Doresc de la inceput sa imi cer scuze fata de acei juristi, parte a sistemului pe care il critic, care nu apartin portretului hidos pe care il descriu.

Este foarte greu ati expune un punct de vedere cu caracter general in Romania, pentru ca imediat esti catalogat ca fiind un imbecil si inconstient de faptul ca poti pune o anatema pe toata lumea si mai ales pe toti profesionistii dintr-un asemenea sistem cum este cel juridic. Sunt de-acord, dar in conditiile in care sistemul juridic desconsidera individualitatea, prin comunicarea belicoasa si improprie cu individul, grupul ori colectivitatea umana, este foarte greu sa nu ajungi la un moment dat sa nu expui puncte de vedere cu caracter de generalitate.
Se considera ca daca intr-un grup, 90% sunt hoti iar 10% sunt cinstiti, intotdeauna se va spune ca ne aflam in prezenta unui grup criminal. In acest context se poate afirma ca putinatatea profesionistilor cu vocatie din domeniul juridic ma indreptateste sa sustin ca intregul sistem juridic este falimentar si guvernat de nonvaloare, pupincurism, servilism, ipocrizie, snobism, trafic de influenta, nepotism, discriminare, monopol specific societatilor dictatorial - comuniste etc.
Aciditatea punctului meu de vedere rezulta din starea de fapt a lucrurilor in sala de judecata, din experienta de peste 9 ani, in care am constatat la cald crunta mizerabilitate a sistemului in forma sa de manifestare si mai ales in fondul problemei, adica al mentalitatii si atitudini animal - mimetice a juristului Judecator, Procuror si mai ales Avocat.
Sala de judecata apare ca o incapere in care justitiabilul este sistemul de referinta al prostiei si nimicniciei umane, judecatorul se expune ingimfat, ca o prelungire inutila a divinitatii, indrituit cu libertati absolute si inchizitorii, iar procurorul si avocatul apar foarte aproape de pozitia „superioara" specifica libidinosilor din societatile medievale, cu privilegii specifice bisericii inchizitorii. Trebuie mentionat ca si mobilierul este depersonalizat/depersonalizant, megaloman si identic cu salile de judecata din U.R.S.S.( C.S.I.), CHINA, CUBA, ALBANIA, etc. In ceea ce priveste modul de lucru si atitudinea juristilor care innobileaza negativ magistratura, avocatura, politia judiciara,etc., se poate afirma ca in procent de peste 90 % sunt plictisiti, superficiali si se poarta desconsideratoriu la adresa justitiabilului, astfel incit, bunul plac, arbitrariul, infatuarea, snobismul si forma fara fond, sunt elemente care stau la baza unei caracterizari reale a celor deja mentionati.
Reforma domeniului justitiei este imposibila in aceste conditii si mai ales in acest moment, pentru ca, de facto si de jure, a avut loc o restauratie a comunismului sub forma neocomunismului, care promoveaza democratia in forma si dictatura parlamentar-neocomunista in fond. Atitudinea de casta/monopol impusa de juristii formati la scoala de drept socialist, parte a sistemului de referinta al valorii regimului politic comunist, face ca pentru a reforma justitia in Romania ar trebuie sa gindim o forma brutal – infractionala de rasturnare a dictaturii comuniste din justitie ori sa ne expunem amarul prin carti, astfel incit tineretul sa ia la cunostinta despre mizerabilitatea sistemului, si apoi, acest tineret foarte alunecos, sa procedeze la o reforma graduala, inceata, ca in final, peste 300 de ani, in Romania sa putem vorbi de un sistem juridic cel mult acceptabil.
Faptul ca lucrurile se misca incet si mai ales faptul ca am avut incredere in juristii comunisti existenti in 1989, ma indrituiesc sa afirm ca in anul de gratie 2009, dupa 20 de ani de la lovitura de stat si restauratia comunismului de catifea in Romania, sistemul juridic se prezinta falimentar, blocat, corupt si indreptat impotriva justitiabilului si a statului de drept, justificind mai mult ca oricind prezenta carte. Starea de lucruri ar putea sa fie alta, dar datorita juristilor marxisti si a incapacitatii lor patologice de a intelege continutul notiunii de democratie, ROBELE ROSII au dovedit cu prisosinta ca au fost, sunt si vor fi incapabili sa inteleaga care este diferenta dintre o persoana juridica de drept public si una de drept privat iar reforma in justitie este un fiasco, neintelegindu-si mizerabilitatea si ineficienta in care se balaceste besmetic.
In prezenta carte incerc sa explic cititorului ca prostia mimetic – primitiva, promovata de Statul Roman, este o metoda generala, aplicata de orice colectivitate umana, numita societate ori stat european, aflat la inceputul instaurarii democratiei si a statului de drept.
Regimul politic comunist din Romania - spre deosebire de celelalte state europene - a facut ca noi cetatenii sa fim formati ca indivizi primitivi, interesati de necesitati animalice primitive imediate, pentru ca numai asa Satatul Comunist putea crea omul nou mimetic, care nu stie sa faca nimic fara coordonarea „intelectuala" si despotica a Partidului Comunist. Astfel, scopul fundamental al juristului comunist este hrana, casa si procreerea, iar libertatea de gindire era si este rezervata oligarhilor direct interesati ca masele de prosti sa creasca in favoarea pupincuristilor si parvenitilor semidocti.

In Romania, oligarhiile profesionale si-au fundamentat puterea discretionara prin acte normative care impiedeca practicarea profesiilor liberale, impunindu-se filtre de accedere in profesie, filtre rigide si straine de vocatie si profesionalism, incercindu-se promovarea monopolului de breasla, organizat pe principiul „cu cit mai putini cu atit este mai mare bucata de ciolan ce ne revine." Acest mod de abordare a lacomiei si prostiei patologice, vom avea ca finalitate incompetenta si falimetul institutional al Romaniei in general si a sistemului juridic in special.
Uniunea Europeana promoveaza ideea concurentei acerbe in domeniul profesiile liberale prin eliminarea ingradirilor de accedere, pe considerentul cresterii calitatii seviciilor in beneficiul clientului pe de-o parte iar pe de alta parte in defavoarea starii de protectie si a privilegiilor medieval – libidinoase actuale. In Romania nu se intelege acest mod de a vedea lucrurile, pentru ca in Romania, Restauratia Comunista este in plin apogeu si doar generatiile urmatoare, in mod gradual si foarte incet, vor putea schimba sistemul si mentalitatea actualelor Robe Rosii ale justitiei, formate si repartizate la locul de munca de catre CEAUSESCU.
Robele Rosii, spun ca au intinerit sistemul, dar nu spun ca intinerirea s-a facut astfel incit noile robe rosii accepta imbecil, pur si simplu, regulile jocului, asa cum veritabilele Robele Rosii ale justitiei au acceptat regulile jocului in perioada comunista, raportindu-se sistemului de referinta al valorii promovat de regimul politic dictatorial – comunist. Ca urmare, noii juristi nu pot fi decit o prelungire inutila de gindire, atitudine si mentalitate, identica cu a mentorilor lor, a Robelor Rosii ale justitiei socialiste.

Av. Tiberiu KOVACS
12:59pm (2 seconds ago) · LikeReply
Alex Imreh Avocat Tiberiu Kovacs: DACA un singur protestatar imi pune la dispozitie procesul verbal de contraventie, pro bono pornesc o actiune impotriva statului si jandarmeriei astfel incit niciodata protestele pasnice si spontane sa nu mai fie spulberate in mod huliganic cu umilirea protestatarilor onesti.

Vizualizări: 93

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Eugen Ludovic Nagy pe Martie 25, 2012 la 3:59pm

Ceea ce este scris mai sus nu a fost scris de mine!Eu doar am publicat "prefata autorului"!

Comentariu publicat de zadic ioana pe Martie 23, 2012 la 5:33pm

Am întâlnit prin sălile de judecată  profesionişti  ,dar am întâlnit şi din cealaltă categorie.Interesant articol.În continuare,nu ştiu ce legătură puteţi face între ceea ce aţi scris dumneavoastră şi ceea ce am scris eu,dar...

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/sentinta-vinovat

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor