De ce toţi preşedinţii României s-au temut de Regele Mihai I?

Cînd Papa Pius al XII-lea le-a solicitat Aliaţilor un loc la Tratativele de Pace de după cel de-Al Doilea Război Mondial, Stalin ar fi întrebat, conform mărturiilor istorice: „Cîte Divizii are Papa?“. La moartea dictatorului sovietic, Papa a răspuns: „Acum se vede cîte divizii avem“.
Regele Mihai I a trăit aproape jumătate de secol în exil. Fără gardă de corp sau servicii secrete. Nu a organizat nici un detaşament de luptă contra republicii instaurate de regimul sovietic de ocupaţie. A continuat să reclame abuzurile săvîrşite contra poporului său. Cînd unii ridicau Cortina de Fier, el cobora pios privirea.continuare: (Observatorul cultural)

Vizualizări: 468

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru în reţeaua literară !

Alătură-te reţelei reţeaua literară

Comentariu publicat de Marina Stefan Zoltan pe Octombrie 23, 2011 la 7:17am
Sugestivă imagine, farsă a istoriei. Să fie alături OMUL - Regele Mihai I al României şi omuleţul. Primul, Regele - cu privirea limpede, spatele drept, neîncovoiat, al doilea - uzurpatotul, insignifiantul, oportunistul, cu privirea furişă, conştient, împotriva voinţei sale, de faptul că nu pot fi egali. Nici n-ar avea cum. Chiar şi gestul, grotesc familiar, de a-l ţine de braţ (de fapt, doar de cot - chiar şi grobianismul are o limită) arată dorinţa disperată de a se plasa pe "picior de egalitate" cu Suveranul, cu OMUL. Că nu avem în fruntea ţării un OM (chiar şi această ocazie unică am ratat-o; uneori istoria NU se repetă) şi am avut/avem doar stărpituri politice, dar nu numai, este vina noastră a tuturor. A celor mulţi şi proşti. Halal să ne fie!

Insignă

Se încarcă...

Fişiere video

  • Adăugare fişiere video
  • Vizualizează Tot

Statistici

Top Poetry Sites

© 2021   Created by Gelu Vlaşin.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor