Concizie maximă din cultura universală în minimum de cuvinte şi maximum de sens- Judecata lui Solomon

Judecata lui Solomon

Este faimoasa judecată care i-a adus lui Solomon, regele izraeliţilor, denumirea de”înţeleptul Solomon”(şi aceasta devenită expresie”). Regele care a domnit cu 1000 de ani înaintea erei noastre, era şi împărţitorul dreptăţii. Se spune că două femei veniseră în faţa lui să revendice un copil. Neputându-şi da seama al cui e de fapt pruncul, Solomon recurse la o stratagemă: hotărî să se taie copilul în două. În felul acesta puse la încercare dragostea maternă, căci mama adevărată preferă numaidecât să-l cedeze celeilalte decât copilul să-i fie spintecat.

Se foloseşte expresia”judecata lui Solomon” pentru o sentinţă ingenioasă, un arbitraj înţelept, pentru rezolvarea unei dileme care solicită multă ascuţime de minte.

Notiţă

Toate textele concise care fac parte din cultura universală sunt intercalate atât cu subiectele publicate şi postate pe diverse titluri cât şi cu un volum condensat în domeniul arătat.

Vizualizări: 61

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Mediatorul cartii pe Iulie 3, 2010 la 1:32pm
Va multumesc pentru mediere... Ma bucur de readucerea in atentia noastra a acestei strategii intelepte a lui Solomon de solutionare a conflictului...

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor