COMUNICAT

 

Azi, 17 martie anul 2041, orele 11,43 a.m. au încetat confruntările sângeroase dintre automabilişti şi rebelii-pietoni, declanşate în urmă cu patru luni.

Rebelii au fost trimişi înapoi în galeriile subterane.

Rebelilor pacificaţi li se va distribui hrană, îmbrăcăminte şi apă din rezervele Guvernului.

La fiecare gură de acces în galerii se vor posta luptători din trupele speciale. Aceştia au ordin să împuşte fără somaţie pe oricine încearcă să forţeze ieşirea din galerii.

Guvernul a hotărât să amnistieze pe toţi rebelii amestecaţi în tulburările din decembrie anul 2040,

dacă vor da curs prezentei dispoziţii, de bună voie.

 

Preşedintele Guvernului Autorităţtii Automobile

dr. Knopp Chreysler jr.

 

DISPUNE

 

art.1. Începând cu data de 17 martie 2041, se vor defini fără echivoc, cele două rase care populează Terra

. 1.a. Automobiliştii, descendenţii zeului Automobil, vor primii în stăpânire întreaga suprafaţă a Terenului Natural Amenajat, denumit in continuare TNA. În acest scop, întrega suprafaţă a Terrei a fost adusa la cota +/ 0,00 = cota TNA.

1.b. Pietonii, a căror origine este incertă, vor avea dreptul să amenajeze întreaga suprafaţă locuibilă de sub cota TNA pâna la o adâncime de -93,4m.

Art 2. Articol unic. Reproducem mai jos un extras din Manualul de Bune Practici publicat în întrgime în Monitorul Unic al Guvernului Autorităţii Automobile. Acest extras, denumit în continuare Îndreptar Esenţial încorporat intr-un card cu dimensiunile de 2/2 mm se va implanta în lobul parietal stâng al fiecărui pieton. Automobiliştilor li se va aplica prin metoda plasto-sudurii cu laser în colţul dreapta sus pe aversul permisului de conducere.

 

Automobilişti.  Prezentul, viitorul şi mai mult de atât, e al automobiliştilor. Accesul în magazine, teatre, cinematografe se va face numai cu automobilul.  Automobilul perfect: o data instalat in automobil nu mai ai dreptul să îl părăseşti; Copiii viitorului se vor naşte, evident, în automobil. Ei, copiii vor fi ambalaţi/înfăşaţi în maşinuţe croite după dimensiunea lor. Aceste maşinuţe, periodic, vor năpârli şi, evident, vor fi înlocuite de altele, mai mari, până la maturitate, când li se se va stabili modelul definitiv, de către o comisie formată din cei Cinci Sfătuitori Oneşti, aleşi pe o perioadâ de 15 ani clendaristici.

 
Pietoni.  Deşi o categorie inferioară, pietonii există. Fiind păstrători ai Marelui Sigiliu pentru Drepturile Omului (nu există dovezi că pietonii ar fi de origine umană), pentru a preîntâmpina noi tulburări, vor avea dreptul ca zilnic între orele 9,00 şi 13,00 să se aprovizioneze de la Mall-urile destinate în exclusivitate pietonilor. În acest scop li se vor pune la dispoziţie titi-caruri, care vor circula neîntrerupt, după modelul ascensoarelor paternoster. În aceste titi-caruri, se va sări din mers. Tot din mers se va sări în magazinul permis. Tot din mers vor sări şi când vor ajunge în dreptul gurilor de acces. Cei care vor ezita, un personal specializat le va da brânci. Bătrânii, copiii sau gravidele care nu vor putea face acest exerciţiu, vor sta pe margine şi vor aştepta în deplină linişte, să li se arunce din mers ajutoare. Fiecare magazin va avea un personal specializat, perfect antrenat, care îi va arunca pe pietoni, cu pachete cu tot, în titi-caruri. Pietonii  care vor cădea din titi-caruri, vor fi călcaţi în picioare. Cei care vor trece testul vor fi duşi în centrele de prelevare de organe.

Spitale.  Nu vor mai fi necesare. Cei care nu au o sănătate de automobil, vor fi duşi la Sanatoriul "Pata-Rât". Aici, un personal specializat, le va aplica o  corecţie sănătoasă peste rât, după care vor fi incineraţi.

.
Scoli.  Nu mai sunt necesare. Copiii-automobilişti, vor fi admirabil educaţi de automobil. Copiii-pietoni, nu au nevoie de şcoli. Prea puţini vor apuca vârsta majoratului, şi încă şi mai puţini, bătrâneţea.

.
.. Ce? N-am schimbat antigelul? Nici uleiul? Unde mi-o fi capul? În baia de ulei? Domnule automobil, Stăpâne! Merit să fiu aspru pedepsit. Eventual, să devin pieton. 

Ştefan Zoltan Mari
na

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor