Cosmonautul Dumitru - Dorin Prunariu va conduce elita astronauților europeni

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu

va conduce elita astronautilor europeni.

[030_Grecia_Atena_cu-Nicolas-Laos__9iulie2010.jpg]

Capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, a găzduit în perioada 5-11 octombrie 2010 lucrările celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic (ASE), unica asociație independentă, non-profit, planetară, cu scop profesional și educațional a astronauților din întreaga lume. Pe agenda Congresului desfăşurat sub genericul “O planetă, o speranţă şi un viitor comun” s-au aflat dezbateri şi mese rotunde vizând problematica şi provocările explorării spaţiale în secolul XXI, precum şi necesitatea unei colaborări la nivel mondial în beneficiul întregii planete.

În cadrul Congresului a avut loc şi reuniunea Grupului de constituire a filialei regionale europeane a Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic - ASE Europe şi stabilirea priorităților organizatorice pentru a face față unor proiecte prioritare pe care ASE Europe și le propune în perioada următoare. Principalul scop al proiectelor va fi promovarea cercetării și educației în domeniul cosmic la nivel european, cât și promovarea Europei ca o entitate aparte în mediul cosmic internațional. Preşedinte al ASE - Europe a fost desemnat, prin vot în unanimitate, cosmonautul român, dr. Dumitru-Dorin Prunariu, având în vedere calitățile sale organizatorice, deschiderii internțtionale pe care o are, echilibrului promovat și menținut permanent în relațiile dintre statele europene.

O parte dintre astronauţii şi cosmonauţii fondatori ai ASE Europe după întrunirea de constituire şi alegere a preşedintelui

Photo: (de sus in jos, de la stanga spre dreapta)- o parte dintre astronautii si cosmonautii fondatori ai ASE Europe dupa intrunirea de constituire si alegere a presedintelui:

Gheorghi Ivanov (Bulgaria), Walter Ulrich (Germania), Bertalan Farkas (Ungaria), Claude Nicollier (Elvetia), Dumitru-Dorin Prunariu (Romania), Rainhold Ewald (Germania), Dirk Frimout (Belgia), Klaus-Dietrich Flade (Germania), Miroslaw Hermaszewki (Polonia), Franz Viehböck (Austria), Gerhard Thiele (Germania), Aleksandr Aleksandrov (Bulgaria).

Membrii ASE

A consemnat,

Lucreția Berzintu

Vizualizări: 301

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară / la red literaria !

Alătură-te reţelei reţeaua literară / la red literaria

Comentariu publicat de Lucretia Berzintu pe Octombrie 18, 2010 la 12:06pm
Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Octombrie 18, 2010 la 11:18am
Cosmonautul Dumitru Prunariu este unicul roman care a zburat in cosmos si asta, acum 29 de ani! Il felicitam pentru ca a adus faima poporului roman si va ramane o legenda vie si peste o suta de ani! Ne mandrim cu asemenea oameni!
Comentariu publicat de Mediatorul cartii pe Octombrie 18, 2010 la 12:11am
Felicitari! M-am bucurat tare mult, in noiembrie 2009, cand l-am intalnit pe d-l Dumitru - Dorin Prunariu la Conferinta Nationala a Mediatorilor, cu tema "Medierea - un stil de viata", organizata de Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania (UNMR) la Palatul Parlamentului. Un leader roman... cu spirit mediator pentru spatiul cosmic...
Comentariu publicat de Gelu Vlaşin pe Octombrie 17, 2010 la 7:06pm
Foarte multi tineri romani de valoare se raporteaza intotdeauna la un ideal, domnule Anton Vlad ! Avem in Romania tineri care ocupa diverse paliere profesionale si de care am putea fi oricand mandri pentru rezultatele pe care le optin. Din pacate nu sunt atat de vizibili precum ceilalti. Dar cu siguranta ca mai devreme sau mai tarziu rezultatele lor vor fi apreciate la adevarata valoare.
Comentariu publicat de Moroz Cristian pe Octombrie 17, 2010 la 11:20am
Domnule Prunariu, felicitari!
Sa le spuneti tuturor care-i diferenta din spatiu intre Romani, Francezi, Americani, Pakistanezi, Chinezi, Africani etc...
Eu stiu deja raspunsul la aceasta intrebare.
Felicitari inca o data si sa nu uitam o secunda ca inainte de orice emblema pe care am ''invatat'' sa o purtam, suntem nici mai mult nici mai putin: OAMENI! Din spatiu se vede cel mai bine lucrul asta...si multe altele.
Cu respect,
Cristian Moroz
Comentariu publicat de Terezia Filip pe Octombrie 17, 2010 la 8:58am
Felicitări Dumitru Prunariu ! Ne-aţi încântat şi uimit mereu voi care aţi înfrânt gravitaţia şi văzut pământul şi lumea în alte dimensiuni şi imaginii decât noi ceilalţi. Cu certitudine că voi puteţi să apreciaţi altfel, la adevăratele lor dimensiuni umanitatea şi planeta noastră.
Bucurie şi mândrie demnă când una dintre valorile noastre este astfel încă odată recunoscută.
Multumesc Doamnă Lucreţia Berzintu pentru o astfel de veste. Este pilduitoare această organizare/organizaţie planetară a celor mai temerari de pe Pământ.Numai astfel umanitatea poate afla calea şi soluţiile la probleme care sunt în fond ale tuturor.
Comentariu publicat de Doina Ira - Tăutan pe Octombrie 17, 2010 la 8:32am
Domnul Prunariu este de ani de zile brand de ţară. Am fost întotdeauna mândră cu suntem conaţionali. Să ne trăiţi, domnule Prunariu şi să ne reprezentaţi în multe alte organisme internaţionale. V-aţi făcut datoria către ţară şi cu siguranţă veţi rămâne, pentru totdeauna, un foarte bun român de care noi vom fi mândri.
Comentariu publicat de claudia hering pe Octombrie 17, 2010 la 1:11am
Este placut sa primesti vesti bune,care te umplu de bucurie si mindrie nationala.
D-l Dumitru Prunariu ne reprezinata tara cu multa mindrie si demnitate.Felicitari
Comentariu publicat de ofelia pe Octombrie 17, 2010 la 12:10am

Comentariu publicat de elisabea grama pe Octombrie 15, 2010 la 9:05pm
Suntem mindrii...felicitari d-lui Dumitru Prunariu !

Insignă

Se încarcă...

Statistici

Top Poetry Sites

© 2020   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor