor Liberale din Spania este deschisă tuturor celor care sunt membri ai PNL rezidenți în Spania dar și simpatizanților cu principii liberale sau celor care doresc să participe activ la promovarea schimburilor de idei și găsirea soluţiilor necesare pentru promovarea unei mai bune imagini a României și a românilor în Peninsula Iberică. Cluburile Liberale din Spania promoveaza libertatea de exprimare și apără dreptul la opinie
. 

În Cluburile Liberale din Spania pot activa liberali, conservatori, creștin-democrați, monarhiști și toți aceia care sunt adepții liberalismului și ai principiile liberale.

Cluburile Liberale din Spania se vor implica în realizarea conexiunilor necesare între instituțiile de sorginte liberală de pe teritoriul spaniol si organismele PNL din România dar în acelasi timp vor încerca să devină o paltformă de conexiune între comunitatea românească din Spania și autorităţile spaniole pentru promovarea și apărarea intereselor românilor din Spania și încercarea de-a soluționa diversele și numeroasele probleme cu care se confruntă cetățenii români rezidenți în Spania.

Cluburile Liberale din Spania își propun o bună colaborare cu toate asociațiile, bisericile și parohiile românesti din Spania indiferent de cultul religios pe care-l reprezintă pentru că numai împreună putem să contribuim la o schimbare autentică în România și numai împreună putem să găsim rezolvarea problemelor românilor din Spania.


Cluburile Liberale din Spania vor organiza periodic evenimente culturale considerând că cea mai bună modalitate de-a promova liberalismul și principiile liberale este prin intermediul artelor și a culturii dar fără a neglija și aspectele legate de consolidarea relațiilor de afaceri bilaterale și organizarea unor schimburi de bune practici între Spania și România.

 

Încercăm să schimbăm mentalitățile prin contribuția personală a fiecăruia dintre noi pentru a putea fi pregătiți în viitorul apropiat să participăm și din afara țării la evoluția firească a societăţii românesti prin susținerea inițiativelor legislative liberale relaționate cu românii din Diaspora și printr-o mai bună promovare a celor care prin activitatea de zi cu zi își aduc o mare contribuție la pozitivarea imaginii României în lume. Pentru că fiecare român aflat în Spania sau în altă țară din lume, este un ambasador al tradițiilor și obiceiurilor românești, al culturii, al inteligenței şi al inventivității românești.


Eu nu vă cer votul pentru că nu candidez acum la vreo funcție parlamentară și nici nu vă promit lucruri fabulatorii și nici nu vă cer ajutor financiar însă am nevoie de sprijinul și susținerea dumneavoastră. Toți cei care doresc să se implice în deschiderea unui Club Liberal într-un oraș din Spania sau doresc să mă ajute în acțiunile mele sunt rugați să mă contacteze. Orice sugestie și orice sfat venit din partea dumneavoastră este un semn că totul nu e în zadar și că există șanse reale ca împreună să contribuim la schimbarea de mentalitate atât de necesară în România. Și acest lucru nu-l putem realiza decât începând cu noi înșine.

 

Promovăm liberalismul, pormovând România și valorile socio-culturale și economice românești !

 

Vă mulțumesc pentru atenția acordată, îmi cer scuze celor pe care i-am deranjat involuntar și vă doresc toate cele bune dumneavoastră și familiei.  Pentru că ceea ce facem și faptul că suntem aici pe meleaguri străine nu este o aventură ci pentru că ne gândim în primul rând la viitorul familiile noastre și al copiiilor noștri.

 

Gelu Vlasin

coordonator

Cluburile Liberale din Spania

Telf: +34691538369

mail:
clubliberalmadrid@gmail.com

http://diaspora.pnl.ro/

https://www.facebook.com/diasporaliberala

Cluburile Liberale din Spania

 

 1. Club Liberal Madrid - Gelu Vlasin
 2. Club Liberal Barcelona - Laura Rizescu
 3. Club Liberal Sevilla - Veronica Opritoiu
 4. Club Liberal Corredor de Henares - Andrei Sever
 5. Club Liberal Roquetas de Mar  - Popa George
 6. Club Liberal Bilbao - Tudor Petrica
 7. Club Liberal La Coruña  - Mirela Vlaica 
 8. Club Liberal Lorca  - Alina Varvari 
 9. Club Liberal Reus  - Maria Calini
 10. Club Liberal Benidorm  - Diana Cifor
 11. Club Liberal Getafe  - Maria Salistean
 12. Club Liberal Valdemoro  - Florina Bele
 13. Club Liberal Parla  - Daniela Roxana Grohotean
 14. Club Liberal Quintanar de la Orden - Sorin Balascau
 15. Club Liberal Coslada - Marin Trasca
 16. Club Liberal Valencia - Georgiana Slavoiu
 17. Club liberal Arganda del Rey - Grigore Vlad


* Se pot înființa cluburi liberale în orice colț de lume unde exista români interesați să facă acest lucru. Pentru detalii vă rog să mă contactați pe adresa de mail de mai sus. 

Vizualizări: 1858

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Constantin Grecu pe Iunie 3, 2012 la 4:55pm

Îmi plac oamenii,cinstiţi ,oneşti,care conjugă verbul,,a face''la indicativ prezent,care fac cu adevărat ceva,pentru promovarea valorilor naţionale,pentru promovarea ROMÂNIEI  ÎN LUME dar şi pentru colectivităţile în care trăiesc!Gelu Vlaşi este un asemenea om şi îi mulţumesc public pentru aceste oporunităţi,pentru modul în care se implică!

Comentariu publicat de Mariana Cristescu pe Iunie 3, 2012 la 11:58am

Multumesc, Gelu Vlasin. Dupa 10 iunie, voi publica Scrisoarea si la noi! Imbratisari Cristinei si baietilor.

Comentariu publicat de Mariana Cristescu pe Iunie 3, 2012 la 11:57am

Români cu care ne mândrim

                                               ALIN BUNA        Johann Wolfgang Von Goethe, om de ştiinţă, scriitor şi gânditor german, în unul dintre eseurile sale ne spune că fericirea ar deveni o povară dacă n-am împărtăşi-o şi cu alţii. Aceasta este raţiunea pentru care doresc să mă „despovărez” şi să vă familiarizez cu un eveniment de excepţie, care mi-a întărit convingerea că dispunem de conaţionali capabili, care fac cinste ţării noastre de origine, indiferent de perimetrul geografic unde i-au purtat paşii. Singurul regret este că aceşti conaţionali n-au mai urmat practica înaintaşilor neamului, care, după studii strălucite la Budapesta, Berlin, Paris, Viena etc., s-au reîntors în glia natală, acceptând posturi sub nivelul lor de pregătire, în nobila idee de a aduce o modestă contribuţie la dezvoltarea pământului strămoşesc, ci  îşi aduc contribuţia la propăşirea altor naţiuni, la peste 10.000 km de Ţara care adăposteşte mormintele înaintaşilor.
        Pe coasta de vest a Americii de Nord, scăldată de apele Pacificului, în partea de Sud a Californiei americane, unde natura deschide cale desăvârşirii printr-un ţinut de paradis terestru, construit cu priceperea şi rigoarea savantului sau cu ochii poetului, trăiesc peste 45 de mii de români sau americani de origine română. Dorim să creionăm, fără a avea pretenţia că v-am spus totul, profilul moral al unui conaţional, venit în urmă cu câţiva ani pe acest binecuvântat pământ. Este vorba de Alin Buna, crescut după reguli nescrise, dar puternic aşezate şi păstrate  în cadrul familiei specifice satului transilvănean, zona Răstoliţa-Borzia, inima Munţilor Călimani din inegalabila Vale a Mureşului:  cinstea, corectitudinea, demnitatea, hărnicia, cultul pentru părinţi şi dragostea de oameni. Acest tânăr fin, manierat, modest, de o mare simplitate în aparenţă, a devenit cu timpul o personalitate plină de farmec, iar evoluţia sa, de la inocenţă, teamă de necunoscut, la o maturitate strălucită, se datorează, în mare măsură, iscusinţei cu care a valorificat acea zestre morală adusă din ţara de origine şi, fără falsă modestie, climatului familial armonios cu care a fost înconjurat de semnatarii acestor modeste rânduri, de la primele zile când a pus piciorul pe pământ american.
 

       Vineri 18 Mai, 2012, 83 de studenţi din cei peste 12 mii de absolvenţi ai prestigioasei CS University Fullerton, au primit cea mai avansată distincţie academică americană: Summa Cum Laude. Emoţionanta ceremonie - Honors Convocation -, la care am fost participanţi, a avut loc în Meng Concert Hall a Universităţii. Cu inimile pline de emoţie şi cu faţa plină de lacrimi, am „explodat” în momentul în care profesor doctor Susan Jacobsen, Master of Ceremonies, Director, University Honors Program, a pronunţat numele lui Alin Buna, nume predestinat şi care face cinste Ţării natale. In Buletinul Universităţii, editat cu această ocazie, se menţionează faptul că Alin a terminat Universitatea cu „Summa Cum Laude”, cea mai înaltă distincţie academică, şi că este membru al Phi Alpha Alpha National Honor Society of Public Affair, Phi Kappa Phi Honor Society and Phi Beta Delta International Scholars Honor Society, grupări care reprezinta elita-elitelor domeniului academic.
 

 

        După terminarea ceremoniei, am avut privilegiul de a sta de vorbă cu prof. dr. Shelly Arsneault, prof.dr Justin McCusker, prof. dr. Kwon Myungjung şi prof. dr. Leena Rai, care au elogiat fără rezerve prestaţia academică a conaţionalului nostru. Alin îşi continuă activitatea academică prin studii de masterat la aceeaşi prestigioasă Universitate şi este angajat al Orange County, California, considerată una dintre cele mai prospere regiuni ale USA.
     Prin Alin, si nu numai, putem arăta Americii că emigraţia română dispune şi de oameni de excepţie, caractere deosebite, care nu numai că şi-au păstrat nealterat sentimentul patriotic faţă de pământul în care au fost plămădiţi, dar sunt şi fideli cetăţeni ai patriei adoptive. Chiar dacă nu întotdeauna Ţara noastră de origine s-a comportat faţă de noi la nivelul aşteptărilor noastre, avem datoria sacră de a lupta pentru prestigiul ei. O facem în memoria mormintelor înaintaşilor noştri care se afla de-a lungul lanţului carpatin, şi nu pentru cei care, chipurile, ne reprezintă. Să speram că generaţiile viitoare de politicieni vor cuprinde şi persoane cu valenţele lui Alin.
Succes în toate şi felicitări lui Alin, soţiei sale, Linette, trecută pe la Universităţile din Lima - Peru şi Madrid - Spania, plus UCLA – America, şi celor lăsaţi în inima Munţilor Călimani: Mama Lola, Nelu, Valeruţa, Valentina şi Ana Maria, cât şi părinţilor Geta şi Tinu Buna, surorii sale Raluca, rămaşi pe malul râului Maris, în cochetul, frumosul şi pitorescul oras Târgu-Mureş! Aceleaşi felicitări le adresăm şi profesorilor de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, unde Alin Buna şi-a început cariera universitară.

  
DWIGHT şi VERA L. PATTON

(„CLIPA”, Anaheim, SUA, ediţia: 1037 - 2 iunie 2012 - Anul XXII » Din Comunitate)

 

Comentariu publicat de Doina Manea pe Iunie 3, 2012 la 3:40am

Dl. Vlașin, vă susțin, sunt de acord cu poziția dvs., consider că România va fi un loc mai bun datorită oamenilor tineri, ca dvs., familia și prietenii dvs., cei care fac politică și cei care nu fac politică. Sunt de acord cu ce-ați scris, că nu toți politicienii sunt corupți, că există oameni bine intenționați, care vor să repare, să construiască, să re-adapteze România la democrația Europeană. M-aș simți profund insultată dacă, de ex. ipotetic, mă apuc de politică, adopt un program pe care-l consider folositor societății, muncesc din greu, îmi pierd somnul și liniștea, îmi supun familia presiunilor,  pentru ca să tabere presa pe mine, sau comentatori profund negativi, să mă acuze că fur sau că n-am nimic în cap, sau că toți politicienii suntem la fel, corupți, hoți, clientelari ... cunoașteți șpilul. Să mi se însceneze procese sau să apară vreun filmuleț cu mine, total fabricat, dar compromițător. În așa hal de degradare s-a ajuns, negativitatea otrăvitoare, distrugătoare, fiind ridicată la rangul de analiză inteligentă și profundă. 

Din păcate, presa românească (o mare parte, ca să nu cad în păcatul generalizării) face un profund deserviciu atât oamenilor politici de bună credință, dar și societății române în general. Și mai mare păcatul este că mulți români nu mai judecă cu propriul cap, ci prin profanitățile presei.

Dar acesta este un alt subiect pentru altă dată. 

Vă doresc succes, un succes la care din păcate nu pot contribui concret căci nu locuiesc în Spania. Dar cine știe, poate voi reuși cumva, cândva, să-mi aduc modesta contribuție idealurilor dvs. 

Cu stimă, 

Doina

Comentariu publicat de eleonora gaspar pe Mai 28, 2012 la 10:55am

Stimate domnule Vlasin,

va apreciez gandurile pozitive si solidare cu diaspora romaneasca si bunele intentii. Nu uitati insa ca politica e o vulpe batrana care a avut nevoie intotdeauna de vocea artistilor care sa sensibilizeze multimea. iar dumneavoastra nu sunteti o voce oarecare, Ati sensibilizat mii de oameni cel putin in aceasta retea. Sper din tot sufletul ca interesele dumneavoastra sa nu fie "sculptate " pe parcursul timpului de cele ale caror purtator de cuvant vreti sa deveniti- liberalii (desi tare mi-e ca ei de asta au nevoie- de o voce care sa se auda.) Sincer nu am nici cea mai mica iluzie ca diaspora va fi sprijinita in vreun fel si daca e sa ne gandim la modul bunului simt nici nu am avea voie sa pretindem asa ceva, noi care i-am lasat pe cei mai saraci acasa, pentru a veni sa facem bani mai multi Normal, noi ar trebui sa ii sprijinim pe ei. Cum am putea sa facem asta? organizandu-ne, aratand lumii ca romanii sunt un popor, ajutandu-i pe cei de acasa sa iasa in afara tarii cu spectacolele necesare de raspandire si publicitare a culturii romane, facand mai intai spectacole reusite pentru noi, cei din afara, urmand ca mai apoi sa starnim curiozitatea strainilor, traducand operele cele mai importante (felicitari ICR pentru sprijin!), incercand, asa, mici cum suntem aici afara, din punctul de vedere al organizarii sa crestem din toate punctele de vedere, acesta incluzand si pdv social. Cred ca acest club pe care l-ati creat va creste mult mai repede si mai puternic daca se va sprijini pe propriile forte si daca va cauta sa faca ceva prin propriile puteri. Cred ca incercand sa aratati lumii ca ii sprijiniti pe liberali vret sa sariti peste cateva trepte necesare, de altfel ascensiunii, dar mai cred de asemenea ca v-ati pierdut, prin asta, multi fani din aceasta retea. Si stiti dv proverbul, cine vrea sa imbratiseze mult, strange putin. Crearea clubului si actiunile de "mobilizare" pe care le faceti sunt prea "precipitate" pentru viteza acestei retele, obisnuita cu un alt ritm. Stim foarte bine cu totii ca vin alegerile dar credeti-ma cei care au succes cu adevarat in politica se afirma mai intai in plan real, cotidian, nu in plan virtual. Cred ca ar fi fost mai bine sa lasati "reteaua" sa mearga in ritmul ei iar daca ati fi vrut sa faceti politica puteati sa creati un club politic independent, al romanilor din diaspora. Imi cer scuze daca v-am jignit sau daca v-am interpretat gresit bunele intentii. Va doresc succes, forta  si intelepciune!

Comentariu publicat de Gordan Mircea pe Mai 26, 2012 la 11:33pm

   Din păcate nu am timp să scriu, - m-aș bucura dacă, în medie, aș scrie cinci minute pe zi - dar vă spun că guvernarea Tăriceanu a fost o pagină neagră, antieconomică, din care cauză criza ne-a lovit crunt. Analizați formarea bugetului național din acea perioadă și veți constata că 30-40%  din buget consta din bule imobiliare, credite doar cu buletinul, bani din privatizări etc, pe care le-a evaporat criza, și nu din producția proprie. La aceasta se adaugă managementul prost al resurselor umane, prin dublarea personalului bugetar, și inconștiența întregii clase politice, care s-a întrecut în a vota pomeni, fără acoperire bugetară. Și, nu în ultimul rînd, măsurile luate au fost la presiunea socialiștilor, măsuri sociale, în loc să se ia măsuri cu adevărat liberale, de a investi, pentru creșterea economică sănătoasă.

   Știu că mulți sunt adepții statului tătuc, care dă pomană, dar eu prefer politica liberală, cu sprijinirea doar a celor în dificultate. Creșterea economică aduce prosperitate, pentru toți.

PS: Cînd va înțelege clasa noastră politică, să nu mai aplice, la sfîrșitul guvernării, tactica pămîntuilui pîrjolit – moștenire -... după noi potopul?

Comentariu publicat de Cristina David pe Mai 19, 2012 la 8:13pm

Nu apartin nici unei formatiuni politice...poate si pentru ca am inteles ca atunci cand nu esti "legat" de o anume "doctrina" gandirea ca si simtirea sunt libere , mai bine zis eliberate de orice fel de "impunere" din afara.

Avand o credinta nestramutata in Creator, Cuvantul Lui si Legile Lui nu raspund in fata nimanui altcuiva. Asa simt eu ca pot sa-mi pastrez o liniste interioara ferita de framantari fara iesiri . Insa nu pretind ca aceasta e calea de urmat si pentru altii , fiecare in viata aceasta este complet liber sa aleaga propria sa "iesire din impas".

Imi duc viata si activitatea legata de ea in Statele Unite de 26 de ani, acum la Praznicul  Sfintilor Constantin si Elena se vor implini anii ...

Da, sunt cu totul de partea celor care isi respecta tara si neamul de unde se trag ....Trecutul nostru cuprinde bogatii spirituale si nu numai,  de o mare VALOARE.

PROBLEMA care sta in fata noastra : cum facem cunoscuta aceasta bogatie in fata Europei si Lumii?

Etaland non-valori la toate nivelele si in toate actiunile care au ca scop acest nobil deziderat? Traind de atata vreme in diaspora am aflat , "stiu acum" , ca nu exista o adevarata actiune care sa ne serveasca aceste interese nationale de buna credinta. Din pacate....Daca EXISTA indivizi ce ar dori acest lucru, vocea lor nu este "auzita".

Din nefericire, actiunile de pana acum - multe dintre ele - ne-au adus un mare deserviciu , ma refer la actiuni dirijate de la conducere.La conducerea Tarii noastre s-au perindat si se perinda oameni care nu au NIMIC de a face cu BINELE ei si a oamenilor...

In concluzie: doar Providenta , Dumnezeu in care eu cred fara limite avand in viata mea dovezi clare ca doar de Sus vine eliberarea si salvarea ne mai poate "lumina" in cele ce avem de facut.

DUMNEZEU sa ne ajute DACA asta este VOIA LUI !

Comentariu publicat de uca maria iov pe Mai 19, 2012 la 2:38pm

.

Când esti român în lume esti reprezentantul celei mai frumoase civilizatii.

Cand esti român în lume, ai vârsta cosmicã a celei mai frumoase civilizatii.

2000 de ani bãtuti pe muchia frumusetii comportamentale .; nu-i asa? 

Acum,caz existã chiar  si deputati români promitând românilor  din strãinãtãti, din diaspore ,  finantare ,cât de miraculos ! sã fie-ntr-un ceas bun, cu  dàrnicie finantare, doamne-ajutã dacà au bani deputatiii sã dea, cât de bine  !

însã vorbitoprul de limbã româneascã, sã nu uitãm, este deja finantzat  din Bogãtia celor 2000 de ani si încã pe atât din modelul de frumusete civicã ,purtarea -plata ce avem de la  fiecare tzàran de la fiecare domnitor....

.Europa  însàsi ne datoreazã prosperitatea, nouã ,româniei de azi, de ieri de pretutindeni  

Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Mai 19, 2012 la 12:48pm

Stimate domnule Mircea Gordan, aveti dreptul sa va exprimati liber opinia si chiar ma bucura atitudinea dvs. Intr-o anumita masura aveti dreptate insa eu tocmai acest lucru incercam sa-l transmit ca exista acum oportunitatea de-a schimba perceptia politica asupra institutiilor fundamentale ale statului roman si ca acest lucru nu se poate face decat prin implicare civica si politica. Eu am ales calea civica la inceput si acum am considerat ca a sosit momentul unei implicari politice. Si spun acest lucru pentru ca am cunoscut in ultima vreme tineri oameni politici care au cam acelasi gand cu mine. Sa participe activ la schimbarea de mentalitate la toate nivelele, sa faca in asa fel incat oamenii sa redobandeasca increderea in institutiile statului - garante ale bunei functionari a mecanismelor necesare dezvoltarii economice. Si mai cred ca suntem intr-un bun moment pentru reasezarea valorilor pe fagasul normal si pozitionarea Romaniei in elita europeana acolo unde in mod normal ar trebui sa ne fie locul. Nimeni nu spune (nici eu nu spun acest lucru) ca totul se va petrece peste noapte si ca schimbarile vor avea efect imediat. Insa acum, mai mult ca niciodata exista premizele pentru a face acest lucru. Si nu poti sa faci aceste schimbari daca nu exista implicare sau suport la nivel politic. Va asigur, stimate domn ca nu toti oamenii politici sunt la fel si am constatat ca in PNL exista politicieni de prima clasa dispusi sa participe la aceasta schimbare. Chiar daca in timpul guvernarii PNL nu totul a fost perfect inclin sa cred totusi ca a fost cea mai buna guvernare pe care am avut-o pana acum si asta se reflecta in toate datele statistice macro-economice din acea perioada de timp. Faptul ca mi-am exprimat un punct de vedere politic pe acet site nu inseamna politizare fortata ci pur si simplu optiunea mea personala pe care poate oricine sa o aprobe sau sa o conteste (dovada chiar comentariul pe care l-ati postat la articolul meu). La fel ca si mine oricine de pe acest site poate sa publice un articol in care sa-si expuna ideile si sa-si faca publice optiunile.  Doresc sa ma implic politic tocmai pentru a incerca sa-mi aduc o minima contributie la solutionarea multiplelor probleme cu care ne confruntam toti cei care traim in afara granitelor tarii si va asigur ca fara un suport politic aceste lucruri nu pot fi rezolvate oricat de mult ne-am dori. Insa in acelasi timp sunt hotarat sa abandonez orice linie politica daca voi constata pe parcursul demersurilor mele ca ceea ce am propus pentru dezbatere nu are suportul si sustinerea necesara pentru a le duce la indeplinire. Proiectul meu este pe termen mediu si lung si de aceea cred ca pana la urma lucrurile se vor schimba si in sistemul politic romanesc si in societatea romaneasca. In legatura cu aceasta alianta (PNL-PSD) stim cu totii (cei care doresc sa vada realitatea) ca este o alinta care a fost necesara in acest moment si ca dupa reasezarea sistemului politic si instututional pe un fagas al normalitatii lucrurile se vor schimba si fiecare va merge pe drumul sau (stanga cu stanga si dreapta cu dreapta) - acest lucru a fost specificat in majoritatea discursurilor publice inclusiv de reprezentantii la varf ai acestei aliante. Acet gen de aliante au existat si in alte tari europene in situatii delicate asa cum este Romania astazi.

Comentariu publicat de Ioan-Mircea Popovici pe Mai 18, 2012 la 3:54pm

Doamnei Cornelia

cu multumiri albe-n salcami

astazi parfum

maine miere

foarte potrivite note

pe portativul de sub rana caisului

cu radacinile visului

infipte-n adancul scarii coboratoare spre mare adancime

pun un diez pe tripletul final

un velier il duce-n arhipelag

"

seminţele Tympului;

pe linia Vietii

la Infinit"

jocul secund

acolo-n curtea casei cu iedera

de pe tarmul inalt

usa-i deschisa-n livada darurilor

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

 • Adăugare fişiere video
 • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor