Nu întregul există pentru parte, ci partea există pentru întreg. Conștiința de sine este individuală, fiecare își experimentează propria conștiință de sine, dar deoarece partea există pentru întreg, ideea de individualism dispare realizându-și falsitatea. Suntem infinitul în sine. Infinitul este omogen și izotrop, nu permite insule, nu permite conștiințe de sine izolate una de cealaltă.
Așa. Fiind infinitul în adevăratul sens și adevărata putere a cuvântului, suntem statici în raport cu timpul. Nu experimentăm timp, ci doar spațiu. Lagrangianul acțiunii minime este egal doar cu minus energia potențială [ - energia potențială]. Foarte interesant, nu-i așa?
E și normal să fie astfel. Infinitul e static. Nu translatează. Nu are încotro. Infinitul este nemărginit. Nu există spațiu care să-i permită mișcare. Infinitul este tot spațiul care poate fi.
Întorcându-mă la cel de mai sus Lagrangian, observ că nu este egal cu zero. Este egal cu minus energia potențială. Este deci egal cu ceva. Cât? N-am idee. În concluzie, infinitul exercită o anumită acțiune minimă cu limita energiei cinetice tinzând spre zero. Forțat spus, exercită un minim minimorum de acțiune. Cât, cum, încotro?... n-am idee <> habar n-am.
S-o fi scăzând energia potențială dintr-o energie cinetică internă, a substanței infinitului.

... dar există <> există acțiune <> conștiința de sine, ca parte constitutivă a infinitului, este acțiune.

Infinitul fiind tot ce poate fi ca macrostructură, în esență <> în microstructură, prezintă o sumă infinită de microstări <> entropie infinită. Altfel.., cât de infinită ar fi o nemărginire care se contractă solidificându-se?!
De unde atât de multă energie care să susțină entropia? Din suma infinită a conștiințelor de sine, din suma acțiunilor conștiințelor de sine.

Dacă trasăm graficul expresiei:

12 x infinit = e^(ixPi) 

obținem o simplă linie spre infinit [+/-] pe axa orizontală Ox <> conștiințele de sine experimentează doar spațiu fără a experimenta timp..., în raport de diagrama Minkovsky, vizual vorbind.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor