Concursul National de Poezie Juventus- 2013

Concursul Naţional de Poezie „Juventus”

Ministerul Tineretului şi Sportului prin Casa Studenţilor Piteşti şi Editura Tracus Arte invită tinerii creatori cu vârste între 14-35 ani să participe la Concursul Naţional de Poezie „Juventus”.

Juriul va fi prezidat de criticul Nicolae Oprea, preşedintele USR Piteşti, alături de acesta făcând parte scriitorul Dumitru Augustin Doman-directorul revistei “Argeş”, scriitorul Cristian Meleşteu, reprezentând Ministerul Tineretului şi Sportului, Ion Cristescu-directorul editurii Tracus Arte şi Cosmin Perța, director editorial Tracus Arte.

Concurenţii vor trimite într-un plic mare, închis, pe adresa organizatorului, câte 5 poezii, fiecare poezie fiind dactilografiată pe câte o singură pagină şi semnată cu un pseudonim (moto). Pseudonimul (moto-ul), numele real al autorului, adresa şi telefonul se vor scrie pe o pagină, într-un plic mic, închis, plasat în interiorul plicului mare. Manuscrisele nu se înapoiază.
     Plicurile concurenţilor se primesc până la data de 27 mai 2013, ora 13.00, la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Piteşti, str. Panselelor nr 2, Piteşti, judeţ Argeş.
Câştigătorii vor fi invitaţi la “Colocviul Naţional Literar Studenţesc”- manifestare ce se va desfăşura în luna iunie într-o localitate montană argeşeană, ocazie cu care vor fi înmânate şi premiile (Premiul I – 500 ron, Premiul II – 300 ron, Premiul III – 200 ron, plus două mențiuni a câte 100 de ron), toate cheltuielile privind cazarea şi masa fiind asigurate de organizatori.

Poeziile câştigătorilor vor fi publicate în revista Argeş, iar cele mai bune creaţii ale tuturor participanţilor se vor regăsi într-un volum colectiv ce va apărea în anul 2013 sub egida editurii Tracus Arte.

            O a doua secțiune a concursului se adresează tinerilor care au un volum de poezie, între 40 și 80 de pagini. Premiul la această secțiune constă în publicarea volumului de Debut la editura Tracus Arte. Datele de corespondență rămân aceleași ca mai sus.


Parteneri: revista “Argeş”, www.agentiadecarte.ro

Vizualizări: 2689

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Cristian Melesteu pe Septembrie 23, 2013 la 1:16pm

Ba da, au ramas ambele sectiuni...

Daca exista confirmarea de primire postala nu inteleg de ce nu apari... Nu apari la niciuna dintre cele 2 sectiuni? trimite-mi un mail cu detaliile participarii (moto, etc) la cristianmelesteu@yahoo.com. o sa il retrimit organizatorilor...

Comentariu publicat de Dadal Cristinel-Gelu pe Septembrie 23, 2013 la 1:12pm

Sectiunea pentru volum nu a mai ramas in picioare? Am trimis si acolo si la prima sectiune, si nu ma regasesc in tabel. :)

Comentariu publicat de Cristian Melesteu pe Septembrie 23, 2013 la 12:47pm

Premierea va avea loc cel mai probabil in a doua saptamana a lunii octombrie, dupa inceperea anului universitar.

In vederea editarii antologiei, primii 20 clasati sunt rugati sa trimita in format electronic creatiile participante la concurs pe adresa de email a Casei Studentilor din Pitesti.

Pentru alte informatii, nu ezitati sa contactati Casa de Cultura a Studentilor din Pitesti (email, telefon, etc)

Comentariu publicat de Carmen Ștefania Luca pe August 28, 2013 la 12:38pm

Când va avea loc premierea?

Comentariu publicat de Carmen Ștefania Luca pe August 11, 2013 la 9:08am

Mulțumesc frumos!

Comentariu publicat de Cristian Melesteu pe August 11, 2013 la 8:00am

Am semnalat problema organizatorilor, observasera si ei. Se va mai acorda o mentiune. Cei de la Casa Studentului participa la Galele Studentesti la Costinesti, este posibil din acest motiv sa nu fi operat inca modificarea pe site-ul lor. 

Comentariu publicat de Carmen Ștefania Luca pe August 10, 2013 la 10:41pm

Bună seara!Se poate ști când voi afla răspunsul? Vă mulțumesc!

Comentariu publicat de Carmen Ștefania Luca pe August 6, 2013 la 7:59pm

Mulțumesc frumos, aștept cu nerăbdare răspunsul dvs.!

Comentariu publicat de Cristian Melesteu pe August 6, 2013 la 7:56pm

voi semnala aceasta situatie organizatorilor. in aceasta situatie, evident se va mai acorda o mentiune. Mult succes si pe viitor!

Comentariu publicat de Carmen Ștefania Luca pe August 6, 2013 la 7:45pm

Bună seara! Are vreo însemnătate faptul că am obținut același punctaj cu locul nr 5? Mă situez printre premianți?

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor